placki - 22990 przepisów (strona:325/1533)

kaki-dyniowe placki z amarantusa i chia 120

pieczonej dyni, amarantusem ekspandowanym i nasionami chia. Szczerze mówiąc to planowałam zrobić je bez pieczenia, z nadzieją, że chia nada całości wystarczająco spójną konsystencję. Jednak po upływie kilku godzin, placki były wystarczająco stężałe, a zarazem "ciapowate". Jedyną deską ratunku było ich upieczenie, w tym wypadku był to strzał w dziesiątkę ! Idealna konsystencja, jesienny smak i zapach cynamonu. Pycha(...)WYKONANIE: puree blendujemy z persymoną do zblednowanych składników dodajemy chia, cynamon i amarantus- dokładnie mieszamy, po czym przekładamy na papier do pieczenia w kształcie placków- jedna czubata łyżka= jeden placek pieczemy 25 min w 180 stopniach

healthy dreams
Najprostsze pieczywo - chlebki czapati 178

być na tyle elastyczne, że po zrobieniu w kulce palcem dziurki, ciasto będzie się podnosiło. Odkrawamy z niego kawałki wielkości piłeczki pingpongowej lub mniejsze, podsypujemy blat lub stolnicę mąką, placki wałkujemy na ok 2 mm. Rozgrzewamy patelnię z nieprzywierającą powłoką, kładziemy na nią placek, chwilę smażymy, tylko tyle żeby zmienił się kolor chlebka, przekładamy go szczypcami na drugą(...)zdarzyć, że ciasto na patelni zacznie się przypalać w niektórych miejscach (patelnia jest przecież sucha), trzeba wtedy zeskrobać delikatnie łopatką i przetrzeć patelnię suchym papierem. Czasami po usmażeniu placków opala się je jeszcze chwilę nad ogniem (trzymając szczypcami), żeby zrobiły się bardziej napuchnięte. Takie chlebki (o ile będą większe) możemy użyć zamiast tortilli i zawinąć w nie warzywa, może też

Co na wege obiad?
Buraczane grubaski. 168

Gryczane kakaowe placki buraczane*;  z sosem kakaowym, gorzką czekoladą i wiśniami  *z tartym burakiem  te placki coś genialnego, kakaowe, grubaśne, jednak mąka gryczana to chyba moja ulubiona,  po powrocie dodam przepis ^^ Ciężki tydzień mnie czeka, nie tyle co fizycznie a psychicznie, ustne matury nie są dla mnie .. ale to od jutra..  ostatni tydzień

More food, love and dreams
Domowe czipsy z tortilli 143

Proste i błyskawiczne w przygotowaniu domowe czipsy z tortilli. Gotowe placki tortilli smarujemy oliwą lub olejem, spryskujemy wędzoną papryką i solą morską, tniemy na trójkąty i pieczemy w piekarniku około 4 minut, aż czipsy będą złote i chrupiące. Świetny dodatek do Pikantnej zupy meksykańskiej i pomidorowej salsy Pico de Gallo. Składniki domowych czipsów z tortilli: (4 porcje) 6 dużych(...)placków tortilli czerwona wędzona papryka sól morska 1 łyżka oliwy lub oleju rzepakowego   Przygotowanie domowych czipsów z tortilli: Piekarnik nagrzać do temperatury 180C (termoobieg). Każdy placek tortilli posmarować oliwą lub olejem z obydwu stron. Posypać solą morską i wędzoną papryką w proszku. Nożem pociąć na trójkąty. Układać na blaszkach do pieczenia jedną warstwą, tak aby nie nachodziły

Moja Delicja
Krokiety z tortilli 1272

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com     Przepis autorski (mój). Inne, a zarazem bardzo smaczne zastosowanie placków do tortilli. Krokiety znikają w ekspresowym tempie, wiec warto skorzystać z poniższego pomysłu. Farsz możecie przyrządzić według własnego gustu.   4 placki tortilla Farsz: 180-200g kremowego serka czosnkowego (może być inny smak) wędlina/mięso/ew. ryba (ilość(...)gustu; użyłam pieczonego schabu Dodatkowo: 2 jajka bułka tarta sezam olej sól, pieprz Jajko rozmieszać mikserem z odrobiną soli i pieprzu. Placki posmarować serkiem, ułożyć wędlinę, ew. rybę (ilość wg gustu, podsmażyłam kawałki pieczonego schabu) i zwinąć w rulony. Całość obtoczyć w jajku i kolejno w bułce tartej zmieszanej z sezamem. Smażyć na rumiano z obu stron. Krokiety fajnie

Di gotuje
Placki z dyni makaronowej 111

leżakowała w piwnicy aż do teraz. Powstały z niej przepyszne placki na wytrawnie, na pikantnie. Polecam gorąco bo warto je zrobić, z innej dyni też wyjdą znakomicie. Placki z dyni makaronowej. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Ciasto przekładane masą budyniową 167

margaryny , ciągle ucierając.Na koniec dodać mleko i wymieszać.Podzielić na 4 części.Każdą część [ osobno] przełożyć do tortownicy , posmarować roztrzepanym białkiem, posypać płatkami migdałowymi .Upiec osobno 4 placki , 8 -10 minut w temperaturze 200 stopni.Jeden z upieczonych placków jeszcze ciepły pokroić nożem na 12 równych kawałków. Z 0,5 l mleka odlać niewielką ilość do szklanki. Resztę wstawić(...)ziemniaczaną i to ugotować w mleku jak budyń.Na koniec dodać margarynę i mieszać do rozpuszczenia.Pozostawić do ostudzenia. Masą budyniową przełożyć upieczone placki.Na wierzchu ma być pokrojony wcześniej placek .Najlepsze na drugi dzień

Moje domowe kucharzenie
Karobowe racuchy z jabłkami 151

kakao zaczęłam używać jego zamiennika - karobu. Jest nie niemal identyczny w smaku jak jego przeciwnik i przynajmniej nie uczula. Kolejną prostą potrawą są karobowe racuchy z jabłkami. Uwielbiam placki, więc mogę jeść je codziennie. :) Składniki: 1 średnie jabłko 4 łyżki mąki pszennej graham 1 czubata łyżeczka karobu 1 łyżeczka cukru trzcinowego  1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka(...)karob, proszek do pieczenia, mleko. Wszystko dokładnie miksujemy. Kolejno dodajemy obrane i pokrojone w kostkę jabłko. Mieszamy łyżką. Na rozgrzaną patelnię z olejem po jednej łyżce kładziemy masę na placki. Smażymy z obu stron do zarumienienia. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
ORZECHOWO- KOKOSOWA PYCHOTKA 908

żeby nie było grudek. Wystudzić. Zmiksować z margaryna w temp pokojowej. Krem podzielić na 3 części *przekładanie: na spód dać jeden kruchy placek, wyłożyć 1 część kremu, przykryć plackiem orzechowym, wyłożyć drugą porcję kremu, przykryć plackiem kokosowym, wyłożyć krem, przykryć kruchym plackiem. Wierzch polać czekoladą

Z Majeczką w kuchni
Ciasto Snicers 359

łyżek mleka 1 łyżka masła     Przygotować ciasto. Wszystkie składniki zagnieść i podzielić na 2 części. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i osobno upiec 2 placki (w temperaturze 180 stopni, 2 x 20 minut). Przygotować krem. Z mąki, mleka i cukru waniliowego ugotować budyń. Żółtka utrzeć z cukrem i powoli połączyć z budyniem. Ciągle mieszając - podgrzewać(...)ostudzeniu wymieszać z masłem i kakao. Przygotować masę orzechową. Wszystkie składniki podgrzać do wrzenia i rozpuszczenia się cukru. Pierwszy placek umieścić w formie i posmarować kremem, przykryć drugim plackiem i dokładnie pokryć masą orzechową. Przygotować polewę. Krówki rozpuścić z dodatkiem masła i cukru. Polać po orzechach

Di gotuje
Placki z kaszy gryczanej 134

Wszyscy już robili naleśnik z samej kasy gryczanej, więc teraz przyszła pora na placki-pancakes. Podałam jej z sosem czekoladowym i malinowym dżemem chia, a w filiżance kawa zbożowa. Do tego książka, bo w tym roku obiecałam sobie, że zacznę w końcu więcej czytać. Niedziela. Przepis:  przepis z "mynewroots.org" / 1 porcja /  60 g niepalonej kaszy gryczanej około(...)gładką masę, następnie stopniowo dolewać wody, tak aby powstała masa miała konsystencję gęstej śmietany. Patelnie wraz z odrobiną oleju mocno rozgrzać, następnie zmniejszyć moc kuchenki na średnią i smażyć placki z dwóch stron. Podawać z ulubionymi dodatkami. smacznego

tost z dżemem
Naleśniki francuskie Crêpes - przepis podstawowy na słodko 126

powoli wlać mleko i rozpuszczone masło. Ciasto odstawić na 1 h (dzięki temu naleśniki będą delikatniejsze). Rozgrzaną patelnię lekko natłuścić masłem i usmażyć na niej cienkie placki. Wystudzone placki - ułożyć jeden na drugim i przykryć. Mogą być przechowywane w lodówce do 2 dni lub zamrożone przez kilka tygodni

Di gotuje
Pani Walewska 201

gotujemy budyń, pozostawiamy do studzenia. Masło ucieramy do białości, ucierając dodajemy po łyżce zimnego budyniu, na końcu dodajemy kilka kropel aromatu migdałowego. Krem wykładamy na upieczone placek. Drugi placek układamy na kremie, lekko dociskamy, ciasto wstawiamy do lodówki. Ciasto najlepiej smakuje po kilku dniach

Bajeczna Kuchnia
Miodownik z orzechami włoskimi 126

wykładamy do wyłożonej papierem tortownicy (również średnica 26cm) i wstawiamy do rozgrzanego do 175 stopni piekarnika na 7-8 minut (placek powinien być rumiany). Powtarzamy zabieg przy każdym placku. Masło dokładnie ucieramy mikserem, dodając łyżką masę kajmakową. Kiedy oba składniki będą stanowiły gładką jedność, dodajemy do nich pokruszone orzechy. Mieszamy Łyżką. Miód podgrzewamy i łączymy z rumem. Nasączamy każdy(...)placek i po kolei przekładamy masą. Boki ciasta, również smarujemy i posypujemy drobno zmielonymi orzechami. Ciasto odstawiamy do chłodnego miejsca minimum na dobę. Smacznego

ChilliJemy
Kanapeczki imprezowe. 1024

Składniki: 3 serki ziołowe Turek 2 płaty wędzonego łososia 2 pęczki szczypiorku kilka plastrów polędwicy sopockiej 4 placków do tortilli Placki przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu. Kiedy już będą gotowe każdy smarujemy serkiem, posypujemy szczypiorkiem i wykładamy łososia na dwa z nich - zwijamy. Pozostałe placki zwijamy z polędwicą. Kroimy tak aby powstały małe wieżyczki (jak na zdjęciu

Moje-pitraszenie

Proponowane wyszukiwania