placki - 22990 przepisów (strona:264/1533)

Fasola w pomidorowym sosie, z ryżem i jajkiem 172

się dzieje, za sobą mam warsztaty dla wydawnictwa "Dwie Siostry" a przed sobą ogrodową Noc Muzeów. Pracy co nie miara ale jeść trzeba.  Ku pokrzepieniu, w sobotę zrobiłam placek kokosowy z ciągutką i przydał się w pracy bardzo. Powstała też maślana drożdżówka z rabarbarem, klopsiki a dzisiaj bajecznie pyszna wege fasolka. Pożarłam ją w towarzystwie ryżu i młodej(...)przepisu na opakowaniu. Do sosu pomidorowego dorzucamy odsączona fasolę i dusimy dalsze 5 minut. W tym czasie roztrzepujemy jajko z wodą. Smażymy na patelni z odrobina tłuszczu na płaski placek. Placek po usmażeniu z obu stron rolujemy i kroimy na plasterki. Do miseczek nakładamy ryż, sos pomidorowo-fasolowy, dekorujemy ślimakami jajka

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pyszna grillowana tortilla z kabanosem i dodatkami 205

Uwielbiam przygotowywać najróżniejsze wersje tortilli. Niby zwyczajny placek, a z odrobiną dodatków, ciekawym złożeniem, zapieczeniem może stać się wspaniałym daniem, które zachwyci nie jedną osobę. Ostatnio dostałam wspaniałą patelnię grillową, dlatego dziś zapraszam Was na pyszną grillowaną tortillę z kabanosem i dodatkami. Spróbujcie. Pyszna grillowana tortilla z kabanosem i dodatkami Pyszna grillowana tortilla z kabanosem i dodatkami(...)drobną kostkę. Kabanosy kroimy na plasterki. Po całej tortilli robimy "esy-floresy" z sosu czosnkowego, a następnie z ketchupu. Następnie na tortillę układamy plastry żółtego sera (, aby pokryły całość placka). Na połowę tortilli rozkładamy resztę składników: kabanosy i paprykę, całość posypując prażoną cebulką. Na koniec układamy liście sałaty i składamy tortillę w pół. Tortillę smażymy na patelni grillowej

Słodkie okruszki
Ziemniaczane kotlety z kaszą jaglaną i cukinią. Niezwykle aromatyczne. Najsmaczniejszy recycling obiadowy. Wegetariańskie. 355

ziemniaków. Całość doprawiamy starannie kozieradką, solą i pieprzem. Mieszamy dokładnie masę ręką i formujemy okrągłe lub podłużne placki. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy na średnim ogniu placki przez 2 - 3 minuty na złoty kolor, po czym przewracamy je dna drugą stronę i smażymy jeszcze przez ok 1 minutę. Placki wyśmienicie smakują z ziołowo - czosnkowym jogurtem oraz

Naturalna Kuchnia
Kokosowy Tort z rumem na Dzień Mamy 210

góra-dół i piecz jeszcze ok 25-35 minut. Przed wyciągnięciem sprawdź wykałaczką czy ciasto nie przywiera - jeżeli jeszcze przywiera podpiecz dłużej. Biszkoptu ostudź i przetnij na 3 równe placki. poncz do nasączenia Zagotuj mleko kokosowe z cukrem, aż powstanie klarowny syrop. Dodaj rum i pozostaw do wystygnięcia.  krem do przełożenia Budyń rozrobić z 3 łyżkami mleka(...)się mleka dodać rozrobiony budyń i zagotować. Lekko przestudzić i połączyć z ubitymi białkami. Krem podzielić na 3 części. Placek biszkoptowy przełożyć pierwszą warstwą kremu, następnie położyć drugi placek, nasączyć go połową ponczu i przykryć równomiernie drugą warstwą kremu, położyć trzeci place, nasączyć pozostałym ponczem i cały tort (włącznie z bokami) równomiernie posmarować trzecią warstwą kremu

Niezły Młynek
Placki z cukinii z płatkami jaglanymi i lnem 197

kopru olej do smażenia placków  Sposób przygotowania 1. - Cukinię zetrzeć na drobnej tarce dodać jajko, mielony len,płatki jaglane  zioła,sól i pieprz wymieszać wszystko razem ,zostawić na pół godziny  Zrobić sos  - Majonez zmieszać z jogurtem na drobnej tarce zatrzeć  czosnek i dodać koper doprawić pieprzem i solą Potem smażyć placki na oleju(...)Usmażone placki podawać z sosem

W królestwie smaków Beaty
Burger z plackiem ziemniaczanym 141

Naszła mnie ochota na burgery jednak zaskoczę was bo to nie będą mięsne burgery tylko z plackiem ziemniaczanym. Zainspirował mnie   Big Fat Dad  Piecze pyszne bułeczki i  chleb. Składniki na rozczyn: drożdże świeże 50 g mleko ciepłe pół szklanki cukier 1 łyżka maka pszenna 4 łyżki Składniki na buły: mąka pszenna typ 500 300 g mąka(...)talerzyk mokra ściereczka Sałatka: kapusta biała 300 g marchew 1 szt sól pół łyżeczki cukier 2 łyżeczki koperek ze słoiczka 1 łyżeczka pomidor 1 szt   Składniki na placki ziemniaczane: ziemniaki 8 szt jajko 1 szt pieprz i sól do smaku Krok 1 Do misy pokruszyłam drożdże,wsypałam make, cukier i wlałam ciepłe mleko,Roztrzepałam trzepaczką, powstała zawiesina zostawiłam

Różowa kuchnia
Energetyczne, dietetyczne placki owsiane 173

Dobre po bieganiu, na dobry początek dnia. Same zdrowe i pyszne składniki w jednym placku a efektem będzie mnóstwo energii na cały poranek. Zachęcam spróbujcie te pyszne placki fit, pracy przy nich mało a efekt zachwycający. Przepis dostałam od pewnego trenera personalnego. Energetyczne, dietetyczne placki owsiane. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Trortilla z serkiem wiejskim 147

szklanki gorącej wody łyżka masła sól nadzienie: serek wiejski 2 rzodkiewki ogórek pół pomidora pierz Tortilla: Mieszamy ze sobą składniki, ugniatamy ciasto, formujemy kulki i rozwałkujemy je na cienkie placki. Tutaj wielkość i grubość tak na prawdę zależy od Was, robicie według Waszego uznania. Na suchą i nagrzaną patelnie kładziemy jeden placek i grzejemy(...)tego co bardziej lubicie. Ja pokroiłam rzodkiewkę i ogórka w kostkę, wymieszałam z serkiem wiejskim i doprawiłam pieprzem. Pomidora pokroiłam w półplasterki i potem układałam na wierzchu Na gotowy placek dajemy farsz, układamy na nim pomidory, zginamy tortillę na pół i mamy gotowe pyszne, zdrowe śniadanie

Idę coś wszamać
Makaron domowy ze szpinakiem i serem 222

przesianą mąkę, robimy w niej dołek i wbijamy trzy jaja, dodajemy łyżeczkę soli i zagniatamy ciasto.Zagniecione ciasto dzielimy na pięć części i każdą wałkujemy na cienki placek. Placek kładziemy na placek podsypując mąką jeden na drugim . Kroimy w paseczki pół centymetrowe. Gotujemy w osolonej wodzie z odrobiną oleju . Po ugotowaniu przepłukujemy wodą. Sos szpinak

Różowa kuchnia
Rosół z domowym makaronem nitki 140

dodajemy szczyptę soli. Zagniatamy raz dwa ciasto które dzielimy na 4 części. Każdą część wałkujemy cieniutko podsypując mąką.Placki muszą być cienkie i lekko jakby przesuszone. Kładziemy  placki jeden na drugim i zwijamy je( między plackami posypujemy mąką). Kroimy dosyć cieniutkie paseczki i obsypujemy mąką. Gotujemy w osolonej wodzie z odrobina leju( makaron dzięki temu

Różowa kuchnia
Placek ryżowy z wiśniami i czekoladą 102

gatunkiem ryżu na świecie. Oprócz smaku jego zaletami są łatwość i szybkość przygotowania. Ale ryż nie musi być składnikiem dania obiadowego. To także smaczny element deserów. Przedstawiam przepis na placek ryżowy z wiśniami i czekoladą  Składniki 250 g ryżu długoziarnistego 400 g wiśni (mogą być mrożone) 50 ml mleka 4 łyżki płatków lub kulek czekoladowych 4 łyżki ksylitolu(...)formę do tarty. Białko ubijamy na sztywną pianę i za pomocą łyżki równomiernie smarujemy nią warstwę ryżową. Na wierzchu układamy wiśnie i posypujemy płatkami lub kulkami czekoladowymi. Tak przygotowany placek ryżowy wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni. Pieczemy 30 minut. Placek ryżowy z wiśniami i czekoladą podajemy jako deser. Bardzo dobrze smakuje jeszcze ciepły. Ryżu nie powinno

My Chcemy Jeść
Placuszki bananowe z cynamonem 282

moje dzieci za nimi przepadamy, dlatego tak często dzielę (i będę się dzielić) z Wami przepisami na nie. Dziś zapraszam Was na placuszki bananowe z cynamonem. Takie placki smakują zarówno dużym, jak i małym domownikom. Możecie podać je same lub tak jak ja w towarzystwie zdrowego jabłuszka. Wiadomo, że jabłko i cynamonowe smaki, to idealna kompozycja Spróbujcie. Placuszki bananowe(...)soli. W drugiej mniejszej miseczce ugniatamy widelcem banany. Następnie dodajemy je do naszej masy. Całość dokładnie mieszamy (np. widelcem lub łyżką). Ja lubię, aby kawałki bananów były wyczuwalne w plackach. Masę na placuszki odstawiamy na 5 minut na bok. Patelnię lekko natłuszczamy olejem i stawiamy na większy gaz. Tuż przed nałożeniem masy na placuszki zmniejszamy ognień na minimalny

Słodkie okruszki
Quesadilla z kurczakiem i papryką 141

/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com   Quesadilla - danie z kuchni meksykańskiej.  W skrócie...: jest to tortilla (kukurydziana, u mnie pszenna) z roztopionym serem.   (2 spore porcje) 4 placki tortilla 180-200g pieczonej piersi z kurczaka 200g żółtego sera 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki zielonej 1/2 małej cebuli Dodatkowo: dip paprykowy (przepis: tu )   Pierś z kurczaka(...)paprykę drobniej, cebulę posiekać, a ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Tortillę położyć na zimnej patelni, posypać serem, ułożyć mięso, paprykę, cebulę i posypać ponownie porcją sera (aby placki z zawartością się skleiły). Całość przykryć drugim plackiem. Podgrzewać - aż tortilla lekko się zarumieni, a ser roztopi. Po tym czasie quesadillę przewrócić na drugą stronę i zapiec na chrupko

Di gotuje
Pizza z szynką dojrzewającą 96

dwie części, oprószyć mąką i odstawić, przykryte ściereczką, na dwie godziny do wyrośnięcia. Każdą część rozciągnąć dłońmi lub rozwałkować (na oprószonym mąką blacie) na okrągły, w miarę cienki placek (około(...)grubości) z nieco grubszymi rantami. Ząbki czosnku rozgnieść i wymieszać z przecierem pomidorowym. Parmezan zetrzeć na tarce. Placki przełożyć na blachy wyłożone papierem do pieczenia. Placki posmarować pomidorami, posypać parmezanem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 250 stopni na około 13 – 15 minut. Wyjąć pizzę z piekarnika, ułożyć plastry szynki, skropić oliwą, ułożyć kilka listków świeżej bazylii

królestwo garów
Wrapy z szynką 114

pszenne 1 opakowanie serka śmietankowego 7 łyżki majonezu 6 plasterków szynki konserwowej 6 dużych liści sałaty 16 listków szpinaku baby kilka łodyżek tajskiej bazylii kilka czarnych oliwek Wykonanie: Połowę placka tortilli smarujemy serkiem, układamy na nim listki sałaty, na niej plasterki szynki. Szynkę smarujemy łyżką majonezu i układamy na nim kilka listków szpinaku. Czekamy 15 minut, aby tortilla lekko(...)zwilgotniała, wtedy łatwiej będzie się zwijać. Placek ciasno rolujemy od strony posmarowanej serkiem, a suchy rant smarujemy majonezem, który będzie pełnił rolę kleju, żeby wrapy się nie rozwijały. Zrolowaną tortillę kroimy na wrapy o szerokości 3 cm. Czynności te powtarzamy przy kolejnych plackach. Wrapy układamy na talerzu, przyozdabiamy listkami szpinaku i oliwkami

Kulinarne przygody Gatity