
Przepis na : deser
Mołdawskie placindy z dynią to proste, smażone na oleju placki z ciasta kefirowego nadziane dynią wymieszaną z cukrem trzcinowym. Do placków użyłam dyni Flat white o słodkim miąższu o ciemnopomarańczowym kolorze i dlatego dodałam mniej cukru niż w przepisie bo byłyby za słodkie. Placindy przypominają trochę tatarskie czebureki albo gruzińskie chaczapuri ale mają one pochodzenie rzymskie. Placinda z łaciny oznacza ciasto i jest ona pozostałością po starożytnym Cesarstwie Rzymskim, które swoim zasięgiem obejmował... czytaj dalej...

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.