placki z cebuli - 1000 przepisów (strona:41/67)

Pan Mamutko i.... świnki. 179

łyżce masła , cebulę siekamy w drobną kostkę, dodajemy do pieczarek, chwilę dusimy i doprawiamy do smaku. Na samym końcu łączymy z obranym i pokrojonym drobno mięsem. Odstawiamy. Wszystkie składniki ciasta wkładamy do miski i zagniatamy gładkie ciasto. Następnie dzielimy na 7 części z tym że jedna część ma być mniejsza od pozostałych. Z sześciu formujemy placki, napełniamy farszem

Radość kipiąca uśmiechem.
Quesadilla z kurczakiem 144

kawałki). Gdy cebula się zeszkli, dorzucamy naszego kurczaka. Możemy pójść na łatwiznę i dodać do niego gotowej mieszanki przypraw do drobiu, lub samemu doprawić np. papryką, curry, estragonem, oregano. Dowolnie. Ja w takich przypadkach używam pieprzu ziołowego. Gdy w przepisie mamy ser feta, to miejmy w pamięci, że jest on słony! : ) Na suchej patelni kładziemy placek tortilli. I układamy

Karczma Honorietty
TURECKIE CHLEBKI PIECZONE /Bezglutenowe aromatyczne ciasto i wegetariańskie pyszne nadzienie. 212

się zagrzeje wrzucamy cebulę pokrojoną w półpiórka, następnie dodajemy pieczarki, paprykę i podsmażamy, na koniec dodajemy wypłukany, osuszony szpinak, chwilkę podsmażamy. Gdy farsz lekko przestygnie, dodajemy pokrojony w kostkę ser biały , pokrojony w paski ser żółty, Ziarenka (piekło-niebo), pieprz czarny i pomidorowe mieszanki.Dokładnie mieszamy i dzielimy na 6 równych porcji.Farsz wykładamy na rozwałkowane placki, składamy(2 boki

Wypisz Wymaluj
Bliny z farszem 156

cebulą, dodać pozostałe składniki, wymieszać.  Farsz II 1 szklanka ugotowanej kapusty kiszonej kilka grzybów suszonych (namoczyć i ugotować) lub pieczarek(poddusić) Łyżka oleju, sól, pieprz  Kapustę i grzyby przepuścić przez maszynkę, przyprawić. Ziemniaki ugotować w mundurkach, po ostudzeniu obrać, przepuścić przez maszynkę. Dodać mąkę, jajko, posolić i wyrobić ciasto. Z ciasta formować większe placki, kłaść na każdym

Praktyczna pl
Pizza ze szparagami, szalotką i jajkiem 185

brzegi. Na każdym placku rozkładamy starty miękki ser. Na ser wykładamy niezbyt grubą warstwą szparagi z szalotką. Każdy z placków posypujemy łyżką sera Pecorino i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na drugi poziom od dołu. Pieczemy przez 9-10 minut. Na placki wbijamy po jednym jajku, przestawiamy blachę na środkowy poziom i pilnujemy – po 3-5 minutach białka powinny być

Karo in the Kitchen
Uszka do barszczu z farszem z kiszonej kapusty i grzybów. 163

Dodać cebulę, doprawić pieprzem, solą   (o ile potrzeba), majerankiem, czubrycą. Ciasto: Mąkę i sól przesiewamy, do miski dodajemy roztopione masło oraz wodę. Kopystką mieszamy, następnie wyrabiamy ręką ciasto przez ok 6-7 minut. Owijamy folia spożywcza i wkładamy do lodówki na 20-30 minut. Ciasto dzielimy na 4 porcje, każdą rozwałkowujemy (podsypując mąką) na cieniutki placek . Szklanką (średnica

Kopystką po garach
cukinia inaczej 140

cebulę, ser... Oczywiście sól, pieprz i zioła :) Na górze było miejsce na małe pomidorki... Jeszcze trochę sera :) No i gotowe :) do włożenia na 40 min/ 200 st.C do piekarnika...  Po tym czasie serwujemy  na gorąco :)  Polecam ! Jest to pyszne danie i efektownie wygląda :)  Jeżeli jednak nie macie tyle czasu na zabawę cukiniową, to polecam placki

chleba naszego
Pieczone panzerotti. 320

Cebulę obieramy, siekamy i podsmażamy na oleju. Dodajemy pokrojony seler, paprykę oraz kiełbasę i chwilę podsmażamy, następnie przykrywamy pokrywką i dusimy, aż seler zmięknie.       Wyrośnięte ciasto przekładamy na oprószoną mąką stolnicę lub blat i chwilę wyrabiamy. Teraz dzielimy ciasto na około 8 porcji, każdą z nich formujemy w kulkę, a następnie wałkujemy na owalny placek

Rozpustne gotowanie
LENIWA PIZZA 120

mniejsze części. Cebulę podsmażyć na maśle, dodać do niej paprykę, cukinię i chwilę smażyć razem. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Szynkę i ogórki konserwowe pokroić w kostkę. Następnie dodać wszystkie warzywa do ciasta, ser, wędlinę i szczypiorek. Doprawić ewentualnie jeszcze solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej, łyżką wazową nalewać ciasto tak aby powstał placek na całą

Prosto i Smacznie z Anetą
Kotlety mielone z cukinią 133

placków z cukinii , których smak bardzo lubię. W mojej kuchni, tego typu dania, doprawiam czosnkiem i majerankiem. Moim zdaniem, połączenie idealne :)  Dzięki cukinii i wodzie kotlety są  mięciutkie i soczyste.  Cukinia dodaje im również s zczególnego smaku i aromatu. Składniki (10 niedużych kotletów): 500 g mielonej karkówki 1 mała cukinia (około 250 g) 1 cebula 4 ząbki

Smak mojego domu
Zupa spaghetti 146

najcieńsze placki [ podsypywać mąką, aby ciasto nie przykleiło się do wałka].Rozwałkowane ciasto pozostawić  na około 1 godziny do przeschnięcia - u mnie w sumie było to tylko pół godziny.Następnie ciasto pokroić w wąskie długie paski i przepuścić przez maszynkę do makaronu.Ugotować w osolonej wodzie.Odcedzić. 30-40 dkg mięsa mielonego 1 jajko sól, pieprz cebula czosnek

Moje domowe kucharzenie
PIZZA CALZONE 129

FARSZ :  20 dkg pieczarek, poszatkowanych 20 dkg szynki, pokrojonej w kostkę kilka plastrów salami 15 dkg żółtego sera, startego na tarce 1/2 puszki kukurydzy 1 czerwona cebula, drobno pokrojona ketchup(...)pozostawiamy na 30 minut do wyrośnięcia. Kiedy podwoi swoją objętość, wykładamy je na posypany blat mąką i zagniatamy. Ciasto dzielimy na 8 części. Każdą rozwałkowujemy na okrągły, cienki placekPlacki smarujemy ketchupem i na każdym rozkładamy porcję pieczarek, szynki, salami, kukurydzy i sera. Brzegi ciasta dobrze sklejamy, wierzch pierożków posypujemy serem. Calzone przekładamy na blaszkę i pieczemy

Kulinarne Fantazje Marioli
Jesienny gulasz z dyni 138

zapiekanki, placki, a nawet słodkie wypieki. Dziś zapraszam Was na pyszne danie - w roli głównej piękna, pomarańczowa dynia. Delikatne kawałki kurczaka w kremowym sosie z dynią, aromatyzowane świeżym tymiankiem. Pyszne danie utrzymane w jesiennym klimacie. Napisz opinię Zapisz przepis Drukuj Składniki 3 filety z kurczaka 450 g dyni 300 g pieczarek 500 ml bulionu warzywnego 1 cebula 1 łyżka

Wędrówki po kuchni
Paszteciki z pieczarkami 143

cebulę drobno posiekać. Na mieszance oleju i masła zeszklić cebulkę i odstawić. Pieczarki smażyć partiami - jeśli damy na patelnię za dużo będą nam się gotowały a nie smażyły. Mieszamy gotowe pieczarki z cebulką, doprawiamy do smaku solą i dużą ilością pieprzu. Odstawiamy do wystygnięcia. Wyrośnięte ciasto uderzamy pięścią. Lekko raz jeszcze wyrabiamy. Wałkujemy partiami na placki o grubości

Kulinarne Inspiracje
Placki z tuńczyka. 154

Placki z tuńczyka świetnie sprawdzają się jako przekąska, ale także jako lekki obiad lub kolacja. Smak pozytywnie zaskakuje, u mnie na stole goszczą od dawna i zostaną pewnie na lata. Polecam :) Składniki: (na około 6 sztuk) 2 puszki tuńczyka kawałki w oleju roślinnym Grall 1 jajko 3 płaskie łyżki otrąb lub bułki tartej 1 mała cebula 4 łyżeczki serka

Symfonia smakowa
Calzone 284

salami, cebulę i ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Po dwóch minutach smażenia dodałem również pozostałe warzywa i przyprawiłem całość solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem i dwoma łyżeczkami suszonego oregano. Smażyłem przez około 3 minuty.  Kiedy ciasto wyrosło podzieliłem je na dwie części. Z każdej części przy pomocy rąk na natłuszczonej blasze do pieczenia uformowałem koło. Oba placki posmarowałem

Wyprawy kulinarne

Proponowane wyszukiwania