górze było miejsce na małe pomidorki... Jeszcze trochę sera :) No i gotowe :) do włożenia na 40 min/ 200 st.C do piekarnika... Po tym czasie serwujemy na gorąco :) Polecam ! Jest to pyszne danie i efektownie wygląda :) Jeżeli jednak nie macie tyle czasu na zabawę cukiniową, to polecam placki z cukinii :) Smacznego
chleba naszegoMasło rozpuścić, dodać cukier. Gotując powoli na małym ogniu dodać ser i jajka, doprowadzić do wrzenia. Do gotującej się masy serowej wlać mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w mleku i gotować jeszcze chwilę. Masa powinna trochę zgęstnieć ale nadal ma pozostać dość rzadka. Podzielić ją na połowę i przełoży biszkoptowe placki. Odstawić do wystudzenia. Na masie serowej ułożyć ciastka. Galaretki rozpuścić
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaAlternatywa dla placków ziemniaczanych. Chrupiące, pachnące, z ciągnącym serkiem w środku i w dodatku do zrobienia w kilka chwil. Można przyprawić na ostro. Najczęściej zajadamy polane ketchupem. Najlepiej smakują gorące. Składniki: puszka kukurydzy w zalewie duże jajko 10 dkg startego sera żółtego 2-3 łyżki mąki pszennej sól do smaku olej do smażenia Jajko roztrzepać widelcem w naczyniu
Maślane ciasteczkociasta się za bardzo nie przypiekły bo są bardzo cienkie). Ser przepuszczamy 2 razy przez maszynkę. Przekładamy do garnka, dodajemy cukier, jajka i masło. Gotujemy na wolnym ogniu przez 10 min, cały czas mieszając. Pod koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w mleku. Na koniec składamy nasze ciasto przekładając placki gorącą masą, by zmiękły. Polewamy polewą kakaową, którą przygotowujemy łącząc
psgotujemywaniliowego bez cukru (proszek) 5 łyżek sera twarogowego (Emilka 0%) 1/4 łyżeczki sody 1 łyżka ksylitolu firmy Oleofarm jako dodatek twarożek+jogurt+ksylitol+aromat waniliowy Sposób przygotowania: Mieszamy wszystkie składniki (albo trzepaczką albo mikserem) smażymy na rozgrzanej teflonowej patelni na małym ogniu (przed każdym plackiem przecieramy patelnię ręcznikiem papierowym nasączonym oliwą) gotowe placki przekładamy twarożkiem ;) SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćciasta połączyły się ze sobą tworząc ciasto z rolad. Ser, cukier, żółtka, cukier waniliowy mieszam i podgrzewam. Smażę około 5 minut. W mleku rozprowadzam proszek budyniowy, dodaję do wrzącej masy serowej i gotuję przez chwilę. Zdejmuję i odstawiam do lekkiego przestudzenia. Na spód blaszki układam jeden kruchy placek, na to wykładam połowę masy serowej, układam placek
Ciasteczkowy Potwórdokładnie wymieszać, doprawić na ostro. ( nie obawiajcie się, że poprzez ser feta będzie farsz słony... mi też się tak wydawało, przekonałam się , że powinnam była nieco więcej dać soli i innych przypraw ). Gotowe ciasto podzielić na kilka części a następnie każdą część rozwałkować bardzo cienko podsypując mąką na placki. Wykrawać szklanką krążki. Na każdy krążek nakładać łyżeczkę szpinakowego farszu
Na słodko lub wytrawniepłaskie, okrągłe kotleciki o grubości zbliżonej do grubości placków ziemniaczanych. Smażymy je na rozgrzanej dość mocno patelni na minimalnej ilości tłuszczu. Jeśli mamy patelnię z nieprzywierająca powłoką, wtedy można bez tłuszczu. Ciepłe bułeczki przekroić, posmarować obie części majonezem. Na dolnej ułożyć kotlet i dodatki:-plaster żółtego sera, -cieniutkie plasterki cebuli, -grubsze plastry pomidora
Codzienna kuchnia niecodziennakońcami palców rozcierać je z mąką na okruszki. Dodać starty ser i cebulę. Ocet wymieszać z mlekiem. Powinno wyglądać jak lekko zwarzone. Wlać do mąki ,wymieszać. Jeżeli ciasto będzie za gęste dodać trochę mleka i zagnieść na gładką masę. Wyrobione ciasto podzielić na 2 części i rozpłaszczyć na placki o grubości 2,5 cm. Wierz naciąć na 8 trójkątów
Kulinarny karnet Christopheraoraz bulion drobiowy z kawałkami kurczaka. Jako dodatek otrzymałyśmy indyjskie placki oraz sos miętowy z kminkiem. Zupy były smaczne, chodź na nasz gust lekko przesolone. Z wyglądu podobne do naszych rodzimych, lecz zupełnie odmienne w smaku. Na drugie danie zamówiłyśmy kurczaka w sosie szpinakowym oraz warzywa z indyjskim serem w łagodnym sosie. Jako dodatek ryż basmanti. Już z daleka
Kolizje Smakówpomidory z puszki (całe bez skórki) 1-2 łyżeczki ostrej papryki mielonej Skworcu (w zależności od tego jaki poziom ostrości chcecie osiągnąć) ser mozzarella szynka parmeńska rucola twardy ser (np. Mimolette) 4 plastry pomidora Drożdże łączymy z łyżką mąki i cukrem, zalewamy letnią wodą do połowy szklanki. Całość mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce aby mikstura urosła. Pozostałą mąkę łączymy(...)solą, dodajemy również wyrośnięte drożdże (gdy zaczną uciekać ze szklanki, znaczy, że są gotowe). Wszystko razem dokładnie zagniatamy. Odstawiamy, aż urośnie (podwoi swoją objętość). Następnie rozwałkowujemy na cienki placek i układamy na lekko naoliwionej blaszce. W rondelku rozgrzewamy trochę oliwy wrzucamy paprykę mieloną i chwilkę mieszamy, następnie drobno pokrojoną cebulę i czosnek, też chwilkę mieszamy. Następnie dorzucamy pomidory. Gotujemy
Brzuszki Łakomczuszkipęcznieją i stają się lekkie jak chmurka. Co w połączeniu ze wspaniałym wnętrzem, napakowanym marchewką, fetą, ziołami i aromatycznymi przyprawami, tworzy z nich naprawdę ekstra potrawę. Przepis na placki pochodzi z książki Rebecci Seal "Istanbul" i nawiązuje do kuchni tureckiej. Jeżeli wolicie, oczywiście możecie usmażyć je tradycyjnie, na małej ilości tłuszczu, instrukcje jak to zrobić, również znajdziecie(...)marchewki startej na tarce o grubych oczkach 2 cebulki dymki, posiekane 2 łyżki posiekanego koperku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki skórka starta z 1/2 sparzonej cytryny ekologicznej 100 g sera feta sól, pieprz 100 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka olej do smażenia (np. rzepakowy rafinowany) * w razie braku dostępu do nasion, możesz użyć przypraw zmielonych
Chilli Czosnek i Oliwajajkaokoło 50-100 g sera pleśniowegosól, pieprz1. Mąkę przesiewamy, dodajemy masło, szczyptę soli i siekamy aż utworzą się okruchy. Dodajemy żółtka i wyrabiamy ciasto do połączenia składników, dodając w razie konieczności odrobinę wody. Owijamy ciasto folią i wstawiamy do lodówki na minimum 30 minut. Wyjmujemy z lodówki i wałkujemy na cienki placek. Wylepiamy ciastem foremkę i nakłuwamy widelcem(...)Szparagi opłukać i odłamać zdrewniałe końcówki. Układać szparagi naprzemiennie na szpinaku. Śmietanę zmieszać z jajkami i szczyptą soli i pieprzu i wylać na wierzch tarty. Na szparagi ułożyć rozdrobniony ser pleśniowy. Zapiekać w temperaturze 180 stopni około 30 minut aż wierzch będzie ścięty i lekko spieczony. Smacznego Post Tarta ze szparagami, szpinakiem, serem pleśniowym i olejem rzepakowym pojawił się poraz
UgotujmyTo.plczerwonej fasoli konserwowej pieprz cayenne lub papryka ostra 1 nieduża cebula 1 duży ząbek czosnku (w porywach do trzech) 400g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego natka pietruszki śmietana 12% starty ser żółty Wymagany sprzęt: blacha na mufinki (nie silikonowa!) Zacznij od pokrojenia chilli, papryki (wypieprz wcześniej ich nasiona) i cebuli w kostkę. Czosnek drobno posiekaj. Ziarna kolendry rozetrzyj w moździerzu. Fasolę(...)sposób z każdego placka powinieneś otrzymać cztery takie same kwadraty. Weź blachę do muffinek, delikatniee posmaruj tłuszczem (masło będzie spoko). Teraz powciskaj delikatnie kwadraty tortilli tak, żeby utworzyły koszyczki. Zrób to jednak delikatnie, bo tortilla lubi się rwać, a tego nie chcemy. Teraz zacznij nakładać farsz do koszyczków: łyżka mięcha z patelni, odrobina sera tartego, znowu łyżka mięcha, znowu
manslogblog