Kolejna sprawdzona propozycja imprezowa. Ciasto francuskie jest naprawdę wspaniałym rozwiązaniem, kiedy chcemy przygotować coś wyjątkowego , a nie mamy czasu na długie gotowanie. Jest to dobra alternatywa dla pizzy. Swoją tartę możemy skomponować z niezliczonej ilości składników. Ja dziś proponuje dość klasyczną wersję z pieczarkami, salami, pomidorkami koktajlowymi i 3 serami. Tarta na cieście francuskim z salami, pieczarkami i pomidorami Składniki
Mania GotowaniaProste pizzerinki z ciasta francuskiego z dodatkami w stylu włoskim... pomidorkami koktajlowymi, oliwkami, mozzarellą oraz bazylią. Mogą być świetną alternatywą dla tradycyjnych pizzerinek z ciasta drożdżowego
Kuchnia MagdaLenywyłożeniu na blachę i spłaszczeniu dłońmi można dodatkowo posmarować roztrzepanym jajkiem. Czekoladowe ślimaki najlepiej smakują kiedy są świeżo upieczone. Lubisz dania z ciasta francuskiego? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Zawijasy o smaku pizzy. The post Czekoladowe ślimaki appeared first on MeCooks
mecooksJuż wielokrotnie pisałam, że moim ulubionym posiłkiem w ciągu dnia są śniadania. Jeśli tylko mam czas i okazję to zjadam je bez pośpiechu, wręcz leniwie, w
Ostra na Słodkoszansę i metodą prób i błędów zaprzyjaźniłyśmy się :P Mąkę z ciecierzycy wykorzystuję do wytrawnych placków, naleśników albo do przygotowania spodu do pizzy. Lubię ją za to, że wystarczy ją połączyć z wodą i ciasto wychodzi idealne. Nie ma potrzeby dodawania jajek lub zamienników typu siemię lniane. Jest to więc świetna opcja dla wegan lub gdy chcemy ograniczyć spożycie
HealthyCreationspieczarki z marchewką i papryką z dodatkiem soli i ziół prowansalskich do momentu wyparowania wody. Dodaję ziemniaki, ketchup i ser, mieszam. Spód do pizzy dzielę na 12 części, wykładam nim formę do muffinek formując koszyczki. Ciasto napełniam farszem, posypuję suszoną natką, w środek wbijam zwinięte plasterki salami. Zapiekam w 220 stopniach około 15-20 minut (do zarumienienia ciasta
JejKuchniaSKŁADNIKI NA DUŻĄ BLACHĘ Z PIEKARNIKA: Ciasto 2 szklanki mąki 1 szklanka ciepłej wody 2 łyżki oleju rzepakowego Sól i pieprz do smaku 1 saszetka suchych
Gotowanie PatkiSKŁADNIKI NA DUŻĄ BLACHĘ Z PIEKARNIKA: Ciasto 2 szklanki mąki 1 szklanka ciepłej wody 2 łyżki oleju rzepakowego 1 saszetka suchych drożdży Szczypta cukru trzcinowego 1
Gotowanie PatkiWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 35 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4 Składniki: 375 g ciasta francuskiego, po 1/2 niedużej papryki zielonej, żółtej
JejKuchniaWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 35 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4 Składniki: opakowanie ciasta francuskiego (375 g), pierś kurczaka, przyprawa kebab-gyros
JejKuchniaKlasyczne focaccia, czyli pyszna włoska przekąską z ciasta drożdżowego. Tym razem z dodatkiem rozmarynu, gruboziarnistej soli i oliwy z oliwek. Drożdże wymieszać z mąką. Dodać wodę
BullioPizzerinki z ciasta francuskiego to szybka i pyszna przekąska, gdy nie mamy czasu na stanie w kuchni lub gdy pojawią się niespodziewani goście. Dobrze smakują zarówno
Kuchnia MagdaLenypołączenie na pizzy musiało powstać. Uwielbiamy figi i ser kozi. Wyszło pysznie <3 Składniki Ciasto: 500 g mąki pszennej 1 szczypta soli 7 g świeżych drożdży 1 szczypta cukru 270 ml ciepłej wody 2 łyżki oliwy z oliwek Pesto z rukoli: 1 garść rukoli 1 łyżka orzechów włoskich 1 ząbek czosnku 70 ml oliwy z orzechów włoskich sól, pieprz
R'n'G Kitchenchyba lepiej przyciągającego zapachem dania jak pizza, pizzerinki i tym podobne wypieki. Gdy z kuchni rozchodzi się zapach ciasta drożdżowego, aromatycznych przypraw i pieczonych warzyw to moje dziecko co chwilkę przybiega zaglądać do piekarnika, czy już gotowe. Nie musze chyba dodawać, że gotowe bułeczki znikają w mgnieniu oka :) I nie tylko dzieci je kochają! ciasto: 250 g mąki pszennej
Mienta blogKolejna propozycja pizzowych wariacji. Standardowy farsz do pizzy zrolowany smakuje zupełnie inaczej. Pizza podana w ten sposób jest bardziej podzielna i zyskuje więcej porcji. Ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej 20 g świeżych drożdży 1 szklanka letniej wody 0,5 łyżeczki cukru 0,5 łyżeczki soli 3 łyżki oleju Nadzienie: 4 łyżki keczupu Oregano 10 plastrów wędliny (szynki drobiowej
VioletoweKucharzenie