Pulchne i delikatne racuchy z truskawkami

Pulchne i delikatne racuchy z truskawkami

Pulchne i delikatne racuchy z truskawkami

Witam serdecznie, dzisiaj chciałabym zaproponować przepis na pyszne i puszyste racuchy z truskawkami. Racuchy są bardzo smaczne, delikatne i wręcz rozpływające się w ustach 😊. Polecam wypróbować przepis bo naprawdę warto. Do przygotowania racuchów będziemy potrzebowali: Z podanej porcji wyjdzie około 18 racuchów 400 g mąki pszennej (około 2 ½ szklanki 250 ml) 400 g jogurtu naturalnego (może być maślanka, kefir, jogurt grecki) ½ szklanki mleka (125 ml) 3 jajka (użyłam jajek rozmiar L) około 3 łyżek cukru (i... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Uwaga Babcia Gotuje

Warto przeczytać

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.