placki - 22990 przepisów (strona:719/1533)

Pizza z tortilli 164

wkładamy tortillę i zmniejszmy minimalnie płomień, przykrywamy pokrywką i pieczemy do momentu aż spód będzie przypieczony a ser się idealnie rozpuści. Płomień powinien być bardzo mały warto obserwować aby placki się zbyt szybko nie przypiekły a dodatki będą jeszcze nie zapieczone

Andzia Pichci
Pizza ze szparagami i szynką parmeńską 145

pokrój na mniejsze kawałki. Ser pokrój w plastry, a szynkę porwij na mniejsze części. Gdy ciasto podrośnie, przełóż je na blachę do pieczenia i dłońmi uformuj z niego okrągły placek. Możesz użyć do tego również wałka, ale nie jest to konieczne Na cieście rozsmaruj passatę pomidorową i układaj w dowolny sposób pozostałe składniki. Pizzę piecz ok. 35 minut

365 dni dookoła kuchni
Mini drożdżówki z truskawkami 362

stały w soku. Gdy ciasto wyroście kroimy je na 4 części. Z każdej z nich formujemy 4 nieduże kulki. Każdą z kulek po kolei rozpłaszczamy na okrągły placek. Na środku układamy kilka kawałków truskawek i zaklejamy ciasto. Bułeczki układamy zaklejeniem do dołu na papierze do pieczenia. Zostawiamy między nimi odstępy, by drożdżówki mogły wyrosnąć. Blachę z uformowanymi drożdżówkami ustawiamy

Dieta bez mleka
Rogaliki drożdżowe z nadzieniem karmelowym. 207

rozpuszczone masło. Wyrabiamy ciasto aż będzie gładkie i elastyczne. Jeśli jest potrzeba dolewamy więcej mleka. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia.  Ciasto dzielimy na 3 części. Wałkujemy placek na okrąg. Kroimy wzdłuż na trójkąty. Na każdy nakładamy po łyżeczce nadzienia. Zawijamy w rogalik. Układamy na blaszce. Odstawiamy do wyrośnięcia na około 15 minut. Smarujemy roztrzepanym jajkiem, wkładamy

Radość kipiąca uśmiechem.
Focaccia ze szparagami, pomidorkami i rozmarynem 169

podwojenia swojej objętości. Po tym czasie ciasto ponownie chwilkę zagnieść i podzielić na 6 równych porcji. Każdą z nich uformować w kulkę a następnie rozciągnąć na kształt podłużnego placka. Focaccie ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu każdej bułeczki ułożyć szparagi, przekrojone na pół pomidorki (skórką do dołu) i powciskać gałązki rozmarynu. Na koniec całość oprószyć solą

My simple kitchen
Pączki nadziane dżemem z czarnej porzeczki 192

najmniej 1 godzina) . Gdy ciasto podwoi swoją objętość to podzielić je na 20 części (1 pączek (surowe ciasto) powinien ważyć około 50 g) . Z każdego kawałka ciasto uformować płaski placek. Dodać 1 łyżeczkę dżemu. Zlepić rogi pączków. Dokładnie uformować kulkę. Pączki układać łączeniami do dołu. Przygotowane pączki ponownie przykryć ręcznikiem i odstawić do lekkiego podrośnięcia (na co najmniej

Ugotować
Wieprzowina po grecku. Robimy domowy gyros! PRZEPIS 195

się zarumieni. Rada: wieprzowina w stylu greckim najlepiej smakuje z pieczonymi ziemniakami i oczywiście tzatzikami. Sprawdzone przepisy pod zdjęciami. Mięso można też wrzucić do chlebka pita lub zawinąć w placek z dodatkiem sosu jogurtowego i warzyw. Najprostszy przepis na pyszne talarki ziemniaczane z piekarnika Słynny grecki sos tzatziki. Oryginalny przepis Artykuł Wieprzowina po grecku. Robimy domowy gyros! PRZEPIS pochodzi

Kulinarna Polska
Placuszki z gruszką, na jogurcie greckim 315

mieszamy i odstawiamy na chwilę. W tym czasie gruszki obieramy i kroimy w drobną kostkę, dodajemy gruszkę do ciasta, mieszamy. Na rozgrzaną patelnię wlewamy trochę oleju. Nakładamy łyżką małe placki, smażymy po około 2 minuty z każdej strony. Artykuł Placuszki z gruszką, na jogurcie greckim pochodzi z serwisu Niepieprz

NiePieprz.pl
Dieta bezglutenowa – jadłospis na 7 dni w stylu śródziemnomorskim 280

zmiksuj.  Kolacja: zupa krem z pieczonych pomidorków koktajlowych i papryki  z grzankami z Bezglutenowego Chleba z Prosem Putka   Dieta bezglutenowa w stylu śródziemnomorskim - Sobota: Śniadanie: placki ryżowe na maślance, kiwi Składniki  1 szklanka mąki ryżowej 1 jajko niepełna szklanka maślanki  1 łyżeczka sody oczyszczonej  2 łyżki miodu lub syropu daktylowego 1 łyżka oliwy

Chilli Czosnek i Oliwa
Pyszne rogale maślane i fajny trick 155

Ciasto przykryć ściereczką i pozostawić na 45 min. Po tym czasie podzielić ciasto na trzy części, każdą rozwałkować na kształt okręgu i podzielić na 4 lub 8 części. Rozwałkowane placki posmarować masłem, zwinąć w kształt rogalika i odłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia na 15 min. Rogaliki posmarować rozmąconym jajkiem i ewentualnie posypać kruszonką. Piec na rumiany kolor

Mieszam w Garnku
Quiche z wędzonym łososiem, serem pleśniowym i owocową nutą 174

Quiche to wywodząca się z kuchni francuskiej wytrawna tarta ze słonego, kruchego placka wypełniona masą serowo - jajeczną. W mojej wersji z nadzieniem w postaci aromatycznego wędzonego łososia, który idealnie komponuje się ze słodkością gruszki i żurawiny oraz wyrazistym smakiem sera pleśniowego. Składniki: Ciasto kruche: 190g mąki pszennej 95g masła extra 1 jajko 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki

Szalona Kuchnia Eweliny
Rogaliki z twarogiem 163

wyrośnięte drożdże.Wyrobić ciasto, nakryć i odstawić do wyrośnięcia.Następnie  ciasto   ponownie przez chwilę wyrobić i podzielić na 9-12 części. Z każdej części rozwałkować placek, połowę naciąć nożem lub radełkiem,  w nie naciętej połowie układać nadzienie  z twarogu i cukrów.Zwijać w rulon od strony nadzienia, formując kształt rogala.Ułożyć na blaszce

Moje domowe kucharzenie
ciasto drożdżowe z dżemem kisielowym... 175

rzadki, wymieszałam z kisielem i na ogniu mieszając zagotować do zagęszczenia, wystudzić. Wyrośnięte ciasto parę razy wyrobić ręką aby je odgazować, podzielić na dwie części, rozwałkować na 2 cm placek, posmarować dżemem kisielowym i zwinąć w rulon, włożyć do foremek silikonowych. Piekarnik nagrzany na 18-0C, grzanie góra/dół, ciasta piec około 40 minut, w foremkach

W Mojej Kuchni Lubię
10 sprawdzonych przepisów na szparagi 136

aluminiową tackę. Zobacz przepis Tortilla ze szparagami Zdrowa wersja hiszpańskiej klasycznej tortilli z ziemniakami – pieczona, a nie smażona. Bogata w smaki i aromaty, a to za sprawą różnych składników. Placek i ładnie wygląda i smakuje. Zobacz przepis Sałatka z kurczakiem, kaszą jaglaną, awokado i szparagami Dwie są wyjątkowe rzeczy w tej sałatce: niesamowicie pachnący, bogaty w smaki ziołowy dresing

Niedzielny kucharz