Kurczak przez wielu kochany – przez wielu również znienawidzony. Nie musi być on jednak banalny! Dzisiaj przygotujemy kurczaka w nieco inny sposób! Przygotuj: filety z kurczaka placki chleba pita gruszka z puszki kozi ser oliwa truflowa słodka przyprawa orientalna (można zrobić swój mix) Mięso myjemy i suszymy, kroimy na mniejsze kawałki, marynujemy w orientalnej(...)przyprawie (dobrze, by miała słodki, nie ostry smak). Tak przygotowane mięso smażymy z obu stron na dużym ogniu, by skórka była chrupiąca i zdejmujemy z patelni. Przygotowujemy chlebek pita – placki obsmażamy delikatnie z obu stron, składamy jak naleśniki (na kopertkę) i kroimy w trójkąty. Na tej samej patelni podsmażamy gruszkę pociętą w paski. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
MarcinChefciasto podziel na 3 części i odstaw ponownie do wyrośnięcia ( w temperaturze pokojowej). Ciasto musi podwoić objętość. Piekarnik nagrzej do 250 stopni. Ręce obsyp mąką i z ciasta uformuj placek średnicy 28-30 cm. Placki przełóż na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Pizzę posmaruj sosem pomidorowym i wstaw do nagrzanego piekarnika na 10 minut. W międzyczasie mozzarelle pokrój
Kuchnia bezglutenowaPlacki(...)dobre zawsze i wszędzie :) Ich dyniowa wersja jest niezwykle delikatna, dosłownie rozpływa się w ustach. Najlepsze z dodatkiem dżemu śliwkowego , to opinia dorosłych. A dzieci? Postawiły na placki posypane cukrem pudrem. Wszystkim smakowało. Po takim dyniowym zastrzyku energetycznym część familii przemierzała trójmiejski szlak rowerowy, a pozostała nadrabiała zaległości porządkowe przy desce do prasowania. I o dziwo, jedni
zadanie-gotowanieokoło godzinę. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. Po tym czasie ciasto wałkuję na cienki placek. Odstawiam na kolejne 15 minut w ciepłe miejsce. Po tym czasie smaruję placek powidłami śliwkowymi. Brzoskwinie kroję na ćwiartki lub ósemki i układam na posmarowanym powidłami placku. Całość posypuję płatkami migdałów i rozmarynem i umieszczam w piekarniku nagrzanym do 250 stopni. Podpłomyk piekę
Mango Papajadodatku było przyjemne dla oka i portfela promo, więc trzeba było stestować temat. Jeśli miałbym większy wybór, pewnie sięgnąłbym po kukurydziane (te takie sztywne). Po nabyciu drogą kupna placków do tacos, trzeba było zastanowić się nad tym, z czego je zrobić. Co zalega w lodówce i szafkach? Padło na podstawowe 3 składniki, które wcześniej wymieniłem. Nie miałem na nie weny(...)Dodaj startą na dużych oczkach marchewkę oraz pomidory i wymieszaj. 3 Rozgrzej patelnię, dodaj wszystko z malaksera i smaż na średnim ogniu przez 10 minut. 4 W międzyczasie przygotuj placki, na które będziesz nakładać farsz, pokrój warzywa, opłucz zieleninę, zetrzyj ser.. czy co tam chcesz se dodać, to to przygotuj. 5 Wyłącz gaz, przekładaj masę imitującą mięso
Blendmanczęści, każdą podsypać mąką, rozwałkować na niezbyt cienki placek o wymiarach około 40x25cm - oba placki posmarować roztopionym masłem, oprószyć równą warstwą cynamonu i posypać cukrem - każdy z placków zwinąć wzdłuż długiego boku, aż utworzy się rulon - formę ze zdejmowalną obręczą wyłożyć na dnie papierem do pieczenia, boki wysmarować masłem (inną formę wyłożyć w całości papierem) - oba rulony przełożyć
Smakołyki Berenikipowinno podwoić swoją objętość. Po tym czasie ciasto dzielę na 2 lub 4 części, w zależności od tego jakiej wielkości podpłomyki chcę uzyskać. Każdą część delikatnie wałkuję na cienki placek. Na sam spód placka układam część sera pleśniowego, następnie pokrojone na mniejsze części brzoskwinie. Całość posypuję posiekanymi orzechami i listkami rozmarynu. Podpłomyki piekę w piekarniku nagrzanym
Mango Papajaczekoladowe pancakes (placki) a la brownie podane z malinami i wiórkami kokosowymi Powroty bywają trudne. W ubiegły czwartek po raz pierwszy przekroczyłam próg mojego liceum. Nowa szkoła, nowe znajomości, nowi nauczyciele. Same nowości. Entuzjazm i strach. Jako pierwszak w małej szkole, która ma dość sporą liczbę uczniów, przez cały tydzień chodzę na drugą zmianę, co powoduje, że mój śniadaniowiec(...)mikrofali, tylko do rozpuszczenia składników - tak, aby nie były gorące. Mąkę, jajko, cukier wanilinowy i masło z czekoladą wymieszać dokładnie w miseczce. Rozgrzać patelnie nieprzywierającą i smażyć pancakes (jeden placek - jedna łyżka ciasta) z dwóch stron około 1-2 minut na średniej mocy kuchenki. Swoje pancakes podałam ze świeżymi malinami i wiórkami kokosowymi. smacznego. znowu oswajam się
tost z dżememrazem podsmażamy i przekładamy do piekarnika na 20 min w 200C Ważne by pozostawić troszkę świerzyw warzyw pożniej do dekoracji smarujemy placek sosem czosnkowym Po zapieczeniu wykładamy na placek nasze mięso Posypujemy Pietruszką,świerzymi warzywami i pomidorami Smacznego
Viola cooks with passionPyszne placki z warzywami, z dodatkiem płatków owsianych. Chrupiące i delikatne. Najlepiej smakują prosto z patelni. składniki: 1/2 szklanki płatków owsianych 1 łyżeczka soli 1/2 szklanki wrzątku 2 średnie marchewki biała część średniego pora 1 mały seler 1 jajko 4 pełne (ale nie czubate) łyżki mąki słodka papryka, pieprz - do smaku wykonanie: Płatki owsiane(...)tarce o drobnych oczkach, por drobno pokroiłam. Warzywa wymieszałam z płatkami, jajkiem i mąką, doprawiłam do smaku. Smażyłam na złoty kolor na sporej ilości oleju (tak jak placki ziemniaczane). Jedliśmy gorące, prosto z patelni
babka w formieklarowanego masła. Smażyć po jednym placku przez trzy do czterech minut, po 1,5 - 2 minuty z każdej strony, aż do pokazania się pęcherzyków i lekkiego zbrązowienia. Usmażony placek odłożyć, przykryć ściereczką. W taki sam sposób usmażyć pozostałe placki. Podawać ciepłe np z pieczonymi warzywami i czosnkowym jogurtem. Smacznego
Stare GaryPrzygotowaliśmy dla Was piekielnie pyszną i szybką opcję śniadaniową - wegańskie placki pancakes. Same w sobie są już słodziutkie, ale zawsze atmosferę można dosłodzić pysznym syropem klonowym i owocami. Sprawdzą się nie tylko na śniadanie, ale również jako zdrowa przekąska do pracy czy szkoły. To jak, pędzicie już do kuchni? :) Bananowo-orzechowy pancakes śniadaniowy w 5 minut Przepis(...)rozgniatamy widelcem na "papkę" i mieszamy z masłem orzechowym. Dodajemy karob, płatki kokosowe oraz chia. Wszystko dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy, z dość płynnej masy formujemy małe placki na patelni i smażymy z obu stron, aż się zarumienią. Zdejmujemy, układamy na sobie, polewamy syropem lub przystrajamy bananami i wcinamy. Smacznego! Maugo&Paszko
Bananowe PoleTradycyjne placki ziemniaczane(...)gulaszem wieprzowym wymagają poświęcenia dłuższego czasu na przygotowanie, poza tym przydałoby się też silne męskie ramię do tarcia ziemniaków😛 Dlatego proponuję wersję szybszą i łatwiejszą. Trwa … Czytaj dalej Placki z gulaszem Pamapol
czarrna od kuchnimozzarella przyprawa kebab - gyros (do indyka) masło klarowane Indyka kroję w plastry, smażę na odrobinie oleju, dodaję przyprawę kebab - gyros. Paprykę, oliwki, cebulkę i pomidory kroję. Na jeden placek tortilli nakładam trochę(...)startego sera, następnie plastry indyka, na niego warzywa, rukolę i posypuję serem, przykładam drugim plackiem tortilli. Na patelni rozgrzewam troszeczkę masła, kładę tortillę i chwilkę smażę, przewracam na drugą stronę i również smażę (około 2-3 minuty każda strona). Gorące kroję. Tak robimy ze wszystkimi plackami
kruche babeczkiciastem. Fasolkę szparagową którą bardzo lubię, można jeszcze z powodzeniem kupić na straganie. Tak właśnie zrobiłam. Kupiłam fasolkę żółtą i zieloną, wymieszałam z ciastem naleśnikowym i usmażyłam pyszne placki. Składniki: 300 g fasolki szparagowej żółtej i zielonej 1,5 szklanki mąki pszennej 3 jajka ¼ łyżeczki soli odrobina pieprzu 1 ¾ szklanki mleka ½ szklanki piwa olej(...)kolor. Wyłożyłam na papierowe ręczniki, żeby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Placuszki podałam z sosem pomidorowym . Sos przygotowałam oczywiście ze świeżych pomidorów. Placki można podać również z mizerią z ogórków, z jogurtem... Nie ważne z czym podacie, smakują zawsze. Nawet na zimno. Spróbujcie a ja życzę SMACZNEGO! Krys Dziękuję za odwiedziny
Kuchnia u Krysi