placki - 22990 przepisów (strona:725/1533)

Tradycyjne drożdżowe 121

Dobrze wszystkim znane ciasto drożdżowe. Ja tym ciastem rozpoczęłam sezon pieczenia w piecu chlebowym. Zimą nie używałam pieca, w ten weekend postanowiłam go rozgrzać i upiec tradycyjny placek drożdżowy. W piekarniku oczywiście też można upiec, nie co inny smak ma z pieca chlebowego, przypomina smak babcinych wypieków. Składniki 600 g mąki pszennej 2 jajka … Czytaj dalej Tradycyjne drożdżowe

gotuj ze mną
KETO PYZY Z MIĘSEM (LCHF, bez glutenu) 161

przestudzić. Zimny ser rozdrobnić widelcem. Dodać jajko, sól i łupiny babki a następnie całość dobrze wymieszać do uzyskania gęstej i ścisłej konsystencji. Z ciasta polecam formować na dłoni łyżką placki a w ich zgłębieniu umieszczać 1 łyżeczkę farszu. Brzegi ciasta delikatnie zwijać do środka i zlepiać na gładko w kuleczkę. Zagotować wodę z niewielką ilością soli. Do wrzątku wrzucać

Ola la LCHF
NALEŚNIKI CZEKOLADOWE (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 206

mleko kokosowe oraz kakao zmiksować dokładnie do połączenia wszystkich składników na jednolitą, rzadką masę. Na rozgrzaną, lekko natłuszczoną patelnię wlać porcję ciasta naleśnikowego rozprowadzając po całej powierzchni tworząc cienki placek. Przewracać na drugą stronę za pomocą szpatułki gdy widać, że ciasto jest już odpowiednio ścięte. Przygotować farsz mieszając dokładnie wszystkie składniki tzn. śmietankę, wiórki kokosowe, wanilię oraz opcjonalnie słodzik

Ola la LCHF
Proste ciasteczka czekoladowe 147

Chłodzenie to bardzo ważny etap, dzięki niemu do ciasta nie trzeba dodawać więcej mąki, co sprawia, że gotowe ciasteczka są wyjątkowo kruche i delikatne. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na cienki placek, około 3 mm grubości. Na blacie trzymamy tylko ten kawałek, który akurat rozwałkowujemy, reszta dalej czeka w lodówce. Podczas wałkowania ciasto można delikatnie podsypać mąką. Wycinamy ciasteczka i przekładamy

Ciastkozercy
ROLADKI Z TORTILLI Z SEREM I SZYNKĄ 243

gotowe! Chwilowe zapieczenie w piekarniku ma na celu lekkie roztopienie sera. Jednak zarówno na zimno, jak i na ciepło smakują doskonale. Najlepiej podawać w towarzystwie sosu czosnkowego. Składniki: 3 placki tortilli 12 plastrów szynki 100 g tartej mozzarelli 6 plastrów sera żółtego 1 pęczek natki pietruszki Sos czosnkowy: 2 łyżka majonezu 3 łyżki jogurtu greckiego 2 ząbki czosnku sól

Kuchnia MagdaLeny
ROLADKI Z TORTILLI Z SEREM I SZYNKĄ 243

gotowe! Chwilowe zapieczenie w piekarniku ma na celu lekkie roztopienie sera. Jednak zarówno na zimno, jak i na ciepło smakują doskonale. Najlepiej podawać w towarzystwie sosu czosnkowego. Składniki: 3 placki tortilli 12 plastrów szynki 100 g tartej mozzarelli 6 plastrów sera żółtego 1 pęczek natki pietruszki Sos czosnkowy: 2 łyżka majonezu 3 łyżki jogurtu greckiego 2 ząbki czosnku sól

Kuchnia MagdaLeny
Placuszki brokułowe z parmezanem – bezglutenowe 160

Jako maniaczka wszelkich placków i placuszków, przerobiłam na nie chyba już każdy owoc, zboże i warzywo. Tym razem na patelnię trafił zielony Pan Brokuł, którego łagodność podpił charyzmatyczny Pan Parmezan. Razem komponują się idealnie – więc koniecznie wypróbujcie te placuszki brokułowe z parmezanem, bo warto. Read More Artykuł Placuszki brokułowe z parmezanem – bezglutenowe pochodzi z serwisu flymetothespoon - blog kulinarny

Flymetothespoon
ĆWIKŁA Z CHRZANEM :domowy, pyszny przepis 400

albo mleka w proszku. Przepis na ćwikłę z chrzanem: Krok 1. Buraczki wyszorować, ugotować w skórkach, ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn z małymi oczkami (jak na placki ziemniaczane). Wodę zagotować z przyprawami, dodać ocet. Jeżeli używa się chrzanu z octu, to octu do zalewy nie dodawać. Krok 2. Starte buraczki przełożyć do garnka, wymieszać z chrzanem

Moja Książka Kucharska
Ciasteczka twarogowe... 188

gładkie ciasto i podziel na 2-3 części. [Jeśli ciasto jest bardzo miękkie możesz zostawić je na godzinę w lodówce.]  Każdą część rozwałkuj, na posypanym mąką blacie, na placek o grubości ok. 3-4 mm.  Wykrawaj lub wycinaj ciasteczka. Jedną stronę odciskaj dokładnie w cukrze i układaj na wyłożonej papierem do pieczenia blasze (cukrem do góry

Lejdi of the house
PIZZA PEŁNOZIARNISTA ZE SZPARAGAMI 140

przygotowane szparagi odkładamy na bok i zapewne nadszedł już czas zająć się ciastem. Ciasto wyjmujemy z naczynia w którym wyrastało i ugniatamy krótko formując kulkę, którą następnie wałkujemy na placek o grubości od 0,5 – 1 centymetra. Tak przygotowane ciasto układamy w foremce, ja użyłem formy do tarty. Następnie przelewamy na ciasto ostudzony sos z patelni, układamy szparagi

Markowy smak
Ryżanka z makiem i musem mango 142

Jesień, zima oraz wczesna wiosna, kiedy poranki są jeszcze zimne to czas kiedy towarzyszą mi rano ciepłe śniadania. Mogą to być wszelkiego rodzaju owsianki, muesli, granole, budynie, kasze, placki, jajecznice oraz wiele innych smakowitych potraw. Ostatnimi czasy w moim śniadaniowym menu dość dobrze rozgościły się płatki ryżowe. Lekkostrawne, sycące, bogate w żelazo i wapń. Dodatkowym ich atutem jest brak

Życie ze smakiem
Ciasto czeskie 164

dodajemy masło, odstawiamy garnek z palnika i mieszamy aż masło całkowicie się rozpuści, a krem połączy. Na koniec dodajemy olejek migdałowy i mieszamy. Gorącym kremem przekładamy miodowe placki. Ciasto posypujemy cukrem pudrem i odstawiamy do zmięknięcia

kulinarne odsłony pati
Bardzo szybka tarta z gruszkami lub jabłkami 145

proszkiem do pieczenia umieszczamy w malakserze. Kiedy się scali dodajemy jogurt naturalny i dalej mieszamy. Całość wysypujemy na stolnicę i zagniatamy ciasto w kulę. Rozwałkowujemy  na cienki placek i wylepiamy formę na tartę wcześniej wysmarowaną tłuszczem. Spód nakłuwamy widelcem wykładamy owoce pocięte w małe kawałki. Wykładamy na ciasto ( moje gruszki nie były zbyt soczyste więc nie namoczyły ciasta

AZgotuj!
Domowa pizza jak z najlepszej włoskiej pizzerii 299

spód wychodzi chrupiący. Otrzymujemy efekt jak z włoskiej pizzerii. W zestawie oprócz kamienia otrzymujemy drewnianą łopatkę do pizzy. Dzięki niej z łatwością położymy placek na kamieniu i wyjmiemy upieczony z piekarnika, bez zagrożenia poparzeniem.   Łatwość użytkowania   Dodatkowo istotne granit jest higieniczny, bez porów których mogą gromadzić się

kuron.com.pl
Bezglutynowe i bezcukrowe ajerkuchy- choć na słodko ;) (Naleśniki bezglutenowe) 184

miano2 to by sie niyftorzi3 mōgli4 wadzić5– dlo jednych ajerkuchy to sōm yno take rubsze6 placki, dlo inkszych7 cojsik choby8 racuchy, a dlo [...] Artykuł Bezglutynowe i bezcukrowe ajerkuchy- choć na słodko ;) (Naleśniki bezglutenowe) pochodzi z serwisu Chop w kuchni

Chop w kuchni