Zdrowa kasza jaglana nadaję świetny orzechowy aromat plackom. Przygotowanie: 20 minut Jestem wielką fanką kaszy jaglanej i staram się ją upchać tylko gdzie się da. Tym razem postanowiłam wykorzystać ją do placków. Dzięki swojemu orzechowemu aromatowi nadaje fajny aromat plackom, a z dodatkiem jabłuszka to już w ogóle niebo w gębie. Wartość(...)odżywcza całej porcji: (dzielimy przez ilość wykonanych placków) 1320 kcal B 35 g W 266 g T 12 g Składniki: 1 szklanka kaszy jaglanej 2 szklanki wody+pół szklanki mleka 2 jabłka 1 szklanka mąki pół łyżeczki sody pół szklanki słodzika/cukru Przygotowanie: Kaszę jaglaną gotujemy w wodzie. Ugotowaną blendujemy z mlekiem. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce, następnie
Zdrowie i pysznie na talerzuPoczciwe, znane wszystkim placki ziemniaczane w niecodziennej odsłonie, w tym wypadku idealna propozycja na śniadanie! Lekki dodatek pesto z rukoli, jajko w koszulce i kilka pomidorów to pomysł na odczarowanie ciężkich placków ziemniaczanych, które zazwyczaj podaje się z tłustym sosem lub cukrem. Tym razem z delikatnym, zielonym pesto i lekkimi dodatkami. A i same placki w wersji bezglutenowej(...)nadmiaru płynu, dodaję pozostałe składniki i dokładnie mieszam. Olej rozgrzewam na patelni i smażę niewielkie placuszki po 2 minuty z każdej strony. Każdy usmażony placek przekładam na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Składniki na pesto miksuję lub ucieram w moździerzu na gładką pastę. Gotowe placki ziemniaczane przekładam pesto i podaję z pomidorkami oraz ugotowanym
Mango PapajaMoże dziś ktoś z Państwa miał by ochotę na bardzo puszyste placki Fit , to zapraszam , są bardzo smaczne , na śniadanie znakomicie dają powera na cały dzień , a dlaczego FIT nie FIT bo nie mogłam się oprzeć i nie polać sosem klonowym , ale to nie jest przymusowe zapewniam , a więc zapraszam do spróbowania placuszków . Potrzebne nam będą
Mój SmakMoja córka by mogła jeść codziennie naleśniki , placki itp , na śniadanie , obiad i kolację , Julcia w prost uwielbia tego typu jedzenie , więc dziś zapodałam jej placuszki z miodem , nie nadążyłam smażyć tak jej smakowały , zapraszam do wypróbowania przepisu może i tobie zasmakują . Składniki 1 szklanka mąki otrębowej 3 łyżki mąki ryżowej 3 jajka 1 szklanka
Mój Smakwszelkiego rodzaju mięsami w sosie. Podobno są i tacy, którzy jadają je z białym serem. Ja w każdym razie zawsze jak trę ziemniaki na placki, mam dylemat…. placki czy te kluski. Brzuszek by chciał oba, ale te kalorie… Kluski może nie wyszły mi tak szare, jak pamiętam je z dzieciństwa, kiedy to kolorem przypominały szare pyzy
Mieszam w Garnkugodziny do lodówki. Po tym czasie wyłożyć na papier do pieczenia nieco większy od blachy, w której będziemy piec ciasto, przykryć drugim arkuszem i rozwałkować na placek większy od blachy tak, by po przełożeniu na nią utworzyły się wysokie brzegi. Na rantach można zrobić jakieś wzorki widelcem, a sam spód dość gęsto nim podziurkować. Piec w temperaturze 200 stopni
Przepysznik - BLW i nie tylkobędzie gorący, łyżką nakładać porcje ciasta. Placki nie powinny się stykać. Smażyć na złoty kolor - po ok. 2 minuty z każdej strony. Po usmażeniu placki wyłożyć na ręcznik kuchenny, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podawać gorące - same, z łyżką śmietany lub z sosem na jej bazie, np. pieczarkowym
W SMAKmaślanką wyłożyć ciasto na blat i gdyby nadal się kleiło podsypać mąką i ręczne zagnieść plastyczne, gładkie ciasto. Przykryć ściereczką i pozostawić na 30 minut, by odpoczęło rozwałkować 2 cienkie placki. Wykrawać szklanką lub foremką krążki, nakładać po 1 łyżeczce farszu i dokładnie zlepiać brzegi. Odkładać na ściereczkę w międzyczasie zagotować garnek z osolona wodą. Pierogi gotować
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Blueberry Corner by "jagodzianka" Najlepszy sos do placków ziemniaczanych i nie tylko. Można go podawać z duszonym mięsem, kotletami schabowymi lub mielonymi. Przygotowuje się … Przeczytaj cały artykuł Post Sos pieczarkowy pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerdodatkiem do smażonego mięsa - do wyboru, do koloru. To co dodacie do środka masy, to Wasz wybór - u mnie był boczek i ser. Niebo w gębie. Plusem tych placków jest to, że smakują dobrze zarówno na ciepło jak i na zimno. 'ziemniaczane placuszki w panierce z boczkiem i serem' Składniki
CookYourselfCzasami szuka się pomysłu na coś szybkiego, co można by szybko zrobić i zjeść. Placki bananowe są doskonałym pomysłem na takie „coś” na szybko. Zdarza się, że wracam z dziećmi ze spaceru i są głodne, terasz szybko natychmiast, trzeba im coś dać, ale żeby jeszcze zjadły posiłek później. Placki bananowe są również innym pomysłem na śniadanie
dom-agi.plPrzygotowanie: Do miski wbijamy jajko i wlewamy maślankę. Roztrzepujemy jajko z maślanką. Następnie dodajemy sodę, cukier i stopniowo dosypujemy mąki. Odstawiamy ciasto na placki na 15-20 minut by odpoczęło. Po tym czasie na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i wylewamy ciasto, tak by powstały małe placuszki. Przed każdym smażeniem smarujemy patelnię olejem- najlepiej użyć pędzelka
Aga w kuchninajwyższych obrotach. Mleko przesiewamy i dorzucamy do mleka razem z cukrem waniliowym i olejem, mieszamy, dolewamy wody – potrzebujemy tyle, by ciasto było zwarte, ale tak by kapało z łyżki.Gotowe placki smażymy na rozgrzanej patelni do naleśników, bez dodatku tłuszczu do momentu, aż naleśnik odejdzie sam od patelni ( można mu troszkę pomóc łopatką J).Naleśniki smarujemy serkiem waniliowym
Słodkie Przyjemnościmąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia oraz cynamon -doskonale wyrabiamy na stolnicy Wyrobione ciasto dzielimy na części i wałkujemy na grubość około 5 mm.( podsypujemy mąką, by nie przywierało) Z rozwałkowanego placka wycinamy ciasteczka dowolnego kształtu Pieczemy w temp. 180 stopni C do zarumienienia - około 10 -15 min ( nie smarujemy jajkiem) Po przestudzeniu przechowujemy w szczelnym naczyniu, jeśli oczywiście
Proste Potrawy