placki z serem - 3507 przepisów (strona:144/234)

Calzone 236

drobno. Cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na grubej tarce.Wszystko razem wymieszać, przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do pizzy. Odstawić.Piekarnik ustawić na 200 stopni. Gdy ciasto wyrośnie wyłożyć je na blat podsypany lekko mąką (najlepiej krupczatką), krótko wyrobić, podzielić na 6 części. Każdą część ciasta wałkować na okrągły placek średnicy 20-25 cm. Na środku każdego

Praktyczna pl
Pizza na ziołowym cieście z sosem bolognese 176

tradycyjny kształt okręgu) 2 1/2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka ciepłej wody 3/4 łyżki przyprawy do pizzy Skworcu 2 opakowania drożdży instant (2x7g) odrobina oleju (około łyżeczki) twardy ser w kostce np. Gouda sos bolognese około 1-11/2 chochelki gęstego sosu * możecie wykorzystać ten przepis, swój własny lub użyć gotowego sosu bolognese ze słoika i dodać do niego mięso(...)ustawić ją w ciepłym miejscu. Blachę natłuszczamy margaryną, aby łatwiej formować na niej ciasto. Wyrośnięte ciasto wykładamy na blachę i ugniatając ręką miejsce przy miejscu tworzę dowolny kształt placka (okrągły lub rozciągam pizzę na całą blachę). Tak przygotowane ciasto odstawiam pod ściereczką jeszcze na 10 minut. Następnie wkładamy samo ciasto do nagrzanego do 200 stopni piekarnika (na środkowy poziom

Słodkie okruszki
Pizza a la bolognese na ziołowym cieście. Domowa pizza bolognese. 154

tradycyjny kształt okręgu) 2 1/2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka ciepłej wody 3/4 łyżki przyprawy do pizzy Skworcu 2 opakowania drożdży instant (2x7g) odrobina oleju (około łyżeczki) twardy ser w kostce np. Gouda sos bolognese około 1-11/2 chochelki gęstego sosu * możecie wykorzystać ten przepis , swój własny lub użyć gotowego sosu bolognese ze słoika i dodać do niego mięso(...)ustawić ją w ciepłym miejscu. Blachę natłuszczamy margaryną, aby łatwiej formować na niej ciasto. Wyrośnięte ciasto wykładamy na blachę i ugniatając ręką miejsce przy miejscu tworzę dowolny kształt placka (okrągły lub rozciągam pizzę na całą blachę). Tak przygotowane ciasto odstawiam pod ściereczką jeszcze na 10 minut. Następnie wkładamy samo ciasto do nagrzanego do 200 stopni piekarnika (na środkowy poziom

Słodkie okruszki
Tarta cukiniowa – tarciuch cukiniowy 150

kubusiem? W sumie w każdym domu pewnie inaczej się go nazywa, u mnie jest tarciuch. Jeśli ktoś nie wie o czym mówię to jest to masa jak na placki ziemniaczane tylko zapieczona w dużej blasze. Boki tarciuszka zawsze są chrupiące a środek miękki i wspaniale smakujący! Uwielbiam go! Najlepszego robi Mama R. Idealnie pikantny i rozpływający się w ustach(...)osób. ( ja zrobiłam podwójną ) Składniki: * 2 cukinie (w sumie ok. 750g) - miałam żółtą i zieloną * 2 duże jajka (białka i żółtka osobno) * 100g startego cheddara (lub ulubionego żółtego sera - dałam gouda) * 1 cebula pokrojona w drobną kosteczkę * 1 szczypta świeżo mielonego czarnego pieprzu * 1 szczypta chilli - dałam pieprz cayenne * sól morska (dałam zwykłą), pieprz ziołowy * sok z cytryny ( ja dałam

sierotka maRysia w kuchni
Mediolan zjedzony i przepis na cannolo 178

Krem: 0,5 kg sera ricotty pół szklanki cukru pudru otarta skórka z pomarańczy lub olejek pomarańczowy białko do sklejania brzegów ciasta cukier puder do posypania.  Zagnieć ciasto z podanych składników. Odstaw do lodówki do schłodzenia minimum godzinę. Rozwiń stolnicę ( ja mam silikonową) i zacznij wałkować ciasto na bardzo cienki placek 2-3 mm.Wytnij koła  - najlepiej sporą

AZgotuj!
Placki z dyni 150

Przepis na przepyszne placki pochodzi od mamy. Podczas jednej z wizyt wspólnie je przyrządzaliśmy. Zrobiliśmy je z kilku porcji. U nas w rodzinie wszystko przyrządza się z kilku porcji:) Jedliśmy je na śniadanie obiad i na kolację. Następnego dnia trochę je urozmaiciliśmy smarując dżemem truskawkowym a mąż dodatkowo dodał ser pleśniowy.  Polecamy! Składniki: - 0,7 kg zmielonej dyni

Pan i Pani Smith w kuchni
Pierogi ruskie z cebulą dymką 150

kroimy. Ziemniaki mielimy razem z serem, dodajemy pokorną cebulkę oraz doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem.  Dokładnie mieszamy do powstania jednolitego farszu.  Przygotowujemy ciasto. Do malaksera wsypujemy mąkę, dodajemy sól oraz ciepłą wodę. Wyrabiamy wszystko na gładkie, zbite w kulkę ciasto. Wyciągamy ciasto na stolnice, podsypujemy mąką i wałkujemy na cienki placek, wykrawamy kółka. Na każde kółeczku

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Rogaliki krucho-drozdzowe- najlepsze 150

lyzki kwasnego mleka2 dkg drozdzy ( szczypta)powidla,ser lub makWykonanie:Do miski wsypac make, wlozyc maslo i posiekac nozem.Jajka,kwasne mleko oraz drozdze rozmieszac i polaczyc z ciastem ,poczatkowo przy pomocy widelca,pozniej wyrabiajac juz reka.Wstawic na 60 minut do lodowki.Podzielic ciasto na 3 czesci.Kazda z osobna rozwalkowac na cienki placek w ksztalcie kola,podzielic na 8 trojkatow.Na kazdym

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Placki warzywne z marchewką, batatami i szpinakiem 126

Pyszne i zdrowe placki pełne warzyw, a w dodatku bezglutenowe, bo używamy mąki z ciecierzycy! Swój lekko słodkawy smak zawdzięczają marchewce i batatom. Ale gdy się w nie wzgryziesz spotka Cię miła niespodzianka – orzeźwiający smak kolendry Super opcja na lunch, ale też i na smakowitą przekąskę na imprezę lub do zabrania w plecaku na wycieczkę. Polecam Składniki(...)marchewki duża garść świeżej kolendry 2 duże garście świeżego szpinaku sól do smaku olej do smażenia Wykonanie: Bataty gotujemy na parze albo używamy te, które zostały po przygotowaniu żółtego sera lub chlebka roti . Rozgniatamy widelcem i odmierzamy połowę szklanki. Marchewkę obieramy, myjemy i trzemy na grubych oczkach tarki. Liście szpinaku myjemy i delikatnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie kroimy na niewielkie

Lamarida.pl
Słoneczna pizza na cebulowym cieście wg mojego męża 349

szklanki mąki pszennej (u mnie od Pro-BIO ) 1 szklanka ciepłej wody 1/2 kostki drożdży (50 g) szczypta soli i pieprzu około 1 łyżeczki oleju ketchup żółty ser Przygotowanie: Do ciepłej wody dodajemy pokruszone drożdże, mieszamy i odstawiamy. Do miski (u mnie specjalna do drożdżowego ciasta) wsypujemy mąkę, dodajemy nasze drożdże, olej, przyprawy (sól i pieprz) oraz pokrojoną w drobną(...)ustawić ją w ciepłym miejscu. Blachę natłuszczamy margaryną, aby łatwiej formować na niej ciasto. Wyrośnięte ciasto wykładamy na blachę i ugniatając ręką miejsce przy miejscu tworzę dowolny kształt placka (okrągły lub rozciągam pizzę na całą blachę). Ciasto wkładamy na 10 minut do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na środkowy poziom. Pieczarki obieramy i kroimy w paseczki. Podsmażamy na patelni

Słodkie okruszki
OPONKI SEROWE - okrągłe szczęście w wersji tradycyjnej i bezglutenowej. 207

razem :)  WERSJA TRADYCYJNA: Składniki: - 1 kg sera mielonego, najlepiej się sprawdza gęsty ser z wiaderka z Piątnicy - kostka masła (stopione, przestudzone) - 4 jajka, gdy macie zbyt rzadki ser, 2 jajka i 2 żółtka - 1/2 kg mąki tortowej, u nas najlepiej sprawdziła się mąka..... - cukier do smaku, super smakuje z trzcinowym - duży cukier wanilinowy - 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)dokładnie zagnieść w sprężyste, nielepiące się ciasto, gdy zbyt mokre, dodać mąki, 2. Stolnicę podsypać mąką (bardzo mało), kawałki ciasta wałkować na grubość około 1 cm 3. Szklanką wycinać placki jak na pierogi, kieliszkiem wycinać środki     my smażymy również te małe placuszki, wycięte z oponek i są rewelacyjne :) 4. Smażyć na złoto, odwracać, aby z obu stron

Wypisz Wymaluj
PALUCHY DROŻDŻOWE Z CZOSNKIEM ZIOŁAMI I PARMEZANEM 130

bardzo cienko. Placki smarowałam pędzelkiem masą czosnkowo-ziołową Następnie posypałam je startym parmezanem. Kroiłam ciasto na cienkie paseczki. Można je zwinąć z obu stron, dla efektowniejszego wyglądu. Układałam na blasze. Nie trzeba papieru do pieczenia. Wstawiłam je do rozgrzanego piekarnika. Piekłam około 10-15 minut w temp.180 stopni. Możecie w trakcie pieczenia je obrócić, ponieważ ser może się przypiekać

potrawyregionalne
PIEROGI ZE SZPINAKIEM I RICOTTĄ 145

Proste, a jakże spektakularne pierożki z iście włoskim nadzieniem. Nie jeden Włoch nie powstydziłby się tego dania. Polecam! SKŁADNIKI: ·        400

Calzonella.com
Calzone z kurczakiem BBQ 121

Calzone, potrawa pochodząca z Neapolu, jest niczym innym, jak pierogiem z ciasta pizzowego wypełnionym po brzegi farszem. Tradycyjnie calzone wypełnia się salami, szynką lub warzywami, mozzarellą

Zielona Kuchnia

Proponowane wyszukiwania