placki - 22990 przepisów (strona:703/1533)

Patison smażony w cieście 183

dodatek do obiadu Mogą być podane z ryżem, kaszą lub ziemniakami, jak również samodzielnie np. z sosem czosnkowym , tzatziki lub sosem chili .   Dania prosto z patelni… ** Placki ziemniaczano-cukiniowe ** Makaron ryżowy z boczkiem i pieczarkami ** Paprykowe krążki nadziewane mięsem ** Kotlety rybne siekane   Składniki: 1 patison (ok. 0,8-1 kg) 2 jajka 1 szkl. wody

Kulinarny S.O.S.
Patison smażony w cieście 183

dodatek do obiadu Mogą być podane z ryżem, kaszą lub ziemniakami, jak również samodzielnie np. z sosem czosnkowym , tzatziki lub sosem chili .   Dania prosto z patelni… ** Placki ziemniaczano-cukiniowe ** Makaron ryżowy z boczkiem i pieczarkami ** Paprykowe krążki nadziewane mięsem ** Kotlety rybne siekane   Składniki: 1 patison (ok. 0,8-1 kg) 2 jajka 1 szkl. wody

Kulinarne S.O.S.
Smażone ciasto czekoladowe z kawałkami jabłka 197

Zalecam, aby przykrywka jaką użyjemy do smażenia miała dziurkę. Musi odbywać się przepływ powietrza, inaczej ciasto może się spalić albo urosnąć za bardzo a po zdjęciu pokrywy opaść na placek, a tego nie chcemy oczywiście. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartość odżywcza 1 kawałka (8): 147 kcal B 6 g W 18 g T 5 g Składniki: (patelnia

Zdrowie i pysznie na talerzu
Smażone ciasto czekoladowe z kawałkami jabłka 113

Zalecam, aby przykrywka jaką użyjemy do smażenia miała dziurkę. Musi odbywać się przepływ powietrza, inaczej ciasto może się spalić albo urosnąć za bardzo a po zdjęciu pokrywy opaść na placek, a tego nie chcemy oczywiście. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartość odżywcza 1 kawałka (8): 147 kcal B 6 g W 18 g T 5 g Składniki: (patelnia

zdrowo i aktywnie
Czekoladowe ptysie z kruszonką 184

ubijamy, dodajemy pokruszony wafelek i – jeśli konsumentami będą także dzieci- dzielimy na dwie części. Do jednej części dodajemy alkohol. Kruszonka: Składniki na kruszonkę zagniatamy, a następnie wałkujemy na grubszy placek, posypujemy pokruszonym wafelkiem Grześkiem, układamy pomiędzy dwoma arkuszami papieru i wałkujemy na grubość 2-3mm. Literatką lub rantem o śr. ok 4cm wycinamy krążki, przekładamy na deseczkę

Kuchnia w czekoladzie
2 lata z Thermomix TM5 – Recenzja 111

naszego menu weszło też kilka dań, czy to z „Kulinarnego ABC” platformy Cookidoo czy thermomixowych kolekcji. Prawie każde spotkanie przy winie musi być okraszone Chlebkiem ziołowym. Dzieciaki uwielbiają placki ziemniaczane i kluski leniwe. A na leniwy niedzielny obiad wybieramy karkówkę po karkonosku Jak widać nawet szef kuchni znajdzie coś dla siebie. Sam się o tym przekonałem, a muszę powiedzieć

kuron.com.pl
Rogaliki z 3 składników 645

siekamy nożem z masłem. Następnie dodajemy śmietanę i zagniatamy ciasto. Ciasto chłodzimy w lodówce przez ok. 1 h. Następnie dzielimy na 3 części. Każdą z części rozwałkowujemy na okrągły placek, który kroimy na pół w szerz i wzdłuż, a następnie każdą z części jeszcze na pół, tak aby powstało nam 8 trójkątów. Na każdy trójkąt nakładamy marmoladę i zwijamy

kulinarne odsłony pati
Kotlety devolay (de volaille) 331

olej do smażenia   Masło pokrój na 4 części i wstaw do lodówki, by było twarde. Filet połóż na desce do krojenia, przykryj folią spożywczą i rozbij na cienki placek. Posyp z jednej i z drugiej strony solą oraz pieprzem. Połóż na nim kawałek schłodzonego masła oraz listek pietruszki – brzegi lekko zawiń do środka (by w czasie smażenia

Kulinarne S.O.S.
Kotlety devolay (de volaille) 331

olej do smażenia   Masło pokrój na 4 części i wstaw do lodówki, by było twarde. Filet połóż na desce do krojenia, przykryj folią spożywczą i rozbij na cienki placek. Posyp z jednej i z drugiej strony solą oraz pieprzem. Połóż na nim kawałek schłodzonego masła oraz listek pietruszki – brzegi lekko zawiń do środka (by w czasie smażenia

Kulinarny S.O.S.
Domowy makaron do niedzielnego rosołu 191

miksuje końcówką haka. Miksuje około 5 minut a następnie ugniatam na stolnicy podsypując mąką w razie potrzeby.)  Ciasto mam być miękkie i sprężyste.  Następnie rozwałkować na cieniutkie placki i wysuszyć aby się nie kleiło.  Zwijam w rulonik i siekam.  Rozwieszam makaron do wysuszenia na specjalnym stojaczku (Kasiu dziękuję! za stojak! ). Gotuje w osolonym wrzątku

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Pierogi ruskie – przepis 405

utworzy gładką, jednolitą kulę. Wkładamy zagniecione ciasto do woreczka, odkładamy na 30 minut. Po 30 minutach, wyciągamy ciasto z woreczka na lekko oprószony mąką blat i wałkujemy na cieniutki placek. Szklanką wykrawamy kółka, na każde nakładamy mniej więcej łyżkę farszu, składamy na pół i zaciskamy brzegi, by farsz podczas gotowania nie wydostał się z pieroga ;). W dużym garnku gotujemy

NiePieprz.pl
Pyszne niemieckie ciasto ze śliwkami 158

konsystencji lukru. Ogólnie jedno z najlepszych ciast ze śliwkami i drożdżowych jakie jedliśmy, na pewno u nas będzie jeszcze w wielu odsłonach nie tylko ze śliwkami. Przepis na ten placek pochodzi ze strony www.daringgoutmet.com . Autor sporo pisze o rodzajach ciast ze śliwkami w Niemczech, więc z ciekawości, warto sobie poczytać Szczególnie zabawnie brzmią w różnych regionach Niemiec nazwy ciast

Mieszam w Garnku
Placuszki na kremówce z prażonymi jabłkami. 137

 Witam Was cieplutko :) Placuszki na kremówce to pyszny pomysł na podwieczorek. Są bardzo delikatne w smaku, a dzięki dodatkowi kaszy manny nie chłoną tłuszczu podczas

Izabelawkuchni
Kotlety ziemniaczane nadziewane szpinakiem 152

blogu znajdziecie mnóstwo pysznych przepisów na kotlety i placki, nie tylko w wersji mięsnej ale rybnej czy warzywnej. Tym razem zainspirowała mnie @dieta_bez_diety , której kotleciki tak zapadły w mojej pamięci, że postanowiłam je odtworzyć, doprawić po swojemu i pokazać Wam. Czy są dobre? Są rewelacyjne, zjedliśmy wszystkie w niesamowitym tempie! Polecam Wam także: –  kotlety rybne

nietylkopasta.pl
Pierogi leniwe pełnoziarniste 166

Uwielbiam wszelkie mączne wyroby - placki, placuszki, pierogi, kluski itp.  Ostatnio postanowiłam przygotować obiad na bazie twarogu.  Jak sama nazwa wskazuje pierogi leniwe są bardzo szybkie do przygotowania. Wystarczy twaróg wymieszać z mąką i jajkiem, uformować wałek i pokroić go na mniejsze kawałki. Jak dla mnie pierogi leniwe najlepiej smakują polane bądź podsmażone na bułce tartej z masłem

Ugotować