placki z serem - 3507 przepisów (strona:140/234)

Włoska pizza z szynką i mozzarellą 141

nich wałkujemy na cienkie placki, przekładamy na papier do pieczenia. Kamień do pizzy rozgrzewamy przez około 30 minut w temperaturze 250 stopni, wkładamy spód na 7 min - ciasto ma się nie spiec tylko lekko podpiec - wyciągamy spód i odwracamy do góry nogami (podpieczona część ma być górą)  Nakładamy sos pomidorowy, rozdrobniony ser (wkładamy ser do rozdrabniacza na około

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Naleśniki pszenno-żytnie z serem na słodko 97

Na moim blogu znajdziecie wiele przepisów na naleśniki na słono ( tutaj ), jednakże naleśniki na słodko są równie smaczne! Wersja z serem na słodko to chyba już

Be Fit Be Strong
Rolada serowa z nadzieniem pieczarkowym 166

nadzieniem pieczarkowym. Rolada ta smakuje zarówno na zimno jak i na ciepło i idealnie prezentuje się na imprezowym stole. Spróbujcie koniecznie Składniki: – 4 jajka – 200g twardego sera żółtego (u mnie gouda) – 500g pieczarek – 1 cebula – 2 łyżki masła klarowanego lub innego tłuszczu – zioła i przyprawy wg smaku (u mnie kurkuma, sól, pieprz, papryka słodka(...)smaku i wystudzić. Jajka rozbełtać z przyprawami. Ser zetrzeć na tarce na drobnych oczkach, dodać do rozbełtanych jajek i wszystko dokładnie wymieszać. Masę serową przelać na blachę wyścieloną papierem do pieczenia i posmarowaną ulubionym tłuszczem, wyrównać. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 15-20 minut. Upieczony placek serowy przykryć arkuszem papieru do pieczenia, odwrócić i odkleić

Smaki Armine
Wytrawny torcik placuszkowy z łososiem i serkiem 126

łososia wędzonego Mowi 1 kubeczek białego sera kanapkowego Przygotowanie : Mąkę, jajko, mleko, zioła, sól, oliwę i sodę mieszamy do połączenia składników. Masa powinna być gęsta, ale łatwo się rozprowadzać po patelni. Patelnię rozgrzewamy. Nakładamy masę łyżką. Koperek myjemy, suszymy i siekamy. Pieczemy placuszki z dwóch stron. Każdy usmażony placek smarujemy serkiem, przekładamy kawałkiem łososia i posypujemy koperkiem. Układamy wieżę

Czarnawisienka
Calzone ze szpinakiem i mozzarellą 124

Niedawno proponowałam  Calzone z kurczakiem BBQ , więc przyszła pora na wersję bez mięsa. Osobiście szpinak uwielbiam i mogłabym go jeść pod każdą postacią. W połączeniu

Zielona Kuchnia
Pączki serowe z orang curd 129

dodaję resztę przesianej mąki, sól, roztopione masło, spirytus, ser który wcześniej zblendowałam, skórkę z pomarańczy. Jajko i żółtko ubiłam z cukrem na puszystą masę. Dodałam do składników. Ciasto zarabiam mikserem aż będzie elastyczne, ładnie wyrobione. Odstawiam na dwie godziny do wyrośnięcia. Ciasto wykładam na deskę podsypaną mąką i rozciągam na placek grubości 1,5 cm. Wykrawam koła za pomocą

wesoła kuchnia
Syrniki, rosyjskie placuszki z twarogu 272

smażenia owoce i cukier puder do podania Ser dokładnie rozdrobić widelcem. Dodać jajka, cukier puder i cukier puder. Wymieszać. Dodać mąkę i sól, połączyć. Ciasto będzie lekko lepiące, ale nie trzeba dosypywać mąki. Mokrymi dłońmi lub zwilżoną łyżką nabierać porcję ciasta, obtaczać ją w mące, spłaszczać i formować placuszek. Placki smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Osuszyć

Domowa cukiernia Ewy
PLACUSZKI Z MAŚLANKĄ I ŻÓŁTYM SEREM 163

pół łyżeczki sody łyżeczka cukru trochę pieprzu 130g sera żółtego startego mąka pszenna olej do smażenia WYKONANIE Z podanych składników wyrabiamy ciasto,będzie się trochę kleić ale prosze się nie przejmować i stopniowo dodawać mąkę pszenną. Dzielimy naszą kulkę na równe kawałki mi wyszło prawie 14 szt.i wałkujemy na cienkie placki. Następnie na patelni rozgrzewamy olej,smażymy na złoty

Mała w garnku miesza
Burgery (kotlety) z cukinii, marchewki i sera Halloumi 149

Burgery z cukinii, marchewki, sera Halloumi wzbogacane smakiem ziół, takich jak mięta i świeża kolendra. Podawane z dressingiem na bazie oliwy (u mnie olej rzepakowy), octu

Moja Delicja
Roladki z tortilli z serem, papryką i sałatą 285

życzenia. Możecie zamiast serka dodać tarty żółty ser czy parmezan i podpiec lekko w piekarniku, by je podgrzać. Bo można jeść je (także tą wersję) lekko ciepłe przygrzane w piekarniku lub na zimno. Wspaniałym dodatkiem będą domowe sosy: aioli, pomidorowy, salsa meksykańska, quacamole, pesto...tak bez końca. Składniki: 2 placki tortilli 125 g serka Philadelphia 1 łyżka serka

Zasmakuj Kuchni
Pierogi jagodowe z serem 149

gorącej wody 1/2 łyżeczki soli Farsz: 200g białego sera 100g jagód leśnych 2 płaskie łyżki cukru Ponadto: 20g masła (omasta) syrop klonowy (do polania po wierzchu) Sposób przygotowania: 1. Składniki na ciasto wyrabiamy i odstawiamy pod szklaną miskę na ok 30 minut, by odpoczęło. Następnie wałkujemy na cienki, ok 2mm placek i wycinamy szklanką kółka. Składniki na farsz łączymy

Kuchnia w czekoladzie
Krokiety ziemniaczane 116

przez praskę wraz z serem. Do ziemniaków i sera dodajemy mąk ę i wszystko dokładnie mieszamy. Jajka gotujemy na twardo, a następnie kroimy w kosteczkę. Kiełbasę kroimy w kostkę, a następnie smażymy na suchej patelni. Wszystko wsypujemy do miski, doprawiamy i mieszamy. Po upływie czasu z każdej części robimy okrągły placek, na środek placka nakładamy farsz i zwijamy

Smaczne Potrawy
Ciasteczka serowe z borówkami + film 175

dużych oczkach ścieramy margarynę. Następnie dodajemy zmielony biały ser, wsypujemy cukier oraz proszek do pieczenia. Dłonią wyrabiamy ciasto, w razie potrzeby gdy ciasto będzie zbyt wilgotne możemy dosypać jeszcze odrobinę mąki. Gotowe ciasto wkładamy na pół godziny do lodówki. Na posypanej odrobiną mąki stolnicy wałkujemy schłodzone ciasto na niezbyt cienki placek, a następnie szklanką wycinamy z niego

Smakowite Dania
PESTO Z LIŚCI SZAŁWII 216

zrumienią. Wrzucam do szałwii. Następnie ścieram na tarce ser i wraz z solą oraz pieprzem umieszczam w naczyniu, dolewając oliwy z oliwek. Miksuję wszystkie składniki na pastę, dodając oleju w razie konieczności - pesto nie powinno być rzadkie, ale jednocześnie także nie gęste. Konsystencją niech przypomina ciasto na lane kluski czy placek marchewkowy. Podaję z ulubionym makaronem, dopiero co ugotowanym

W kuchni Karmel-itki
Podpłomyki gryczano-kukurydziane z tapenadą, grillowanym fenkułem, pomidorami i serem feta 138

worząc przepis na te podpłomyki, byłem pełen obaw. Chciałem uzyskać bezglutenowy wypiek, który, chociaż w pewnym stopniu przypominałby tradycyjne pszenne placki. I kurcze, muszę powiedzieć, że nawet się udało. Największym problemem okazał się sposób ich pieczenia. Ciasto jest niestety dość kruche i przy większych rozmiarach trudno będzie je nam przenieść na blaszkę lub patelnię. Najlepiej, żeby były one wielkości(...)olej z pestek dyni, który nadał im niepowtarzalnego aromatu. Podpłomyki podałem z moją ukochaną tapenadą z czarnych oliwek, którą kilka lat temu odkryłem w Hiszpanii oraz grillowanym fenkułem, pomidorkami, serem feta i świeżą bazylią. Wyszło niespodziewanie fajnie, dlatego gorąco polecam Wam ten przepis. Idealnie sprawdzi się na wszelkie imprezy i spotkania ze znajomymi, gdzie takie podpłomyki możemy podać w formie

Food Square