placki - 22990 przepisów (strona:294/1533)

Placki ziemniaczane z sosem kurkowym 74

Placki ziemniaczane z sosem kurkowym to pomysł na nieco inną wersję placków z ziemniaków. U nas najczęściej jada się je z cukrem lub cukrem i śmietaną, ale w wersji na wytrawnie z sosem kurkowym również smakują rewelacyjnie. Plac The post Placki ziemniaczane z sosem kurkowym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Placki jogurtowe z jagodami 2 85

dziecięcych łapek, ale także i do tych dużych, na śniadanie pierwsze albo drugie, podwieczorek lub kolację. Ich dodatkową zaletą jest także to, że można je przygotować w kilka chwil. Placki jogurtowe z jagodami 2 Składniki: 1)       3 jajka 2)       1 szklanka mąki pszennej(...)połączą. Na koniec dodajemy jagody i delikatnie mieszamy. 2.   Z białek ubijamy pianę, dodajemy ją do ciasta i delikatnie mieszamy. 3.   Na patelni wysmarowanej olejem formujemy łyżką placki i smażymy z obu stron aż będą rumiane.               Smacznego

Na kulinarnym poligonie
Racuchy z wiśniami 102

jeszcze kiedyś uda mi się zrobić dokładnie według przepisu... ;) Puszyste, niezbyt słodkie racuchy z dodatkiem wiśni z syropu to doskonały pomysł na podwieczorek albo na kolację. Moje dzieci kochają placki... bo można wziąć w łapkę, samemu posypać cukrem pudrem, polać sokiem, położyć dżem, zjeść i wysmarować pół kuchni :D Najedzone dzieci = szczęśliwe dzieci i spokojna mama ;) Racuchy z wiśniami(...)czym odstawiamy na pół godziny. 3.   Gdy ciasto już wyrośnie dodajemy osączone z syropu wiśnie i delikatnie mieszamy. 4.    Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką układamy placki. Smażymy (najlepiej w głębszym tłuszczu) z dwóch stron aż będą rumiane. Po zdjęciu z patelni osączamy na papierowym ręczniku. Ostudzone racuchy możemy posypać cukrem pudrem. Smacznego

Na kulinarnym poligonie
Racuszki budyniowe z miodem 87

Dzięki temu racuszki będą bardziej puszyste.)   Na patelni rozgrzać odrobinę tłuszczu i za pomocą łyżki - wykładać odpowiednie porcje ciasta . (1 łyżka stołowa = 1 placuszek. Można robić większe.)   Placki należy smażyć z obu stron do lekkiego zarumienienia się.  Podawać polane miodem i z ulubionymi dodatkami.  Moja córka uwielbia pyłek pszczeli , który mogłaby jeść łyżkami. Nim również(...)istną bombą witaminową oraz skarbnicą wielu składników mineralnych. To taki biokatalizator sterujący przebiegiem codziennych procesów życiowych. Warto nim urozmaicić swoją dietę!    Nadmienię, że miód lipowy , którym polałam placki jest niezastąpiony w leczeniu przeziębień, grypy oraz zapalenia oskrzeli i płuc oraz łagodzi bezsenność i stres, jak również reguluje ciśnienie krwi. Miód oprócz walorów smakowych zawiera również naprawdę mnóstwo

Di gotuje
Placki ziemniaczane z twarogiem czosnkowym 131

Mleko podgrzewamy do 36°C. W dużej misce łączymy odciśnięte ziemniaki, mleko, jajka, mąkę, sól i pierz. Na patelni rozgrzewamy olej, a następnie nakładamy łyżką porcje ciasta formując okrągłe placki. Smażymy z obydwu stron na złoty kolor. Po usmażeniu placki układamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym aby ociekły z nadmiaru tłuszczu.  Podajemy ciepłe z dodatkiem wcześniej przygotowanego

Qchnia po prostu
Tortilla grillowana z kurczakiem i warzywami 72

gyrosa oraz sos sojowy) Przygotowanie: Filet z kurczaka pokroić w kosteczkę przyprawić i odstawić na minimum godzinę. Po tym czasie podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Paprykę i pomidorki pokroić. Placek tortilli posmarować ulubionym sosem posypać odrobina sera. Ułożyć najlepiej wszystko na jednej połówce placka, aby łatwiej było nam zwinąć tortille. Kładziemy sałatę, kukurydzę, pomidory, paprykę, kurczaka, szczypiorek, ponownie(...)odrobina sera. Całość zwijamy. U mnie najpierw dół tortilli, boki i całość jeszcze na pół. Tak samo postępujemy z każdym plackiem tortilli. Jak zwinąć możecie również zobaczyć w filmie poniżej. zawinięte tortille zapiekamy kilka minut w grillu elektrycznym lub na suchej patelni z każdej strony. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy: Polub

Kulinarne przygody
Placki z cukinii 121

startych warzyw dodajemy mąkę, śmietanę oraz wbijamy jajka. Doprawiamy solą i pieprzem i wszystko razem mieszamy za pomocą rózgi. Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką stołową nakładamy porcje ciasta, formując placki. Smażymy z obydwu stron na złoty kolor.  Usmażone placki układamy na ręczniku papierowym aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podajemy z sosem tzatziki (przepis znajdziesz  tutaj

Qchnia po prostu
Placek po węgiersku 124

Placek po węgiersku robi wrażenie pracochłonnego a tak wcale nie jest. Zabiera trochę czasu, ale efekt  jest przepyszny. 0,7 kg ziemniaków- 2 jajka 0.3szkl mleka 2 łyżki mąki sól, pieprz: 1 kg łopatki lub karkówki 1 duża cebula 1 papryka czerwona 1 papryka żółta - przyprawa do gulaszu, 2 ząbki czosnku, ostra papryka do smaku sól ziele(...)kostkę paprykę. Całość dusimy do miękkości. Ziemniaki rozdrabniamy w blenderze wraz z cebulą, dodajemy jajka i mąkę. Solimy i pieprzymy. Mieszamy i smażymy duże placki.Następnie na usmażone placki nakładamy po 2 duże łyżki gulaszu i składamy na pół.Na wierzch kładziemy kleks kwaśnej śmietany

Co w garnkach piszczy
PANCAKES, amerykańskie placki + FILMIK 90

Amerykańskie, puszyste i smaczne placki. Bardzo łatwe w przygotowaniu, najlepsze na śniadanie i nie tylko, podane z ulubionymi dodatkami.  SKŁADNIKI :  300 g mąki pszennej ( 2 szklanki ) 350 ml mleka  ( 1 i 1/2 szklanki )  2 łyżeczki proszku do pieczenia  1 cukier waniliowy 1 łyżka cukru 80 g masła ( rozpuszczonego )  dowolne dodatki do placków(...)proszkiem do pieczenia i teraz mieszamy szpatułką aż składniki się połączą.  Na patelnię wykładamy porcję ciasto ( 2 łyżki ) , smażymy na małym ogniu, następnie przykrywamy pokrywką. Po chwili placki przekręcamy.  Pancakes podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego.         Zapraszam do obejrzenia  filmiku i subskrypcji kanału

Kulinarne Fantazje Marioli
Gulasz z indyka z plackami pieczarkowo-kalafiorowymi 115

Papryka czerwona- 100g Cebula- 70g Ser gouda- 80g Smalec- 30g Śmietana 30%- 20g Koncentrat- 10g Erytrytol- 1/2 łyżeczki Sól, pieprz, przyprawa do drobiu, liść laurowy, papryka słodka, czosnek mielony PLACKI Kalafior- 400g Pieczarki- 300g Jajko- 1 sztuka Ser gouda- 80g Cebula- 80g Smalec- 30g Masło- 20g Guma guar- 7g Sól, pieprz, czosnek mielony Mięso pokroić w kawałki(...)odparowania wody. Mieszankę przekładamy do miski, dodajemy jajko, przyprawy, ser i gumę guar. Całość dokładnie mieszamy- mieszanka powinna być gęsta. Na patelni roztapiamy smalec i formujemy małe lub duże placki. Smażymy z każdej strony na rumiano. Smacznego Makro w 100g 100 kcl B- 7g  T-6g W-2g Makro w porcji 521g

serzmiesem
Chlebki naan (Naan breads) – tradycyjny dodatek kuchni hinduskiej 99

ziołami, czosnkiem, świeżą kolendrą lub sezamem, albo pominąć ten etap. Jeśli dodajemy dodatki, to należy to zrobić po rozwałkowaniu placków, po czym lekko przycisnąć dłonią, aby lepiej się trzymały. Do dobrze nagrzanego piekarnika wkładamy po dwa chlebki, w większej odległości. Placki piec przez ok. 6-7 minut. Chlebki powinny „napuchnąć” i miejscami zrumienić się mocno na brązowo. Podawać

Calzonella.com
Placki budyniowe czekoladowe 101

Placki budyniowe, które wykonasz przez cały, z łatwo dostępnych składników. Możesz je podać z cukrem pudrem, miodem, polewą czekoladową lub posiekanymi owocami. Smakują także odgrzane w piekarniku. Polecam sprawdzony i szybki przepis na domowe budyniowe placuszki. SKŁADNIKI: 2 średnie jajka 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżki cukru pudru 16 g cukru z wanilią lub cukru wanilinowego szczypta soli

Zasmakuj Kuchni
Kotlety siekane z kurczaka i młodej kapusty 165

filetów z kurczaka. Świetnie smakują podane z pieczonymi ziemniaczkami i sosem, np. czosnkowym, koperkowym lub tzatziki.  Zobacz też przepis na kotlety siekane z botwinki i kurczaka lub placki jogurtowe z kurczakiem i cukinią . Składniki: 2 filety z kurczaka (ok. 400-450 g) 3 duże jajka ok. 350-400 g młodej kapusty 1 cebula 2 łyżki majonezu(...)kawałki kurczaka.  Na końcu wrzucamy posiekany szczypiorek oraz koperek. Przyprawiamy pieprzem oraz solą i dokładnie mieszamy łyżką. Na patelni rozgrzewamy olej, wykładamy po około 2 łyżki ciasta, formując placki. Smażymy z obu stron na złocisty kolor.  Po smażeniu układamy je na ręczniku papierowym, aby wchłonął nadmiar tłuszczu. Świetnie smakują podane z sosem czosnkowym, koperkowym lub tzatziki

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania