placki - 22990 przepisów (strona:692/1533)

Drożdżówki z jagodami i twarogiem 96

odkładamy w ciepłe miejsce na godzinę, aby ciasto podwoiło swoją objętość. Po tym czasie wyciągamy ciasto na oprószony mąką blat. Dzielimy na 6 lub 8 części. Z każdej formujemy placek. Na środku wykładamy przygotowane nadzienie i zawijamy, formując bułeczkę. Blachę do pieczenia wykładamy papierem. Wykładamy bułeczki. Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Odstawiamy aby jeszcze trochę wyrosły. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik

Kucharzyca
Najlepsza pieczeń rzymska z jajkiem 81

obieramy i odcinamy „piętki” tak, aby widoczne było żółtko. Błyszczącą stronę folii aluminiowej (rozwiniętej na dość sporą długość) natłuszczamy masłem i wykładamy na nią mięso, formując prostokątny placek. Na nim układamy jajka tak, aby żółtko przylegało do żółtka. Następnie, podnosząc folię z jednej strony formujemy z mięsa zgrabny wałek i dociskając zawijamy jak cukierka. Wstawiamy do piekarnika

Be Fit Be Strong
Pizza z patelni z parówkami 99

starłam na tarce na grubych oczkach. Cebulę drobno pokroiłam. Razem z pieczarkami przesmażyłam ją na niedużej ilości oleju. Usmażone przyprawiłam solą i pieprzem. Wyrośnięte ciasto rozwałkowałam na cienki okrągły placek. Z parówek zdjęłam folię i pokroiłam każdą na 4 części. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kawałki parówek ułożyłam ok 4cm od brzegów ciasta, tworząc z nich okrąg. Przykryłam je brzegami ciasta

Waniliowe Improwizacje
Pierożki smażone 137

Mąkę przesiać do naczynia thermomiksa, dodać sól,wlać wrzątek i wymieszać 3 min / interwał ] .Zawinąć ciasto w ściereczkę i odstawić na około 15 minut, aby „odpoczęło”.Ciasto rozwałkować na placek grubości około 3 mm .Wycinać krążki , na każdym położyć dowolne nadzienie i zlepiać pierogi.Smażyć pierożki w głębokim oleju z każdej strony .Osuszyć na papierowym ręczniku

Moje domowe kucharzenie
Kruche ciasto z wiśniami 167

pluszaków. Ale za to książek mamy całe, wypełnione po brzegi półki! To już spokojnie można nazwać chorobą. Ale lepiej w tę stronę, prawda? Też tak macie? Dziś prosty, kruchy placek z wiśnią. Takie idealne, niedzielne kruche ciasto. Dbajcie o siebie! Składniki na kruche ciasto: 300g mąki 200g masła 3 żółtka 100 g cukru pudru dodatkowo : 0,5 kg świeżych

Słodkie Przyjemności
ROGALIKI 3 SKŁADNIKOWE 96

owijamy folią spożywczą i wkładamy na 1 godzinę do lodówki. 3. Ciasto wykładamy na obsypaną mąką stolnicę. Delikatnie obtaczamy i dzielimy na 4 części. 4. Każdą cześć rozwałkowujemy na placek o grubości około 5 milimetrów. Dzielimy na 8 części. Nakładamy dowolne nadzienie, u mnie będzie to nutella i dżem malinowy. 5. Zawijamy rogaliki od najszerszej strony (od strony nadzienia

karolgotuje
Mazurek czekoladowy kruchy 87

Ciasto rozwałkować na dwa jednakowe prostokąty/kwadraty. Ciasto ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 20 minut. Na jednym placku rozsmarować masę migdałową, przykryć drugim plackiem. Docisnąć. Przygotować lukier czekoladowy: roztopić czekoladę w kąpieli wodnej. Dodać do niej zagotowaną śmietankę z cukrem i wymieszać. Mazurka polać lukrem czekoladowym Można ozdobić

królestwo garów
Sernik zebra 201

pomocą malaksera / miksera z hakiem na jednolite ciasto. Kulę z ciasta zawijamy w folię i wkładamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto na okrągły placek i wykładamy nim dno i boki tortownicy o średnicy 24 cm. Podpiekamy przez 12 minut w 200°C (grzanie góra-dół). Gdy spód się piecze, przygotowujemy masę serową. Miksujemy twaróg wraz

Poezja smaku
Pieczone mielone z boczkiem i mozzarellą 125

cebulkę oraz świeżą natkę pietruszki i posiekany szczypiorek. Wbijamy jajka oraz wsypujemy bułkę tartą. Doprawiamy solą, pieprzem, słodką czerwoną papryką oraz czosnkiem granulowanym. Wyrabiamy gładkie, zwarte mięso. Formujemy cienki placek na dłoni. Do środka wkładamy kulkę mozzarelli i dokładnie zwijamy mięso aby nie było widać sera. Każdy kotlecik owijamy dokładnie wędzonym boczkiem i układamy w naczyniu żaroodpornym. Mięso skrapiamy

VioletoweKucharzenie
Najlepsze ciasta na wielkanoc 157

Łaciaty przekładaniec Monte Pyszny michałek Czekoladowo truskawkowe Fale dunaju Brzoskwiniowy raj Jabłecznik cappuccino Snikers Chałwowiec Marysieńka Biedronka Kostka malinowa Ciasto św Jakuba Ciasto  imperozwe Bananowa chmurka Brzoskwiniowa polana Placek iłowiecki Orzechowiec

Cynamonowe szczęście
Jak zrobić pizzę w 10 minut 106

przykładać, jak w przypadku ciasta drożdżowego, chodzi tylko o połączenie składników. Krok 3 Uformuj z cista kulę, podziel na połowy, podsyp blat mąką i rozwałkuj jedną część na cienki placek, podsypując mąką, żeby ciasto nie kleiło się do blatu i wałka. Krok 4 Są dwa sposoby pieczenia pizzy: szybki i wolniejszy, choć tak naprawdę łączny czas oczekiwania na gotową

Niedzielny kucharz
Marchewka zasmażana 83

zasmażana jest doskonałą alternatywą dla surówki, którą można przygotować jako dodatek do obiadu. Marchewka zasmażana doskonale komponuje się z różnego rodzaju daniami, poczynając od dań mięsnych, na pulpetach i plackach ziemniaczanych kończąc. Continue reading Marchewka zasmażana at Blog kulinarny Kurkanielotka.pl

PysiaGotuje.pl
Turecki chleb z patelni 125

wyrośnięcia na około 75-90 minut. 2. Wyrośnięte ciasto przekładam na lekko podsypaną mąką stolnicę i dzielę na 3 lub 4 równe kawałki. Dłońmi formuję okrągłe, niezbyt grube placki. Przykrywam ściereczką i odstawiam na około 15 minut do ponownego wyrośnięcia. 3. Nagrzewam patelnię z nieprzywierającym dnem, nie dodaję żadnego tłuszczu. Na rozgrzaną patelnię kładę pierwszy chlebek. Piekę na średnim

Cztery Fajery
Krokiety z naleśników 95

przekroić na pół. Ser pokroić w słupki o długości parówki, po dwa kawałki na każdą parówkę będą potrzebne. Naleśniki smażymy na lekko złoty kolor. Starajmy się smażyć jak najcieńsze placki. Odkładamy na talerz. Następnie układamy pojedynczo na desce, na środek każdego kładziemy parówkę, z dwóch stron parówki po kawałku sera. Składamy brzegi, bok pawy i lewy do środka. Następnie

gotuj ze mną

Proponowane wyszukiwania