piersi z kurczaka z warzywami - 3715 przepisów (strona:110/248)

Warzywne misz-masz z kurczakiem i kaszą gryczaną 324

pożywnie i smacznie :) Składniki: 4 garści kaszy gryczanej cukinia 3 pieczarki 2 papryczki chilli pół wiązki selera naciowego puszka pomidorów bez skórki łyżka śmietany pierś z kurczaka (ja wykorzystałam ok 2/3 pojedynczej piersi) opcjonalnie pomidory suszone przyprawy: sól, pieprz, zioła, papryka ostra Wykonanie: Przed przystąpieniem do przygotowania potrawy, wstawiamy na gaz wodę na kaszę, ok szklanka wody na 4 garście(...)Podlewamy niewielką ilością oleju, solimy, by puściły wodę, mieszamy i dusimy na małym ogniu pod przykryciem. Po kilku minutach przyprawiamy pieprzem, papryką oraz ziołami i dalej dusimy. Gdy warzywa zmiękną, a kurczak dojdzie, dodajemy pomidory z puszki oraz łyżkę śmietany. Mieszamy i pozostawiamy na małym ogniu już bez przykrycia w celu zredukowania płynów. Gdy płyn odparuje, na patelni pozostanie gęste

Taste Of My Day
Kurczak w sosie pieczarkowym z brokułami i pieczonymi ziemniakami 345

Ostatnio będąc na zakupach zobaczyłam w sklepie ładne pieczarki i postanowiłam je kupić tym bardziej że dawno nie było u mnie nic pieczarkowego. Akurat weekend był

Kuchenne Wariacje
Sałatka z białej fasoli i granatu 174

blanszowane warzywa oraz dresing podkręcony anchois. Dla mięsożerców z plastrami gęsi (dobrze smakuje też z kaczką i grillowanym kurczakiem), w wersji wegetariańskiej bez gęsi i anchois w dresingu.Czas przygotowania:15 minutPorcje:2   Składniki:1 puszka białej fasoli,1 granat,3 liście jarmużu,10 brukselek,Płatki chili,½ łyżeczki soli i ½ łyżeczki cukru,Kilka plastrów pieczonej piersi z gęsi

SzczyptaSmaQ
Kapsalon – Holenderski fast food 34075

każdy mógł sobie nabrać tyle, na ile miał ochotę. Samo danie smakuje wyśmienicie. Frytki z podsmażonym kurczakiem, obsypane serem cheddar, same w sobie smakują świetnie (frytki z serem – to dopiero wynalazek! Jadłam po raz pierwszy – pycha!), do tego porcja świeżych warzyw i obowiązkowo czosnkowy sos. Niby to fast food, w dodatku prosty i – można pomyśleć – mało(...)się spieszyć, bo po spróbowaniu ma się ochotę na więcej, więc choć porcja jest duża, może braknąć;)) Dla 6-8 osób około 8-9 dużych ziemniaków 3 duże pojedyncze piersi kurczaka 2-3 łyżki przyprawy kebab/gyros około 150-180 g żółtego sera (u mnie red cheddar) 1 średniej wielkości kapusta pekińska 1 czerwona cebula 1 zielony ogórek 2-3 pomidory

Smaki Na Talerzu
Kurczak pieczony z dynią i pomidorkami / Roasted chicken with pumpkin and tomatoes 302

całość utworzyła dosyć rzadką pastę. Umieść kurczaka na stole (piersiami do dołu) i wykrój lub wytnij nożyczkami do mięsa „kręgosłup” wraz z kuperkiem. Następnie rozłóż na płasko na stole i jeszcze dociśnij, po czym natrzyj dokładnie przygotowaną pastą. Mi trafił się kurczak już rozkrojony dokładnie odwrotnie Ułóż kurczaka na dyni i jeżeli to możliwe odstaw do lodówki(...)całą noc. Włącz piekarnik i ustaw go na 180 oC, włóż kurczaka i piecz przez 30 minut. Następnie zmniejsz temperaturę do 160 oC i piecz kolejną godzinę lub do momentu aż kurczak będzie upieczony (można to sprawdzić termometrem kuchennym lub gdy po nakłuciu udka wypływa przeźroczysty płyn). Przełóż kurczaka z blaszki, przykryj go folią aluminiową i odstaw. W tym czasie

karmelowy
GALARETKA DROBIOWA 196

mielonej papryki liść laurowy, ziele angielskie sól, pieprz Wykonanie: Zaczynamy od przygotowania bulionu. Udko oraz pierś myjemy, wkładamy do garnka i zalewamy ok. 3 litrami zimnej wody. Zagotowujemy. Po zagotowaniu zmniejszamy ogień, zbieramy szumowiny (pianę, która powstała na powierzchni) i wrzucamy obrane i opłukane warzywa: marchewki, pietruszkę, selera, pora oraz ząbki czosnku. Dodajemy listki laurowe, ziele angielskie, ziarenka pieprzu. Gotujemy(...)małym ogniu, pod przykryciem 1,5-2 godz. Po tym czasie, wyjmujemy na talerz udko, fileta z kurczaka i marchewkę. Pozostałe warzywa wyrzucamy. Bulion przecedzamy przez sitko, doprawiamy solą, pieprzem, papryką mieloną i wlewamy do niego sok z cytryny. Żelatynę namaczamy w niewielkiej ilości zimnej wody, aby spęczniała. Następnie wrzucamy ją do gorącego bulionu i rozpuszczamy.  Ugotowane mięso kroimy

Kuchnia MagdaLeny
Tarta z ciasta francuskiego na zielono 178

Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę i przyprawiamy pieprzem cayenne, solą, kurkumą i curry. Podsmażamy na patelni. 3. Gotowego kurczaka przekładamy do miseczki i na tej samej patelni podsmażamy chwilę szpinak. 4. Ciasto rozkładamy w brytfance wyłożonej papierem do pieczenia. Zaginamy brzegi ciasta. Wylewamy przygotowany wcześniej sos na ciasto, a następnie układamy pokrojoną w plasterki cukinię i kurczaka(...)piekarnika na kolejne 10-15min. 5. Przed wyjęciem z piekarnika upewniamy się, że ciasto ładnie się zarumieniło, jeżeli nie to zostawiamy jeszcze na chwilę. Smacznego ! CZY WIESZ, ŻE? Warzywa Bonduelle uprawiane są w najlepszych strefach klimatycznych dla danych warzyw, dlatego Kukurydza pochodzi z ciepłych Węgier, a groszek z Polskich Kujaw

Podwójnaporcja
Makaron sojowy z kurczakiem i warzywami 267

pół pojedynczej piersi kurczaka 1/3 puszki kukurydzy konserwowej kiełki na patelnie sos sojowy przyprawy: curry, przyprawa do dań orientalnych, pieprz Wykonanie: Kurczaka drobno kroimy, wraz z brokułami smażymy na wolnym ogniu, na niewielkiej ilości tłuszczu. Przyprawiamy curry i mieszanką przypraw orientalnych. Makaron zalewamy wrzątkiem i pozostawiamy pod przykryciem na 3 - 5 minut, następnie odcedzamy. Na patelnię do kurczaka dodajemy kukurydzę(...)oraz kiełki i dalej smażymy. Gdy warzywa są miękkie, a kurczak usmażony, brokuły kroimy na drobne części. Dodajemy wcześniej przygotowany makaron, przyprawiamy sosem sojowym i mieszamy. Nakładamy na talerze i jemy :) Smacznego

Taste Of My Day
Sataye z kurczaka z imbirowym sosem 121

smaku   Wykonanie: – Piersikurczaka pociąć na paski, doprawić solą, pieprzem i sosem sojowym. – Marynować ok. 30 minut w lodówce, po czym nabić paski kurczaka na drewniane patyczki. – Cukinię pokroić na makaron lub za pomocą temperówki do warzyw, zalać wrzątkiem na 3 minuty, odcedzić. – Makaron

To co kocham
Kurczak wędzony 253

wlewamy tyle wody aby nasz kurczak był całkowicie przykryty. Do garnka wkładamy warzywa i zaczynamy gotować. Gdy zacznie się gotować zakręcamy gaz wkładamy termometr i czekamy aż temperatura spadnie do 80 stopni. I staramy się utrzymać 75-80 stopni. Następnie wkładamy kurczaka z sondą wbitą w pierś najgrubszą część tuszki. Gdy osiągnie 72 stopnie wyjmujemy delikatnie aby ostygł. Później wieszamy

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Sałatka z zupek chińskich (z kurczakiem i kapustą pekińską) 352

puszka czerwonej fasolki (pominęłam; dodałam groszek) Dodatkowo: majonez sól, pieprz   Umyte piersi z kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć przyprawami i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Mięso przełożyć do miski (dużej). Kapustę pekińską drobno posiekać, paprykę pokroić w kostkę, kukurydzę i fasolkę/groszek - odcedzić z zalewy. Warzywa połączyć z mięsem. Dodać makaron (pokruszony, twardy) i przyprawy (również olejki, jeśli

Di gotuje
Makaron z sosem śródziemnomorskim 170

przykryj garnek pokrywką i duś warzywa, do czasy aż wszystkie zmiękną. Gdy warzywa będą już gotowe zmiksuj je za pomocą blendera. Przypraw suszoną bazylią, solą i pieprzem. Sos podawaj z makaronem, najlepiej tagliatelle, posypany świeżą bazylią. Spróbuj także: Makaron z brokułami i suszonymi pomidorami pierś z kurczaka pomidory brokuły Penne z awokado awokado makaron pomidory Pene z sosem tuńczykowo-pomidorowym

Fit&Fast Kitchen
PASZTET DROBIOWY Z PISTACJAMI 270

bulionu warzywnego dodajemy obrane marchewki i pietruszki, wkładamy też udka i pierś z kurczaka. Gotujemy ok 60 minut.Po tym czasie mięso wyjmujemy z rosołu, po ostudzeniu obieramy udka od kości.. Bułkę moczymy w rosole, odciskamy. Przez maszynkę do mięsa trzykrotnie przepuszczamy mięso, bułkę i warzywa oraz połowę obranych pistacji. Gotową masę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Dolewamy szklankę bulionu

Z Majeczką w kuchni
SAŁATKA GYROS 150

czerwone cebule groszek + kukurydza przyprawa gyros keczup,majonez sos czosnkowy  Pierś z kurczaka pokroić w kostkę,przyprawić przyprawić przyprawą,dokładnie wymieszać.Można zostawić na chwilę w chłodnym miejscu,ale nie jest to konieczne.Podsmażyć mięso na oleju,odsączyć na ręczniku papierowym i wystudzić. Pozostałe warzywa pokroić w kostkę,groszek i kukurydzę odsączyć z zalewy(użyłam małej puszki groszku

Niespełnione zdolności kulinarne