pikantny - 500 przepisów (strona:15/34)

Leczo z papryki i cukinii 155

Leczo dobre na wszystko :) Z takiego założenia wychodzą chyba wszyscy :)  Jak go nie kochać za ten pikantny smak papryki i delikatność cukinii? Pyszne na obiad, czy  na imprezę, Podzielne. Można je pasteryzować, więc to jego dodatkowy atut. Należę do grona tych osób, które uważają, że leczo smakuje najlepiej drugiego dnia, kiedy wszystkie składniki się wzajemnie połączą i wydobędą

ChilliJemy
Caprese 467

sałatki są pomidory- powinny być soczyste, pełne słońca i słodyczy. Oliwa z oliwek najwyższej jakości, jeśli jest tłoczona przez gospodarzy, to będzie gęsta i ciemnozielona, a w smaku lekko pikantna. Będzie pachniała świeżo zerwaną oliwką , której skórkę natniecie paznokciem, wyczuwając zapach ostry , zdecydowany. W caprese kluczowa rolę gra również mozarella, jeśli jest to mozarella di bufala, to zapewne będzie pyszna

Z Kuchni Do Kuchni
Schabowy w migdałach i kukurydzy z winną modrą kapustą 112

każdej strony przyłożyć na talerzu z płatkami, jeszcze raz obtoczyć w jajku i porządnie w płatkach. Smażyć na gorącej oliwie na złoto.   Podobne przepisy Grillowany schab w owocowo-pikantnej marynacie Kapuśniak rozgrzewający Dymne polędwiczki wieprzowe z karmelizowanym sosem... Winna kapusta modra .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px;background

Pociąg Do Kuchni
Krem z pieczonej marchewki 139

młoda marchewka jest latem, nie jest rozgrzewająca, choć bez problemu można ją zmodyfikować do jesienno-zimowej wersji. Zupa krem z pieczonej marchewki jest aksamitna, lekko słodka od mleka kokosowego, pikantna od imbiru i chili.   Składniki: – 1,5-2 litry bulionu (przepis tutaj ) – 1-2 pęczki młodej marchewki – 400 ml (1 puszka) mleka kokosowego – kawałek imbiru

Pociąg Do Kuchni
Dorsz z kurkami i sosem śmietankowo cytrynowym 172

dosyć wysokiej temperaturze. Kurki powinny się naprawdę smażyć, a nie gotować . Dodaj pietruszkę i rozmaryn, przypraw solą i pieprzem i smaż jeszcze przez minutę. Podaj usmażonego dorsza z sosem, pikantnymi kurkami i ziemniakami (na zdjęciu smażone młode ziemniaki w mundurkach

codojedzenia
Sakiewki z papieru ryżowego z nadzieniem mięsno - warzywnym 386

zdjęciach :) W tej drugiej formie będą przy kolejnej okazji z innym nadzieniem :)      Składniki :  1 filet z piersi kurczaka  2 łyżki sosu sojowego 2 papryczki pikantne  1/2 marchewki  5 łyżek zielonego groszek gotowanego na parze  szczypiorek  10 szt papieru ryżowego  Przyprawy :  papryka wędzona pieprz czosnkowy  curry chińskie ( kardamon, kmin

Parowar Faceta
Kabaczek panierowany 189

bułce jajku i ponownie w bułce. Smażyć na wolnym ogniu na rumiany kolor z dwóch stron. Kabaczek po usmażeniu musi być miękki. Można podawać z ketchupem lub innym ulubionym pikantnym sosem kabaczek panierowany

O kuchni z uczuciem
Curry z łososiem i makaronem ryżowym 174

Aromatyczny, gęsty, pikantny sos na bazie mleczka kokosowego, z łososiem, warzywami i makaronem ryżowym. Jeśli nie macie czasu lub ochoty spędzać długich godzin w kuchni, ale chcielibyście po powrocie do domu zjeść sycący, gorący obiad lub kolację to jest to danie idealne! Przygotowuje się je w 15 minut, jest pyszne i z pewnością zaspokoi apetyt nawet największego głodomora. Polecam zapracowanym

Smakowity Blog Kulinarny
Surówka z rukoli 158

lekką ,wieczorną przekąskę. Składniki 80 g rukoli 200 g pomidorków cherry 4 łyżeczki marynowanego zielonego pieprzu Sos: 50 ml oliwy z oliwek 5 ml octu winnego 40 ml sosu pikantnego z mango i tamaryndowca (można zastąpić mieszanką musztardy ,chili i miodu) Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Rukolę przekładamy do czterech miseczek ,w których będziemy podawać surówkę

R'n'G Kitchen
Maslo orzechowe - na zdrowie. Drożdżowe bułeczki z masłem orzechowym i truskawkami 132

kawałkami orzechów Sante jest pozbawione substancji konserwujących i ulepszaczy smaku, ponieważ zostało technologicznie zabezpieczone przed gromadzeniem się szkodliwych tłuszczów typu trans. Doskonale komponuje się ze słodkimi, słonymi oraz pikantnymi potrawami. Firma Sante posiada   w swojej ofercie ponad 200 produktów, między innymi, mnóstwo suszonych owoców, produktów zbożowych, kasz, nasion i ciasteczek. Cały asortyment, który ma w sprzedaży  Sante znajdziecie

Kulinarne przygody Gatity
Pasta z wędzonej ryby i chili 162

ryby (oczywiście bez skórki czy panierki!).            Mimo dość sporej ilości chili pasta nie jest ostra, powiedziałabym, że jedynie lekko pikantna. Ale powiedzcie sami; czyż nie wygląda bardzo elegancko w tej bieli przeplatanej zielonymi akcentami koperku, czerwonymi papryczki i fioletowymi cebuli? :) Składniki: 80 - 100 g białej wędzonej lub pieczonej ryby

Kuchnia Prezydentowej
Fit- Wraps! 233

minut. Rozłóż tortillę, posmaruj sosem z patelni. Ułóż sałaty, ogórka, awokado, paprykę zioła, na sam wierzch kurczaka. Zroluj lub złóż wrapa "na kopertę".  Pyszne! Jeśli lubisz pikantne wykończenie dodaj odrobinę chili! Smakuje!!!  ;-) Pięknego Dnia! Buźka! Przepis zgłaszam do konkursu

SMYKWKUCHNI
122. Strączkowa przecieranka czyli: zupa krem z zielonej soczewicy i szpinaku. 291

łyżeczki curry, 1 łyżeczka ziaren kolendry, 1 pełna łyżeczka świeżo startej gałki muszkatolowej zmielona sól i pieprz oliwa z oliwek do smażenia -dodatkowo: śmietana, oliwa z oliwek, Pikantna mieszanka ziaren (firmy Ziarenkowo ) Przygotowanie: Szpinak rozmrażamy(jeśli mamy świeży blanszujemy gorącą wodą). Soczewicę przepłukujemy, namaczamy i gotujemy na półtwardo wedle przepisu na opakowaniu(jeśli będziemy ją gotować z dodatkiem ziół

Symfonia Smaków
Sałatka ziemniaczana z boczkiem 183

Sałatka ziemniaczana z dodatkiem boczku, jajek, w towarzystwie pikantnych porów i korniszonów. Można podać ją do grillowanych mięs, ryb czy warzyw. Składniki: 4-5 kremowych ziemniaków jednakowej wielkości 4 jajka 150 g parzonego boczku (w kawałku) kilka korniszonów 1 por (jasna część) mały kubek jogurtu naturalnego 1-2 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy 1 łyżeczka majeranku sól i świeżo mielony

Czerwień i błękit
Sos barbecue BBQ 125

domowym zaciszu. :) Smak nie będzie idealnie taki sam, ale myśl o tym, że jest o niebo zdrowszy zrekompensuje stratę. Sos idealnie smakuje do mięs w szczególności żeberek i pikantnych skrzydełek, kanapek z mięsem oraz jako sos do pizzy (smarujemy nim ciasto przed wypieczeniem). Potrzebujemy: 1 czerwoną cebulę 2 ząbki czosnku 4 łyżki ketchupu 4 łyżki musztardy 2 łyżki miodu

MamaOskarka