miodem .... kupiła mi wczoraj borówki! Jezu żebyście widzieli moje szczęście, a potem rozkmina jak tu je by wykorzystać najlepiej i powiem wam, że trafiłam w dziesiątkę *.*Takie grubiutkie te placki wyszły, uwielbiam je*.*Niech ten tydzień się już skończy
More food, love and dreamszapraszam na burrito w moim wykonaniu. Bardzo syte, bardzo smaczne, bardzo ostre. Choć przyznam bez bicia, że dla siebie zrobiłam ciut lżejszą wersję ;) Składniki: Na dwie duże porcje: 2 placki- tortille o śr. 30cm 2 łyżki oleju Kujawskiego smakowego z dodatkiem bazylii, czosnku i pomidorów 50 dkg mięsa mielonego 1 opakowanie mrożonki meksykańskiej 6 łyżek przecieru pomidorowego 2 płaskie(...)nieco zredukuje. Tortille smażymy z obu stron na rozgrzanej patelni, delikatnie by się nie przypaliły. Smarujemy delikatnie wytworzonym sosem. Farsz dzielimy na dwie części. Ja podzieliłam na mniejszą- dla siebie- do której dołożyłam ryż by było łagodniejsze oraz większą- dla Męża:) Farsz układamy na środku placka i zwijamy w rulonik
Kuchnia w czekoladzieorzechowego, placków, ciast i innych deserów masło orzechowe Świetny dodatek do sosów, deserów, kanapek czy naleśników dżem/marmolada Najlepiej, by były domowej roboty, a jeśli nie macie ręki do przetworów, to warto wybrać te z największą ilością owoców w składzie, świetnie przydają się do komponowania deserów, ciast i naleśników tortilla Można wypiekać je samemu, ale po co? Wybierzcie placki(...)kartki papieru i długopisy i spiszcie produkty, które lubicie najbardziej. Zapiszcie również te, które lubią Wasi bliscy, których aktualnie potrzebujecie, tych których chcecie spróbować i tych, których nie chcecie, by kiedykolwiek zabrakło w Waszej lodówce. Listy zabierzcie ze sobą na zakupy i w ramach Waszych możliwości zaopatrzcie się w jak największą ich liczbę. Gwarantuję Wam, że wena do gotowania przyjdzie
Cooking MonsterObiad na szybko? Proszę bardzo👆👆 Idealne również na wynos do jednego pudełeczka, które można spożywać na zimno. Z sosem czosnkowym, warzywami i jesteśmy syci na kilka
Zdrowie i pysznie na talerzusłupki ogórka konserwowego i cebuli, trochę kukurydzy. Zawinąć w rulon. Podgrzewać na małym ogniu na rozgrzanym oleju. Patelnię można przykryć pokrywką - chodzi o to, by ser się rozpuścił i zmiękła w środku cebula, a placek się nie przypalił. Podawać gorące z surówką. ----- Podobne: Bezglutenowe krokiety z warzywami Krokiety piwne z kaszą gryczaną Naleśniki z jarmużem i gorgonzolą Walentynki dawno
Weekendy w domu i ogrodziesposób je odgazowywujemy - i chwilę jeszcze powyrabiać. Podzielić na 1 1 - 12 równych części, uformować z nich kule. Każdą rozwałkować na stolnicy na okrągły placek, na środek nałożyć czubatą łyżeczkę powideł śliwkowych, dokładnie zlepić, by nadzienie się nie wydostało. Tak przygotowane bułeczki ułożyć w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia - układać jedna obok drugiej, pozostawiając pomiędzy nimi małe(...)przetestowałam ;) tak więc pożerać, ale najwcześniej lekko ciepłe, NIE gorące! ;) WYPIEKAŁAM WSPÓLNIE Z: Czary-gary w kuchni - Babka dyniowa Moje Małe Czarowanie - Sernik dyniowy Szóste niebo - Bezowy torcik orzechowy z dyniowym kremem Moje domowe kucharzenie - Muffinki z dynia i polewą z białej czekolady Gotowanie jest łatwe - Tarta hokkaido Lidia Wesołowska
Grunt to przepis!Białka ubijamy na sztywna pianę, dodajemy do maku i delikatnie mieszamy. Ciasto dzielimy na 3 części, każdą z nich zagniatamy by pozbawić je pęcherzyków powietrza, a następnie wałkujemy na cienki placek ( maksymalnie 5 mm). Na cieście rozkładamy 1/3 masy makowej zostawiając około 2-3 cm od brzegu, zwijamy jak roladę, zaś końce zlepiamy i zawijamy
Rozpustne gotowanieminut, czyli aż ciasto podwoi objętość. Wyrośnięte ciasto przekładamy na stolnicę oprószoną mąką (lub blat) i delikatnie wyrabiamy ciasto (by je nieco odgazować). Następnie ciasto wałkujemy na 1 cm placek, wycinamy około 1 cm paseczki o długości 30-34 cm, formujemy wałeczek i splatamy ósemki. Gotowe pączusie odkładamy na ściereczkę, przykrywamy druga i pozwalamy
Rozpustne gotowaniejest zmielić przez maszynkę lub przecisnąć przez praskę. Mieszamy go ze śmietaną, posiekaną dymką i zmiażdżonym czosnkiem. Doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku. Gotowe placki podajemy na talerzu z porcją sosu posypaną szczypiorkiem tak, by można było je łatwo "pomaczać". ;) Święta nasza ojców mowo, Jakaż twoja moc, Że przetrwało polskie słowo Przez wiekową noc. M.Zientara-Malewska
Kuchenna Kontrrewolucyawykorzystać. Do sporządzenia takiego deseru wystarczą jednak zwykłe naleśniki z dodatkiem kakao, aby naleśnik był brązowy i czekoladowy! I smażone raczej na małej patelni ,by można go było zamknąć na pół. Wierzch biszkopta-placka posmarowałam TRUSKAWELLĄ od ETERNO . Wierzch truskawelli posypalam obficie Migdałowym Przylądkiem – prażonymi ziarnami z kokosem- od ZIARENKOWO serek mascarpone zmiksowałam z miodem oraz mocnym espresso
Z Kuchni Do KuchniPysznie, niedrogo i nie trzeba długo czekać! Na zdj.: zupa pasternakowo-ziemniaczana, sambal, gulasz z seitanem i lassi. Masala dosa - placek ziemniaczany z ziemniaczanym nadzieniem i sosem z orzechów ziemnych. Niebo w gębie. Momo bar serwuje kuchnię indyjską - ul. Dietla 49. Pyszna kawa i genialny wystrój - Les Coloreurs Cafe
Qlinarnie i QlinarnieDrożdżowa dżdżownica już od jakiegoś czasu ” króluje ” na blogach – i ja postanowiłam ją zrobić!Nie tylko wygląda fenomenalnie , ale i smakuje rewelacyjnie!Ciasto
Ostra na Słodkopłatków migdałów Pieczemy oddzielnie 3 kruche placki. Formę o wymiarach 24 x 35 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na każdy rozwałkowany placek nakładamy pianę ubitą na sztywno z 2 białek i 60 g cukru kryształu. Na jeden z placków, na ubite białka rozsypujemy płatki migdałów. Każdy placek pieczemy w 170 stopniach, około 30 minut, do zarumienienia się(...)masła Masło ucieramy na puch. Dodajemy karmel, łyżka po łyżce i ucieramy na puszystą masę. Masę dzielimy na pół i przekładamy placki, na wierzch dajemy placek pokryty migdałami. The post Ciasto Migdałek appeared first on Made by
Made By Mom And Son