placek z serem - 3325 przepisów (strona:101/222)

Drożdżówki z serem i malinami 128

kruszonką i owocami :) No uwielbiam po prostu! Dziś zatem drożdżówki z serem i malinami, w sam raz do kawy lub do zabrania na wiosenny piknik. A jeśli tak jak ja jesteście fanem drożdżowego ciasta, zapraszam Was serdecznie do zobaczenia wpisów z przepisami na tradycyjny domowy placek drożdżowy z owocami , drożdżowych babeczek np. z rabarbarem lub z czekoladą lub ciasta(...)szklanki mąki 50 g drożdży 50 ml mleka 0,5 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 jajka 0,5 kostki masła Składniki na masę serową: 250 g białego sera (może być z wiaderka, ja użyłam zwykłego twarogu) 3 łyżki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 jajko 0,5 opakowania budyniu waniliowego 2 łyżki kwaśnej śmietany Składniki na kruszonkę + świeże

Ciastkozercy
Klopsiki cukiniowe 112

Cukiniowe klopsiki to warzywna odmiana szwedzkich köttbullar . Cukiniowe klopsiki przyrządzam często i na wiele sposobów. Te powstały z sera ricotta i pestek słonecznika. Najlepiej smakują z pomidorowym sosem, makaronem lub kaszą. Jarskie klopsiki z cukinii to najlepszy sposób na wykorzystanie cukinii w sezonie. Nie wiem jak u Was ale u mnie w tym roku cukinia bardzo obrodziła. Ten fakt jednak(...)cukinię i przerabiam ją na wiele sposobów. Oprócz cukiniowych klopsików przygotowuję z niej placki , bigos , a nawet używam do wypieków . Poza tym cukinię można grillować i marynować. Cukiniowe klopsiki Składniki: na 50 sztuk 2 cukinie, ok. 500 g 1 cebula 3 ząbki czosnku 150 g sera ricotta 150 g pestek słonecznika 4 łyżki mąki lnianej 2 jajka

codojedzenia
Pizza gotowa w 10 minut 866

cienki placek, podsypując mąką, żeby ciasto nie kleiło się do blatu i wałka. Krok 4 Przełóż placek na blaszkę do pieczenia lub foremki na tartę. Posmaruj delikatnie sosem pomidorowym, połóż na wierzchu pozostałe składniki pizzy, posyp tartym serem. Wstaw do piekarnika. Czas pieczenia zależy od temperatury piekarnika. Jeśli nastawisz piekarnik na 260 stopni i będziesz nagrzewać przez minimum

Niedzielny kucharz
Naleśniki buraczano-makowe z kiełkami, fetą i pomidorami 137

Kolejna odsłona naszych ulubionych, różowych naleśników. Tym razem nadziane pysznymi, soczystymi pomidorami, słonym serem i super zdrowymi kiełkami. Danie świetnie nadaje się do spakowania w lunchbox

Mienta blog
Prasopita wg Aleex 137

Inspirację znalazłam u Tyny, na blogu In cooking we trust. Do prasopity wykorzystałam gotowe ciasto filo. Dzięki niemu placek jest chrupiący, z wyrazistym, dobrze przyprawionym wnętrzem, po prostu pyszny. Polecam. Składniki: • 2 duże pory • 2 łyżki oliwy • 270 g sera feta • 100 g ricotty • 2 jajka • sól, pieprz • 5 arkuszy ciasta filo • 1 łyżka oleju Sposób przygotowania: 1. Pory

W mojej kuchni
Oponki bezglutenowe 135

widelcem, wymieszać mikserem ze skórką i sokiem z cytryny, cukrem, spirytusem i serem. • Dodać obie mąki, proszek i sodę. Wymieszać mikserem, wyjąć na stolnicę podsypaną mąką ryżową i ręką rozpłaszczyć na 1 cm placek. • Wycinać kółka metalową obręczą z dziurką w środku. • Smażyć na rozgrzanym oleju

To co kocham
Kotleciki twarogowe 1247

robiłam takie kotleciki z twarogu i bardzo żałuję, że dopiero teraz je odkryłam. Wcześniej smażyłam nieco podobne placki, ale na słodko ( Serniczki z patelni ). Na pewno będę jeszcze eksperymentować z różnymi dodatkami np. suszonymi pomidorami, szczypiorkiem czy żółtym serem, bo masa twarogowa stanowi idealną bazę. Kotleciki robi się szybko i są naprawdę pyszne. Przypominają nieco farsz do pierogów ruskich

Bullio
Kanapeczki dla córeczki 131

ławki, z czego się bardzo cieszę .        Składniki   1 placek wrapa   3 plastry wędliny  ( ja dodałam szynkę drobiową )  1 łyżka serka ziołowego kremowego   1 duży liść sałaty lodowej   2 plastry sera żółtego   Wykonanie   Wrap smaruję serkiem ziołowym kremowym na to wykładam sałatę

Mój Smak
Szybka zapiekanka z gulaszem 198

dostałam od firmy Pamakol zestaw produktów do przygotowania szybkich posiłków z tradycyjnych potraw. Często podaje się go z plackami ziemniaczanymi jako Gulasz po węgiersku, ja zrobiłam szybką zapiekankę z gulaszem.  Składniki: - Gulasz Pamapol - 350 g makaronu świderki - 200 g sera mozzarella - sól - pieprz - 100 ml wody Przygotowanie:  Makaron gotujemy al dente, naczynie żaroodporne smarujemy delikatnie olejem. Gulasz

Kulinarne życie
LENIWA PIZZA 113

tarce o grubych oczkach. Szynkę i ogórki konserwowe pokroić w kostkę. Następnie dodać wszystkie warzywa do ciasta, ser, wędlinę i szczypiorek. Doprawić ewentualnie jeszcze solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej, łyżką wazową nalewać ciasto tak aby powstał placek na całą patelnię. Smażyć z obu stron na rumiano. Polewać ketchupem. SMACZNEGO

Prosto i Smacznie z Anetą
Ciasto na pizzę na zakwasie 162

mąką), przełożyć na łopatę - używam zawsze papieru do pieczenia i razem z nim zsuwam pizzę do piekarnika. Posmarować placek oliwą z oliwek i ułożyć ulubione składniki. Piec przez około 10 do 15 minut aż ciasto nabierze złotego koloru a ser się roztopi. UWAGI: *Zakwas którego używam ma 100% hydracji ( na 100 g dodawanej mąki dodaję 100 g wody

Stare Gary
Pierogi z białym serem i miętą na słodko + film 176

minut aż wystygnie. W tym czasie przygotowujemy farsz. Listki mięty drobno siekamy. Do miski przeciskamy przez praskę biały ser, dodajemy cukier oraz cukier waniliowy, żółtko, śmietanę oraz miętę. Wszystkie składniki ze sobą łączymy. Ciasto na pierogi wałkujemy na cienki placek po czym szklanką wycinamy z niego krążki. Każdy krążek ciasta nadziewamy porcją farszu, formujemy pierogi i sklejamy ich brzegi

Smakowite Dania
Coś z niczego -czyli zapiekane tortille. 210

łatwo a smacznie:)Polecam! Zapiekane tortille: Składniki: 2 tortille pszenne kilka suszonych pomidorów w zalewie 2 plastry szynki gotowanej ser mozzarella Sposób przygotowania: Na patelni układamy warstwami składniki. Na początek tortillę.Następnie szynka,pomidory,na wierzch ser.Całość przykrywamy drugim plackiem i smażymy na chrupko z dwóch stron. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Tortilla z wieprzowiną i czerwoną fasolką 111

delikatnie zdjąć z niej skórkę oczyścić z pestek i pokroić w paski. Dodać do gotowego już farszu. Placki umieścić na stole, dodać kilka listków porwanej sałaty i równomiernie rozłożyć na nich  gorący farsz. Zwinąć na pół , posypać wiórkami sera i listkami bazylii. Podawać... Smacznego

Gosia gotuje