placki - 22990 przepisów (strona:323/1533)

Placek miodowy z masą jabłkową- konkurs 163

łyżki cukru 10 dag wiórków kokosowych ponadto: polewa czekoladowa wiórki do posypania Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na ciasto kruche łączymy. Zagniatamy ciasto, dzielimy na dwie części. Pieczemy dwa placki w temperaturze 195 stopni C przez ok. 15-20 minut. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce. Wodę zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy jabłka. Gotujemy na małym ogniu przez(...)wody. Mieszamy. Wykładamy masę na placek. Mleko zagotowujemy. Dodajemy cukier, kaszę i kokos. Przez chwilę gotujemy. Masło ucieramy dodając stopniowo zimną masę. Wykładamy na masę jabłkową. Przykrywamy drugim plackiem. Polewamy polewą. Posypujemy wiórkami

Pobite gary Barbary
Ciasto królewiec 687

takiej samej wielkości placki, pierwszy placek przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia, piec w 180 stopniach przez 12-15 minut do lekkiego zezłocenia - nie należy piec placków zbyt długo, gdyż ciasto miodowe może za bardzo stwardnieć - upieczony blat bardzo delikatnie wyjąć z papierem z formy (ciasto jest delikatne), przełożyć do niej drugi blat, upiec - oba blaty ostudzić

Smakołyki Bereniki
Placki z ciasta na kopytka 222

Corner by "jagodzianka" Te proste placki są genialnym dodatkiem do sosów z mięsem lub sosów bezmięsnych. Moim domownikom smakują najbardziej ze zwykłym sosem … Przeczytaj cały artykuł Post Placki z ciasta na kopytka pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Placki ziemniaczane z kiełbasą i jajkiem 274

cebula jajko pętko kiełbasy np. śląskiej 3-4 łyżki mąki pszennej łyżeczka przyprawy do ziemniaków sól świeżo zmielony pieprz olej do smażenia jajka do zapiekania- ilość zależy od ilości placków natka pietruszki świeżo zmielony kolorowy pieprz Ziemniaki umyć, obrać i zetrzeć na tarce- 2/3 na małych oczkach, resztę na dużych. Cebulę obrać i zetrzeć, dodać do ziemniaków. Wbić jajko, dodać(...)trochę wody. Ciasto doprawić do smaku, dodać pokrojoną w kosteczkę kiełbasę, wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, nakładać porcje ciasta formując okrągłe, niezbyt grube placuszki o śr. ok 12cm. Gdy placki usmażą się z jednej strony, obrócić, łyżką zrobić niewielkie wgłębienie i wbić jajko. Należy uważać aby żółtko się nie rozlało przy wbijaniu. Patelnię przykryć pokrywką i na niedużym ogniu

Smakołyki Asi
Placuszki orkiszowe, serkiem wiejskim, pieczarkami i pomidorem 174

bazą jest serek wiejski, pomidory, pieczarki a smaku dodaje parmezan. Przepis z "Superfood na co dzień" Jamiego. U mnie w wege wersji czyli bez szynki. Przy okazji robienia tych placków okazało się, że zapach gnijącej rukoli jest mi przeznaczony. najpierw ta z pracowej lodówki, teraz ta z opakowania kupionego przez Małżona. No niestety nie zdarzyłam jej zjeść. zaraz po otwarciu(...)drugą stronę i rozpłaszczamy łopatką na grubość 1 cm. Placuszki zdejmujemy gdy są ładnie rumiane. Ogień gasimy a na gorącą patelnie wsypujemy parmezan. Gdy się rozpuści wkładamy placki. Gdy parmezan do nich przylgnie i się lekko zrumieni zdejmujemy placki z patelni. Podajemy ciepłe z rukolą skropioną cytrynowym sokiem

Dzieje kuchennej Wiewióry
Ciasto miodowe- słodkie weekendowe szaleństwo! 382

ciasto.  Podzielić na dwa blaty ciasta i upiec. (forma około 38x20, wyłożona papierem do pieczenia) Włożyć do nagrzanego piekarnika, piec około 18-20 min. w 180'C Upieczone placki wystudzić. Masa budyniowa: 3/4 mleka wymieszać z cukrem i zagotować. Resztę mleka wymieszać z budyniem, żółtkiem oraz mąką. Powoli dodawać do gotującego mleka, ciągle mieszając aby nie powstały grudki(...)formy położyć na dno jeden placek, który z kolei smarujemy połową masy krówkowej i posypujemy połową posiekanych orzechów. Na to wykładamy i rozsmarowujemy masę budyniową, którą przykrywamy drugim plackiem. Następnie smarujemy resztą masy krówkowej i sypiemy pozostałymi orzechami. Chłodzimy w lodówce minimum 40 min.*  *najlepiej smakuje na drugi dzień, gdy wszystkie warstwy się połączą Gotowe! Smacznej uczty :) Miłego

Tagebuch po polsku
Malinowiec 200

utrzeć z cukrem i żółtkami, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać i podzielić na dwie porcje. Ubić białka z 20 dag cukru i podzielić na dwie części, posmarować placki, posypać migdałami i upiec około 20 min w 180'C. Rozpuścić(...)galaretki, śmietanę ubić z cukrem i fixem. Na spód dać placek z migdałami, wyłożyć masę śmietanową, włożyć do lodówki do stężenia. Następnie posmarować masą malinową i przykryć drugim plackiem. Gotowe

Tagebuch po polsku
Tort czekoladowo marchewkowy 187

mokrych i wymieszaj dokładnie łyżką. Wyłóż tortownicę papierem do pieczenia i napełnij masą. Piecz ciasto przez około 40 minut. Wyjmij z piekarnika i ostudź. Ostudzone ciasto rozkrój na 3 placki. Krem czekoladowo serowy 270 g gorzkiej czekolady, u mnie 70 kakao 350 g homogenizowanego serka 85 g masła 250 g cukru pudru 3 łyżki kakao 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu(...)miksuj na jednolitą masę. Na koniec dodaj ostudzoną czekoladą cały czas miksując. Krem natychmiast zgęstnieje. Posmaruj pierwszy placek kremem, przykryj drugim. Rozsmaruj część kremu i przykryj ostatnim plackiem. Na powierzchni tortu rozsmaruj grubą warstwę kremu, boki posmaruj jedynie

codojedzenia
Sezamek z masą toffi 183

koniec dodawać cukier i ubijać aż piana będzie lśniąca. Dodać wiórki kokosowe i wymieszać.  Drugi blat ciasta posmarować powidłem i wyłożyć pianę. Piec ok 20 minut w 180st. Placki ostudzić. Masa Toffi: Budyń przygotować wg przepisu na opakowaniu, ostudzić. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem, na koniec cały czas ucierając dodawać po łyżce budyniu. Masę wyłożyć na ciasto(...)sezamem, przykryć drugim plackiem. Czekoladę stopić i polać ciasto

Smakołyki Asi
Śmietanowy kokosek na białkach 159

Wiórk i kokosowe pr ażymy na złoto na suchej patelni, studzimy. Wystudzone ciasto przekrawamy na dwa placki . Na dolny placek wyk ł adamy połowę kremówki, nakrywamy drugim plackiem, smarujemy resz tą ubitej śmietanki. W ierzch obsypujemy prażonym kokosem. C hłodzimy w lodówce przez godzinę

Gotowanie moimi oczami
Ziemniaczane placki z tymiankiem i konfiturą z czerwonej cebuli. 194

Placki ziemniaczane podawane najczęściej na słodko, przynajmniej w moim domu rodzinnym. Ja lubię też wersje bardziej wytrawną. Konfitura z czerwonej cebuli niby tylko cebula(...)niby nic a tak wiele. Chrupiący placek ziemniaczany ze świeżym tymiankiem do tego słodka karmelizowana cebula z czerwonym winem, octem balsamicznym. A jakie są wasze ulubione połączenia tradycyjnych placków ziemniaczanych? SKŁADNIKI :   ziemniaki surowe 5-6 szt (większe) 2 jajka  2-3 łyżki mąki pszennej  sól do smaku  świeżo zmielony pieprz  gałka muszkatołowa

Basia w kuchni
Hawajska tortilla z kurczakiem i ananasem 428

usmażyć kurczaka , ostudzić. Ananasa odsączyć z syropu, pokroić w kosteczkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Z ketchupu i majonezu przygotować jednolity sos. Każdy placek tortilli posmarować sosem. Na połówce każdej tortilli położyć kawałki kurczaka, ananasa i kukurydzę, posypać startym serem. Złożyć na pół. Rozgrzać grilla elektrycznego i zapiekać tortillę przez kilka minut(...)rozpuszczenia sera). Tortillę można również przygotować na patelni grillowej, pamiętając by ją obciążyć (by ser ‚skleił’ ze sobą placki), Podawać np. z sosem czosnkowym lub słodko-pikantnym. Smacznego! Wypróbujcie również przepis na: Quesadilla z kurczakiem i serem   The post Hawajska tortilla z kurczakiem i ananasem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Uszka z wiśniami 126

podanych składników z składników zagniatamy ciasto. Cienko wałkujemy na okrągłe placki, podsypujemy mąką . Układamy jeden placek na formie do robinia uszek, w zagłębienia układamy wiśnie. Przykrywamy drugim plackiem, podsypujemy mąka, wałkujemy dość mocno. Formę odwracamy wyjmujemy uszka na tacę wysypaną mąką. Wrzucamy na osolony wrzątek z dodatkiem oleju, gotujemy przez 2-3 minuty od momentu zagotowania. Uszka podajemy

Bajeczna Kuchnia
Amerykańskie placki śniadaniowe 124

Pulchne, miękkie placuszki według Nigelli, to dobra propozycja na leniwe, sobotnio-niedzielne śniadanie dla całej rodziny. Od razu zaznaczam, że placki same w sobie są po prostu zwyczajne, ale wystarczy polać je pysznym syropem klonowym lub miodem, czy nawet posmarować Nutellą, aby stały się prawdziwym śniadaniowym hitem. Ze względu na ich neutralny smak można podać je także w wersji(...)roztopionego i ostudzonego) 300 ml mleka masło do smażenia Wykonanie: Wszystkie składniki zmiksować w malakserze (można najpierw zmieszać składniki mokre a następnie dodać suche). Gotowe, dokładnie wymieszane ciasto na placki, odstawić na ok. 20 minut przed smażeniem. Porcje ciasta nakładamy partiami na rozgrzaną patelnię i smażymy, aż na powierzchni placków zaczną pojawiać się pęcherzyki powietrza. Wtedy przekładamy

MyCookBook.pl
Placuszki bananowe z otrębami owsianymi 120

miodu, jeśli ktoś lubi bardzo słodkie placuszki (lecz nie ma co przesadzać z jego ilością, placki same w sobie są już słodkie). Z przepisu wyszło mi 12 sporych placków (o średnicy 14 cm), także w zupełności wystarczy nawet na dokładki :) Składniki: 5 jajek 5 dojrzałych bananów 10 czubatych łyżek mąki pełnoziarnistej pszennej 6-7 łyżeczek cukru 15 pełnych łyżek(...)przykryte) i odstawiamy do napęcznienia. Banany rozgniatamy widelcem lub miksujemy w blenderze na jednolitą masę. Otręby mieszamy z owocami, jajkami, cukrem, solą, mąką i proszkiem do pieczenia. Masa na placki powinna być dość gęsta. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość tłuszczu i smażymy placuszki z obu stron (przewracamy na drugą stronę, gdy zobaczymy dużą ilość bąbelków i zarumienione brzegi). Placuszki

MyCookBook.pl

Proponowane wyszukiwania