Borówka czernica, borówka czarna, czyli popularna jagoda. To dopiero początek, można ją zbierać do późnego lata. Nie dość, że jest pyszna to jest cudownym lekiem na nasze zmęczone oczy, od pracy przy komputerze i na dodatek reguluje cały układ pokarmowy. Jeśli macie możliwość zbierajcie i zajadajcie do woli. Można ją suszyć, mrozić i pasteryzować w słoiku. Nie ma to jak własnoręczny zbiór, a przy tym niesamowity relaks, z dala od cywilizacji. Dzisiaj danie szybkie i proste. Domowy makaron z miętą i j... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...