pizza na patelnie - 2050 przepisów (strona:62/137)

Owsiana pizza 160

Aczkolwiek sądzę ze "owsiany placek" jest bardziej odpowiednia nazwą. Natomiast "pizza" ładniej brzmi. Tak bardziej po zachodniemu a " placek" to takie pospolite. Zresztą czy nazwa jest ważna? moim zdaniem to smak się liczy. Składniki - 1 szklanka płatków owsianych - 1/4 szklanki kapusty pekińskiej - 1 marchewka - 7 siedem pieczarek - 2 jajka - 1/2 małej cebuli - sól, pieprz do smaku Wukonanie - kapustę cebulę posiekać(...)marchewkę zetrzeć tarką o grubych oczkach, pieczarki pokroić drobno.   przełożyć wszystkie składniki do miski. - dodać płatki owsiane oraz jajka. - wymieszać , doprawić sola i pieprzem - przełożyć na patelnie , uformować placek o grubości ok 1 i 1/2 cm, smażyć na lekkim ogniu po 3 minuty z    każdej strony  Danie to równie dobrze smakuje na zimno jak również

Eli Gotowanie
Sezamki 421

sezamu 200 g cukru 1 łyżka miodu 2 łyżki wody Przygotowanie: Na początku przygotować dwa arkusze papieru do pieczenia i odstawić je na bok. Sezam podprażyć na suchej patelni do zezłocenia, ostudzić. Cukier umieścić w garnuszku, zalać wodą i podgrzewać na małym ogniu, nie mieszając, do rozpuszczenia i zkarmelizowania cukru (powinien powstać złocisty karmel, nie brązowy!). Dodać miód i wymieszać(...)arkusz papieru (będzie bardzo szybko twardnieć, więc należy robić to jak najszybciej) przykryć drugim. Za pomocą wałka cienko rozwałkować. Po chwili oderwać górny papier i nożem do pizzy pokroić w równe prostokąty. Następnie odkleić dolny papier. Sezamki odstawić do całkowitego zastygnięcia. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
Makaron z klopsikami w sosie włoskim 109

chilli (pamiętajcie, żeby po krojeniu chilli dokładnie umyć ręce!!!). Dodać świeżą bazylię (lepiej porwać ją na malutkie kawałki, niż kroić). Jeśli używamy pomidorów z puszki, wlać pozostały sok na patelnię. Jeśli użyliśmy świeżych pomidorów, warto dodać sok pomidorowy lub delikatnie rozcieńczony przecier pomidorowy. W najgorszym wypadku można się wspomóc jakimś Fixem. Podsmażyć mieszając delikatnie, tak by klopsiki pokryły się sosem(...)sosem. Dekorujemy listkami świeżej bazylii, ewentualnie mięty. Można także posypać tartym parmezanem. Podobne przepisy Makaron z owocami morza Pasta seppia z grzybami i sosem śmietanowym czyli ... Fasola Gigantes Plaki Pizza prosciutto – pizza z szynką parmeńską... .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px;background: !important;color:!important;} .yuzo_related_post .relatedthumb

Pociąg Do Kuchni
Tosty- z serem i pieczarkami 159

rozsmarować kremowy serek topiony, następnie po 2 plasterki sera Gouda oraz po 3 plasterki pieczarek. Przykryć pozostałymi kromkami chleba. Każdą kanapkę posmarować masłem po dwóch zewnętrznych stronach. Smażyć na patelni, na średnim ogniu, aż się zarumienią, a ser w środku będzie ciągnący.  Podpieczoną kanapkę wyłożyć na talerz, a na górze położyć lubczyk, pieczarkę i pomidorka. Smacznego! Gouda to jeden(...)miąższ usiany nielicznymi oczkami o średnicy ziarna. Gouda MSM Mońki jest cieniona ze względu na swoją doskonałą topliwość, dlatego idealnie sprawdza się w daniach na ciepło, takich jak tosty, pizza czy zapiekanki. Źródło: KLIK   Wysoka jakość w poręcznej formie Prócz tradycyjnych bloków, umożliwiających zakup sera na wagę, produkty MSM Mońki dostępne są również w plasterkach, w funkcjonalnych opakowaniach typu

ClauditteMissCooking
Moje pesto 142

oliwy z oliwek ser Corregio 6-7 łyżek sól i pieprz do smaku moździerz Przygotowanie: Zbierz listki bazylii, umyj je i wysusz. Orzechy możesz delikatnie posiekać i zrumienić na patelni.  W moździerzu rozetrzyj czosnek. Ciągle ucierając, stopniowo dodawaj listki bazylii. Zacznij dodawać orzechy włoskie. Gdzieś w połowie ucierania, wlej 1 łyżkę oliwy z oliwek i kontynuuj ucieranie orzechów. Wsyp(...)zamkniętym słoiczku, w lodówce, do 3-4 dni. Możesz też zamrozić sos.  Smacznego! Paulina Popularne posty : Przed śniadaniem Muffinki marchewkowe na troski Zupa krem marchewkowa-lova Super prosta pizza na miękkim spodzie - uzależniająca! Cuksy, cuksy i tarta czekoladowo-limonkowa Nigelli Podobał Ci się post? Coś Cię zainspirowało? Masz pytania?  Podziel się swoją opinią! Spraw, że mój dzień będzie

Gotowanie to kochanie
Piersi z indyka w sosie śmietanowo-czosnkowym ze świeżą bazylią 299

bazylią i oregano. Na to pokroiłam mnóstwo boczku, od groma cebuli, trochę wędliny, a na koniec posypałam toną żółtego sera:) Mniam! Ale co ma pizza do indyka? Ano, do pizzy zrobiłam sos czosnkowy, którego połowa została. I ta połowa właśnie wylądowała na indyku. Na koniec dorzuciłam jeszcze świeżą bazylię i gotowe. Pycha:) Składniki: - 300 - 400 g filetów z piersi indyka(...)można pominąć), oregano - czubata łyżka masła - sól, pieprz - kilka gałązek świeżej bazylii Przygotowanie:  1. Piersi z indyka delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Posypujemy z obu stron solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy "kotlety" z obu stron. 2. Kiedy już ładnie się usmażą dodajemy wodę i mieszamy. 3. W między czasie w szklance mieszamy śmietanę z solą, pieprzem

Kraina Tysiąca Smaków
Tegoroczne zbiory w pysznej sałatce 107

ćwiartki. Pokrój marchewki na grube plasterki. Młodych marchewek radzę nie obierać, ponieważ skórka jest cienka i pełna błonnika. Ułóż warzywa i rukolę w misce. Włoskie orzechy upraż na suchej patelni. Zamiast włoskich orzechów możesz z powodzeniem użyć orzechów pekan lub migdałów. Ta sałatka jest bardzo uniwersalna. Posyp sałatkę orzechami. Następnie przygotuj dressing. Użyłam małej butelki „oranżadzie”. Uwielbiam retro(...)Dressingu jest dużo więcej niż sałatki. Resztę przechowuj w lodówce. Przed użyciem wystarczy, że wystawisz dressing z lodówki na godzinę. Polej sałatkę winegretem i podaj z ulubionym chlebem np. pizza chlebem. The post Tegoroczne zbiory w pysznej sałatce appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Sos pomidorowy z passaty 111

produkt z samych pomidorów, bez innych zbędnych składników. Passatę pomidorową możemy użyć do przygotowania zupy, zapiekanek czy właśnie sosów, które będą podstawą dań z makaronem albo sosem do pizzy. Poniżej przepis na szybki sos pomidorowy, bardzo uniwersalny i smaczny. PRZEPIS SOS POMIDOROWY Z PASSATY Składniki na sos pomidorowy z passaty: 1 cebula 500g passaty pomidorowej 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka(...)świeżo mielony 6-10 łyżek oliwy z oliwek Jak zrobić sos pomidorowy z passaty: Zaczynamy od cebuli, obieramy ją, kroimy w kosteczkę. Potem rozgrzewamy garnek z grubym dnem lub patelnię. Następnie wlewamy oliwę – im więcej oliwy tym sos będzie smaczniejszy, bardziej zawiesisty i gęsty – nie bójmy się oliwy w tym przepisie! Na oliwę dodajemy cebulkę i szklimy

Dorota Smakuje
Zupa cebulowa z wegańskim serem 147

taką zupę? Najważniejszym składnikiem jest skarmelizowana cebula. To ona nadaję wyjątkowy smak i aromat. Kolejnym ważnym punktem jest ser, oczywiście w tym przypadku wegański. Najbardziej polecam ten dedykowany do pizzy, dzięki czemu idealnie rozpuści się w zupie. Ostatnim ważnym składnikiem są grzanki, najlepiej przypieczone na roślinnym maśle. Zupa cebulowa z wegańskim serem  Składniki:  0,7 kg cebuli(...)cukru lub innej substancji słodzącej 2 ząbki czosnku 1 liść laurowy 3 kulki ziela angielskiego sól, pieprz Przygotowanie: Pokrój cebulę i podsmaż ją do miękkości na rozgrzanej patelni z olejem.  Podsmażoną cebule przełóż do garnka, zalej wodą, dodaj liść laurowy i ziele angielskie oraz pokrojoną marchewkę i pietruszkę. Całość zagotuj. Następnie zmniejsz ogień, dodaj kostkę

wegujemy
Szybki omlet z serem korycińskim, prażoną cebulką i dodatkami 175

serem korycińskim, prażoną cebulką i dodatkami . Prosto, a jakże smacznie. Ciekawy smak uzyskujemy dzięki dodatkowi sera korycińskiego. Uwielbiam go dodać do najróżniejszych zapiekanek, mięs (klik) , a nawet do pizzy (klik) . Jeśli jeszcze nie próbowaliście sera korycińskiego, to polecam Wam  Ser Koryciński Swojski Bielec Składniki: 3 jajka 1 łyżka jogurtu naturalnego plaster (grubszy) sera korycińskiego – polecam Ser Koryciński Swojski(...)pomidora i posiekany szczypiorek Przygotowanie: W miseczce łączymy widelcem jajka z jogurtem, dodajemy pokrojony w kostkę plaster sera korycińskiego i łyżkę prażonej cebulki, mieszamy. Masę wylewamy na lekko natłuszczoną patelnię. Całość po wierzchu doprawiamy świeżo mielonym pieprzem. Smażymy na małym ogniu pod przykryciem (ser powinien ładnie się topić). Na koniec dosmażamy już bez przykrycia. Podajemy z dowolnymi dodatkami

Słodkie okruszki
Pancakes z warzywami 152

lodówce" powstały śniadaniowe pancakes z papryką, cebulą i serem feta. Sam pomysł takich placków na słono, zaczerpnęłam od Kaś , u której zaś możecie znaleźć pyszną wersję naleśników a la pizza na obiad. Miłego dnia!  Składniki 1 szklanka mąki 3/4 szklanki mleka 1 jajko 2 łyżki oleju pół łyżeczki soli łyżeczka papryki w proszku (użyłam słodkiej) pół papryki czerwonej pół(...)Dodać jajko, mleko, olej, zmiksować do uzyskania jednolitej masy. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę, ser feta rozgnieść widelcem, czosnek przecisnąć przez praskę, i dodać wszystko do masy. Rozgrzać patelnię, nakładać ciasto i smażyć ok 2 min, obrócić na drugą stronę i smażyć ok 1 min. Posypać można z góry startym serem i gotowe. Smacznego

pink envelope
Omlet z serem, szynką i oregano 137

jest moje, ale jego śniadanie :) Omlet z serem, szynką i ziołami wielki bo z 3 jaj tyle, że z dodatkiem dużej ilości sera i szynki wiejskiej. Jeżeli lubicie pizze i tosty to taki omlet również przypadnie Wam do gustu." Składniki: 3 białka szczypta soli 3 żółtka 3 płaskie łyżki mąki 3 łyżki mleka  50g startego sera żółtego(...)oliwek Białka ubijamy do białości, w trakcie ubijania dodajemy sól, a następnie żółtka i mieszamy. Później wlewamy mleko i wszystko ze sobą łączymy. Mąkę przesiewamy i mieszamy lekko łyżką. Patelnie rozgrzewamy, wrzucamy masło i dodajemy oliwę. Omlet smażymy około 3-ch minut na mały ogniu, następnie placek ostrożnie przekładamy na drugą stronę a na jego wierzch wrzucamy ser, szynkę

Słodkie Przyjemności
Pasta z nóżek grzybowych – do zapiekanek, pizzy, pasztecików, zupy, sosów itp. 146

same kapelusze. Marynuje je w zalewie octowej, smażę, mrożę lub suszę. Z nóżek grzybowych natomiast przygotowuje pyszną, aromatyczną pastę, która świetnie sprawdza się jako nadzienie do pierogów, krokietów, zapiekanek, pizzy, pasztecików, oraz jako dodatek do zup i sosów. Pastę robi się łatwo i szybko, jednak trzeba ją pasteryzować trzykrotnie aby grzyby nam się nie zepsuły, co niestety lubią robić(...)masła klarowanego lub oleju       *** Nóżki oczyszczamy, przekładamy do garnka, zalewamy wodą i zagotowujemy *** *** Nóżki gotujemy przez 3 minuty po czym odcedzamy i przelewamy zimną wodą *** *** Na patelni rozgrzewamy masło klarowane lub olej i podsmażamy na nim nóżki przez około 20 minut często mieszając *** *** Po tym czasie dodajemy wszystkie przyprawy, mieszamy i smażymy jeszcze przez około 5 minut

Blog z Apetytem
Calzone ze szpinakiem, pomidorkami, roszponką, szynką i mozzarellą 152

szybko możecie dojść do wniosku, że taka mała zmiana sprawia, że i smak się zmienia. Mi osobiście calzone bardzo smakuje i uważam, że to miłe urozmaicenie dla wszystkich miłośników pizzy. Samo calzone wywodzi się z Neapolu i dosłownie słowo to oznacza "pantalony", jako że ciasto przypomina rzekomo kształtem nogawkę męskich spodni. Moim zdaniem calzone, to nic innego, jak wielki pizzowy(...)podsypywać jeszcze mąką. Wyrobione ciasto przełożyć do miski lekko nasmarowanej oliwą, przykryć ręcznikiem kuchennym i zostawić do wyrastania na 60 minut. Ciasto powinno co najmniej podwoić swoją objętość. Na patelni rozpuścić masło, dodać odmrożony szpinak Bonduelle, obrane i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, po czym smażyć mieszając od czasu do czasu, do momentu, aż odparuje nadmiar wody. Na koniec szpinak

Passions hobbies life
Pieczarki z warzywami w rustykalnym wydaniu - pizza pełnoziarnista 172

wolnej chwili w kuchni szaleję. Wspaniały chlebek rustykalny przygotowałam w którym farsz z pieczarek, sera i pasty warzywnej z grillowaną cukinią i curry schowałam. Ni to pizza pełnoziarnista, ni chlebek rustykalny, ale zapewniam Was, że smak ma idealny. Zakręcone danie na wspólne biesiadowanie.  Składniki: nadzienie: 3 łyżki oleju rzepakowego rozmaryn, oregano, bazylia KUJAWSKI, 1 biała cebula, 500 g białych(...)podsypania, olej rzepakowy rzepakowego rozmaryn, oregano, bazylia KUJAWSKI, świeże listki bazylii. Przygotowanie: Farsz: Oczyszczone pieczarki kroimy na różną wielkość, nóżki drobniej, kapelusze na kostkę mniejszą i większą. Na dużej patelni rozgrzewamy olej (wcześniej należy wstrząsnąć butelką, żeby zioła wmieszały się z olejem), szklimy na nim cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Dodajemy połowę pieczarek, podsmażamy kilka min, nie mieszamy, następnie dodajemy

Moniki Smakołyki
PIZZA Z MIĘSEM MIELONYM I RUKOLĄ 131

wodę i mleko, dodaję suche drożdże. Mieszam dokładnie dodaję szczypte cukru i mąkę. Na koniec dodaję przyprawy. Zagniatam ciasto i odstawiam na ok 20min. Międzyczasie przygotowuję mięso. Na rozgrzaną patelnię wkładam mięso mielone z indyka. Smażę dodaję pokrojono drobno por. Doprawiam. Pieczarki myję i kroję w kostkę lub plastry. Dodaję do mięsa s.. Smażę ok 3min.Mieszam. Dodaję koncentrat pomidorowy(...)blachę. Ciasto smaruję koncentratem pomidorowym. Posypuję przyprawami i mozzarellą. Dodaję farsz. Piekę w 180 stopniach przez 30 min. Wymiar mojej blachy to 20 na 28 cm. Po upieczeniu pizzy posypuję rukolą. Smacznego

Gotowanie Patki
Oryginalny włoski sos pomidorowy. 196

lata temu, jest prosty w przygotowaniu, ale co najważniejsze, ma bogaty smak i trudno mu się oprzeć. Jest pyszny. Idealny do makaronów, pulpetów, zapiekanek, a nawet jako baza do pizzy (przepis na ciasto znajdziecie TUTAJ ). Bardzo polecam! Składniki na oryginalny włoski sos pomidorowy: 2 łyżki oliwy 1 cebula 1-2 ząbki czosnku 1/2 małego selera 1 marchewka 500 g pomidorów(...)gałka muszkatołowa (spora szczypta) 1 szklanka białego wina (lub wody) 2 łyżki posiekanych, świeżych liści bazylii (lub 2 łyżeczki suszonej) ewentualnie 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego       Na patelni rozgrzewamy oliwę i przesmażamy na niej posiekaną cebulę. Po około 2 minutach dodajemy posiekany czosnek, pokrojone w drobną kostkę selera i marchewkę, dolewamy 0,5 szklanki wywaru, przykrywamy pokrywką

Rozpustne gotowanie