placki - 22990 przepisów (strona:437/1533)

Placki ziemniaczane inaczej 21233

innym gotowaniu na ekranie, wszyscy u nich zamawiają ciasta czy sałatki i przekazują sobie nawzajem przepisy na dania ich autorstwa. Te mistrzynie gotowania mają swoje metody działania […] Artykuł Placki ziemniaczane inaczej pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Placki z kaszy jaglanej na „wąsatym” przyjęciu :) 166

trudząc się przy tym nadmiernie. Co można zrobić w takich sytuacjach? Wystarczy do zwykłych, codziennych posiłków wprowadzić elementy, które nadadzą im optymistycznego i nietypowego wyglądu. Jednym z […] Artykuł Placki z kaszy jaglanej na „wąsatym” przyjęciu :) pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Miodownik z orzechami 224

się spali. Odstawić do wystudzenia. Międzyczasie przygotować lukier. Rozpuścić masło , miód i cukier, wsypać orzechy i uprażyć. Nie za długo, aby się nie zaczęły wiązać. Na blachę rozwałkować drugi placek i wyłożyć na niego lukier orzechowy, szybko rozprowadzić, bo będzie nam zastygał. Rozprowadzamy gorący. I tak przygotowany wierzch ciasto + lukier pieczemy około 15 minut. Wyciągamy i odstawiamy do wystudzenia(...)powstanie masa gładka i bez grudek. Smarujemy pierwszą warstwę upieczonego ciasta kremem. Przyciskamy blatem z orzechami. Wkładamy do lodówki. Najlepiej na noc. Świetnie się kroi. Jest pyszny. Polecam! Placek każdemu wyjdzie, nie należy się go bać, a smakować będzie każdemu

Z Kuchni Do Kuchni
Pizza z patelni 2061

Pizza z patelni? Tak, to możliwe Zapewne wiele osób myśli sobie teraz, że co to za pizza, że to jakiś placek, a nie pizza, że to nie smakuje i tak dalej… Oczywiście, każdy ma prawo do swojej opinii i niech tak zostanie Z mojej strony, mogę Was zapewnić, że pizza przygotowana na patelni smakuje wybornie, nie odbiega(...)momentu kiedy stanie się puszyste i elastyczne. Przykrywamy miskę ściereczką i odstawiamy na 25-30min. do wyrośnięcia. Po tym czasie podsypujemy ciasto odrobiną mąki i wałkujemy na placek wielkości patelni. Przekładamy spód pizzy na patelnię i pod przykryciem, na małym ogniu ” smażymy ” przez 3-4 minutki. Przewracamy na drugą stronę, smarujemy sosem, wykładamy dodatki z przyprawami

NiePieprz.pl
Babka ziemniaczana z sosem koperkowym 285

Choć średnio przepadam za ziemniakami, babka ziemniaczana jest naprawdę pyszna! W smaku przypomina placki ziemniaczane. Jest bardzo treściwa. Jeśli pominiemy boczek, taka babka jest świetna jako dodatek do obiadowego mięsa. Ja polałam ją sosem koperkowo-czosnkowym. Nie jest szybka w przygotowaniu, ale raz na jakiś czas naprawdę warto. :-) Babka: 2 kg dużych, mączystych ziemniaków (unikamy młodych) 3 średniej wielkości(...)kiełbasę kroimy w drobną kostkę. Na suchej patelni podsmażamy najpierw boczek. Ściągamy go z patelni i na wytopionym tłuszczu podsmażamy cebulę i kiełbasę. 2. Ziemniaki ścieramy jak na placki ziemniaczane. Odsączamy je z wody, nie mogą być jednak całkiem suche. Najlepiej odciskać je na drobnym sitku, dociskając dłońmi tak by trochę wody zostało. 3. Do startych ziemniaków dodajemy jajka

Szefowa kuchni
Tort bezowy z owocami 228

wypiekiem, który będę musiała zrobić w Antonówce. Chyba się udało :) Wymyśliłam sobie pieczenie blatów w tortownicy, żeby były równe, przyznam, że całkiem nieźle wyszło :) Pierwotnie tort miał mieć trzy placki bezowe, jednak przy zdejmowaniu papieru jeden się złamał - został więc pokruszony na wierzchu. I tak wyszło bardzo, bardzo smacznie, letnio i słodziutko :) Składniki: (na średnicę 20cm) BLATY(...)odkleić papier. Tak samo postąpić w dwóch pozostałych przypadkach blatów. KREM: Śmietankę ubić na sztywno, dodać mascarpone, cukier o fix, ubijać do pożądanej gęstości. Wyłożyć w równych warstwach na placki na każdej układając owoce (u mnie wyglądało to następująco: blat- śmietana+ maliny, blat - śmietana+ borówki, pokruszony blat i czereśnie). Schłodzić przed podaniem

Cakes By Kejt
Sernik z kuleczkami Nesquik 140

ciasta posypać kakao. Ser zmielić dwukrotnie, utrzeć z cukrem, aromatem, mlekiem, wsypać budyń, wbić jajka i żółtka, dokładnie wymieszać i przelać do formy. Posypać czekoladowymi kulkami, lekko je wciskając. Placek(...)wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około pół godziny. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Z białek i jednej szklanki cukru ubić na sztywno pianę. Po półgodzinnym pieczeniu wyciągamy placek z piekarnika, studzimy go około pół godziny, następnie wykładamy ubitą pianę, posypujemy orzechami i wiórkami kokosowymi. Wstawiamy ponownie do piekarnika i pieczemy około 15 minut

Tradycyjna Kuchnia
Daktylowo-jabłkowe placki z płatków owsianych. 195

Dzisiejsze placki to alternatywa dla wszystkich tych, którym znudziła się śniadaniowa owsianka. To płatki w nowym, odmienionym wydaniu. Bez mleka, cukru czy nawet miodu. Za to z daktylami, które uwielbiam za karmelowy posmak. Są niesamowite, w smaku przypominają krówki i z powodzeniem mogą zastąpić sklepowe słodycze w chwili słabości. Do tego nieśmiertelny duet, czyli jabłko i cynamon. Składniki(...)taka konsystencja jest bardziej przyjemna dla podniebienia), cynamon, sól i rozbełtane jajka. Wszystko dokładnie wymieszaj. Smaż na średnim ogniu, bez tłuszczu, na patelni z nieprzywierającą powłoką. Smacznego! Energia (1 placek) Białko Tłuszcz Węglowodany Błonnik 107 kcal

Powiedz dietom nie
#Porady - co zawsze warto mieć w lodówce 337

orzechowego, placków, ciast i innych deserów masło orzechowe Świetny dodatek do sosów, deserów, kanapek czy naleśników dżem/marmolada Najlepiej, by były domowej roboty, a jeśli nie macie ręki do przetworów, to warto wybrać te z największą ilością owoców w składzie, świetnie przydają się do komponowania deserów, ciast i naleśników tortilla Można wypiekać je samemu, ale po co? Wybierzcie placki

Cooking Monster
Marokańska pastilla w wersji wege - z cukinią, marchewką i kuskusem 137

Dziś przedstawiam Wam kolejną po koftach z cukinii i ciecierzycy wegetariańską wariację na temat tradycyjnego arabskiego dania. Pastilla lub inaczej bastilla to marokański wytrawny placek z mięsnym nadzieniem zawiniętym w chrupiące ciasto warka przypominające filo. W mojej wersji znajdziecie cukinię, marchewkę i kaszę kuskus doprawione aromatycznymi przyprawami, fetą oraz pietruszką.  Pastillę podpatrzyłam w jednym z programów Jamiego Olivera(...)wymyślił, aby zamiast jednego dużego placka przygotować kilka mniejszych pasztecików. Dawno nie robiłam żadnego marokańskiego dania, więc oczy wręcz mi się zaświeciły na widok wypieku Jamiego. Jednak nie mogłam po prostu zrobić jego wersji z jagnięciną (a nawet nie mam tego przepisu, bo oglądałam program w TV), stąd moja własna, mam nadzieję, nie mniej udana wariacja wegetariańska :) Pastilla

Chilli Czosnek i Oliwa
Placki z kabaczka i Ziaren Inków (ryż, quinoa, amarantus, bulgur) 242

mieszanką, która wzbogaci smak niejednego dania. Uwielbiam ją na zimno (np. w sałatkach), jak i na ciepło - właśnie w takich placuszkach, czy chociażby jako dodatek do obiadu. Wracając do placków... Idealnie komponują się ze świeżymi warzywami lub lekkim sosem. Kabaczka możecie zastąpić cukinią oraz dodać ulubione zioła, ale zapewniam, że poniższa wersja jest pychaaaa i nie trzeba jej przerabiać! Sami(...)grubych oczkach. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i za pomocą łyżki stołowej - wykładać niewielkie porcje ciasta (tak jak na placki ziemniaczane). Placuszki smażyć z obu stron na złoty kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu - na ręczniku kuchennym.   (*)  Skład: 58% ryż, 15%  quinoa, 15% amarantus, 12% bulgur z łubinu

Di gotuje
PIZZA CALZONE 131

pozostawiamy na 30 minut do wyrośnięcia. Kiedy podwoi swoją objętość, wykładamy je na posypany blat mąką i zagniatamy. Ciasto dzielimy na 8 części. Każdą rozwałkowujemy na okrągły, cienki placekPlacki smarujemy ketchupem i na każdym rozkładamy porcję pieczarek, szynki, salami, kukurydzy i sera. Brzegi ciasta dobrze sklejamy, wierzch pierożków posypujemy serem. Calzone przekładamy na blaszkę i pieczemy

Kulinarne Fantazje Marioli

Proponowane wyszukiwania