piersi z kurczaka z warzywami - 3715 przepisów (strona:116/248)

Kasza z warzywami i kurczakiem 107

oregano, bazylia, sól, pieprz, sos sojowy, papryka w proszku 1. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Przyprawiamy suszonym oregano, papryką, solą, pieprzem (lub gotową mieszanką przypraw do kurczaka) mieszamy i odstawiamy. 2. Gotujemy kaszę zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po ugotowaniu dodajemy łyżkę sosu sojowego i mieszamy. 3. Wszystkie warzywa (oprócz pomidorów i czosnku) siekamy i smażymy 3-4 minuty

NA MOIM TALERZU
Kasza z warzywami i kurczakiem 151

oregano, bazylia, sól, pieprz, sos sojowy, papryka w proszku 1. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Przyprawiamy suszonym oregano, papryką, solą, pieprzem (lub gotową mieszanką przypraw do kurczaka) mieszamy i odstawiamy. 2. Gotujemy kaszę zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po ugotowaniu dodajemy łyżkę sosu sojowego i mieszamy. 3. Wszystkie warzywa (oprócz pomidorów i czosnku) siekamy i smażymy 3-4 minuty

Na moim talerzu
WIOSENNA SURÓWKA Z KURCZAKIEM W SOSIE POMIDOROWO-KOKOSOWYM 140

kiszony cebulka porzeczki rukola sól DO SOSU Z KURCZAKA 1 pierś z kurczaka 1 cebula 2 ząbki czosnku kurkuma imbir w proszku ok 1/2 łyżeczki 1/2 puszki mleka kokosowego 1/2 puszki pomidorów pelati sól pieprz kolendra w ziarenkach ( rozgniotłam 1/2 łyżeczki w moździerzu) olej kokosowy lub masło Wszystkie warzywa pokroić w grubą kostkę. Rukolę poszarpać. Posolić wymieszane warzywa tuż przed

harrisa
Sałata rzymska z kurczakiem i jajkiem 113

powinna, a więc białko i warzywa. Jest więc dość sycąca i doskanale zastępuje obiad w gorące dni lata, a słodko-kwaśny sos dodaje jej konkretnego smaku. Doskonała na kolację z chrupiącą bagietką z masłem. Składniki: • 2 małe główki sałaty rzymskiej • 1 pierś kurczaka gotowanego w rosole • 1 ogórek zielony średni

To co kocham
KURCZAK W SOSIE SŁODKO KWAŚNYM 214

mąka ziemniaczana, ryżowa, ewentualnie pszenna - z innymi nie próbowałam 1. Piersi z kurczaka pokroiłam w kostkę ok. 3 x 3 cm. Marchewkę pokroiłam w "ćwierć plasterki", paprykę w wąskie paseczki (ok. 0,5cm x 3cm), cebulę w pół plasterki. 2. Na głębokiej patelni rozgrzałam olej kokosowy. Wrzuciłam pokrojone warzywa (bez kukurydzy). Zmniejszyłam na najmniejszy ogień i podsmażałam kilka minut

Vroblewska-fitlife
Zapiekanka z piersią z kurczaka i skorzonerą 179

ukąszenia żmij, dlatego nazywana jest także weżymordem. Skorzonera to zapomniane warzywo, które dopiero od jakiegoś czasu powoli wkracza do polskich kuchni. Warto się do niego przekonać, ponieważ ma korzystny wpływ na organizm i zawiera wiele cennych składników, które pomogą zregenerować się po zimie.  Składniki 250 g piersi z kurczaka 500 g skorzonery 4 małe ziemniaki 1 czerwona cebula

My Chcemy Jeść
Filet z kurczaka w sosie pomidorowym. 142

Składniki : pierś z kurczaka, u mnie pojedyncza 1 cebula 3 ząbki czosnku 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego 2 marchewki kawałek selera łyżka bazylii tłuszcz do smażenia szklanka wody lub rosołu sól, pieprz, cukier Przygotowanie ; Mięso umyć, pokroić w paski Warzywa  obrać i pokroić ( oprócz cebuli i czosnku), ( zmiksowałam na drobno) Pokrojoną cebulę i czosnek przesmażyć,  dodać  pokrojone

Proste Potrawy
Makaron chow mein z warzywami i pieczonym kurczakiem 174

instrukcji na opakowaniu. Pieczarki pokroić na półtalarki. Podsmażyć razem z warzywami azjatyckimi. Doprawić 1 łyżką sosu sojowego, cukrem, przyprawami i sokiem z cytryny. Następnie dodać odcedzony makaron. Dodać kolejną łyżkę sosu sojowego. Całość chwilę podsmażyć. Kurczak składniki na 1 porcje: 2 małe podudzia z kurczaka bez kości lub pół piersi z kurczaka 1-2 łyżki ciemnego sosu sojowego odrobina miodu

Fabryka pomysłów
Bogracz gulasz 211

Składniki: 2 cebule ok. 10 średniej wielkości ziemniaków 3 pojedyncze piersi z kurczaka 6 pomidorów 3 papryki 5-6 ząbków czosnku 1 puszka czerwonej fasoli 250 ml śmietanki do zup  przyprawy: sól himalajska, pieprz ziołowy, kminek mielony, natka pietruszki, papryka słodka, lubczyk Zacznijmy od przygotowania pomidorów i papryki. Warzywa obieramy - wskazówki jak to zrobić znajdziecie tutaj , a następnie blendujemy

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
PAPRYKA FASZEROWANA KURCZAKIEM I MOZZARELLĄ 175

Papryka to jedno z moich ulubionych warzyw,zaraz po pomidorach.Dziś propozycja papryki faszerowanej,która jest smaczna oraz świetnie wygląda.Przepisów jest mnóstwo,tutaj możemy kombinować na wszelkie sposoby wg naszego smaku i gustu.W mojej wersji papryka jest przecięta podłużnie,a środek stanowi pierś kurczaka z pomidorami i serem. Składniki:   3-4 papryki czerwone podwójny filet z kurczaka

Niespełnione zdolności kulinarne
Kurczak z mango i papryczką chilli 153

puszcze, sól, pieprz, 2 łyżeczki chili w proszku. Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka kroimy na mniejsze kotleciki. Każdy rozbijamy tłuczkiem i posypujemy przyprawami. Smażymy na patelni aż mięso się zarumieni. Mięso przełożyć do garnka. Na tej samej patelni rumienimy pokrojoną w piórka cebulę i drobno posiekaną papryczkę chili. Warzywa przekładamy do mięsa. Do garnka dokładamy pokrojone w kostkę mango. Całość

Pobite gary Barbary
Kapuśniak z młodej kapusty z pomidorami. 154

supermarketach przyciągają wzrok i podsycają nasz apetyt. Te pierwsze młode warzywa staram się omijać z daleka, niejednokrotnie bardzo zawiodłam się na ich smaku. Młodą kapustę widziałam już nieraz, ale dopiero teraz zdecydowałam się ją kupić. Ugotowałam z niej przepyszny i lekki kapuśniak. Do zupy dodałam wędzoną pierś z kurczaka, ziemniaki, marchewkę i pomidory oraz przyprawy. Kapuśniak posypałam posiekanym koperkiem

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Akcja "Sztuka Mięsa" edycja letnia - podsumowanie 236

papryką i cebulą (lokowanie produktu) autorka: Dusia | blog: Kluskowopl Pierś z kurczaka na warzywnej kaszy jaglanej. autorka: Brzuszki Łakomczuszki | blog: Brzuszki Łakomczuszki imbirowe skrzydełka autorka: kasiekw | blog: kasiekw gotuje Diabelski boczek autorka: Marikijka | blog: pyszne.blox.pl Kurczak zapiekany w cieście (2) autorka: Marikijka | blog: pyszne.blox.pl Kurczak w ziołach zapiekany z warzywami autorka: Marikijka | blog: pyszne.blox.pl Łopatka wieprzowa zapiekana z ziemniakami autorka

Kuchenna Kontrrewolucya