Spaghetti po polsku z mięsem mielonym to przepis wywodzący się z klasycznego spaghetti Bolognese. Polska wersja tego przepisu zawiera znacznie więcej mięsa niż ta tradycyjna. Jednak
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!placki ziemniaczane, pasztety, zupy (grzybowa, żurek, krupnik, barszcz, szczawiowa) pierogi ( oczywiście też), gulasz, wątróbka, zrazy, kopytka, leniwe, buraczki, marchewka z groszkiem czy ciasta – makowiec, sernik, mazurek. Szczególnie bliski mi był rozdział ze śniadaniami – czytając go czułam się jakbyśmy się wychowywały z Zuzą w tym samym domu! Jajecznica z cebulką, kasza manna z sokiem malinowym, naleśniki z serem
Cooking for Emilyser, dodać go do chłodnej cebuli wraz z śmietaną. Doprawić do smaku pieprzem, gałką oraz w razie konieczności solą. Z wyrośniętego ciasta urywać kawałki, formować płaskie placuszki, układać je na lekko oprószonej mąką stolnicy. Przykryć ściereczką by nie obeschły i pozostawić na pół godziny do podrośnięcia. W każdym placuszku robić wgłębienie za pomocą szklanki - lub rozszerzając placek palcami
Poezja Smaków - blog kulinarnyplacka powinna być nieco inna ale o wszystkim napiszę :) Muszę dodać ,że jest bardzo mięciutkie no i co za tym idzie ? Przepyszne :) dzisiejszymi testerkami były dziewczyny z roku :) Składniki: 280 gram cukru 220 gram mąki 5 jajek 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 125 ml oleju 125 ml wody 3 łyżki kakao 500 gram zmielonego białego sera
W Moim Magicznym Domuser, gotową masę wylać na blaszkę wyłożoną folią aluminiową (folię dodatkowo smarujemy pędzelkiem oliwą). Całość włożyć do piekarnika na 15 minut, lekko zapiec w temperaturze 180º C. W tym czasie przygotowujemy nadzienie. Piersi z kurczaka rozbijamy jak na kotlety, przyprawiamy. Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki, doprawiamy solą i pieprzem i delikatnie obsmażamy na patelce. Na upieczony placek
Kuchenne aromatyszpinakiem a drugi zabek z cebula Na rozgrzanej patelni podsmarzamy stopniowo dodajac boczek, cebule i na koncu szpinak Potem czekamy az wszystko ostygnie i dodajemy do sera Ricotta Wszystko razem mieszamy doprawiajac do smaku sola i pieprzem Nalesniki 0,5 l mleka 500 g maki 2 jajka sol Do misy wsypujemy make, wbijamy jaja(...)dodajemy mleko ( powinno byc w temp. pokojowej) Wszystko razem mieszamy mikserem Na koniec dodajemy szczypte soli Na rozgrzana patelnie wylewamy ciasto i smarzymy palcki na cala patelnie Placki osmarzamy z dwoch stron Krokiety farsz nalesniki bulka tarta 1 jajko Na nalesniki nakladamy farsz Zawijamy nalesniki obtaczamy w jajku a potem w bulce tartej
Klaudynkowa kuchniaWarzywne placuszki to pozycja u mnie na blogu , która cieszy się ogromnym zainteresowaniem. Do zrobienia tych placuszków , wykorzystuję sokowirówkę. Podaję z gulaszem, sosem jogurtowym , zamiast zieniaków
Gotowanie Patkisera dodajemy ubita śmietankę , dodajemy startą na tarce czekoladę . Mieszamy. Żelatynę mieszamy w zimnej wodzie , po czym podgrzewamy i mieszamy aby dobrze się rozpuściła ( nie gotujmy żelatyny ) Łączymy rozpuszczoną żelatynę z masą serową . Polewa czekoladowa: Śmietankę podgrzewamy na małym ogniu i dodajemy połamaną na mniejsze kawałki czekoladę . Mieszamy do zgęstnienia . Serniczek Stracciatella: Biszkopt kroimy wzdłuż na dwa placki
Różne smaki w kuchnisera mozzarella kilka gałązek świeżego oregano garść liści świeżej bazylii kilka plasterków szynki parmeńskiej lub długo dojrzewającej Sposób przyrządzenia: 1. Bardzo dokładnie wyrób ciasto z podanych składników. Powinno być elastyczne i nie kleić się do rąk. W miarę potrzeby dodaj więcej mąki, bądź oliwy. 2. Gotowe ciasto podziel na 5 mniejszych części i z każdego uformuj cienkie placki
Kuchnia w Słońcu Skąpanaser ścieramy na tarce jarzynowej.Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle, dodajemy do kurczaka, przyprawiamy do smaku solą , pieprzem i łyżką suszonych pomidorów. Wyrośnięte ciasto przekładamy na stolnicę i jeszcze raz zagniatamy. Z ciasta robimy gruby wałek i dzielimy go na kilka równych kawałków.Z każdego placuszka formujemy placuszek i nakładamy na niego kulkę serową. Placek zlepiamy
Sama słodycz i szczypta chiliplacek. Z podanej ilości powinny wyjść dwa - około 25 cm. Wyłożyć farsz na ciasto i przenieść całość na rozgrzaną blachę na najniższym położeniu. Piec krótko - około 5 do maksimum 10 minut. Gorącą pizzę skropić obficie syropem z owoców granatu i posypać dodatkową natką pietruszki (lub kolendry) i (opcjonalnie) cieniutko posiekaną czerwoną cebulą. Można również pokruszyć ostry biały ser
zadanie-gotowanieByły placki z cukinii, leczo oraz cukinia marynowana. Teraz przyszła pora na cukinię faszerowaną, którą ja i moje dzieciaki uwielbiamy. Prosty i szybki w przygotowaniu przepis dla zapracowanych i nie tylko. Składniki: 2 średniej wielkości cukinie 1 opakowanie mięsa mielonego 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 jajka 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól pieprz szczypiorek(...)żółtego sera Wykonanie: Cukinię szoruję pod bieżącą wodą, kroję wzdłuż na połowy i wydrążam środek z nasionami. Delikatnie wydrążam miąższ powiększając miejsce na farsz i przekładam na patelnię. Mięso mielone podsmażam na suchej patelni, dodaję wydrążony miąższ z cukinii. Cebulę i czosnek drobno siekam i dodaję do mięsa. Wbijam jajka, podsmażam chwilę. Doprawiam solą, pieprzem i koncentratem pomidorowym. Farszem
Bea(u)ty kitchenser się rozpuścił.Mleko i budynie mieszam ze sobą i wlewam na gotującą się masę. Chwilę jeszcze gotuję, cały czas mieszając. Konsystencją i smakiem przypomina serek homogenizowany. Zestawiam z palnika i odstawiam aby masa ostygła. Od czasu, do czasu mieszam. Schłodzone ciasto wyjmuję, dzielę na trzy części i rozwałkowuję, przekładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Każdy placek
Ciasteczkowy PotwórKolejna propozycja dla miłośników pieczarek. Polecam gorąco!Składniki:2 jajka2 łyżki mleka2 łyżki mąkisól, pieprzkilka pieczarek1 cebulka3 łyżki tartego sera żółtegoszczypiorek lub zielona cebulkaewentualnie ketchupSposób przygotowania
Kuchnia domowa Ani