placki - 22990 przepisów (strona:692/1533)

Pieczone mielone z boczkiem i mozzarellą 129

cebulkę oraz świeżą natkę pietruszki i posiekany szczypiorek. Wbijamy jajka oraz wsypujemy bułkę tartą. Doprawiamy solą, pieprzem, słodką czerwoną papryką oraz czosnkiem granulowanym. Wyrabiamy gładkie, zwarte mięso. Formujemy cienki placek na dłoni. Do środka wkładamy kulkę mozzarelli i dokładnie zwijamy mięso aby nie było widać sera. Każdy kotlecik owijamy dokładnie wędzonym boczkiem i układamy w naczyniu żaroodpornym. Mięso skrapiamy

VioletoweKucharzenie
Najlepsze ciasta na wielkanoc 163

Łaciaty przekładaniec Monte Pyszny michałek Czekoladowo truskawkowe Fale dunaju Brzoskwiniowy raj Jabłecznik cappuccino Snikers Chałwowiec Marysieńka Biedronka Kostka malinowa Ciasto św Jakuba Ciasto  imperozwe Bananowa chmurka Brzoskwiniowa polana Placek iłowiecki Orzechowiec

Cynamonowe szczęście
Jak zrobić pizzę w 10 minut 109

przykładać, jak w przypadku ciasta drożdżowego, chodzi tylko o połączenie składników. Krok 3 Uformuj z cista kulę, podziel na połowy, podsyp blat mąką i rozwałkuj jedną część na cienki placek, podsypując mąką, żeby ciasto nie kleiło się do blatu i wałka. Krok 4 Są dwa sposoby pieczenia pizzy: szybki i wolniejszy, choć tak naprawdę łączny czas oczekiwania na gotową

Niedzielny kucharz
Marchewka zasmażana 93

zasmażana jest doskonałą alternatywą dla surówki, którą można przygotować jako dodatek do obiadu. Marchewka zasmażana doskonale komponuje się z różnego rodzaju daniami, poczynając od dań mięsnych, na pulpetach i plackach ziemniaczanych kończąc. Continue reading Marchewka zasmażana at Blog kulinarny Kurkanielotka.pl

PysiaGotuje.pl
Turecki chleb z patelni 137

wyrośnięcia na około 75-90 minut. 2. Wyrośnięte ciasto przekładam na lekko podsypaną mąką stolnicę i dzielę na 3 lub 4 równe kawałki. Dłońmi formuję okrągłe, niezbyt grube placki. Przykrywam ściereczką i odstawiam na około 15 minut do ponownego wyrośnięcia. 3. Nagrzewam patelnię z nieprzywierającym dnem, nie dodaję żadnego tłuszczu. Na rozgrzaną patelnię kładę pierwszy chlebek. Piekę na średnim

Cztery Fajery
Krokiety z naleśników 102

przekroić na pół. Ser pokroić w słupki o długości parówki, po dwa kawałki na każdą parówkę będą potrzebne. Naleśniki smażymy na lekko złoty kolor. Starajmy się smażyć jak najcieńsze placki. Odkładamy na talerz. Następnie układamy pojedynczo na desce, na środek każdego kładziemy parówkę, z dwóch stron parówki po kawałku sera. Składamy brzegi, bok pawy i lewy do środka. Następnie

gotuj ze mną
Sernik z musem jeżynowym 94

spłaszczyć, owinąć folią, włożyć do lodówki na 30 min. Po tym czasie ciasto rozwałkować między dwoma arkuszami papieru do pieczenia, na grubość około 3-4 min, tak żeby rozwałkowany placek był znacznie większy niż średnica tortownicy (ciastem wyłożone będzie dno i boki tortownicy). Zdjąć papier od góry, ciasto przenieść na arkuszu, odwrócić na góry nogami, tj papier ma być

moj przepis na
Drożdżowe 117

więcej :). Pierwotnie miałam z niego zrobić pampuchy – czyli takie bułeczki drożdżowe, gotowane na parze, ale ciasto było tak klejące, że nie dałam rady uformować bułeczek. Powstał więc placek ze śliwkami i pyszną pełnoziarnistą kruszonką. Przepis dała mi koleżanka Ania , troszeczkę go zmodyfikowałam. Składniki na dwie keksówki (10×30 cm liczone na dole): 650 gr mąki pszennej

moj przepis na
Bułeczki z pieczarkami 85

wadze. Podczas przygotowywania bułeczek, warto kawałki ciasta, które czekają na swoją kolej trzymać pod ściereczką lub folią aby nam się nie zsychały. Z kawałka ciasta uformować kulkę, rozwałkować na placek o wielkości ok 12 cm, nałożyć 3-4 płaskie łyżki farszu, zlepić jak pierogi, tak aby było jak najmniej wolnej przestrzeni w naszym pierogu, skrajne rożki sczepić ze sobą

moj przepis na
Drożdżówki z budyniem i karmelizowanym rabarbarem 141

przepyszne, nigdzie takich nie kupicie, więc warto kupić trochę rabarbaru i je przygotować. Myślę że w wersji XXL też byłoby świetne, więc być może zrobię je jeszcze raz jako placek drożdżowy. Oryginalny przepis jest z blogu Moje Wypieki , ja wprowadziłam drobne zmiany. Zwykłą mąkę częściowo zastąpiłam razową orkiszową. Pominęłam kruszonkę. Efekt mięciutkie, puszyste, maślane drożdżówki, wypełnione po brzegi pysznym

moj przepis na
Karpatka po królewsku 92

dużych jajek 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Dwie formy wysmarować masłem wysypać kaszą manną lub wyłożyć matą teflonową (jeżeli nie mamy dwóch form, będziemy musieli piec każdy placek oddzielnie). W garnuszku umieścić wodę i masło, doprowadzić do wrzenia, wsypać mąkę, energicznie mieszać drewnianą łyżką, aż ciasto uformuję się w kulę i będzie się odklejać od garnka. Ciasto

moj przepis na
Kokosowa rolada z malinami (bez mleka) 133

pełni udana rolada :) Juppi. Upiekłam ją dla mojego synka, który po prostu uwielbia ciasto biszkoptowe. Miały być biszkopciki, ale podczas wykładania na blaszkę, wszystko zlało się w jeden placek. Postanowiłam więc upiec roladę, a że mój synek jest nadal na diecie bez mlecznej, to rolada musiała być ze śmietaną kokosową. Maliny to miły kwaśny dodatek, który kompensuje słodycz. Przepis

moj przepis na
Jak zrobić idealne ciasto na PIZZE 101

pokroić w paseczki, ser zetrzeć na tarce. Piekarnik rozgrzać do 220 st. Wyrośnięte ciasto jeszcze raz krótko wyrobić, podzielić na dwie części, 1 część przełożyć na blaszkę, rozwałkować na placek o grubości około 3 mm. Wyłożyć połowę składników. Pozostawić do ponownego wyrośnięcia 15-30 min. Wstawić do rozgrzanego piekarnika, piec jedną pizzę jednocześnie, do złotego koloru

moj przepis na