placek z serem - 3325 przepisów (strona:121/222)

placki dyniowo ziemniaczane 132

składniki: 500 g dyni 350 g ziemniaków obranych 3 duże ząbki czosnku 60 g cebuli 70 g sera żółtego 2 jaja 1 szkl mąki orkiszowej sól

Domowy Smak Jedzenia
Placuszki z dipem groszkowym, fetą w winnym sosie 100

  Składniki : 5 większych ziemniaków 4 cebule 4 łyżki mąki 1 jajko 150 g zielonego groszku sól, pieprz olej do smażenia ser feta 150 g mrożonego

Gaździnka warzy
Placki z cukinii - wersja II odchudzona 172

Mega proste,mega szybkie i po prostu pyszne  placuszki z cukinii.Zajadamy sie nimi kazdego lata.Wersja bardziej chrupiaca,jednoczesnie bardziej kaloryczna,bo z dodatkiem zoltego sera

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Mini pizze z pesto i pomidorami 125

świeżych drożdży sól pieprz 4 łyżki posiekanego szczypiorku 7 łyżek oliwy z oliwek pęczek natki pietruszki pęczek świeżej bazylii 40 g orzeszków pinii 500 g pomidorków koktajlowych 100 g sera parmezan, ewentualnie inny żółty Pietruszka i bazylia, potrzebna jest do pesto, my zużyliśmy całą małą doniczkę bazylii i pół doniczki pietruszki naciowej. Pomidorki wybierzmy te małe i pachnące, będą się(...)części i rozwałkowujemy na okrągłe cieniutkie placki. W zależności od gustu, czy ktoś woli pizze na cienkim, czy grubym cieście, można mniej lub bardziej je rozwałkować. Zawijamy mały rand dookoła pizzy i kładziemy je na papierze do pieczenia. Smarujemy pizze pesto. Pomidorki kroimy w plasterki i układamy na pesto. Posypujemy startym serem i pieczemy. Piekarnik nagrzewamy

KasiaiKrzysiu.pl
Rustykalne mini tarty na oleju z warzywami 146

kwaśnej śmietany 50g sera edamskiego 1 jajko, 1 łyżeczka listków tymianku sól, pieprz, czosnek. Wszystkie składniki na kruchy spód wyrabiamy. Ciasto powinno byc elestyczne, gładkie i nie klejące się do rąk. W razie potrzeby należy dodać trochę wody. Wyrobione ciasto zawijamy w folię, chłodzimy w lodówce przez 30min. Po tym czasie ciasto wałkujemy na cieńki placek pomiędzy dwoma arkuszami(...)minut blanszujemy, wyjmujemy z wrzątku, osuszamy i studzimy. Wyjmujemy foremki z ciastem z lodówki. Na ciescie układamy w okrąg paski cukini i marchewki.   Śmietanę mieszamy z jajkiem, startym serem, tymiankiem, solą, pieprzem i czosnkiem ( do smaku).  Masą zalewamy tarty. Staramy się aby śmietana wypełniła przestrzeń pomiędzy paskami warzyw. Tarty pieczemy przez ok. 35  minut

Mia Cucina Sofieta
ZAKRĘCONE BUŁECZKI Z SEREM I TRUSKAWKAMI 129

miejsce na około 1 godz., aby urosło. W tym czasie możemy przygotować nadzienie: ser biały przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem. Dodajemy jajko oraz cukier z wanilią i dokładnie mieszamy. Truskawki myjemy, osuszamy, usuwamy szypułki i kroimy w plasterki. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na stolnicy na placek o wielkości ok. 40 x 40 cm. Na całej powierzchni placka rozsmarowujemy

Kuchnia MagdaLeny
SLONECZNIKOWIEC Z KREMEM ADVOCATOWYM 796

pergaminem. Pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach. Po wystudzeniu przekrawamy na 2 placki. (Można dodatkowo nasączyć). Krem kajmakowy: Miękkie masło ucieramy dododając po łyżce kajmaku, następnie kakao, a na końcu dodajemy wystudzony słonecznik. Krem śmietanowo-serowy: Ubijamy kremówkę, dodajemy cukier i po łyżce sera, miksujemy. Słonecznik: Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy słonecznik i cukier, prażymy na złoto, studzimy

słodki bratek
Placuszki z pastą rybną z suma 114

gości. Zapewniam że na jednym nie poprzestaniecie. przepis na 10 placków placki: 1 dkg drożdży szczypta cukru 1 szklanka mleka 1 jajko 1 łyżka masła 200 g mąki pszennej 1/3 łyżeczki soli olej rzepakowy do smażenia farsz: 40 dkg wędzonego suma 10 dkg sera twarogowego 1 pomidor suszony 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu greckiego pieprz papryczka chili roszponka

wesoła kuchnia
GRZEBYKI DROŻDŻOWE Z SEREM I DYNIĄ 155

stopni na około 20 min. Studzimy, a następnie blendujemy na gładkie puree. Ser biały przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem. Dodajemy jajko, cukier z wanilią oraz puree z dyni i dokładnie mieszamy. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 4 części. Każdą część rozwałkowujemy na stolnicy na placek o długości ok. 30 cm i ok. 5-7 mm grubości. Wzdłuż dłuższego boku

Kuchnia MagdaLeny
Ravioli z ricottą, łososiem, truflą i płynnym żółtkiem 215

odłożyć na 2-3 godziny zawinięte w folię, tak aby odpoczęło. Wykonanie – farsz: Ser ricotta wymieszać z parmezanem i drobno pokrojonym łososiem. Do farszu zetrzeć truflę. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem i bazylią (świeżą lub suszoną). Wykonanie – ravioli: Ciasto rozwałkować na cienki placek (można do tego użyć maszynki do makaronu) uważając, aby nie podsypywać ciasta zbyt

Kuchnia Bon Appetit
W domu: babcine pierogi 211

misce pod przykryciem. W tym czasie przygotowujemy farsz. Łączymy sery i rozdrabniamy widelcem, dodajemy pocięte w paski pomidory i szpinak posiekany w małe kawałeczki. Dodajemy pieprz do smaku i mieszamy ręką, aby wszystkie składniki się równomiernie rozłożyły. Ciasto wałkujemy na cieniutki placek (ok. 2 mm) i nożem tniemy paski wzdłuż i w poprzek, tak aby powstały kwadraty o boku

Kuchnia w biegu
Oponki serowe 141

pszennej 2 łyżki śmietany olej do smażenia Jajka ucieramy z cukrem i margaryną. Ser mielimy, dodajemy utarte jajka, sodę i przesianą mąkę - mieszamy do momentu uzyskania jednolitego ciasta. Dodajemy śmietanę i jeszcze raz zagniatamy - ciasto powinno być elastyczne i odchodzić od dłoni. Ciasto rozwałkowujemy na placki o grubości około 1 cm, za pomocą szklanki wykrawamy krążki, a w nich

peggiwkuchni
Langos - placek węgierski 120

wyrośnięcia. Odrywamy kawałki ciasta, rozpłaszczamy w dłoniach na spory placek, kładziemy na wysypanej mąką stolnicy lub ściereczkę, przykrywamy i zostawiamy jeszcze na ok 20 min. Smażymy na gorącym oleju z obu stron. Podajemy na gorąco z sosem czosnkowym oraz tartym żółtym serem lub ketchupem. Fantazji tego dania nie ma granic: polane samą śmietaną, szalotką, wędzonym boczkiem lub szynk

kgwjanczewo
Serowiec zasmażany 153

minut.  3. Masa serowa: Masło ucieramy z cukrem i żółtkami. Dodajemy ser i aromat, mieszamy. 4. Masę przekładamy do rondla i zasmażamy na średnim ogniu cały czas mieszając. Dodajemy mleko rozmieszane z mąką ziemniaczaną, zagotowujemy. Odstawiamy, dodajemy bakalie i przekładamy letnią masą wszystkie placki.   5. Wierzch: Czekolady rozpuszczamy wraz z mlekiem w kąpieli wodnej. Polewamy ciasto

Kuchnia w czekoladzie
PLACUSZKI DROBIOWE 486

więc wstałam sobie o 7 rano ( I'm crazy ) smażę te placki w towarzystwie Kędziora i Tymańskiego - Ranne Kakao  podjadając majonez ze słoika. Dobrego dnia kochani. Składniki:   1 podwójna pierś z kurczaka jajko 3 łyżki mąki ziemniaczanej  3 łyżki majonezu 25 dag żółtego sera  pęczek natki pietruszki pietruszki  sól, pieprz  oliwa do smażenia

pieprzny smaczek
Sycylijska pizza z rybą 163

oliwek i ponakłuwaj widelcem w kilku miejscach Dodatki na wierzch u mnie to -ser koryciński swojski -cukinia baby -papryka grillowana, może być zwykła papryka -szczypiorek -brokuł ugotowany na parze -oliwa z oliwek, sól -szynka Dodatki komponujecie sami według potrzeb kubków smakowych. Z pozostałego ciasta wałkujecie placek, kroicie w długie paski i ściskacie co ok.centymetr, powstanie pasek kokardkowy. Przykrywacie pizzę

Z Kuchni Do Kuchni
pizza z kiełbasą i czarnymi oliwkami 179

stanie się gęściejszy. składniki na wierzch pizzy: 200 – 250 g sera mozzarella 100 g kiełbasy 10 czarnych oliwek bez pestek 5 pomidorków koktajlowych suszone oregano wykonanie: Piekarnik rozgrzewamy do 220 st. C. Blachę natłuszczamy oliwą, wykładamy na nią ciasto i formujemy okrągły placek. Na wierzchu rozsmarowujemy sos, układamy porwaną na kawałki mozzarellę, pokrojoną w plastry kiełbasę, oliwki przekrojone

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania