placek z serem - 3325 przepisów (strona:113/222)

Śniadaniowy capri z wiśniami 113

pochmurne dni warto umilać sobie czas. Wczoraj upiekłam placek serowy, który dziś z przyjemnością zjadłam na śniadanie. Chyba nic tak nie umila dnia, jak legalny kawałek ciasta :) Na 4 kawałki, w sumie 2 porcje użyłam: 220 g sera typu włoskiego – Capri 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 jajko 2 łyżki ksylitolu 2 garści mrożonych wiśni 1/2 szklanki mleka

Kucharzyca
Mini-chlebki piwne z nadzieniem 205

którą następnie należy rozwałkować na owalny placuszek. Na każdy nakładać => pasek sera => łyżeczkę lub dwie cebulki prażonej => troche kawałkwó ananasa => solidny kleks ketchupu . Całość zwieńczyć => p ołówką parówki . Metodologi ę nadziewania k ro k po kroku pokazuje poniższa fotorelacja . Brzegi placka zawinąć wokół nadzienia i d okładnie zlepić, formując podłużną bułkę. Układać na blasze

Grunt to przepis!
Pieczone ruskie pierogi. Przepis na idealne pierogi z piekarnika 180

ugotowane ziemniaki rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków. Po chwili jak trochę przestygną dodać pokruszony biały ser, zrumienioną delikatnie cebulkę i powtórnie ugnieść tłuczkiem. Do smaku, ale z lekkim nadmiarem dodać soli i pieprzu wyrośnięte ciasto podzielić na 4 części. Każdą z osobna rozwałkować na placek grubości około 5 mm. Foremkę o średnicy 9 cm wykrawać krążki, na środku układać

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Placuszki ziemniaczano-serowe 143

recykling puree ziemniaczanego pozostałego z obiadu. Są bardzo smaczną alterantywą dla placków ziemniaczanych. Mnie najlepiej smakowały z gęstym jogurtem greckim, a rodzinka jadła z  aksamitnym sosem pomidorowo-serowym. Składniki: • 2 szklanki puree ziemniaczanego • 1/2 szklanki groszku zielonego • 250 g sera białego kanapkowego • 3 łyżki mąki ziemniaczanej • 1 łyżka posiekanego koperku • sól, pieprz do smaku • olej

To co kocham
Sernik Anastazji - gotowany wg Siostry Anastazji 209

Ciasto podzielić na 3 części i upiec oddzielnie na zloty kolor. Masa serowa Do sera dodać masło, jajka, cukier, cukier waniliowy, dobrze wymieszać, podgrzewać ciągle mieszając, aż masa będzie lejąca. Następnie dodać roztrzepaną na mleku mąkę z budyniem, wymieszać i zagotować. Masą przekładać placki. Ja placki jeszcze mocno nawilżam przegotowaną wodą. Wierzch polałam białą czekoladą

Pychotkaaa
EXPRESOWA PIZZA Z PATELNI 246

prostu nadajemy mu dłońmi okrągły kształt.  Suchą patelnię rozgrzewamy. Przekładamy nasz  placek, smażymy na średnim ogniu ok 3 minuty, po czym odwracamy na drugą stronę. Zdejmujemy z ognia. Smarujemy powierzchnię sosem, układamy nasze dodatki: przesmażone pieczarki z szynką. Posypujemy żółtym serem. Ponownie stawiamy patelnię na palniku. Przykrywamy pokrywką i smażymy na średnim ogniu ok.5 minut

Walijskie Pichcenie
Sernik przekładany z polewą i kokosem 209

jaja 1 szk cukru kryształu 15 dag masła 1 cukier waniliowy  Do sera dodać masło, jaja, cukier, cukier waniliowy, dobrze wymieszać, podgrzewać ciągle mieszając, aż masa będzie lejąca. Następnie dodać roztrzepaną w mleku mąkę lub budyń, wymieszać i zagotować. Masą przekładać placki, a wierzch ozdobić polewą i kokosem. źródło ,,ciasta Anastazji

Apetyczna babeczka
Razowa pizza Caprese 141

około półtorej godziny. W międzyczasie przygotować sos pomidorowy, dokładnie mieszając wszystkie podane składniki. Ser mozarellę pokroić na plastry, lub zetrzeć na tarce. Pomidorki pokroić na ćwiartki. Gdy ciasto wyrośnie, wyjąć je z miski i podzielić na dwie części. Z każdej uformować cienki placek i ułożyć na blaszkach wysmarowanych oliwą. Odstawić na 20 minut. Piekarnik nagrzać do 250 stopni

wyzwania kuchenne
Jesienna strona makarona 184

łyżki zimnej wody  50 g sera lazura złocistego  1/2 łyżeczki soli  100 ml śmietanki 30 %  sól   pieprz MAKARON: Do miski wsypujemy mąkę i dodajemy kolejno po 1 jajku mieszając, następnie dolewamy oliwę, wodę i solimy. Łączymy ze sobą składniki, po czym wyrabiamy ciasto na stolnicy. Wałkujemy na cienkie placki i zostawiamy do wyschnięcia. Dzięki temu makaron będzie(...)drobno posiekaną cebulkę. Nie dopuszczamy do jej zrumienienia. Dodajemy dynię i gotujemy na wolnym ogniu, pod przykryciem przez 10 min - aby przeszła smakiem masła. Po tym czasie dodajemy pokruszony ser pleśniowy i mieszamy, aby się rozpuścił. Całość zalewamy śmietanką i mieszamy, by śmietana się połączyła z zawartością garnka. Pamiętajmy, aby sos robić na małym ogniu - aby nic się

Kuchnia od dwojga
Pizza góralska 174

sera koziego 100g kiełbasy krakowskiej 1 czerwona cebula 1 łyżeczka ziół prowansalskich 5 łyżek żurawiny domowej Wykonanie: 1. Ciasto: Drożdże pokruszyć, dodać cukier, 2 łyżki ciepłej wody, wymieszać i pozostawić do wyrośnięcia. Do miski wsypać mąkę, oliwę, sól, resztę wody i rosnące drożdże. Ciasto dokładnie wyrobić, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Następnie wyrośnięte ciasto uformować na kształt okrągłego placka(...)cebulę i czosnek, następnie dodać pomidory z puszki, oregano i całość gotować na małym ogniu do momentu aż sos zgęstnieje. Całość dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem. 3. Wędzony ser zetrzeć na tarce, kiełbasę pokroić w plasterki, a cebulę obrać i pokroić w plasterki. 4. Ciasto wysmarować sosem pomidorowym, posypać ziołami, wędzonym serem, ułożyć wędlinę, cebulę, oscypka i żurawinę. Wstawić

Szalona Kuchnia Eweliny
Kluski z serem 195

serem SKŁADNIKI : kluski 2 szklanki mąki pszennej + do podsypania około 3/4 szklanki ciepłej wody 1 łyżka oliwy z oliwek sól dodatkowo 1 cebula 2 łyżki masła 200 g twarogu białego wiejskiego sól i pieprz do smaku  PRZYGOTOWANIE :  Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy sól, oliwę i ciepłą wodę i zagniatamy ciasto.  Ciasto wałkujemy na placek o grubości(...)przepłukujemy zimna wodą.  Kluski przekładamy do miski.  Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, szklimy ja do zarumienienia na maśle.  Do klusek dodajemy cebulę, wkruszamy biały wiejski ser, doprawiamy  do smaku solą i pieprzem - mieszamy.  Smacznego

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Małe tarty z karmelizowaną cebulą i tuńczykiem 188

oleju 8 małych pieczarek (opcjonalnie) żółty ser np cheddar tymianek pieprz przygotowanie   ciasto . Wszystkie składniki umieścić w robocie, mieszać tak długo aż utworzą kulę. Ciasto wyjąć, owinąć folią i schować do lodówki na 30 minut.  tarty:  Wyjąć ciasto z lodówki, podzielić na 4 części, rozwałkować na cienkie placki nieco większe niż foremki (najlepiej robić(...)się zbrązowiły, wymieszać z cebulą.  Wypełnić tarty.   Na dno każdej wyłożyć łyżkę konfitury, posypać tymiankiem, na cebuli ułożyć kawałki tuńczyka, posypać wszystko startym serem  Wstawić do piekarnika (190 st C) na 20 - 30 minut. Wypełnienie musi się zagrzać a ser roztopić. Smacznego

Stare Gary
Pizza ze szpinakiem 391

Nadzienie: 450g szpinaku mrożonego lub około 1 – 1 ½ kg świeżego szpinaku 1 – 2 ząbki czosnku Ok. ½ łyżeczki soli Pieprz 1 łyżka masła 1 średnia cebula Dodatkowo: Około 300 - 400g Sera np. gouda Mrożony szpinak wkładamy do rondelka i chwilę gotujemy pod przykryciem, by szpinak się rozmroził i zagotował. Następnie zdejmujemy z ognia i dodajemy do niego masło, sól, pieprz, przeciśnięty(...)mąką, by nie kleiło się do rąk. Następnie ciasto dzielimy w zależności od tego ile placków pizzy oraz jakie duże i grube mają być. By ciasto miało jednakową grubość najlepiej rozwałkować je wałkiem, pamiętając, że ciasto podwaja swoją objętość po upieczeniu. Ja zazwyczaj wałkuje placki grubości około pół centymetra, bo nie lubię zbyt cienkiej pizzy (wtedy wystarcza na dwie

Smakowy Raj
Pizza wiejska 284

ząbki czosnku Dodatki: ½ puszki kukurydzy 15 dag chudego bekonu 15 dag cienkiej kiełbasy 1 cebula biała 1 cebula czerwona 2 łyżki oliwy 2 ogórki kiszone 15 dag startego sera cheddar 6 sztuk pieczarek Sól lub przyprawa do pizzy do smaku Jak wykonać ?  Ciasto: Mąkę mieszam w misce z solą, ziołami prowansalskimi  oraz suchymi drożdżami, wlewam ciepłą wodę, zagniatam(...)dodaję musztardę i mieszam, smaruję placki ciasta,  zostawiając wolne brzegi. Cebulę obieram, kroję w piórka, podsmażam na oliwie na patelni aż będzie miękka, należy uważać żeby się nie zrumieniła. Nakładam równomiernie pokrojone w plastry dodatki,posypuję podduszoną cebulą,  doprawiam do smaku  solą lub przyprawą do pizzy, na wierzch posypuję startym serem, wkładam pizzę do nagrzanego

Wanilia i Kardamon
Langosz , węgierski przysmak w wersji mini 208

kwaśną śmietaną , posypujemy tartym serem – to pierwsza najbardziej popularna wersja . Druga wersja – podsmażamy kiełbaskę z cebulą na patelni , dodajemy paprykę , pokrojoną w paski , czosnek . Smażymy do momentu , aż składniki się zrumienią , na koniec wlewamy pomidory z puszki, doprawiamy do smaku i dusimy aż sos zgęstnieje – odparuje . Farsz , układamy na wierzchu placka , wcześniej pomazanego kwaśną śmietaną

Ogrodnik w podróży
Coca (hiszpańska pizza) z tapenadą, anchois, rukolą i pieczoną papryką 193

kładziemy sera! Coca, przystrojona typowo hiszpańskimi dodatkami i pokrojona w zgrabne kwadraty, posłużyła nam jako świetna przekąska do piwa w czasie oglądania sobotniego meczu. Mi kojarzy się ona z typowo imprezowo-przekąskowym daniem (hiszpańskim tapas), choć na obiad też bym nią nie pogardziła:) Przy okazji testowania tego przepisu odkryłam bardzo dobrą metodę pieczenia drożdżowego placka - ciasto w środku wyszło(...)bardziej pulchne (jak w focacci ), formuje się je na kształt wydłużonego owalu i jada na zimno. Jeżeli chodzi o dodatki, to dozwolone jest praktycznie wszystko... oprócz uwielbianego na pizzy sera! Coca z karmelizowaną cebulą, papryką i hiszpańską kiełbasą butifarr a, z oliwkową tapenadą, szpinakiem i anchois, z pieczarkami, z bakłażanem, z cebulą i miodem to tylko niektóre warianty. Ważne - składniki

Chilli Czosnek i Oliwa
Ravioli z trzema rodzajami sera 220

płaty makaronowe przygotowane wg. przepisu na mój  makaron domowy - opakowanie sera ricotta (250 g) - 2 czubate łyżki startego parmezanu, plus odrobina do posypania ravioli - 2 czubate łyżki startego sera pecorino, plus odrobina do posypania ravioli - 2 łyżeczki majeranku - 2 łyżki oliwy z oliwek - starta skórka z 1 cytryny - sól, pieprz - oliwa z oliwek do smażenia - kilka listków świeżej szałwi(...)się placków). Tak samo postępujemy z pozostałymi plackami makaronowymi. Pierożki gotujemy około 4 minut w osolonej wodzie. Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę z oliwek i smażymy listki szałwi. Gdy staną się one chrupiące, przekładamy na papier kuchenny. Na patelnię wrzucamy ugotowane pierożki, podlewamy 3 łyżkami wody i posypujemy łyżeczką startego sera pecorino. Ravioli smażymy kilka minut, mieszając co jakiś

W mojej holenderskiej kuchni
Pizza pszenno-żytnia ze szpinakiem i fetą 231

żytnia ze szpinakiem i fetą Proporcje na 3 placki Czas przygotowania: 160-180 minut Składniki na ciasto: 300 g mąki pszennej chlebowej 300 mąki żytniej 720 2 łyżeczki soli 320 ml ciepłej wody 30 g świeżych drożdży 6 łyżek oliwy z oliwek EV Na farsz: 100 g sera feta 3 garści świeżego szpinaku 2 dojrzałe pomidory oliwa(...)czyli zalać gorącą woda. Szpinak odstawiamy do przestygnięcia. Gdy ciasto wyrośnie (mój program trwa godzinę i 25 minut), dzielimy je na 3 części i rozwałkowujemy na 3 cienkie placki, które przekładamy później na drewniane łopatki oprószone mąką.  Pomidory kroimy na cienkie plastry i układamy na sitku lub na desce, aby odciekły z soku. Ciasto smarujemy

Kulinarne przygody Gatity
Pierogi z żółtym serem+ film 168

sera 2 jajka 2 łyżki bułki tartej pęczek natki pietruszki czarny pieprz sól opcjonalnie roztopione masło do polania pierogów Przepis : Do miski ścieramy na tarce o małych oczkach żółty ser i dodajemy do niego bułkę tartą. Natkę pietruszki drobno siekamy i wrzucamy do miski z pozostałymi składnikami, dodajemy jajka i całość doprawiamy szczyptą soli oraz czarnym pieprzem i dokładnie(...)dość cienki placek a następnie szklanką wycinamy z niego krążki. Na każdym krążku układamy porcję nadzienia około łyżeczki i formujemy pierogi zlepiając ich brzegi. Pierogi gotujemy w garnku z osolonym wrzątkiem około 5 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Ugotowane pierogi wyjmujemy łyżką cedzakową i podajemy z roztopionym masłem. Artykuł Pierogi z żółtym serem+ film pochodzi z serwisu Smakowite

Smakowite Dania
Naleśniki bez jajek na budyniu 163

Kto nie lubi naleśników? Ile z nich może powstać wariacji;)) lubię przygotowywać naleśniki na słodko, te z serem, dżemem, rozmaitymi kremami, śmietaną, miodem lub wszelakimi syropami

Zasmakuj Kuchni
Naleśniki 150

Niebywałe i niewątpliwie wspomnienie mojego dzieciństwa! Delikatne, koronkowe brzegi, mięciutkie, cienkie i gorące ciasto, faszerowane najczęściej słodkim serem lub dżemem. Idealne na śniadanie, ale ja mogłabym

Zasmakuj Kuchni
Śledzie z suszonymi pomidorami 215

Śledzie z suszonymi pomidorami z dodatkiem orzechów to ciekawa alternatywa do tradycyjnych śledzi w oleju. Przygotowujemy je równie szybko, a mają oryginalny, niepowtarzalny smak. Jest to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tarta z figami i kozim serem 133

łyżeczki soli morskiej 1 łyżeczka cukru 100 g miękkiego sera koziego tymianek 4-5 fig ocet balsamiczny Przygotować ciasto : wymieszać w misce wszystkie rodzaje mąki, dodać zimne masło pokrojone w kostkę i posiekać. Dolać mleko, ocet i wsypać sól. Zagnieść ciasto, podzielić je na dwie części, uformować w okrągłe placki i schłodzić w lodówce. Farsz : na rozgrzanej patelni stopić(...)porcją ciasta i resztą farszu. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 30-35 minut do zrumienienia. Przed podaniem skropić octem balsamicznym. Artykuł Tarta z figami i kozim serem pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Tarta z figami i kozim serem 128

łyżeczki soli morskiej 1 łyżeczka cukru 100 g miękkiego sera koziego tymianek 4-5 fig ocet balsamiczny Przygotować ciasto : wymieszać w misce wszystkie rodzaje mąki, dodać zimne masło pokrojone w kostkę i posiekać. Dolać mleko, ocet i wsypać sól. Zagnieść ciasto, podzielić je na dwie części, uformować w okrągłe placki i schłodzić w lodówce. Farsz : na rozgrzanej patelni stopić(...)porcją ciasta i resztą farszu. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 30-35 minut do zrumienienia. Przed podaniem skropić octem balsamicznym. Artykuł Tarta z figami i kozim serem pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Krokiety ziemniaczane z farszem – kuchnia podkarpacka 994

razem smażymy doprawiając do smaku solą i pieprzem. Przestudzamy i dodajemy starty ser oraz koperek. Mieszamy. Ziemniaki przeciskamy przez praskę, dodajemy mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną oraz jajko, solimy do smaku  i wyrabiamy ciasto. Odrywamy po kawałku ciasta, formujemy na dłoni płaski placek (mniejszy od dłoni), nakładamy farsz, zlepiamy formując owalny kształt. Krokiety panierujemy w jajku i bułce

Trzeci talerz
Śniadanie z patelni 144

placuszki Jogurtowe placuszki kakaowe Naleśnik z gorgonzolą zielonymi oliwkami i suszonymi pomidorami Naleśniki z serem, jogurtem greckim i cytrusami Omleciki biszkoptowe z cukrem pudrem Omlet biszkoptowy z koktajlem truskawkowym i kokosem Omlet biszkoptowy z pomarańczą i miodem Pizza na podpłomyku z pesto z rucoli Placki ziemniaczane z kremowym serkiem, czarnuszką i ostrą papryką Podpłomyki Podpłomyki z cukinią i czarnuszką

Moja smaczna kuchnia
placki z kiełbasą 182

Placki :) ulubione szybkie domowe jedzenie :)  Na śniadanie z konfiturą truskawkową, a na potem z kiełbasą... Na przygotowanie potrzebujemy kilkanaście minut razem z upieczeniem placków :) Pieczemy blade naleśniki, nakładamy przygotowane produkty i zawijamy... Przygotowane naleśniki wstawiamy do lodówki... ...żeby potem po odsmażeniu cieszyć się niesamowitym smakiem :) Chrupiące placuszki z soczysta kiełbasą i rozpuszczonym żółtym serem, cebulą, pomidorem... Super smaczne

chleba naszego
Podwójnie serowa pizza szpinakowa 225

Jakaż ona była pyszna. Pizza na grubym cieście bo nie lubię tych zwisających placków, z ulubionymi dodatkami, ciepła na rozgrzanie organizmu i bardzo smaczna, polecam gorąco

Moje Małe Czarowanie
Tortilla razowa 218

kilka części. Rozwałkować na cienkie placki o wielkości dostosowanej do patelni, na której będziemy smażyć (z podanego przepisu wychodzi 6 placków o średnicy 23 cm). Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni bez tłuszczu (chwilę z każdej strony – do momentu aż powstaną delikatne, brązowe bąble na powierzchni). Podawać z warzywami, wędliną i serem, po zapieczeniu w opiekaczu lub wypełnione dodatkami

Bullio
Pełnoziarnista Margheritta, czyli jak uszczęśliwić wegańskiego dzieciaka w deszczowy dzień 239

razu na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, zanurz palce w oliwie i formuj placek.     Posmaruj brzeg ciasta (1-2 cm) oliwą, dzięki temu ładnie się przyrumieni i będzie chrupka. Odstaw na 15 minut pod przykryciem w ciepłe miejsce, aby odpoczęło. Posmaruj sosem, posyp serem (użyłam wegańskiego Volfie do pizzy)   Piecz 12-15 minut w temp

greenscarf
Naan – indyjskie chlebki 201

sucha. Inna pysznością jest ser paneer, delikatny ser na który wkrótce będzie przepis na blogu. Ser taki uwielbiam w sosie pomidorowo-orzechowym i właśnie z chlebkami. Ciasto na chlebki wyjdzie Wam dość klejące, ale po wyrośnięciu, takie już nie będzie. Przed przystąpieniem do wałkowania placków, warto dłonie natłuścić olejem i leciutko podsypać blat. Drukuj Naan – indyjskie chlebki window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl(...)mąki dodajemy rozczyn, wodę, sól i olej, opcjonalnie przyprawy. Zagniatamy ciasto. Ciasto będzie dość lepkie. Odstawiamy je do wyrośnięcia na 30-60 min. Smarujemy dłonie olejem i wałkujemy cieniutkie placki, które smażymy na gorącej, nasmarowanej olejem patelni z obu stron. Jeśli decydujemy się na wersję pieczoną, nagrzewamy piekarnik do maksymalnej temperatury. Blachę smarujemy olejem i wkładamy placek

Mieszam w Garnku
Rogaliki serowe z amoniakiem 186

cukier do posypania wierzchu Mąkę przesiewamy, dodajemy cukry i amoniak mieszamy razem. Dodajemy ser, jajko, śmietanę i zagniatamy gładkie ciasto (ma luźną konsystencję). Dzielimy je na cztery części i z każdej formujemy kulkę, a następnie każdą rozwałkowujemy na stolnicy obficie posypanej mąką. Każdy placek dzielimy na sześć części (tak jak pizzę), u podstawy trójkątów kładziemy nadzienie i zwijamy rogaliki

Czary - gary w kuchni
Babka kalafiorowo-serowa z marchewką, ogórkiem kiszonym i koperkiem 154

pieprz ziołowy i gałkę muszkatołową. Wlewamy ubite do białości jajka, dodajemy stare ogórki, marchewkę, ser i posiekany koperek. Całość dokładnie mieszamy. Masę wykładamy do posmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą formy do babki (można też użyć keksówki czy zwykłej blaszki, po upieczeniu będzie forma placka). Przykrywamy folią aluminiową, ale nie szczelnie - tak, aby powietrze wewnątrz mogło krążyć, woda odparowywać

Kolorowy Przepisownik
Placki z bobu i cukinii 209

dość sporo. Myślałam jakby  zagospodarować bób i wybór padł na placuszki. Jak letnie placki to i oczywiście cukinia musi być obecna. Są bardzo delikatne i naprawdę smaczne. Podane z sałatką pomidorową to znakomity lekki obiad na lato. Zamiast oscypka nada się każdy inny ser. Składniki: około 400 g ugotowanego bobu 1 średnia cukinia 2 jajka 1/2 dużego oscypka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tortilla razowa 381

kilka części. Rozwałkować na cienkie placki o wielkości dostosowanej do patelni, na której będziemy smażyć (z podanego przepisu wychodzi 6 placków o średnicy 23 cm). Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni bez tłuszczu (chwilę z każdej strony – do momentu aż powstaną delikatne, brązowe bąble na powierzchni). Podawać z warzywami, wędliną i serem, po zapieczeniu w opiekaczu lub wypełnione dodatkami

Bullio
Quiche z cukinią, pomidorkami i trzema serami 164

Blueberry Corner by "jagodzianka" Quiche (czyt. kisz) to placek z warzywami i/lub mięsem, zalany jajeczno-śmietanową (u mnie jajeczno-jogurtową) masą, która po upieczeniu zmienia się … Przeczytaj cały artykuł Post Quiche z cukinią, pomidorkami i trzema serami pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
540. Wytrawnie, z serem. 157

Quesadilla* z jajecznicą i serem; pomidorki koktajlowe i sałata * domowa, pełnoziarnista  Nie wiem jak wy, ale ja odkąd odkryłam, że zrobienie domowej tortilli jest wręcz banalne,  nie wyobrażam sobie bez niej życia.  Przepis: (1 placek) 35g mąki pełnoziarnistej 15 mąki pszennej szczypta soli +/- 30ml ciepłej wody kapka oliwy z oliwek Mąkę

More food, love and dreams
Warzywne racuchy 185

sól, pieprz). Paprykę przekroić na pół, usunąć środek i pokroić w kostkę, ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Szynkę pokroic w kostkę i wszystkie te składniki wrzucić do ciasta i wymieszać łyżką. Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju niewielkie placki. Smacznego

charlotte gotuje
Pizza prawdopodobnie najlepsza na świecie! 170

wyrośnięte drożdże, zagniatamy, dzielimy na trzy części, formujemy kule i w rękach wyrabiamy okrągłe placki. Na papier do pieczenia dajemy troszkę oleju i kładziemy pizzę. Ciasto smarujemy sosem pomidorowym…a co do nadzienia to już sprawa każdego z nas …u nas podstawą jest dobry ser. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 200-220 stopni przez ok. 8-10 minut – czas sami

Apetyczna babeczka