pizza ciasto - 4706 przepisów (strona:157/314)

Ślimaczki z ciasta francuskiego z pesto i pieczarkami 180

ciepłe. Można je przygotować nawet dzień wcześniej, a upiec kiedy gości siedzą już przy stole. Przepis można modyfikować podobnie jak pizzę, dodając ulubione składniki. Nie może jednak być ich zbyt wiele i nie mogą być bardzo wilgotne, żeby ciasto w środku ślimaka mogło się upiec. Podane składniki wystarczą na około 18 sztuk. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 10 pieczarek ½ cebuli

Trzeci talerz
Pizza na spodzie z ciecierzycy z serem Łowicz bez laktozy (bez glutenu, laktozy, cukru) 144

pokruszony ser Tylżycki). Całość włożyć do lodówki na ok godzinkę. Następnie uformować na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia  dowolny kształt pizzy (lub wałki na paluszki), wstawić do nagrzanego do 180’C piekarnika na 20-25 minut. Gdy ciasto się ładnie zarumieni i upiecze w środku wyjąc, posmarować sosem, ułożyć dodatki oraz ser i ponownie włożyć do piekarnika na parę

Candy Pandas
Zielona pizza 147

Pizza z ogromną ilością roszponki, zielonego ogórka i awokado? Ktoś chętny? Pyszna, powiedzmy, że lekka i zdrowa. Smacznego! Składniki : Ciasto : * 15dag świeżych drożdży * szklanka letniej wody * łyżeczka cukru * szczypta soli * 3 łyżki oliwy * pół kilograma mąki pszennej u mnie typ 650 Dodatki : * sos pomidorowy   * czerwona cebula * tarta mozzarella * roszponka * zielony ogórek * awokado Przygotowanie : Drożdże rozkruszyć, dodać cukier oraz wodę(...)wyrośnięcia. Do mąki dodać drożdże, oliwę oraz sól. Wyrobić ciasto aż będzie odchodziło od ręki, gdyby się kleiło dodać oliwy. Odstawić do wyrośnięcia. Rozwałkować na cienko. Przełożyć na blachę. Wyłożyć sos oraz cebulę. Posypać serem i piec w 250 stopniach przez około 15-20 minut. Na upieczoną pizzę wyłożyć roszponkę, plasterki ogórka oraz kawałki awokado. Podawać z sosem czosnkowym

Magiczne Życie Marty
Razowa pizza Caprese 135

Klasyczna włoska pizza w zdrowszej wersji. Dodatek mąki razowej nadaje jej ciekawego smaku i sprawia, że jest bardziej sycąca niż zwykła pizza. Składniki na 2 średnie pizze:150 g mąki pszennej100 g mąki pszennej razowej15 g drożdży świeżych1/2 łyżeczki cukru brązowego1 łyżeczka soli1 łyżka oliwy150 g wodyser mozarellapomidorki koktajloweświeża bazyliasos pomidorowy: 6 łyżek passaty pomidorowej(...)placek i ułożyć na blaszkach wysmarowanych oliwą. Odstawić na 20 minut.Piekarnik nagrzać do 250 stopni C. Pizze posmarować sosem pomidorowym, a na wierzchu ułożyć mozarellę i pomidorki. Posypać suszonym oregano, wstawić do nagrzanego piekarnika na górną półkę i piec około 10 minut, aż ciasto zrumieni się na brzegach i zrobi chrupiące. Po wyjęciu udekorować świeżą bazylią, skropić oliwą i podawać

wyzwania kuchenne
Domowa pizza na orkiszowym spodzie 192

Zapraszam na pyszną, domową pizzę na spodzie z mąki orkiszowej. Pizza jest bardzo prosta w przygotowaniu i tania. Idealna na kolację czy obiad. Polecam Składniki: zaczyn:15 g świeżych drożdży łyżeczka cukru 2 łyżki ciepłej wody 1 łyżka mąki orkiszowej ciasto: 1,5 szkl mąki orkiszowej 1 płaska łyżeczka soli 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich 2 łyżki oliwy 1/2 szkl ciepłej(...)Blaszkę do pieczenia lekko smarujemy oliwą i wykładamy na nią wyrośnięte ciasto oraz rozkładamy je w formie, wyrównując. Ciasto smarujemy sosem pomidorowym i posypujemy dość grubo startym serem. Na serze układamy kiełbasę, ogórek, paprykę. Posypujemy solą, pieprzem do smaku. Wierzch pizzy posypujemy resztą sera i odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce. Do rozgrzanego piekarnika wstawiamy pizzę i pieczemy przez

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Chaczapuri, drożdżowe łódeczki z serem i jajkiem 241

Polecam to danie na kolacyjkę lub jako imprezowe przystawki. Jak nie lubicie sera feta można zamienić na inny. Przepis na thermomix na dole. Ciasto drożdżowe –

Kuchnia Pokoleń
Focaccia z oliwkami 190

folią i zostawiamy do wyrośnięcia na 2,5 godziny. W tym czasie powinnyśmy je dwukrotnie odgazować. Ciasto dzielimy na dwie lub trzy części, z każdej formujemy focaccię i układamy  na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Focaccia powinna być nieco grubsza niż pizza. Wierzch smarujemy obficie oliwą z oliwek, dekorujemy odłożonymi oliwkami i zostawiamy do wyrastania w ciepłym miejscu

Kulinarne przygody Gatity
Prawdziwa włoska pizza 255

pizzy łagodnej:1 kulka mozzarelli, utartej4 plastry ananasa, pokrojone w ćwiartki1/2 łyżeczki oreganoew. kilka liści świeżej bazyliiCZAS PRZYGOTOWANIA: 90 MINPOZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI1. Z przygotowanej wody odlewamy odrobinę do szklanki (około 1/4 szklanki), wsypujemy do niej łyżkę mąki, 1/2 łyżeczki cukru i pokruszone drożdże. Odstawiamy na bok na 10 minut. Następnie wsypujemy do dużej miski resztę składników na ciasto i przygotowany(...)dwie równe części. Każdą kulkę zaczynamy rozciągać lub podrzucać ;) , aż osiągnie rozmiar 25-30 cm średnicy. Nie używamy wałka, bo ciasto straci puszystość. 5. Przygotowany krążek kładziemy na drewnianej desce MOCNO posypanej mąką (w przeciwnym razie pizza nie zsunie się do piekarnika - uwierzcie mi na słowo :) ), smarujemy przygotowanym sosem, układamy wszystkie dodatki (w przypadku łagodnej pizzy świeże liście bazylii

My Culinary Art
PIZZA GRYCZANA 135

Buszując po internecie za idealnym przepisem na pizzę trafiłam na całkiem udany. Mianowicie - PIZZA NA SPODZIE GRYCZANYM (wielkość jak na zdjęciu, prawie cała blacha z piekarnika) 250 mąki gryczanej 200 ml wody 25 g drożdży 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 3-4 łyżki oleju do ciasta + olej do nacierania rąk przy formowaniu  ciasta WYKONANIE(...)należy jeszcze wygładzić ciasto oraz delikatnie posmarować olejem.      Teraz już możemy układać na ciasto ulubione dodatki :)) U mnie były to  -sos pomidorowy, cebulka, papryka, kiełbaska, chorizo, pieczarki i mozarella. Wiadomo -  nie jest to typowa pizza do jakiej jesteśmy przyzwyczajeni ale jak dla mnie - idealny zamiennki. PALCE LIZAĆ!! :))      Pieczemy jakieś

BezglutenowaIzabela
Pizza z białym sosem, mozzarellą, figami i szynką parmeńską 115

Ostatni już przepis, który "puszczam" jako konkursowy Galbani ;) Nie wyobrażam sobie kuchni włoskiej bez pizzy i szczerze marzy mi się spróbowanie takowej właśnie tam, na miejscu. Zastanawia mnie smak tamtejszego ciasta, dodatków no i oczywiście całości. Domyślam się, że jest bez porównania lepsza, choć to zapewne kwestia tego, gdzie się trafi i gdzie spróbuje. Niemniej jest to jedno z moich(...)family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki na dwie pizze:   300g mąki pszennej ¾ szklanki ciepłej wody 15g drożdży ½ łyżeczki cukru Szczypta soli 3 łyżki oliwy Sos: 3 łyżki serka śmietankowego 1 łyżka kwaśnej śmietany Świeże listki bazylii i tymianku

Kuchnia w czekoladzie
Włoskie pyszności- czyli pizza rustica z ricottą i szpinakiem 245

telewizyjnych o tematyce kulinarnej. Całkiem niedawno dowiedziałam się, że Silvia Colloca to także kucharka, miła niespodzianka. Jeden z jej przepisów zaintrygował mnie najbardziej. Pizza rustica w jej wersji ma bardzo ciekawe wypełnienie, ale jeszcze ciekawszy rodzaj ciasta, którego, przyznaję, do tej pory nie robiłam. Oto moja wariacja na temat. Czytaj więcej

Pichceniomania
Calzone z kurczakiem 213

Calzone   jest to potrawa kuchni włoskiej.   Rodzaj pizzy, zawijanej na kształt pieroga, w którym znajduje się nadzienie . Oryginalne jest z ciasta drożdżowego, ja zrobiłam ten pyszny pieróg z ciasta kruchego. Przepis na ciasto pozyskałam od mojej przyjaciółki Krysi. Nadzienie to kwestia gustu i smaku. SKŁADNIKI: Na ciasto: 50 dag mąki pszennej 20 dag masła 2 żółtka

Kuchnia Beaty
Rogaliczki 102

rąk, po czym należy je wstawić do lodówki na około 2-3 godziny, aby było idealnie kruche. Po 2 lub 3 godzinach, ciasto wyciągamy i rozwałkowujemy na około 1cm. Wycinamy długie trójkąty w kształcie kawałka pizzy. Na każdym trójkącie, na środku tej szerszej części, układamy łyżeczkę nutelli lub dżemu. Trójkąciki zwijamy zaczynając od części na której położyliśmy nadzienie. Brytwankę wykładamy

Klasyka Gotowania
Pizza muffins 142

ciasto 5. Wymieszać suche składniki 6. Wlać do farszów po pół masy jajecznej 7. Wsypać mąkę 8. Ciasto przełożyć do foremek i posypać serem żółtym Pobierz wersję do druku: Pobierz Pizza muffins Artykuł Pizza muffins pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Mini pizza w 4 smakach 186

dodać odpowiednie składniki o każdej części 7. Przygotować sos szpinakowy 8. Pokroić dodatki i dopasować sosy 9. Podzielić ciasto i uformować spody 10. Wyłożyć dodatki Pobierz wersję do druku: Pobierz Mini pizza w 4 smakach Artykuł Mini pizza w 4 smakach pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl

Proponowane wyszukiwania