placki z serem - 3507 przepisów (strona:142/234)

Placki z kukurydzy z chili i szczypiorkiem 193

Składniki : 2 puszki kukurydzy - w sezonie można użyć świeżej  pół pęczka  szczypiorku ( najlepiej z cebuli ten gruby ) pół sporego chili bez pestek 2 jajka

Od kuchni czyli o wszystkim po trochę
Piątek: Manicotti z serem ricotta i szpinakiem 103

rzeczywiście makaron cannelloni faszerowany serem trochę koszulę z mankietami przypomina:) Dwa są sposoby robienia manicotti: z użyciem gotowego makaronu typu rurki lub z wykorzystaniem robionych w domu naleśników z makaronowego ciasta. Dzisiaj piszemy jak robić zapiekankę z gotowego makaronu. Z naleśników jest nieco prostsza, bo proces faszerowania jest łatwiejszy – po prostu trzeba zawinąć farsz w placki. Nadziewanie rurek wymaga(...)rurki sosem serowym. Pokrój mozzarellę w plastry. Ułóż na wierzchu zapiekanki. Wstaw do piekarnika. Piecz 20-25 minut aż wierzch zapiekani zrumieni się ładnie. Smacznego! Artykuł Piątek: Manicotti z serem ricotta i szpinakiem pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Piątek: Manicotti z serem ricotta i szpinakiem 126

rzeczywiście makaron cannelloni faszerowany serem trochę koszulę z mankietami przypomina:) Dwa są sposoby robienia manicotti: z użyciem gotowego makaronu typu rurki lub z wykorzystaniem robionych w domu naleśników z makaronowego ciasta. Dzisiaj piszemy jak robić zapiekankę z gotowego makaronu. Z naleśników jest nieco prostsza, bo proces faszerowania jest łatwiejszy – po prostu trzeba zawinąć farsz w placki. Nadziewanie rurek wymaga(...)rurki sosem serowym. Pokrój mozzarellę w plastry. Ułóż na wierzchu zapiekanki. Wstaw do piekarnika. Piecz 20-25 minut aż wierzch zapiekani zrumieni się ładnie. Smacznego! Artykuł Piątek: Manicotti z serem ricotta i szpinakiem pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Quiche z kozim serem i warzywami 163

ciasto (do przesianej mąki dodać masło i szczyptę soli oraz zimną wodę) i włożyć na chwilę do lodówki. W misce wymieszaj jajka, śmietanę i pokrojony w plasterki lub kostkę ser kozi lub pleśniowy. Całość dopraw solą i pieprzem. Paprykę, bakłażana i pomidorki umyj. Pomidorki przekrój na pół. Bakłażana pokrój w średnie plastry i ułóż na grillu lub patelni z żebrowym(...)czasu aż skórka lekko zczarnieje). Wyłóż paprykę i ostudź. Obierz ze skórki a następnie pokrój w cienkie paseczki. Wyciągnij ciasto z lodówki i rozwałkuj na oprószona mąką powierzchni na placek o średnicy 40 cm. Wyłóż ciasto na natłuszczoną okrągłą formę do pieczenia z wyjmowanym dnem o średnicy 28 cm. Nakłuj widelcem. Umieść obciążenie i piecz ok. 15 minut

I LOVE LIFE
Ziemniaki faszerowane 145

sposobów od sałatki poczynając na plackach ziemniaczanych kończąc. Moim zdaniem najsmaczniejsze są ziemniaki pieczone w piekarniku. Są wspaniałym dodatkiem lub samodzielnym daniem. Przygotowuję je w kilku wariantach. Dziś w roli głównej ziemniak faszerowany.  Składniki na ziemniaki faszerowane: 8 dużych podłużnych ziemniaków, 30 – 40 dag mielonego mięsa, 20 dag żółtego sera, puszka czerwonej fasoli, 4 łyżki sosu pomidorowego (można

Gotuj Się Kto Może
Kluseczki z jabłuszkiem 1160

kryształ drobny ½ łyżeczki cynamonu (opcjonalnie) Sposób przygotowania: Ser oraz ziemniaki przeciskamy przez praskę. Dodajemy mąkę, jajko oraz odrobinę soli. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i rozdrabniamy (możemy użyć tarki lub rozdrabniacza). Dodajemy do pozostałych składników. Wyrabiamy gładką masę. Jeśli zbyt się klei do rąk- dosypujemy odrobinę mąki. Gotowe ciasto wałkujemy na placek o grubości ok 7mm i foremką wycinamy

Kuchnia w czekoladzie
Cebularz 156

makiem. Cebulę delikatnie wgnieść w placek. Brzegi placków można posmarować, roztrzepanym jajkiem, mlekiem lub olejem. Cebularze powinny wyrastać jeszcze 1 godzinę w ciepłym miejscu. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni i piec cebularze 15-20 minut. Smacznego W kuchni Regionalnych Smaków gotowałam z: Alą nie-ład mAlutki Jackiem Przepisy na domowy ser i chleb Kamilą Ogrody Babilonu Magdą Konwalie

Codziennik Kuchenny
Dyniowa tarta 134

pomieszczeń. Ostatnio z dyni acorn zrobiłam placki. Dziś, z jej białej odmiany – tartę. Stanowczo nie wegetariańską, ale pyszną wyśmienicie. ok. 500 g dyni startej na tarce o małych oczkach ok. 200-300 g suchej wędzonej kiełbasy pokrojonej w kostkę i podsmażonej na patelni bez tłuszczu ok. 100-150 g żółtego sera startego na tarce o małych oczkach

Kucharzyca
Niedziela w (nowej, ciasnej ale własnej) kuchni 137

mąki żytniej. Wyszły idealne. Na obiad cukiniowy placek z pstrągiem. Na 4 porcje obiadowe (lub 6 mniejszych) wykorzystałam: 1 cukinia, ok. 300 g starta na tarce 2 jajka 1,5 szklanki mąki 1 szklanka mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 300 g pstrąga lub innej ryby pokrojonej na kawałki 250 g sera mozzarella sól, gałka muszkatołowa i pieprz cytrynowy

Kucharzyca
Pizza na gryczanym spodzie (bezglutenowa) 94

papierem do pieczenia i rozwałkuj na cienki placek o średnicy ok. 27-30 cm. 3. Włóż na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni. 4. W tym czasie podduś szpinak na patelni, aż liście zwiędną. 5. Wyjmij pizzę z piekarnika, posmaruj przecierem i posyp przyprawą. Następnie dodaj porwany na kawałki ser, szpinak i pokrojone pomidorki. 6. Piecz jeszcze

Powiedz dietom nie
Soja nie tylko dla wegetarian 93

różnych past, pasztetów, ciasteczek, placków itd.    Tofu jest niezwykle popularne w kuchniach orientalnych i często wykorzystywane jako zamiennik mięsa przez wegetarian i wegan, to produkt powstający w procesie koagulacji sojowego mleka. Jeśli chodzi o najpopularniejsze tofu, to na rynku dostępne są tofu miękkie, przypominające konsystencją twaróg czy homogenizowany ser oraz tofu twarde, które

Smiling Shrimp
Sernik bez pieczenia z owocami - sernik gotowany 147

chciało mi się piec 3 kruchych placków zamiast tego dałam herbatniki dodatkowo były one kakaowe. Ciasto zakończyłam dając na nie zmiksowane jeżyny, jednak do tego typu galaretki można użyć również innych owoców miękkich takich jak truskawki, brzoskwinie czy kiwi. Piekłam w blaszce o wymiarach 25 cm x 41 cm. Składniki: ser 1 kg sera 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 budynie

Pychotkaaa
Gozleme ,tureckie chlebki. 180

Gozleme to tureckie chlebki z mięsem , warzywami ,serem ,zależnie co ktoś lubi .Oryginalne nie zawierają drożdży w składzie ,ale ja skorzystałam z przepisu z drożdżami ,bo takie ciasto po prostu łatwiej się wałkuje i pięknie i szybko wyrasta.Moje gozleme zawierają farsz z tuńczyka ,marchewki ,cebulki i świeżej bazylii . Składniki : na dwa placki w formie koła 2 szklanki mąki pszennej

Ladylaura.
Pierogi ruskie z sosem z rzeżuchy 191

Ostygnięte dokładnie utłuc i dodać do białego sera, cebulki. Wszystko razem wymieszać doprawiając pieprzem i papryką. Farsz odstawić do lodówki. W tym czasie od razu przystępujemy do robienia ciasta. Mąkę łączymy z łyżką oleju i wyrabiamy z ciepłą ( nie gorącą) wodą. Ciasto powinno być gładkie i sprężyste. Wałkujemy je na cienki placek. wycinamy koła i nakładamy na środek kulkę

MarciochaKucharzy
Wielkanocna Baba z jajami ;) 151

drobno posiekać. Ewentualnie poddusić na łyżce oleju. Sery, czosnek, 1 surowe jajo i 1 surowe białko zmiksować w malakserze. Wymieszać z bułką tartą. Dodać zieleninę, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić na bok. Formę na babkę z kominem nasmarować masłem i oprószyć mąką, nadmiar otrzepać. Schłodzone porcje ciasta rozwałkować na cienkie placki. Większym wylepić formę. Wyłożyć część farszu

Pełny talerz