racji tego że uwielbiam placki ziemniaczane , mogę je jadać codziennie , dziś zapraszam na placki ziemniaczane z dodatkiem dużej ilości cebuli oraz cukinii , smakuje super , można zajadać z gulaszem bądź bez żadnych dodatków . Składniki ( dla 5 osób ) 1 średni kawałek cukinii 10 średnich ziemniaków 3 całe jajka 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 4 średnie(...)oczkach , cukinie dokładnie myję i wydrążam środek z cukinii , następnie cukinie ścieram także na tarce na drobnych oczkach , a nadmiar soku z cukinii odsączam , kiedy mamy wszystkie ziemniaki już starte oraz cukinie , dodajemy mąkę otrębową , jajka , oraz cebulę pokrojoną w kostkę i przesmażoną na oliwie , wszytko bardzo dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku . Smażmy placki
Mój Smakdwie części i rozwałkować na placki. Każdy placek posmarować olejem, a następnie keczupem, zostawiając wolne brzegi. Ja użyłam keczupu z cukinii swojej roboty. Na keczup posypać utarty ser. Następnie na połowę placka wyłożyć część farszu. Można jeszcze dodatkowo posypać farsz serem. Przykryć częścią bez farszu i zlepić jak pieroga. Dodatkowo zawinąć zlepienie do góry, wtedy
Agusiowe smakołykikwaśnej śmietany lub z sosem czosnkowym. Równie dobrze smakują z sosem pieczarkowym czy gulaszem. Lekko pikantne, idealne nie tylko dla smakoszy kiszonej kapusty, są świetnym zamiennikiem placków ziemniaczanych. Polecam :) Składniki (na 18 placków) - 500g kiszonej kapusty - 2 szklanki mąki pszennej - 2 jajka - 1 i 1/4 szklanki mleka - po pół łyżeczki mielonego kminku i majeranku - sól, pieprz - olej Wykonanie(...)kliknięciu ukaże się przepis): Naleśnikowe cebularze z boczkiem i serem klik Naleśnikowe placuszki z szynką, serem i innymi dodatkami a'la pizzerinki klik Placki ziemniaczane tradycyjne klik Placuszki z cukinii klik
Kuchnia z widokiem na ogródzupa powstała zupełnie przypadkowo, bo miały być placki ziemniaczane. Miałam kawałek dyni i cukinii w lodówce oraz inne resztki warzyw, wrzuciłam więc do gara i wyszła super zupa krem. Podałam ją z grzankami ziołowymi i pestkami dyni. Szybko, smacznie i nic się nie marnuje. Na taką kapryśną pogodę jak znalazł. Krem warzywny
Ewa w kuchniPyszne warzywne placuszki. Można podać je z dowolnymi dodatkami, ja podałam z sosem czosnkowym. Idealne na obiad czy nawet kolację. Zagęszczone mąką kukurydzianą, więc są bezglutenowe
Izabelawkuchniprzyprawami Tak przygotowane można podawać do ryb, mięs, dań obiadowych, a nawet potraw z grilla. Inne pomysły na obiad: ** Fasolka po bretońsku ** Zapiekanka z cukinią ** Szaszłyki drobiowe z ananasem ** Złociste placki z pieczarkami i wędliną (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 4 porcje: 6-7 średnich buraków ćwikłowych 1 cebula 2-3 łyżki oleju lub oliwy sól
Kulinarny S.O.S.Danie to można podać… z pieczywem, gotowanymi ziemniaki, purée ziemniaczanym, ryżem, kaszami, kopytkami, kluskami śląskimi. Inne pomysły na obiad: ** Fasolka po bretońsku ** Zapiekanka z cukinią ** Szaszłyki drobiowe z ananasem ** Złociste placki z pieczarkami i wędliną (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 4-5 porcji: 1,2 kg żeberek wieprzowych 400 ml piwa karmelowego 2 cebule 2 listki
Kulinarny S.O.S.Scroll down for recipe in English. Składniki: (12 sztuk) 1 cukinia 1 łyżeczka soli 2 łyżki startego drobno sera typu parmezan 1 jajko 2 łyżki mąki
Delicious PlaceKażde duszone mięso wieprzowe doskonale smakuje jeśli podamy je w sosie cebulowo – musztardowym. W towarzystwie ziemniaków czy kaszy będzie doskonałym pomysłem na pyszny obiad. schab w
sierotka maRysia w kuchniGdy dopadnie Cię ochota na coś słodkiego warto przygotować zielone ciasto Shrek. Co prawda przepis na Shreka jest nieco skomplikowany i czasochłonny, ale warto się poświęcić
sierotka maRysia w kuchnitarce o małych oczkach. Plasterki podsmażamy z dwóch stron i odkładamy na bok. Kakao rozrabiamy z woda, aby powstał gesty sos. Do startej cukinii dodajemy trochę maki i mieszamy. Formujemy na patelni placek i smażymy na małym ogniu. Po wstępnym osmażeniu przekładamy na druga stronę, smarujemy kakaowym sosem, kładziemy plasterki cukinii i ewentualnie ananasa i podsmażamy jeszcze chwile
Kryzysowa Książka KucharskaRewolucja na stole! Tak, wiem! W jednej ręce cukinia, a w drugiej banan... i co dalej, kiedy chce mi się słodko i chce wytrawnie! Moja kompozycja
wege i kropkaporcję masy na patelnię. 4. Placki smażymy na mocno rozgrzanym oleju do zrumienienia. Placki podałam z lekkim sosem czosnkowym . Jeśli lubicie warzywne placki, koniecznie wypróbujcie również te z cukinii . SMACZNEGO
Bez Cebulijakoś zachciało mi się warzywnego obiadku Placki cukiniowo- marchewkowe SKŁADNIKI: 1 duża cukinia 1-2 marchewki tarty ser żółty 1-2 jajka ser feta jogurt typu greckiego klika ogórków gruntowych sól, pieprz, czosnek, przyprawa włoska Wszystkie warzywa zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Każde do osobnego naczynia. Cukinie i ogórki oprószyć solą i odstawić do wypocenia się. Odsączyć
MarciochaKucharzy