placki ziemniaczane - 4709 przepisów (strona:78/314)

Placki ziemniaczane z serem i pieczarkami 140

Uwielbiam, bardzo bardzo bardzo lubię placki ziemniaczane. A wersja z serem i pieczarkami naprawdę jest świetna, spróbujcie sami! Składniki: 5-6 dużych ziemniaków 1 jajko 1 mała cebulka 2-3 łyżki mąki sól, pieprz 20 dag pieczarek masło klarowane tarty żółty ser siekany szczypiorek Sposób wykonania: 1. Robimy placki: obrane ziemniaki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach

Kuchnia domowa Ani
Rydze w sosie 132

wybierzecie, a ze wszystkim będzie smakowała wybornie! Print Rydze w sosie .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Rydze w sosie, to najlepszy dodatek do makaronu, placków ziemniaczanych lub pysznego domowego pieczywa. Course Obiad Cuisine Polska Keyword grzyby, mascarpone Prep Time 10 minutes Cook Time 15 minutes Total Time 25 minutes Servings 2 Author Anna Ingredients

SprawdzonaKuchnia.pl
PLACKI Z CUKINII I SERA MOZZARELLA (keto, LCHF, redukcja) 92

Oceń ten przepis Placki z cukinii i sera mozzarella są bardzo łatwe i szybkie do przygotowania, a do tego fantastycznie smakują. Doskonale zastąpią tradycyjne placki ziemniaczane, jeśli za takimi tęsknicie na keto. Są bardzo odżywcze i sycące a w zależności od użytych dodatków bardzo uniwersalne pod kątem preferencji smakowych oraz dietetycznie. Niewątpliwie sprawdzą się zarówno na adaptacji(...)redukcji czy stabilizacji wagi. Natomiast dla osób unikających nabiału polecam przepis na placki z cukinii bez mąki . Składniki – placki z cukinii i sera mozzarella 150 g cukinii sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny mielony 1 jajko 50 g sera mozzarella (twardy w kostce, nie z zalewy) 20 g tłuszczu do smażenia – masło klarowane , oliwa z oliwek

Ola la LCHF
PLACKI Z MŁODYCH ZIEMNIAKÓW 191

Pierwsze w tym roku, pysznie chrupiące placki ziemniaczane z młodych ziemniaków.  Są zdecydowanie delikatniejsze w smaku niż te robione ze starych, a starte na oczkach po upieczeniu są chrupiące i nie nasączone olejem:))  Pokusiłam się podać je tym razem z prostą sałatką z pomidora, ogórka kiszonego i cebuli. Podobną wypatrzyłam przy przepisie na placki

Walijskie Pichcenie
Babka ziemniaczana 185

tarce. Teraz wykorzystuję do tego robota kuchennego i babka powstaje w kilkanaście minut.  Ziemniaki można zetrzeć na tarce o małych oczkach lub utrzeć na papkę jak na placki ziemniaczane. Z utartych ziemniaków należy odcisnąć jak najwięcej soku. Jeśli pominiecie tą czynność, babka po upieczeniu będzie niezbyt zwięzła i mazista. Ziemniaki utarte na drobnych oczkach odciskam na sicie

Codziennik Kuchenny
Placki ze śledziem i chili (na ostro) 154

Przepis autorski (mój). W telewizji widziałam popularne placki ziemniaczane ze śledziem, spotkałam się też z przepisami na inne naleśnikowo-śledziowe. Co prawda każdy wariant przewidywał śledzia solonego, ale ja postanowiłam poeksperymentować z rybą w oleju. W mojej rodzinie, ostrość potraw to rzecz indywidualna, każdy lubi inny smak. Jednak pomimo tego faktu mama skusiła się na placka

Di gotuje
Babka ziemniaczana - Start Akcji: TANIE GOTOWANIE 213

łopatka) 1 szklanka mąki pszennej 1 jajko 2 ząbki czosnku 1 duża cebula 2 liście laurowe sól, pieprz 3 łyżki oleju Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce (jak na placki ziemniaczane). Mięso pokroić w kostkę (jeli żeberka to w żeberka;), przyprawić solą i pieprzem (ewentulanie ulubioną przyprawą). Cebulę obrać, pokroić w piórka, czosnek drobno posiekać. Wszystkie składniki

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Placki ziemniaczane z płatkami owsianymi 237

Placki ziemniaczane z dodatkiem płatków owsianych. 700 g obranych ziemniaków 1 cebula 4 łyżki mąki  2-4 łyżki płatków owsianych błyskawicznych 2 jajka sól, pieprz, majeranek Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić w drobną kostkę i dodać do startych ziemniaków. Dodać jajka, mąkę , płatki i przyprawy. Wymieszać.Smażyć  placki na rozgrzanym tłuszczu

Moje domowe kucharzenie
babka ziemniaczana z kiełbasą 105

kroimy w drobną kostkę, dodajemy do kiełbasy i chwilę razem podsmażamy. Następnie zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Ziemniaki obieramy, ścieramy na drobnych oczkach (tak jak na placki ziemniaczane). Odciskamy z nadmiaru soku. Sok odstawiamy na chwilę a następnie zlewamy, ostałą na dnie skrobię dodajemy do ziemniaków. Drugą cebulę również ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Czosnek

Domowy Smak Jedzenia
ZAJAZD POD CARYŃSKĄ, Ustrzyki Górne, Bieszczady. 191

czwórka, więc brzuchy nasze nie dałyby rady nawet połowie. Zamówiliśmy więc najpopularniejszą potrawę bieszczadzkiej kuchni, czyli PLACKI PO BIESZCZADZKU.  PLACKI PO BIESZCZADZKU to po prostu placki ziemniaczane podane z mięsnym gulaszem i kwaśną śmietaną oraz czerwoną kapustą. Do wyboru były gulasze: wieprzowy, z sarny bądź z dzika. Wybrałam więc dzika, aby jeszcze bardziej poczuć się(...)bieszczadzki juhas wracający z owcami z gór, zmożony głodem i zmęczeniem. Obiad został podany bardzo elegancko, chociaż skromnie, bez żadnych udziwnień. Placki wyglądały smakowicie, pachniały rewelacyjnie, a do tego były w idealnej temperaturze - bardzo ciepłe, ale nie parzące. Gulasz z dzika był dobrze doprawiony, mięso z dzika miało intensywny smak, a sos nie tłumił go. Placki dobrze usmażone

W kuchni Karmel-itki
SZYBKIE PLACUSZKI ZIEMNIACZANE 176

Pyszne , idealne i dla każdego-- SZYBKIE PLACKI ZIEMNIACZANE. Tym razem podałam z cukrem. Robi się je bardzo szybko , przepis jest łatwy , nie powinien sprawić trudności w przygotowaniu. Polecam i smacznego.  Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https:// gotowaniepatki.blogspot.com / będzie mi bardzo miło(...)minuty aż ziemniaki puszczą sok. Odcedzamy. Dodajemy mąkę, jajka, sól i pieprz. Mieszamy dokładnie. Na patelni rozgrzewamy olej. Za pomocą łyżki kładziemy na patelni ciasto i lekko dociskamy. Formujemy placki, ja lubię cienkie. Smażymy na rumiano z obu stron. Posypujemy cukrem

Gotowanie Patki
Placki ziemniaczane 193

Normalnie dziś zaszalałam i zrobiłam placki ziemniaczane na śniadanie. To dopiero trzeba mieć zachciankę hi hi . Co na to powiecie?? Składniki: ziemniaki obrane, umyte, pokrojone w ćwiartki 1 kg jajko 1 szt sól do smaku szczypta chili do smaku papryka czerwona słodka do zmiany koloru jak i do smaku  2 ząbki czosnku sprasowane Dodatkowo: olej do smażenia(...)Wykonanie placków : Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w ćwiartki. Mielimy ziemniaki na najmniejszych oczkach, odsączamy z wody. Do zmielonych ziemniaków dodajemy jajo i mieszamy. Doprawiamy solą, chili i czerwoną mieloną słodką papryką. Czosnek obieramy i ścieramy jeśli nie macie urządzonka do prasowania czosnku. Dodajemy czosnek do ziemniaków, mieszamy . Nakładamy łyżką ziemniaki na gorący olej i smażymy z obu stron

Różowa kuchnia
RÖSTI - super chrupiące placki 273

Zobacz filmik ).Zrobilam je jednak w wiekszej ilosci ,a zatem sa mniejsze oraz podalam z jogurtem i cukrem tak jak lubimy najbardziej. Niemcy najczesciej jedza i rösti i placki ziemniaczane z musem jablkowym. Skladniki: ziemniaki (najlepiej maczysta odmiana) w dowolnej ilosci sol,pieprz z mlynka galka muszkatalowa olej do smazenia,a najlepiej smalec Wykonanie: ziemniaki obrac,zetrzec(...)grubych oczkach tarki.Przyprawic sola,pieprzem i galka muszkatalowa.Odstawic na 3-4 minuty by puscily sok mase kartoflana mocno odcisnac z wody w dloniach i uformowany placek ulozyc na patelni z mocno rozgrzanym tluszczem.Brzegi placka uformowac lopatka i lekko docisnac.Piec na srednim ogniu 10-12 minut.do zrumienienia.Poniewaz placek jest gruby piecze sie dluzej i wazne jest

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
PLACKI ZIEMNIACZANE PO MEKSYKAŃSKU + FILMIK 112

Chrupiące placki ziemniaczane, polane sosem meksykańskim i posypane serem. Pyszne, chrupiące i pachnące, są rewelacyjne, polecam.  SKŁADNIKI :            SOS 500 g mięsa mieszanego 1 cebula 1 czerwona papryka 1/2 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 kartonik lub puszka pomidorów sól, pieprz, jarzynka do smaku 3 ząbki czosnku słodka, ostra papryka(...)smaku 1 płaska łyżeczka kminu mielonego          PLACKI :  1 kg ziemniaków  1 cebula  2-3 łyżki mąki pszennej 2 jajka  sól do smaku  PRZYGOTOWANIE :   Mięso przekładamy na patelnię, dodajemy pokrojoną cebulę i paprykę, podsmażamy. Następnie dodajemy przyprawy, przecier z kartonika i troszkę danie dusimy. Sos mieszamy co jakiś czas

Kulinarne Fantazje Marioli

Proponowane wyszukiwania