placki - 22990 przepisów (strona:296/1533)

Sowiduch – nowa restauracja w centrum Karpacza 118

prawdziwy ratunek dla przemarzniętych wędrowców. Po zupie przyszła kolej na drugie danie. Waham się między plackami ziemniaczanymi, a golonką pieczoną w piwie. Finalnie jednak mój wybór pada na placki z gulaszem wołowym i mieszanką sałat oraz piwo Pszeniczne. Co to było za danie! Prawdziwa uczta dla podniebienia! Smak chrupiących placków idealnie wzbogacony wykwintnym, mięsnym gulaszem z solidnymi kawałkami

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Placki ziemniaczane ze szpinakiem 133

Kolejna wersja placków ziemniaczanych, uwielbiana przez moich synów. Teraz jak mają być na obiad placki ziemniaczane to tylko w tej wersji. Jedyna różnica ze zwykłymi plackami jest taka, że dodajemy posiekany odparowany szpinak. Składniki: 1 kg ziemniaków 1 jajko 3 łyżki maki ziemniaczanej 1 opakowanie mrożonego szpinaku 2 ząbki czosnku ½ łyżeczki zmielonej gałki muszkatołowej 1 łyżka masła sól

Mama Gotuje
pyszna, tortilla drobiowo-warzywna... 125

Składniki: tortilla 4 placki- 1 opakowanie, udka kurczaka bez kości i skóry 4 sztuki, jogurt naturalny 180 gram, przyprawa kebab-gyros 1 opakowanie, przyprawa w płynie VEGETA NATUR 1 łyżeczka "zobacz TUTAJ" olej rzepakowy do smażenia 4 łyżki kapusta biała 1 mała główka, cebula 1 sztuka, cukier 2 łyżki, sól 1 łyżeczka, pieprz mielony 1/2 łyżeczki, ocet jabłkowy(...)wszystko wymieszać. Mięsko pokroić w kostkę, pomidory pokroić w kostkę, na suchą, gorącą patelnię kłaść po 1 placku tortilli i podgrzać z z pół minuty z każdej strony. Na placek tortilli nakładać kapustę, mięsko, pomidory, porcję sosu, zawijać w g uznania, podać z resztę sosu i kapusty - bardzo smaczna, aromatyczna, sycąca tortilla z kurczakiem i warzywami, idealny posiłek

W Mojej Kuchni Lubię
RACUCHY DROŻDŻOWE 115

podwoi swoją objętość. Miskę przykrywam bawełnianą ściereczką. Po tym czasie jeszcze chwilę wyrabiam ciasto. Na patelni rozgrzewam olej. Z ciasta odrywam niewielkie kawałki, spłaszczam je w dłoniach, formuję placki. Smażę na średnio rozgrzanym palniku, dużo urosną, ważne by dosmażyły się w środku, a nie spaliły z zewnątrz. Odsączam na papierowym ręczniku. Podaję od razu oprószone cukrem pudrem, polane miodem

Zasmakuj Kuchni
Włoskie rogaliki Cornetti 85

równe części. Każdą z nich rozwałkować na cieniutki okrągły placek. Pierwszy z nich ułożyć na papierze do pieczenia i posmarować masłem. Przykryć następnym plackiem i powtarzać czynności do wykończenia ciasta. Czwartego placka nie smarować.  Przykryć całość kawałkiem papieru do pieczenia i wstawić do lodówki na około pół godziny. Wyjąć ciasto z lodówki, lekko je rozwałkować, aby było

wyzwania kuchenne
Omlet z żółtym serem i pieczarkami 91

Omlet z żółtym serem i pieczarkami to idealna propozycja na szybki posiłek. Placek jest delikatny i puszysty, a dodatek pieczarek oraz ciągnący się ser sprawiają, że omlet także i syci. Uwielbiam to połączenie, szczególnie kiedy na wierzchy znajdują się pomidorki koktajlowe! Polecam! Omlet z żółtym serem i pieczarkami - składniki: (1 sztuka o średnicy około 20 cm) 2 jajka(...)solą z pieprzem. Pieczarki podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu i następnie zalać masą jajeczną. Omlet smażyć z obu stron. (Uważać przy przewracaniu, ponieważ jest bardzo delikatny.)   Po przewrócenia placka na drugą stronę wierzch posypać uprzednio startym serem. (Ser powinien delikatnie się roztopić.) Omlet polecam podawać z pomidorkami koktajlowymi. Omlet z serem i pieczarkami - dodatkowe informacje: Jajka z mąką

Di gotuje
Placki ze biołego syra (Placki z twarogu) 102

sucho ôd jakegosik czasu bojki2 ô kocie we szczewikach3 i tam we Krōlestwie Pulpecji (już nawet niy wiym, ftoro wersja tyj bojki to [...] Artykuł Placki ze biołego syra (Placki z twarogu) pochodzi z serwisu Chop w kuchni

Chop w kuchni
Placki ziemniaczane z ciecierzycą 126

Ziemniaki, ciecierzycę oraz cebulę łączymy, dodajemy jajko, mąki oraz przyprawy, mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką nakładamy ciasto formując placki, smażymy z obydwu stron na złoty kolor.  Placki ziemniaczane osączamy z tłuszczu na papierze kuchennym. Podajemy np. z dodatkiem pomidorowej salsy  Pico De Gallo (przepis znajdziesz  tutaj  ) lub sosem czosnkowym (przepis znajdziesz  tutaj

Qchnia po prostu
Puszyste placuszki PANCAKES 134

olej i wbijamy jajka. Całość mieszamy trzepaczką. 2. Wsypujemy mąkę, cukier, sodę i proszek do pieczenia. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy. 3. Ciasto nakładamy łyżką ( 1 łyżka to 1 placek ) na suchą rozgrzaną patelnię, zachowując odstępy między plackami. Smażymy z obu stron na rumiany kolor. Gotowe… Smacznego!!! Artykuł Puszyste placuszki PANCAKES pochodzi z serwisu

karolgotuje
Naleśniki twarogowe 72

Znacie naleśniki twarogowe ? Jeśli nie to koniecznie musicie je przygotować! Oprócz wyjątkowego smaku są elastyczne i przyjemnie delikatne. Posiadają przepyszną twarogową nutę, które absolutnie nie dominuje, więc placki doskonale sprawdzą się również do przemycenia białego sera do diety tych, którzy za nim nie przepadają. Dla mnie takie naleśniki smakują nawet w wersji solo, ale Wy możecie podawać(...)około 5-10 minut.  (Powinno spływać po łyżce zostawiając jednolitą smugę - tak jak w przypadku klasycznych naleśników.)  Na rozgrzanej patelni (*) szybkim ruchem rozprowadzić cienką warstwę ciasta. Każdy placek smażyć z obu stron do lekkiego zrumienienia się.   Naleśniki twarogowe - dodatkowe informacje: (*) Jeśli macie problem z przywieraniem naleśników do patelni to jej powierzchnię możecie delikatnie natłuścić

Di gotuje
Placki ze biołego syra (Placki z twarogu) 85

sucho ôd jakegosik czasu bojki2 ô kocie we szczewikach3 i tam we Krōlestwie Pulpecji (już nawet niy wiym, ftoro wersja tyj bojki to [...] Artykuł Placki ze biołego syra (Placki z twarogu) pochodzi z serwisu Chop w kuchni

Chop w kuchni
Karpatka z brzoskwiniami 92

pokojowej zmiksować, aż się zrobi puszyste, następnie dodawać po jednej łyżce zimnego budyniu i dalej miksować, aż powstanie jdnolity krem. Na dno blaszki położyć jeden placek karpatkowy. Na placek wyłożyć połowę kremu, na kremie ułożyć brzoskwinie i przykryć drugą częścią kremu. Wszystko przykryć drugim plackiem karpatki i dobrze docisnąć. Wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. Przed podaniem

Krylowa Kuchnia
Placki z soczewicy i ryżu, bez mąki. Indyjskie dosy. 160

pochodzi z Indii, robi się je przeważnie z czerwonej soczewicy, ryżu lub fasoli. Można je podawać z sosami warzywnymi. Na ciepło smakują najlepiej. Podaje porcję na 20 sztuk, 20 placków nakładanych zwykłą łyżką do zupy. Składniki: - 1 niepełna szklanka ryżu, możecie wykorzystać każdy rodzaj od białego po naturalny i dziki - 5 łyżek czerwonej soczewicy - 1 szklanka ciepłej wody - po pół(...)macie dobrą patelnie do pieczenia naleśników to można je piec bez tłuszczu, możecie ewentualnie delikatnie zwilżać patelnie olejem.  3. Na patelni dajemy do łyżce masy i formujemy płaskie placki, pieczemy na rumiano z obu stron. Czas łączny opiekania 4-5 minut na średnim ogniu. Podajemy z sosami, jogurtem naturalnym lub sałatką

Apetyczna babeczka
Pikantne burrito z czerwoną fasolą 76

cayenne do smaku sól, pieprz do smaku olej do smażenia Pozostałe dodatki: 2 pomidory 1 czerwona cebula 1 główka rzymskiej sałaty 100 g sera żółtego w kawałku Dodatkowo: 6 placków tortilli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Mięsno-fasolowy farsz: Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. Cebulę wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem, smażyć, aż się zeszkli. Wsypać czosnek, chwilę podsmażać. Dodać(...)pieprzem. Pozostałe dodatki: Pomidory umyć, pokroić na mniejsze kawałki. Czerwoną cebulę obrać, pokroić w piórka. Rzymską sałatę opłukać, osuszyć, porozrywać na mniejsze kawałki. Żółty ser zetrzeć na tarce. Wykonanie Placki tortilli chwilę podgrzewać na suchej patelni lub w mikrofalówce, na każdy nakładać porcję mięsno-fasolowej mieszaniny, warzyw oraz startego żółtego sera. Do środka zagiąć dolną część ciasta, następnie dość

niecodziennikpary

Proponowane wyszukiwania