pizza ciasto - 4706 przepisów (strona:149/314)

Słodkie pizze z dżemem i kruszonką 188

pozostawić do wyrośnięcia. Minimum na godzinę.Kruszonka:Wszystkie składnie ze sobą wymieszać. Powinna mieć konsystencje piasku, z trochę większymi grudkami.Kiedy ciasto nam już ładnie wyrośnie dzielimy je na 4 części i z każdej ugniatamy okrągły blacik jak na pizze, takie grubszy. Układamy na blachę. Następnie nakładamy na to dżem. Potem kruszmy na nie kruszonką (obficie).Piekarnik nastawiamy na 180 stopni

Moje pyszne gotowanie
Pizza salami 205

sprecy zowane z jakimi dodatkami bohaterowie jedli pizzę, więc u mnie jest to pizza salami. Zazwyczaj do każdej pizzy robię własne sosy pomidorowe, ale tym razem z braku czasu jest to szybka wersja z przecierem pomidorowym i ziołami. SKŁADNIKI Na ciasto: 600 g mąki pszennej (u mnie 400 g tortowej, 200 g wrocławskiej) 60 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru(...)Całość oprószyć rozdrobnioną kulką moz zarelli i włożyć do piekarnika na 5-7 minut (do momentu aż ciasto ładnie zacznie wyrastać). Po tym czasie blaszkę wyciągnąć, oprószyć całość żółtym serem i oregano , ponownie wło żyć do piekarnika. Piec do momentu aż pizza będzie ładnie rumiana (czyli gdzieś kolejne 5-7 minut

Passions hobbies life
Pizza owocowa 189

zaspokoić te potrzeby zrobiłyśmy pizze owocową. Pomysł ten niektórym moze wydawać się dziwny, ale uwierzcie, jej smak was przekona że warto było! Czas przygotowania: 30 minut + 15 minut pieczenia Ilość porcji: Duża blacha Składniki: 2 banany 3 brzoskwinie z puszki 5 plasterków ananasa Kilka plasterków chudej drobiowej wędliny Ok 250g żółtego sera Ketchup Ciasto przygotujemy według tego przepisu. Jako(...)brzoskwinie w plasterki, a ananasa na mniejsze kawałki. Wędline drzemy lub kroimy na mniejsze części. Ser ścieramy na tarce.  Rozwałkowane ciasto polewamy sosem i układamy wszystkie owoce, wędline,a wierzch posypujemy żółtym serem i oregano. Pizzę wstawiamy do piekarnika na około 15 minut w temp 180 stopni. Podajemy na ciepło

Kolizje Smaków
Zawijane ciasto francuskie z warzywami. 188

zrobi sobie zawijaska bez problemu w domu. Poświęcicie max godzinę na przygotowanie, więc to niewiele więcej niż oczekiwanie na pizzę :P Zobaczcie jakie piękne cudeńko nam wyszło. A teraz do dzieła !   Bakłażany zapiekane w cieście francuskim (4 osoby) Składniki: 1 ciasto francuskie 1 bakłażan młody 3 łodygi selera naciowego 10 średnich pieczarek 100 g twarogowego solonego sera bałkańskiego oliwa

vegetanie
Sambusak z serami, pierożki 163

Jest to moja propozycja na Walentynkową kolację. Zapach w domu cudny, smak super. Można je zrobić tylko z serami, jak ktoś woli Zaczynamy od ciasta

Kuchnia Pokoleń
Mini pizze z salami i żółtą papryką 117

Takie małe prostokątne pizze sprawdzą się jako przystawka na domowych imprezach. Smaczne salami z posypką paprykową, ciągnący ser i żółtka chrupiąca papryka smakują wyśmienicie. Ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej 3 łyżki oleju 0,5 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki cukru 20 g świeżych drożdży 1 szklanka wody (letniej) Dodatkowo: Keczup łagodny lub passata pomidorowa 12 plastrów salami z posypką(...)Wycinamy z niego mniejsze prostokąty (10x15 cm). Mi wyszło 12 sztuk. Wszystko zależy jak cienko rozwałkujemy ciasto. Każdy mały prostokąt smarujemy keczupem. Na nim układamy salami oraz pokrojone w plasterki pieczarki. Następnie rozkładamy pokrojoną w kosteczkę żółta paprykę oraz kostki sera feta. Pizzę wstawiamy do nagrzanego do 200*C piekarnika na 15 minut. Przed końcem pieczenia każdy obsypujemy startym żółtym

VioletoweKucharzenie
Niby pizza + film 142

Smaczna niby pizza, niby omlet to danie które zawojuje podniebieniem naszych najmłodszych, idealnie nadaje się na śniadanie lub kolację. Dodatek kukurydzy, pieczarek, salami i żółtego sera nadaje potrawie wyjątkowego smaku. Można oczywiście wykorzystać swoje ulubione składniki, które akurat posiadamy w lodówce. składniki na 2 porcje 4 jajka 4 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mleka łyżka oleju szczypta soli 4 pieczarki(...)garść odsączonej z zalewy kukurydzy oraz pokrojone salami. Wszystko posypujemy startym żółtym serem. Patelnię przykrywamy pokrywką i podgrzewamy na bardzo maleńkim ogniu aż ciasto stanie się zwarte a ser żółty się roztopi. Należy uważać żeby dół pizzy się nie przypalił

Smakowite Dania
Turecka pizza czyli Lahmacun 233

Bardzo smaczne placki , popularne w Turcji. Łączą w sobie to co lubię czyli pizze z jagnięciną. przepis znaleziony tutaj. Nigdy nie jadłam Lahmacun w miejscu jej powstania czyli w Turcji. Pierwszy i ostatni raz zetknęłam się z takim plackiem w tawernie prowadzonej przez turecką rodzinę gdzieś w głębi wyspy Kos i było to na tyle dawno że nie potrafię(...)pieprz. Wymieszać dokładnie za pomocą rąk . Powinniśmy uzyskać gładki farsz .Piekarnik nagrzać do 240 - 250 st C. Jeżeli używamy kamienia do pizzy umieścić go na środkowej półce i nagrzewać co najmniej 40 minut zanim zaczniemy piec placki.Wyrośnięte ciasto podzielić na 6 części. Placki przygotowywać po kolei. Rozwałkować pierwszy na cienki okrąg, podsypując w razie potrzeby mąką. Przełożyć na łopatę

Stare Gary
Ciastka francuskie z kajmakiem 363

połowa puszki masy kajmakowej z  KRUCHEGO CIASTA MILIONERA, więc postanowiłam połączyć dwa moje ulubione składniki: ciasto francuskie i kajmak. A poza tym dziś lenistwo wzięło nade mną górę i nie byłam w stanie wymyślić nic kreatywniejszego (Na obiad przygotowałam pizzę na gotowym kupnym spodzie!) :) Wykonanie jest banalne - potrzebujemy jedynie rozgrzany piekarnik, ostry nóż i wymienione składniki :) No to zaczynamy

My Culinary Art
Tarta z boczkiem, serem i marynowanymi pieczarkami 173

lubię pizzę? Hmmm, niekoniecznie, chyba że jest domowa... Ale tarta.... Pychota.   Tu przedstawiam Wam propozycję z mnóstwem sera, z boczkiem i marynowanymi pieczarkami. Można ją uznać za szybką przekąskę, śniadanie, obiad czy kolację.  Idealnie smakuje na ciepło - jak i po ostygnięciu. Polecam! Tu znajdziecie inne przepisy na tarty - klik . (Forma o średnicy około 28-30 cm) Ciasto: 200g

Di gotuje
Quiche z cukinią, łososiem i serem owczym 225

Quiche nie jest zbyt popularne w mojej kuchni i przeważnie przegrywa z pizzą. Zrobiłam je trzeci raz w domu, natomiast w pracy robimy je co tydzień, zawsze w środy. Chociaż nie przepadam za tym wypiekiem, wczoraj miałam wielką ochotę na kawałek kalorycznego, chrupkiego ciasta z miękkim, bogatym, serowo-warzywnym nadzieniem. W pracy nie robimy quiche na cieście kruchym(...)jednej wielkiej formie, piekłam w małych foremkach do tart. Do quiche, podobnie jak do tarty i pizzy, można dodać właściwie wszystko, co nam zbywa w lodówce, jednak nie dosłownie - kompozycja składników może bardzo niekorzystnie wpłynąć na smak. I pamiętajmy, że nadzienie ciasta zalane będzie delikatnym, dość neutralnym w smaku sosem, dobrze jest więc dodać jakiś pikantny element do środka. Moje

Kuchnia Prezydentowej
Domowa pizza z pieczoną dynią, rozmarynem, fetą oraz świeżą rukolą. 191

dodaję ją do ciastek, pesto, zup, a tym razem swoje miejsce znalazła na pizzy :) Pizza nam się utarła tylko z sosem pomidorowym a tu taka pyszność z pieczoną dynią. Dynię wcześniej piekę z rozmarynem, zapach unoszący się po domu .....bezcenny.  SKŁADNIKI : ciasto   3 szklanki mąki pszennej  1 szklanka wody letniej  1 łyżeczka soli  1 łyżeczka(...)łyżki oleju,blendujemy  doprawiamy do smaku przyprawami. Wyrośnięte ciastko, dzielimy na 3 części, każdą po kolei rozwałkujemy, na ciasto nakładamy naszą dynię, plastry salami, pokruszoną fetę, posypujemy świeżym rozmarynem. Nagrzewamy piekarnik wraz z blachą do 200 stopni. Ja moją pizze układam na desce ze sklejki (duży prostokąt) posypuję ją mąką i gotową pizze zsuwam na rozgrzaną blachę. Zmniejszamy

Basia w kuchni
Pizza fit na cukiniowym spodzie. 184

odtłuszczonej, pizza będzie jeszcze lżejsza 1 cebula papryka, garść rukoli Cukinie ścieramy na grubych oczkach, następnie odcedzamy (najlepiej zawinąć w czystą ściereczkę i wycisnąć BARDZO DOKŁADNIE nadmiar wody). Dodajemy jajka, mąkę i zmielone np. blenderem otręby i siemię. Rozprowadzamy cienką warstwę (ok.40cm średnicy) na kształt koła na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (można ją wcześniej podgrzać, wtedy ciasto będzie bardziej(...)którym wszystko muszę robić na wyczucie. Powinna się piec mniej więcej 20 minut w 180 stopniach, ale najlepiej kontrolować czas i temperaturę. Ciasto powinno mieć chrupiące brzegi. Po upieczeniu na spód nakładamy przecier/keczup i posypujemy przyprawą do pizzy. Nakładamy wcześniej podduszone pieczarki z cebulą i cienkie plastry mozzarelli. Pieczemy w 180 stopniach do roztopienia sera. Po wyjęciu posypujemy rukolą

Powiedz dietom nie
PIZZA Z KURCZAKIEM 1162

taką alternatywę fast foodów. Polecam każdemu, nie tylko małym łasuchom.Składniki na 2 pizze:3,5 szklanki mąki1 szkl ciepłej wody1/2 kostki drożdżyłyżka soliłyżka cukru1/3 szklanki olejuSos do pizzy:używam takiego ze słoikówhttp://zmajeczkawkuchni.blogspot.com/2014/09/przecier-z-cukinii.htmldodatki:30 dag piersi z kurczakaprzyprawa do gyrosapuszka kukurydzy z puszki1 papryka czerwona1 czerwona cebulazioła prowansalskie1 opakowanie sera tartego mozzarella Mlekovita 150 gWykonanie:Piersi z kurczaka kroję(...)łyżki mąki. Pomieszać, odstawić w ciepłe miejsce na podrosnięcia. Do mąki dodajemy wyrosnięty zaczyn,wodę, olej i zagniatam. Ciasto dziele na 2 części. Jedną część rozwałkowuję, układam na okrągłej blasze. Smaruję połową słoiczka o poj. 330 ml sosu do pizzy. Na sos wysypuję połowę tartej mozzarelli, rozkładam połowę kurczaka, połowę puszki kukurydzy, połowę pokrojonej w piórka cebuli oraz połowę pokrojonej

Z Majeczką w kuchni
PIZZA ZE SZPINAKIEM, RODZYNKAMI I PESTO 166

orzeszków piniowych, starty parmezan, wlej 3 łyżki oliwy z oliwek, i zmiksuj wszystkie składniki do uzyskania gładkiej konsystencji pesto. Spód do pizzy rozwiń na blaszce, pozostawiając go na papierze do pieczenia. Przy pomocy pędzelka kuchennego posmaruj ciasto oliwą z oliwek, a następnie posmaruj cienką warstwą bazyliowego pesto. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 15 min. W międzyczasie

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska