window.adsbygoogle || []).push({}); Dodatkowo: Olej rzepakowy do smażenia Wykonanie: Wszystkie składniki wrzucić do miski (dynię, twaróg, jajka, czosnek, mąkę oraz przyprawy). Wymieszać łyżką. Nakładać na rozgrzaną patelnię z olejem. Formować placki. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Można podawać z kwaśną śmietaną 12% lub 18%. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Smacznego!!! Poniżej klikając w POBIERZ można pobrać przepis Placuszki-z-dynią
Przepisy Babcithermomiksa 30 sek /obr. 4 ,a następnie 3 min/ Interwał ] .Przykryć wilgotną ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu rozwałkować na oprószonej mąką stolnicy na duży prostokątny placek. Nożem do pizzy ciąć ciasto na długie (ok. 30 cm) prostokąty o długości krótszego boku 1,5-2,5 cm. Przygotowane "foremki" posmarować olejem, a paski ciasta nawinąć
Moje domowe kucharzeniegotujemy minutę- po tym jak pojawią się ,,strzelające bąble" -ciągle mieszając. Odstawiamy do ostygnięcia. Masło ubijamy na puch, dodajemy partiami zimny budyń. Ostudzony biszkopt kroimy na 2 placki. Jeden blat nasączamy połową zalewy, na to wykładamy połowę masy budyniowej i układamy połowę ananasów, kładziemy drugi biszkopt, nasączamy go i smarujemy resztę masy i kładziemy pozostałego ananasa
Gotuj z Agneswymieszać. Nieprzywierającą patelnię mocno rozgrzać, posmarować ulubionym tłuszczem, wyłożyć 2-3 łyżki masy jajecznej na patelnie i smażyć na małym ogniu. Kiedy wierzch się zetnie łopatką kuchenną delikatnie podważyć placek jajeczny z jednej strony i zawinąć w roladkę. Zwiniętą roladkę smażyć przez kolejne 2 minuty pod pokrywką z dziurką. W ten sam sposób usmażyć resztę roladek. * z podanych składników
Smaki ArmineCiasto dokładnie wyrabiamy. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Stolnicę posypujemy mąką. Ciasto dzielimy na 3 części. Każdą część rozwałkowujemy na placek w kształcie koła i dzielimy na 16 części w kształcie trójkąta. Na każdy trójkąt kładziemy troszkę marmolady i zwijamy. Rogaliki układamy na blaszce i odstawiamy
Pyszności Słodkościnarzekam na pogodę, a chłodnik mogę jeść nie tylko w upalne dni. Uwielbiam go z gotowanymi młodymi ziemniakami albo plackami ziemniaczanymi. Smak dzieciństwa;) Kiedyś babcia trzymała krowę, więc najczęściej gotowało się chłodnik na zsiadłym mleku. Wersja na kefirze jednak wydaje się być bardziej kremowa, gęsta. Prosty chłodnik litewski Składniki: 500ml kefiru lub zsiadłego mleka 2 pęczki botwiny
Obiad gotowyKurczak z warzywami i koperkiem to bardzo szybkie i smaczne danie. Najlepiej przygotować je w sezonie, kiedy możemy dostać świeżą paprykę, świeżą cukinię i pachnące soczyste
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!cukru, mieszamy. Następnie dodajemy żółtka, jogurt naturalny (lub śmietanę) i przeciśnięty przez praskę (lub zmielony) biały ser. Zagniatamy ręką ciasto. Wykładamy je na stolnicę posypaną mąką pszenną. Rozwałkowujemy na placek o grubości około 1-1,5 cm cm. Gdyby były problemy z wałkowaniem wierzch można oprószyć mąką. Wycinamy szklanką kółka, mniejsze (te w środku) wycinamy np. kieliszkiem, nakrętką
Słodkie okruszkiodstawiamy na 15 minut. Odciskamy tyle wody z cukinii ile jesteśmy w stanie. Dodajemy jajko, mąkę i przyprawy. Na patelni rozgrzewamy olej/oliwę. 1 łyżka masy na jeden placek. Smażymy na złoty kolor
CzarnawisienkaPotem wlej wystudzone masło i wyrabiaj kolejne 5 min przykryj i odstaw na 1 godzinę. Jagody umyj i osącz na sitku. Ciasto rozwałkuj na stolnicy na placek grubości 1 cm. Potnij na kwadraty i na każdy nałóż jagody i posyp cukrem pudrem. Dokładnie zaklejaj i układaj zlepieniem do dołu. Jak już mamy to zrobione, odstawiamy na 30 min. Nagrzać
Moje Wyrobyśmietana 30 % - 3/4 szkl sól pieprz natka pietruszki Przygotowanie: Makaron : Na stolnicę wysypać mąkę, dodać sól, zrobić dołeczek. Następnie wybić do dołka jajka, wymieszać, zagnieść ciasto. Rozwałkować ciasto na placki, zwinąć w rulony i kroić w szersze paski. Gotować makaron we wrzącej i osolonej wodzie, odcedzić na sicie. Sos kurkowy : Kurki umyć, osączyć. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć
Kuchnia Danusimieszamy z jajkiem, bułką tartą, musztardą i przyprawami- do smaku *** *** Cebulę oraz kiełbasę kroimy w kosteczkę *** *** Przyprawione mięso dzielimy na 6-7 porcji. Każdą część rozpłaszczamy dłonią na płaski placek i obkładamy porcją cebulki oraz kiełbasy *** *** Mięso rolujemy zaczynając od jednego boku- do środka i formujemy w dłoniach zgrabne roladki. Następnie zrazy obtaczamy w mące i ponownie formujemy
Blog z Apetytemwiększym garnku zagotowujemy wodę bez dodatku soli. Wykładamy ciasto na stolnicę i wygniatamy przez około 1 minutę, następnie dzielimy na 4 części i kolejno rozwałkowujemy każdą część na cienki placek, gdy ciasto się lepi do stolnicy to obsypujemy stolnicę i wałek lekko mąką. Nektarynki kroimy w ósemki, ja Ne obierałam owoców ze skórki. Jak ktoś ma ochotę to niech
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię