Babka z dynią jest bardziej delikatna od tej z samych ziemniaków. Smakuje wyśmienicie z kwaśną śmietaną. Na drugi dzień świetnie się kroi. Można jeść na zimno lub podsmażać pokrojoną w plastry. Tak przygotowanym farszem można również napełnić osłonki naturalne i upiec na rumiano. Nie jest to danie dietetyczne, ale raz na jakiś czas można się skusić. Przepis nie jest zbyt precyzyjny co do ilości składników, ale każdy z nas smażył placki ziemniaczane i wie ile dodać np. jajek. Co do reszty składników t... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...