placki - 22990 przepisów (strona:701/1533)

Rogaliki twarogowe z nadzieniem 81

zagnieść miękkie i elastyczne ciasto, które nie będzie kleić się do rąk. W razie potrzeby podsypać odrobiną mąki. Gotowe ciasto podzielić na dwie części. Rozwałkować jedną część na placek o grubości około 0,5cm, podzielić na 8 trójkątów. W szerszym miejscu rozwałkowanego trójkąta umieścić wybrane nadzienie. Rogaliki zawinąć od szerszego miejsca ku cienkiej końcówce. W ten sam sposób rozwałkować

Smaki Armine
Jeżynianki 69

kawałków (żeby bułeczki były w miarę równe, z ciasta można uformować wałek i następnie podzielić go na 15 równych kawałków wielkości piłki golfowej). Każdy kawałek rozgniatam na cienki placek i układam na nim 5-6 średniej wielkości jeżyn (jeśli jeżyny są duże, to ze 3-4). Sklejam krawędzie ciasta i lekko obracam w dłoniach tworząc bułeczkę. Gotowe bułeczki układam

Słodki sentyment
DROŻDŻOWE WIANUSZKI Z SEREM 144

przykrywając ściereczką, zostawiamy do wyrośnięcia na ok 1,5  godziny. Wyrośnięte ciasto przekładamy znowu na stolnicę, posypaną mąką i dzielimy na 4 części. Każdą część  rozwałkowujemy na placek o grubości 0.5 cm. Wycinamy prostokąty, każdy nacinamy jak na zdjęciu poniżej i na nie naciętą część nakładamy masę serową.   Zwijamy rulon zaczynając od nie naciętej strony

Walijskie Pichcenie
Makaron z krewetkami, pomidorkami koktajlowymi i białym winem (przepis krok po kroku) 102

extra vergine. Do tego makaronu proponuję owocową oliwę Monini GranFruttato, która podkreśli delikatny smak krewetek. ➤ Spróbuj innych przepisów na Walentynki: tortilla z chorizo i fasolą - śniadanie dla dwojga różowe placki z jajkiem sadzonym   Makaron z krewetkami, pomidorkami koktajlowymi i białym winem - przepis krok po kroku ➤czas przygotowania: 25 minut w 1 porcji: 479 kcal

Chilli Czosnek i Oliwa
Naleśniki z porem 87

części) 2-3 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany 18% 200 g tartej mozzarelli masło klarowane sól, pieprz Przygotowujemy ciasto na naleśniki wg swojego ulubionego przepisu. Na dużej patelni smażymy cienkie placki. Oczyszczone pory kroimy na półplasterki. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość klarowanego masła. Wrzucamy pokrojone pory. Lekko solimy. Smażymy aż do ich zeszklenia. Dodajemy kwaśną śmietanę, doprawiamy niewielką ilością soli

Smaki Na Talerzu
Łącki Przekładaniec 1337

dodajemy po łyżce wystudzonego budyniu. ŚLIWKI: 400 g śliwek najlepiej dzień wcześniej namoczyć w 300 ml wódki lub rumu. BISZKOPT nasączyć alkoholem z odcedzonych śliwek. Posmarować cienko kremem, wyłożyć placek orzechowy, znów posmarować kremem, na to wyłożyć odcedzone śliwki i posmarować resztą kremu. POLEWA u mnie moja sprawdzona: 1 margaryna palma 2 łyżki żelatyny rozpuszczona w 3 łyżkach wody

Moje Słodkie Piekiełko
Nie wyrzucam jedzenia! Zamrażam. Co można mrozić? Zaskoczę Cię tymi 8 produktami! 108

świeżość i aromat. I ważna sprawa na koniec – twarde sery poddane zamrożeniu wytrzymają 3 do 4 miesięcy. Natomiast sery półtłuste możemy mrozić tylko do 14 dni. 8. Ciasto, placek, deser, babeczki itp … – słodkie pyszności zostawiłam sobie na sam koniec. Co można mrozić? Na pewno gotowe, świeżo zrobione ciasto np na tartę ( przepis na tartę ze szpinakiem

W Kawiarence
Drożdżowe róże karnawałowe z ryżem 133

przykryciem do ostudzenia. Po ok. godzinie wyrastania ciasta wyjąć je na blat i ponownie wyrobić. Podzielić na 5 części. Każdą część uformować w dysk, oprószyć mąką i rozwałkować na placek grubości ok. 2 mm. Z ciasta wycinać 3 rodzaje krążków (używałam do tego celu szklanki, kieliszka do białego wina i kieliszka do wódki). Resztki ciasta ponownie zarobić, rozwałkować

Weekendy w domu i ogrodzie
Keto jajka po benedyktyńsku (Paleo, LowCarb) 158

pomidora 2 garści rukoli 0,5 porcji sosu holenderskiego (link do przepisu w treści) Sposób przygotowania Chlebek z lnu Wymieszać suche składniki, dodać składniki mokre. Dokładnie wszystko wymieszać. Uformować placek imitujący ciabattę i wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni z włączoną funkcją termoobiegu przez ok. 15 - 20 minut aż wierzch będzie

Modern Cave Girl
Naleśniki z porem 100

części) 2-3 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany 18% 200 g tartej mozzarelli masło klarowane sól, pieprz Przygotowujemy ciasto na naleśniki wg swojego ulubionego przepisu. Na dużej patelni smażymy cienkie placki. Oczyszczone pory kroimy na półplasterki. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość klarowanego masła. Wrzucamy pokrojone pory. Lekko solimy. Smażymy aż do ich zeszklenia. Dodajemy kwaśną śmietanę, doprawiamy niewielką ilością soli

Smaki Na Talerzu
Racuchy jabłkowe na maślance 78

Dziś szybko, smacznie i pożywnie. Te racuszki to śniadanie i deser w jednym. Warto nasmażyć takich placków i rozdzielić do pudełek dla dzieci do szkoły i pozostałych domowników do pracy. Spróbujcie koniecznie. Jabłkowe placuchy. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Zdrowa kanapka z awokado i jajkiem sadzonym 119

Kanapka z awokado i jajkiem sadzonym i grillowanym boczkiem to pyszna propozycja na pożywne śniadanie. Całość smaku podkreśli domowe pesto z bazylii. Taką kanapkę warto przygotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pączki na kefirze 118

ścianek miski. Ciasto pozostawiłam w misce, nakryłam ją ściereczką i odstawiłam do wyrośnięcia na około godzinę. Po tym czasie wyłożyłam ciasto na stolnicę posypaną mąką i rozwałkowałam na placek o grubości ok. 1cm. Z ciasta szklanką o średnicy 7cm wycięłam kółka. Na połowę krążków nałożyłam po dobrej łyżeczce marmolady. Krążki z marmoladą nakrywałam krążkami bez marmolady i zlepiałam brzegi

Waniliowe Improwizacje
Pieczone talarki ziemniaczane i sposób na pyszne frytki 154

akcentem i gruboziarnistą solą. Kto się skusi? Szukając innych podobnych przepisów polecam Wam też zajrzeć na stronę jedzmy-zdrowo.pl gdzie znajdziecie np. przepis na bułki do kebaba czy też na placki z kurczaka z warzywami. Warto zajrzeć i się zainspirować. A Wy co najchętniej przygotowujecie z ziemniaków

Słodkie okruszki
Wszystko co musicie wiedzieć o pizzy 131

pizzy. Mastunicola – termin, pochodzący od „vasunicola” (bazylia), oznaczał focaccia doprawioną czosnkiem, smalcem i grubą solą. Innym przepisem, który rozpowszechnił się w Królestwie Neapolu, była pizza Cecinelli był to placek z rybą. Pizza współczesna – pizza Margherita Aby mówić (wreszcie!) o współczesnej pizzy , trzeba wrócić do 1700 r., w którym po raz pierwszy sprowadzono z Peru jednego z kulinarnych

365 dni dookoła kuchni

Proponowane wyszukiwania