placki - 22990 przepisów (strona:722/1533)

Pizza z gruszką dynią i kukurydzą 132

plastry gruszki. Chwilę grilluję. Sos: Do garnka przekładam pokrojony ser lazur, kawałek zostawiam do dekoracji. Dodaję śmietanę i podgrzewam aż całość się rozpuści i połączy. Ciasto rozciągam na cienki placek, smaruję połową sosu, układam plastry sera camembert, plastry gruszki, kawałki pokrojonej dyni, posypuję przyprawą do pizzy. Pizzę przekładam na kamień gorący, zmniejszam temp do 210 stopni i piekę około

wesoła kuchnia
Tortillowe Gofry 116

kroimy na pół plasterki. 4.    Paprykę kroimy na drobne paseczki. 5.    Kapustę siekamy. 6.    Majonez łączymy z ketchupem. 7.    Środek każdego placka Tortilli smarujemy sosem. 8.    Na sosie układamy kapustę. 9.    Następnie paprykę oraz ogórek

Kulinarna Chwila
Gruzińskie ciasto herbaciane z powidłami 126

sól i przesianą mąkę. Miksujemy. Ubijamy białka i dodajemy je do ciasta mieszając szpatułką. Wykładamy na tortownicę ( u mnie średnica 24 cm). Pieczemy około godziny w 180 stopniach Ostudzony placek smarujemy pozostałymi powidłami i posypujemy posiekanymi i podprażonymi wcześniej na suchej patelni orzechami włoskimi. Artykuł Gruzińskie ciasto herbaciane z powidłami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy

Mieszam w Garnku
Pizzowe bułeczki 125

łyżeczki bazylii i oregano. Zestawiłam z ognia do ostygnięcia. Kiedy farsz już ostygł, zaczęłam kleić bułeczki. Dłonie umoczyłam w mące i rwałam z ciasta kawałki i formowałam placek, na który nakładałam po 2 łyżki farszu i po 1 łyżce startego żółtego sera.  Formowałam owalne bułeczki i wykładałam na blachę z papierem do pieczenia do wyrośnięcia. Z tej porcji

Pieprzyć z Fantazją
Placki z mascarpone 335

idealny przepis na śniadanie dla całej rodziny. Ponieważ nie są tłuste, można je spakować do szkoły, pracy lub na piknik. Rewelacja! - 5 minut szykowania ciasta - tylko kilka popularnych składników - placki smażone na patelni bez tłuszczu

AniaGotuje.pl
Szybkie placuszki z jabłkami 389

Uwielbiam placuszki z jabłkami, można je jeść na śniadanie, kolacje czy też w ramach deseru między posiłkami. Ważnym elementem tych placków są ubite jajka oraz odrobina proszku do pieczenia, dzięki temu są bardzo leciutkie i puszyste. Najlepsze są podawane zaraz po przygotowaniu z cukrem pudrem bądź domowej roboty dżemem. Aby były smaczne po upieczeniu odsącz je z nadmiaru tłuszczu

To Musisz Wiedzieć
Ciasto z jabłkami i serem 150

galaretki o smaku agrestowym sok z jednej cytryny 150 ml wody Sposób wykonania: 1. Składniki na ciasto zagnieść, dzielimy na 3 części i upiec oddzielnie w jednakowej blaszce 3 placki. 2. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej i przełożyć do garnka. Dodać wodę, chwilkę całość pogotować. Następnie zdjąć z ognia i do jabłek dodać suche galaretki. Dokładnie wymieszać

Kuchnia domowa Ani
Drożdżowe bułeczki z borówkami amerykańskimi 141

omączony blat, zagniatamy i wałkujemy na prostokąt grubości 1 cm. Kubkiem o średnicy 9 cm wykrawamy koła i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, na środku każdego placka układamy borówki, dajemy szczyptę cukru i cynamonu i bardzo dokładnie zaklejamy, formując z ciasta bułeczkę. Bułeczki zostawiamy na 30 minut do wyrośnięcia, a następnie malujemy je mlekiem. Pieczemy

Kulinarne przygody Gatity
Placki z (żółtej) cukinii, z mozzarellą 103

Placki z cukinii są już banalne i oklepane? Te jak dla mnie nie, bo to pyszne placuszki z żółtą cukinią, z dodatkiem mozzarelli i startego sera. Z wierzchu chrupiące, a w środku mięciutkie. Doprawione mieszanką przypraw, która nadała im pięknego koloru i niebywałego smaku. Przepis Michel Moran, ze zmienionymi lekko proporcjami. Szczerze polecam! Składniki (20 szt): 350 g cukinii

Kocham..lubię..gotuję..
Zdrowe mini pączki z piekarnika 77

Resztę chowamy z powrotem pod ściereczkę. 4. Zwykłą szklanką wykrawamy kółka tak jak do pierogów (okrawki dodajemy do reszty ciasta na później). 5. W dłoni delikatnie jeszcze rozpłaszczamy placka palcami i nakładamy po pół łyżeczki dżemu na środek. Zalepiamy tak jak pieroga, następnie końcami do góry i sklejamy ze sobą. Tak uformowaną kuleczkę wkładamy do papilotki, sklejeniem do spodu

zdrowo i aktywnie
Oponki pieczone (bez glutenu) 90

pieczenia i sodą.  Dodajemy jajo, żółtka, śmietanę, twaróg i aromat waniliowy. Mieszamy i wyrabiamy ciasto. 2. Przekładamy na blat posypany mąką, dzielimy na pół i rozwałkujemy na placek ok 2 cm grubości. 3. Za pomocą szklanki wykrawamy kółka, a w nich dodatkowo kieliszkiem środek, aby wyszła oponka. 4. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i układamy oponki na blachę

zdrowo i aktywnie