placki - 22990 przepisów (strona:721/1533)

Razowa tarta z kremem budyniowym i rabarbarem 132

spożywczą i wkładamy do lodówki na 25 minut. Formę do tarty natłuszczamy masłem i oprószamy mąką. Ciasto wyjmujemy z lodówki i wylepiamy nim formę lub rozwałkowujemy na stolnicy na placek lekko większy od średnicy formy i przenosimy do formy zakrywając jej dno i boki. Nakłuwamy widelcem i ponownie schładzamy 20 minut. Na spód kładziemy papier do pieczenia i wysypujemy

Be Fit Be Strong
Naleśniki z masłem orzechowym i bananami 140

Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni (może, ale nie musi być specjalna do naleśników; na każdej z nich naleśniki będą idealnie cienkie), z każdej strony, aż będą rumiane. Każdy placek smarujemy z jednej strony masłem orzechowym. Składamy lekko dociskając na pół, następnie ponownie na pół. Powstanie trójkąt, który raz jeszcze składamy. Banany kroimy w ukośne plasterki. Na wierzchu

Moja smaczna kuchnia
Najlepsze przepisy na szparagi 118

Zupa krem ze szparagów z boczkiem Sałatki Ziemniaczana sałata ze szparagami w pesto Sałatka z quinoa ze szparagami i fetą Dania główne Kluski z ricotty i parmezanu ze szparagami Placek z cukinią i szparagami Pieczony kurczak ze szparagami, ziemniakami i rzodkiewkami Pizza ze szparagami Makaron z pesto i szparagami Zapiekanka ze szparagami na chlebie

Cooking for Emily
Wytrawny torcik placuszkowy z łososiem i serkiem 153

połączenia składników. Masa powinna być gęsta, ale łatwo się rozprowadzać po patelni. Patelnię rozgrzewamy. Nakładamy masę łyżką. Koperek myjemy, suszymy i siekamy. Pieczemy placuszki z dwóch stron. Każdy usmażony placek smarujemy serkiem, przekładamy kawałkiem łososia i posypujemy koperkiem. Układamy wieżę. Na sam koniec dodatkowo dodajemy koperek

Czarnawisienka
Benderiki z kurczakiem 133

smaku Dodatkowo do obtoczenia 2 jajka, 30 ml wody i 1 szklanka oleju do smażenia. Krok po Kroku 1 Wszystkie składniki na naleśniki mieszamy i z powstałego ciasta smażymy placki. 2 Filet z kurczaka, cebulę i czosnek mielimy na gładką masę dodajemy pokrojoną zieleninę i doprawiamy do smaku. 3 Naleśniki kroimy na pół, następnie smarujemy każdy element mięsnym farszem

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Ciasto z suszonymi śliwkami 126

proszkiem do pieczenia. Na koniec dodajemy ubite białka, mieszamy delikatnie. Przelewamy do formy (ok 20x30cm) pieczemy 50 minut w 180 o C. Po wystygnięciu ciasto dzielimy na dwa placki. Krem : Budyń ugotować w ½ l mleka i ostudzić. Masło wymieszać z margaryną. Żółtka utrzeć z cukrem. Połączyć razem. Ciągle mieszając, dodawać budyń. Na koniec dodać namoczoną i roztopioną żelatynę. Wykonanie

Słodki Zakątek
Sałatka brokułowa w liściach botwinki (postna) 146

Dziś zaczęłam trzeci dzień postu oczyszczającego i choć bardzo lubię mięso, wszelkiego rodzaju placki i naleśniki i myślałam, że będzie mi baaaardzo trudno żywić się tylko warzywami i owocami, to jednak muszę stwierdzić, że wymyślanie postnych potraw sprawia mi bardzo wielką frajdę. Podzielę się przepisem na moją lekką postną kolację. Jeśli lubicie botwinkę i brokuły to koniecznie wypróbujcie

Smaki Armine
Focaccia z polędwiczką 173

miodu i aromat ziół.  Pokrojona w cieniutkie plasterki stała się wybornym chipsem na mojej przystawce. Inne pomysły na przystawki: Grissini Oponki z ciasta francuskiego Chrupiące młode ziemniaczki Puszysty placek drożdżowy z cebulą i szynką Mini calzone Focaccia z polędwiczką - składniki: Ciasto: 10 g świeżych drożdży 150 ml ciepłej wody 250 g mąki pszennej 1 łyżeczka soli Dodatki: polędwiczka

MamaOskarka
Fit kasza manna o smaku szarlotki 155

zjem na śniadanie – dziwne? Wcale nie, bo jest tyle pysznych pomysłów, które najlepiej smakują właśnie na śniadanie, że nie mogę się doczekać, co będzie jutro. Jajecznica, owsianka, placek owsiany, naleśniki, omlet, jaja na miękko, sadzone czy kasze na słodko? I sami powiedźcie, jak tu się zdecydować i wytrzymać do rana, kiedy to tylko niewielki procent wszystkich pysznych pomysłów

Słodkie Gotowanie
Ciasto bajaderka 184

masłem. Dodać jajka, zagnieść gładkie i elastyczne ciasto. Ciasto zawinąć w folie i schłodzić przez godzinę w lodówce. Podzielić na dwie części w proporcji 2/5 i 3/5. Upiec dwa placki w blaszce (20x30cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok 25 minut w 180 stopniach. Ostudzić.  Masa: Rodzynki namoczyć pół godziny w rumie, odsączyć. Mleko, połowę marmolady, kakao, czekoladę

Smakołyki Asi
Steki z kalafiora 291

jednej główki kalafiora wykroisz 2-4 plastry, tak aby się nie rozsypały i aby upiec je w całości. A resztę kalafiora wykorzystaj robią jeden z tych przepisów: – pyszna kalafiorowa – placki z kalafiora – zupa krem z kalafiora – kalafiorowa z bułką tartą – sałatka z pieczonym kalafiorem – curry z kalafiora – wegeburer z kalafiora – makaron z pieczonym kalafiorem Ilość porcji

nietylkopasta.pl
Naleśniki – prosty przepis na ciasto 384

zaczyna się dopytywać co to znaczy to „na oko”. Przeżyłam to wielokrotnie i to po obydwu zainteresowanych stronach – próbowałam wyciągnąć od babci proporcje na jej bajeczne placki lub tłumaczyłam tacie ile mąki się sypie do naleśników. Postanowiłam się więc zdyscyplinować i dokładnie zmierzyć jeden z takich moich przepisów. Na pierwszy ogień poszły proste naleśniki. Proszę bardzo

Ciastkozercy
Szybkie ciasto z rabarbarem 194

dodajemy przesianą mąkę, mleko, wystudzoną margarynę, proszek do pieczenia, wanilię i miksujemy. 2.Gotowe ciasto przelewamy do przygotowanej formy,  ciasta ma być nie dużo w foremce, to raczej cienki placek z owocami. Na wierzchu układamy pokrojony rabarbar i posypujemy go łyżką cukru. Czas pieczenia 50 minut w temperaturze 175 stopni. Po wystudzeniu ciasto można oprószyć cukrem pudrem

Apetyczna babeczka
Ciasto herbaciane z herbatnikami czyli Słodki Czwartek odc.166 209

względem graficznym, książka pełna rysunków w wyjątkowym stylu. To właśnie tam znalazłam przepis na to łatwe ciasto. Choć recenzje jakie znalazłam w necie mówiły o tym, że zamiast pysznego placka wychodzi zakalec zaryzykowałam. I cieszę się z tego bardzo! Ciasto jest wilgotne w środku,pachnie pięknie herbatą i skórką cytryny (to mój dodatek). Polecam Wam bardzo ten herbaciany patent

Dzieje kuchennej Wiewióry
tarteletki z nadzieniem serowym i owocami 150

twarogu 200 ml śmietany 12% 1 szklanka cukru pudru 6 łyżeczek żelatyny wykonanie: Składniki na kruche ciasto łączę na stolnicy i zagniatam do powstania gładkiego, jednolitego ciasta. Wałkuję na placek o grubości około 4 mm i wycinam okręgi nieco większe, niż górny obwód foremek. Ciastem dokładnie wylepiam foremki. Wstawiam do gorącego piekarnika. Piekę około 15 minut w temperaturze

babka w formie