placek z serem - 3325 przepisów (strona:127/222)

PIZZA Z MIELONKĄ 181

łyżki oleju 10 dag.mielonki np.konserwę 15 dag.żółtego sera tymianek bazylia sól ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Drożdże rozkruszyć i wymieszać z mąką oraz z otrębami,dodać ciepłą wodę,olej i sól.Wyrobić ciasto,odstawić na godzinę do wyrośnięcia.Pieczarki czyścimy i kroimy w plastry,podsmażamy.Ciasto wałkujemy na okrągły placek,układamy w wysmarowanej foremce na pizzę,smarujemy koncentratem pomidorowym.Następnie układamy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Twarożniki z sera – kuchnia podkarpacka 7875

panierowania 1/2 szklanki oleju do smażenia cukier puder do oprószenia Ser biały rozkruszamy w misce, dodajemy jajka, cukier i mąkę. Wszystko mieszamy na jednolitą masę. Wykładamy na stolnicę, chwilę jeszcze wyrabiamy, formujemy twarożniki o grubości 1 cm i obtaczamy w mące. Tłuszcz rozgrzewamy na patelni i smażymy placki na złoty kolor z obydwu stron. Posypujemy cukrem pudrem

Trzeci talerz
Kilka pomysłów na... 136

drożdżowe (nieaktywne) koniecznie połączcie je z tahini! i róbcie ser z ziemniaka.. właśnie.. trzeba go zrobić, szczególnie teraz jak mam pół kilko tego cudownego wynalazku :3  was zostawiam z kilkoma szybkimi pomysłami, a sama idę korzystać ze słonecznej pogody idąc na spacer z bliskimi ;)   placki z ciecierzycy, z suszonymi pomidorami i kukurydzą, z sosem

More food, love and dreams
Tortilla z kurczakiem i sałatką serowo- pomidorową 152

lubicie...?! Składniki: Na 3 solidne lub 4 mniejsze: 3 lub 4 placki tortilli 2 filety z piersi kurczaka 50 g suszonych pomidorów gałązka rozmarynu ok 10 pieczarek 1 łyżka margaryny 1 łyżka oleju czosnkowego 1 łyżeczka przyprawy "kebab-gyros" pieprz do smaku 2 duże pomidory 1 op. sera sałatkowego (270g) 1 łyżeczka mieszanki włoskich przypraw 4 łyżeczki oleju rzepakowego

Kuchnia w czekoladzie
Rolada z polędwiczki wieprzowej nadziewana jarzynami i rodzynkami. 158

przez około 10 minut by składniki zmiękły. Pozostawić do wystygnięcia. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Rodzynki zaparzyć wrzątkiem, odcedzić i posiekać. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, doprawić cukrem, pieprzem i majerankiem. Polędwiczkę naciąć głęboko wzdłuż węższego boku, rozłożyć, zabezpieczyć folią spożywczą i rozbić tłuczkiem na placek około 0,5 cm grubości. Folię posmarować musztardą. Mięso oprószyć solą

Poezja Smaków - blog kulinarny
Pizza na cienkim cieście z semoliną 137

połączyć z pozostałymi  składnikami. Dodatki plasterki salami czarne oliwki ser mozzarella czerwona papryka Wszystkie składniki włożyć do miski i wymieszać, a następnie zagnieść na gładkie ciasto. Uformować z ciasta kulkę i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Powinno podwoić swoją objętość. 1/2 część ciasta rozwałkować na placek i ułożyć na blaszce. Posmarować ciasto sosem i ułożyć dodatki. Piec

O kuchni z uczuciem
Pizza węgierska 143

pomidorowy: passata pomidorowa+ sól+ pieprz+ bazylia i oregano 1 kula sera mozzarella Drożdże mieszam z cukrem, łyżką mąki i wody. Odstawiam rozczyn na 1 minut. Po tym czasie dodaję resztę składników, dokładnie mieszam i odstawiam na półtorej godziny do wyrośnięcia. Po tym czasie a z ciasta formuję placek (jeśli bardzo klei się do rąk należy dosypać odrobinę mąki). Odstawiam

Mango Papaja
Fougasse z oliwkami, wg przepisu Hamelmana 119

kuchni francuskiej Fougasse to rodzaj chleba, może raczej dużego placka, zwyczajowo związanego z Prowansją. Także obecny w innych regionach Francji, choć w różnych postaciach. Często stosowane są różne dodatki, dołączane zarówno na etapie wyrabiania ciasta, jak i pod sam koniec pieczenia. Prowansalska wersja najczęściej zawiera oliwki, ser, boczek lub rozdrobnione sardele (anchois). Inne wersje mogą zawierać, zgodnie z wyobraźnią

Grahamka, weka i kajzerka
Oponki drożdżowe babci 217

grubość również zależy od grubości placka na jaki rozwałkujemy ciasto. Nie są w smaku bardzo słodkie, gdyż to cukier puder na wierzchu nadaje im słodkiego smaku, jeśli więc nie lubicie bardzo słodkich wypieków, nie sypcie go za dużo. W tym wydaniu oponki są robione z ciasta drożdżowego, ale możemy spotkać oponki z serem (wkrótce również na blogu(...)rozczyn. Zagniatamy ciasto. Na koniec dodajemy spirytus. Ciasto będzie dość lepkie. Odstawimy je do wyrośnięcia na ok 1-1,5h w ciepłym miejscu, przykryte ściereczką. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na placek o grubości ok 0,5 cm. Szklanką wykrawamy krążki, w których małym kieliszkiem wykrawamy dziurki. Zostawiamy oponki na 15 min do napuszenia. Smażymy w nagrzanym oleju do zezłocenia. Usmażone

Mieszam w Garnku
tarta z kurczakiem i pieczarkami 601

masła - 1 jajko - 1 łyżka śmietany - szczypta soli nadzienie: - pojedynczy filet z kurczaka - 300 g pieczarek - 150 ml śmietany 18% - 100 ml jogurtu naturalnego - 3 jajka - 100 g sera żółtego - cebula czerwona - 2 ząbki czosnku - zioła prowansalskie - sól morska - pieprz czarny - ok 2 łyżki masła - szczypiorek i pomidorki do dekoracji Przygotowania zaczynamy od ciasta. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy posiekane(...)cienki placek wielkości naszej blachy do tarty. Wykładamy na wysmarowaną masłem formę i gęsto nakłuwamy widelcem. Ciasto przykrywamy papierem do pieczenia i wysypujemy na nie groch lub fasolę, aby ciasto podczas pieczenia się nie podniosło. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25 minut. W tym czasie w miseczce mieszam śmietanę, jogurt, jajka i ser na gładką masę

Cook&Love
Tarta z dynią i grzybami 153

przypadku Hokkaido) 500 g pieczarek (lub innych grzybów) cebula 2 ząbki czosnku oliwa rozmaryn 200 g kwaśnej śmietany 2 jajka tymianek sok i skórka z cytryny 200 g potartego sera (na przykład gouda) Przygotowanie: Mąkę wsypujemy do miski, robimy w środku dołek. Kruszymy drożdże, dodajemy cukier i 125 ml ciepłej wody. Lekko przemieszamy, przykrywamy szmatką i odstawiamy w ciepłe miejsce(...)rozwałkowujemy na placek wielkości formy do tarty, pamiętajmy że należy zostawić 3-4 cm z każdej strony, aby wyszedł ładny rand. Wykładamy formę ciastem, przykrywamy szmatką i odstawiamy na kolejne 15 minut. Śmietanę mieszamy z jajkami, tymiankiem, sokiem i skórką z cytryny. Na ciasto nakładamy dynię z grzybami i zalewamy masą śmietanową. Całość posypujemy potartym serem i pieczemy

KasiaiKrzysiu.pl
Pizza z salami i oliwkami 117

jajka 1/4 szklanki oliwy koncentrat pomidorowy 1 kg mąki Nadzienie: 2-3 cebule 500 gram pieczarek 1 puszka kukurydzy 1 czerwona papryka oliwki zielone oliwki czarne salami szynka żółty ser ketchup Wykonanie: Wodę, drożdże i cukier mieszam do połączenia się składników. Odstawiam by zaczyn zaczął pracować na około 15 minut. Potem dodaję jajka, oliwę i mąkę i zagniatam , a następnie(...)wyrośnięcia na około 30 minut. Wyrośnięte wykładam na blat podsypany mąką, odgazowuję, czyli uderzam kilkakrotnie dłonią w ciasto,dziele na dwie części i każdą z nich  rozwałkowuję na placek grubości ok 1 1/2 cm i przekładam na blachę. Spód ciasta smaruję kilkoma łyżkami koncentratu pomidorowego.  Cebule, pieczarki i paprykę oczyszczam, kroję i podduszam na patelni. Kukurydzę osączam

Bea(u)ty kitchen
Cukiniowy sposób na głoda 234

teraz zajmujemy się naszym dipem: Mieszamy ser z przygotowanym wcześniej cosnkiem, dodajemy koper, sól, pieprz do smaku i łączymy składniki śmietaną. Ja osobiście wolę z gęstym jogurtem naturalnym, ale każdy zrobi tak jak chce i lubi! :) Odstawiamy nasz dip i smażymy na wolnym ogniu nasze placuszki. Forumujemy je jak placki ziemniaczane, Im bardziej będą wypieczone tym lepiej je odwrócić

Kuchnia moimi oczami
Domowe Hamburgery 174

Domowego tradycyjnego hamburgera Składniki: 5 bułek do hamburgerów ( ja nabywam prosto od piekarza) 500 g mięsa mielonego ( u mnie z karczku) przyprawy do mięsa mielonego (wedle upodobań) 5 plastrów sera żółtego gouda 1 duży pomidor 2 małe cebule 1 średnia czerwona cebula 3 średnie ogórki konserwowe / kiszone 5 liści sałaty Olej do smażenia 1 jajko bułka tarta ketchup, majonez Wykonanie(...)będzie za bardzo się kleić dodajemy jeszcze trochę, ale nie za dużo ). Wszystko razem zagniatamy. Mięso dzielimy na 5 porcji i formujemy z nich płaskie ale nie za cienkie placki i obtaczamy je lekko w bułce tartej. U mnie jest akurat 6 ale proszę się tym nie sugerować ;) Pamiętajmy aby nie przesadzić z bułką tartą ponieważ chcemy czuć mięso

W Moim Magicznym Domu
Wiosenna przekąska z Tuńczykiem 173

krążków o średnicy 4 cm  ➞5 placków dowolnej Tortilli ja użyłam pszennej  ➞1 puszka tuńczyka Princes ja dałam w oleju  ➞ 3 ogórki kiszone pokrojone w drobną kostkę ➞ 2 płaty papryki konserwowej pokrojonej w drobną kostkę ➞ 1 czerwona cebula pokrojona w kostkę  ➞15 dag tartego sera np. cheedar ➞1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki ➞ 3łyżki sosu

Gotowanie Patki
Pizzerinki na ziemniacznym spodzie 148

Zostało trochę ugotowanych ziemniaków..no i miałam zrobić placki..ale w necie wyszperałam że z gotowanych ziemniaków można zrobić pizzerinki,no i oczywiście musiałam wypróbować. 40 dkg ugotowanych ziemniaków 1 jajko około 3-4 łyżki mąki sól ,pieprz kawałek papryki cebula kawałek kiełbasy lub jakiejś wędliny ser żółty lub mozzarella Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez o praskę, dodać jajko , mąkę

Moje domowe kucharzenie
Tarta z jarmużem i łososiem 124

minut, odcedzić. W misce wymieszaj jajka, śmietanę i starty ser. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę . Całość dopraw solą i pieprzem. Wszystko wymieszaj. Pora sparz wrzątkiem i pokrój na drobne plasterki.Łososia rozdrabniamy na mniejsze kawałki. Wyciągnij ciasto z lodówki i rozwałkuj na oprószona mąką powierzchni na okrągły placek. Wyłóż ciasto na natłuszczoną okrągłą formę do pieczenia z wyjmowanym dnem

I LOVE LIFE
Pancakes waniliowy puch 93

Puszyste, delikatne, pyszne placki z dodatkiem serka homogenizowanego waniliowego. - delikatne i puszyste niczym puch - idealne na każdy posiłek Czas przygotowywania:  30 minut Ilość placków:  6 sztuk o średnicy 16 cm Składniki: • 400 g serka homogenizowanego waniliowego • 6 pełnych łyżek mąki pszennej tortowej (z lekkim czubem) • 3 średnie jajka • 2 łyżki cukru • pół łyżeczki sody(...)łyżki oleju Dodatki:  syrop klonowy, słodki ser, świeże owoce, bita śmietana, domowe konfitury

AniaGotuje.pl
cukinia inaczej 126

górze było miejsce na małe pomidorki... Jeszcze trochę sera :) No i gotowe :) do włożenia na 40 min/ 200 st.C do piekarnika...  Po tym czasie serwujemy  na gorąco :)  Polecam ! Jest to pyszne danie i efektownie wygląda :)  Jeżeli jednak nie macie tyle czasu na zabawę cukiniową, to polecam placki z cukinii :)  Smacznego

chleba naszego
sernik Śpiącej Królewny (gotowany, na biszkopcie) 276

Masło rozpuścić, dodać cukier. Gotując powoli na małym ogniu dodać ser i jajka, doprowadzić do wrzenia. Do gotującej się masy serowej wlać mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w mleku i gotować jeszcze chwilę. Masa powinna trochę zgęstnieć ale nadal ma pozostać dość rzadka. Podzielić ją na połowę i przełoży biszkoptowe placki. Odstawić do wystudzenia. Na masie serowej ułożyć ciastka. Galaretki rozpuścić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Placuszki kukurydziane z serem 126

Alternatywa dla placków ziemniaczanych. Chrupiące, pachnące, z ciągnącym serkiem w środku i w dodatku do zrobienia w kilka chwil. Można przyprawić na ostro. Najczęściej zajadamy polane ketchupem. Najlepiej smakują gorące. Składniki:  puszka kukurydzy w zalewie duże jajko 10 dkg startego sera żółtego 2-3 łyżki mąki pszennej sól do smaku olej do smażenia Jajko roztrzepać widelcem w naczyniu

Maślane ciasteczko
Sernik gotowany 157

ciasta się za bardzo nie przypiekły bo są bardzo cienkie). Ser przepuszczamy 2 razy przez maszynkę. Przekładamy do garnka, dodajemy cukier, jajka i masło. Gotujemy na wolnym ogniu przez 10 min, cały czas mieszając. Pod koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w mleku. Na koniec składamy nasze ciasto przekładając placki gorącą masą, by zmiękły. Polewamy polewą kakaową, którą przygotowujemy łącząc

psgotujemy
Placuszki serowe 146

waniliowego bez cukru (proszek) 5 łyżek sera twarogowego (Emilka 0%) 1/4 łyżeczki sody 1 łyżka ksylitolu firmy Oleofarm jako dodatek twarożek+jogurt+ksylitol+aromat waniliowy Sposób przygotowania: Mieszamy wszystkie składniki (albo trzepaczką albo mikserem) smażymy na rozgrzanej teflonowej patelni na małym ogniu (przed każdym plackiem przecieramy patelnię ręcznikiem papierowym nasączonym oliwą) gotowe placki przekładamy twarożkiem ;) SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Roladki makowe w masie serowej 232

ciasta połączyły się ze sobą tworząc ciasto z rolad. Ser, cukier, żółtka, cukier waniliowy mieszam i podgrzewam.  Smażę około 5 minut. W mleku rozprowadzam proszek budyniowy, dodaję do wrzącej masy serowej i gotuję przez chwilę. Zdejmuję i odstawiam do lekkiego przestudzenia. Na spód blaszki układam jeden kruchy placek, na to wykładam połowę masy serowej, układam placek

Ciasteczkowy Potwór
Pierogi ze szpinakiem i serem feta 163

dokładnie wymieszać, doprawić na ostro. ( nie obawiajcie się, że poprzez ser feta będzie farsz słony... mi też się tak wydawało, przekonałam się , że powinnam była nieco więcej dać soli i innych przypraw ). Gotowe ciasto podzielić na kilka części a następnie każdą część rozwałkować bardzo cienko podsypując mąką na placki. Wykrawać szklanką krążki. Na każdy krążek nakładać łyżeczkę szpinakowego farszu

Na słodko lub wytrawnie
Hamburger bardzo domowy 128

płaskie, okrągłe kotleciki o grubości zbliżonej do grubości placków ziemniaczanych. Smażymy je na rozgrzanej dość mocno patelni na minimalnej ilości tłuszczu. Jeśli mamy patelnię z nieprzywierająca powłoką, wtedy można bez tłuszczu.  Ciepłe bułeczki przekroić, posmarować obie części majonezem. Na dolnej ułożyć  kotlet i dodatki: - plaster żółtego sera,  -cieniutkie plasterki cebuli,  -grubsze plastry pomidora

Codzienna kuchnia niecodzienna

Proponowane wyszukiwania