placek z serem - 3325 przepisów (strona:109/222)

Pizza z romesco na razowym spodzie 191

sera 10 koktajlowych pomidorów garść liści bazylii 2 dymki czarny pieprz do posypania Zacznij od ciasta na spód pizzy. Rozpuść drożdże w letniej wodzie, wlej oliwę, dodaj obie mąki, sól i zagnieć ciasto. Przykryj folią i odstaw w ciepłe miejsce na 40 minut. Kiedy ciasto już wyrośnie wyłóż na blat i rozwałkuj na placek o grubości 1cm. Posmaruj spód(...)Wstaw pizzę do nagrzanego na 250ºC piekarnika i piecz przez 15 minut. Wyjmij pizzę, ułóż szynkę, liście bazylii, manchego, oprósz lekko czarnym pieprzem. Pod wpływem ciepła bazylia zwiędnie, a ser zacznie się błyszczeć co nada pizzy rustykalny wygląd. Smacznego!       Spara Spara The post Pizza z romesco na razowym spodzie appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Najlepsze przepisy we wrześniu 186

SNICKERS ZE SŁODKO SŁONYM KARMELEM  LINK CIASTO BANANOWE Z ORZECHAMI BEZ GLUTENU LINK PUSZYSTE PLACKI Z JABŁKAMI LINK NALEŚNIKOWE WRAPY Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI LINK AROMATYCZNE CIASTO ZE ŚLIWKAMI LINK DELIKATNA ZAPIEKANKA RYŻOWA Z JOGURTEM LINK KOTLECIKI SIEKANE Z KURCZAKA I SERA ŻÓŁTEGO LINK CIASTO NA OLEJU Z MALINAMI LINK FIT 3 BIT LINK CIASTO CZEKOLADOWO BANANOWE

Zdrowie i pysznie na talerzu
Pizza ze szparagami, marchewką i twarożkiem 249

warzywami . Nie czepiajcie się jednak nazwy, ale lećcie do kuchni i też sobie taki placek upieczcie. Jest pyszny! Cienkie, drożdżowe ciasto . Na nim delikatne, słodkie warzywa i warstwa białego sosu z twarożku. To doskonałe połączenie. Taka pizza z warzywami i białym serem smakuje wybornie zarówno na gorąco jak i na zimno. Jest po prostu pyszna i do tego łatwa

Smaczna Pyza
Struklji - rolowane pierogi z serem 259

napierogi. Zawinąć w folie i odstawic na 30 minut, by odpoczęło twaróg (użyłam gęstego, gładkiego sera z wiaderka)wymieszać z żółtkiem i cukrem ciasto rozwałkować bardzo cienko na kształt dużego prostokąta. Posmarowac przygotowanym serkiem pozostawiająć od brzegó 20 cm wolny rant. Brzeg placka posmarować lekko wodą, by ciasto lepiej się zlepiło i zawinąć w roladę. Boki zawinąć pod spód

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Naleśniki szpinakowe z kurczakiem i warzywami zapiekane pod jasnym sosem z dodatkiem sera 173

Naleśniki szpinakowe z kurczakiem i warzywami zapiekane pod jasnym sosem z dodatkiem sera to mój sposób na sycące i pachnące latem danie. W przepisie wykorzystałam sos

Pieguskowa Kuchnia
Knedle z truskawkami i czekoladową nutą 173

praskę do ziemniaków (ewentualnie mielimy w maszynce). To samo robimy z serem. Łączymy ziemniaki i ser oraz jajko,mąkę (sypałam trochę "na oko") i szczyptę soli. Zagniatamy ciasto. Odrywamy po kawałku ciast formujemy w dłoniach kulkę, którą następnie rozpłaszczamy. Na środku każdego placka układamy truskawkę oraz mały kawałek czekolady. Zwijamy i tworzymy kulkę. Knedle gotujemy w lekko osolonej wodzie

Bon appetit mon amie
Domowa włoska pizza z pieca na cienkim cieście 170

ciasta i temperatury piekarnika). Upieczona pizza idealnie smakuje skropiona oliwką z oliwek, dodatkową posypką z sera parmezan oraz świeżą rukolą. Niewykorzystane ciasto można zamrozić i przy następnej okazji wykorzystać do przygotowania pysznej włoskiej pizzy. Wystarczy zagnieść przygotowaną kulkę ciasta w okrągły, cienki placek (dłońmi lub przy pomocy wałka) i dalej przygotowywać pizzę wedle własnych upodobań. SOS POMIDOROWY: 1 puszka

Calzonella.com
Sernik Anastazji / gotowany 517

części i upiec oddzielnie na złoty kolor. Masa serowa: Do sera dodać masło, jajka, cukier, cukier wanilinowy, dobrze wymieszać, podgrzewać ciągle mieszając, aż masa będzie lejąca. Następnie dodać roztrzepany w mleku budyń, wymieszać i zagotować. Masą przekładać placki, a wierzch ozdobić polewą. Najpyszniejszy sernik . ! Bardzo delikatny. Ciasta po upieczeniu warto nawilżyć przegotowaną wodą

Pychotkaaa
Placek z cukinii z cebulą i boczkiem 220

150 g cukinii 2 łyżki mąki 2 plastry boczku 1 mała cebulka czerwona 20 g żółtego sera 1 jajko pieprz ziołowy staropolski sól Cukinię zetrzeć na

Gotowanie jest łatwe
Pierogi ruskie 175

złoto na rozgrzanym oleju. Zimne ziemniaki mielimy w maszynce do mięsa wraz z białym serem, dodajemy 3/4 usmażonej cebuli i doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy do połączenia farszu. Mąkę zagniatamy z solą i ciepłą wodą. Wałkujemy na dość cienki placek i wykrawamy krążki. Nakładamy farsz, zlepiamy boki. Gotujemy pierogi w osolonej wodzie przez około 4 minuty

Camilla w kuchni
Paratha śródziemnomorska z koperkiem 207

dodajemy do sera, dolewamy oleju, doprawiamy pieprzem i chili do smaku, całość mieszamy (można kostki sera delikatnie zgnieść widelcem). Ciasto dzielimy na kulki wielkości śliwki. Rozwałkowujemy, na środku każdego nakładamy po  łyżeczce serka, całość składamy jak sakiewkę. Delikatnie spłaszczamy i rozwałkowujemy na plackiPlacki podsmażamy na suchej patelni z dwóch stron. Pod koniec smażenia, placki

Moniki Smakołyki
SERNIK GOTOWANY 1658

popęka :)) Można go robić na zwykłych biszkoptach, herbatnikach, można przekładać nim biszkopt czy  miodowe placki. Myślę, że ten serniczek niesłusznie odszedł w zapomnienie, wyparty 1000 innych słodkich nowinek... czas  więc odświeżyć przepis :)) Składniki: (na tortownicę 23 cm) 1 kg białego zmielonego sera (ja użyłam już zmielonego z wiaderka) 4 całe jajka 1 szklanka cukru 1 kostka masła

Walijskie Pichcenie
Chyba winna Wam jestem podsumowanie... z jajem? 248

Lawendowy Poranek) Jedzonko do pracy czyli tortilla z jajkiem  (Codzienne Gotowanie) Tosty. Placki i inne zapiekanki: Szybki i proste zapiekanki z jajkiem i suszonym pomidorem  (Jak zdrowo żyć i nie zwariować) Jajeczne muffinki  (Misiu Lubi Zjeść) Jajka zapiekane z serem brie i pieczarkami  (Gorący kąsek) Placuszki otrębuski z żurawiną, migdałami i suszonym mango

bastalena
PIZZA PEŁNOZIARNISTA ZE SZPARAGAMI 217

szpinakiem. Ja zastosowałem szparagi ale dodatki można komponować w zależności od upodobań i dostępności produktów. Napisałem … lub szpinakiem… i już mi chodzi po głowie szpinak, jako dodatek oczywiście z serem feta. Mąkę przesiewamy do miseczki, drożdże rozrabiamy z letnią wodą i cukrem, odczekujemy chwilkę i dodajemy do mąki. Dolewamy oliwę i dodajemy sól. Ciasto wyrabiamy do chwili, aż przestanie przyklejać(...)naczynia w którym wyrastało i ugniatamy krótko formując kulkę, którą następnie wałkujemy na placek o grubości od 0,5 – 1 centymetra. Tak przygotowane ciasto układamy w foremce, ja użyłem formy do tarty. Następnie przelewamy na ciasto ostudzony sos z patelni, układamy szparagi i posypujemy serem mozzarella. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok. 25 min. Smacznego ! Artykuł

Markowy smak
TARTA z porem 219

papryki 1/3 kostki sera typu feta garść czarnych oliwek 150 g śmietany 18% 3 jajka, sól, pieprz, zioła prowansalskie Mąkę przesiać, dodać pokrojone w drobną kostkę masło, sól i jajko. Zagniatać, dodać wody i wyrobić ciasto. Uformować kulkę, zawinąć w folię spożywczą i włożyć na około 1 godzinę do lodówki. Zimne ciasto rozwałkować na placek o średnicy nieco większej(...)czasie przygotować nadzienie. Boczek pokroić w kostkę, usmażyć. Dodać pokrojonego w plastry pora. Podsmażyć. Dodać paprykę, pokrojoną w kostkę i oliwki w plastry. Na koniec dorzucić pokruszony ser. Śmietanę połączyć z jajami, solą i przyprawami. Na podpieczony spód wyłożyć boczek z warzywami, zalać śmietaną z jajami. Zapiekać ok. 30 minut w 180 stopniach. Smacznego

kolorowotorcikowo