szaszłyki, kiełbasa i karkówka kojarzy nam się grillem. Coraz częściej grillujemy warzywa, sery i wiele innych produktów. Dzisiaj mam dla Ciebie zraziki z kurczaka podawane na serku halloumi, są bardzo proste w przygotowaniu i na pewno zadowolą w smaku nie tylko Ciebie. 4 porcje Składniki: 1 pierś kurczaka oliwa do smarowania sól i pieprz odrobina czerwonej słodkiej papryki
Niezły Młynekdanie z cukinią w roli głównej. Nadziewane kaszą jaglaną i warzywami, w towarzystwie kurczaka - polecam wszystkim dbającym o linię :) SKŁADNIKI (dla 4 osób - 1 porcja(2 połówki) -ok. 300 kcal 4 średnie cukinie (250-300 g każda) 1 woreczek kaszy jaglanej 400 g filetu z piersi kurczaka 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 150 g zielonej fasolki mrożonej
Moje Kuchenne RewelacjeDodaję szczyptę cukru oraz sól i pieprz do smaku. Mieszam. Pierś z kurczaka dzielimy na 4 części jak na kotlety. W miseczce łączę bazylię, paprykę, sól, pieprz, przyprawę gyros oraz oliwę. Obtaczam w panierce kurczaka i grilluje z obu stron. Kroje w cienkie plasterki po zgrillowaniu. Warzywa drobno kroję, delikatnie solę i mieszam. Wrapy smaruję ketchupem, wykładam 2 łyżki
ChilliJemyczarne i zielone 3 jajka na twardo pieczony kurczak,lub duża pierś z kurczaka podsmażona w kawałkach z przyprawą do kurczaka, na sos: ząbek czosnku 3 łyżki majonezu 3 łyżki śmietany sól,pieprz PRZYGOTOWANIE: na dużych talerzach,układamy najpierw sałatę lodową pokrojoną w kawałki,potem resztę warzyw-pomidory,ogórki,papryka pokrojone w dużą kostkę,cebula w pół plasterki,feta
Swojskie jedzonkospróbować. Składniki: 1 spora żółta cukinia 3 marchewki 1 cebula 1 pojedyncza pierś z kurczaka 3 ziemniaki mały słoik suszonych pomidorów w oleju słoik pesto ( zielone ) 1 puszka pomidorów 2 ząbki czosnku sól pieprz biały grzanki tarty ser Wykonanie: Mięso gotujemy w osolonej wodzie, szumujemy, dodajemy pokrojone warzywa/ owoce ( jeżeli cukinia jest duża należy ją obrać i usunąć nasiona
Smaki Ewyszparagi nadal trwa. Kolejną naszą propozycją na danie z udziałem tego fantastycznego warzywa jest kurczak w aksamitnym sosie z białymi szparagami i boczkiem oraz dodatkiem listków bazylii. Danie dość szybkie w przygotowaniu i niezwykle smaczne. Świetnym dodatkiem do niego będą młode ziemniaki lub biały ryż. Składniki: 4 piersi z kurczaka Około 100gram wędzonego boczku Pęczek białych szparagów 250ml śmietany kremówki
Kolizje SmakówSkładniki: szaszłyki pierś z kurczaka (można też użyć mięsa gulaszowego jednak wtedy szaszłyk będzie trzeba dłużej smażyć/piec) papryka cebula pieczarki posypka bosforska Skworcu olej Można też użyć: boczek, cukinię, pomidora bez miąższu, itd. ryż koperkowy: ryż koperek masło vegeta Kurczaka kroimy w nieduże kawałki i obtaczamy w posypce bosforkiej (ja zostawiłam kurczaka w przyprawach na noc). Warzywa również kroimy
Brzuszki Łakomczuszkipewno zmieni nieco smak. Polecam miłośnikom prawdziwych azjatyckich smaków. Kung Po Chicken Składniki: 2 ząbki czosnku 2 cm świeżego imbiru 2 piersi kurczaka 3 suszone papryczek chili ½ szklanki orzechów ziemnych lub nerkowca 1 papryczka chili około 3 łodygi cebulki dymki 1/3 szklanki pędów bambusa (opcjonalnie) ½ marchewki (opcjonalnie) zielona fasolka* (opcjonalnie(...)jasnego ½ łyżki skrobi kukurydzianej Przygotowanie: Kurczaka kroimy w niedużą kostkę. Składniki marynaty mieszamy i zalewamy nimi kurczaka. Wstawiamy do lodówki na 30 minut. Imbir oraz czosnek kroimy w malutką kosteczkę. Świeżą papryczkę chili w plastry. Każdy kawałek mięsa osobno panierujemy dokładnie w skrobi. W woku rozgrzewamy około 5-6 łyżek oleju (kurczak ma być w nim zanurzony
Mania Gotowanianajlepsze - można do nich wrzucić na co ma się ochotę. Tak jak z sałatką. Jeśli mamy ochotę na makaron lub ryż to wybieramy już tylko dodatki: kurczak, mielone, ryba, warzywa, sosy, itp. I to jest smacznie fajne:) Ja akurat wymyśliłam to danie, gdy te składniki miałam w domu. Jeśli nie macie parmezanu możecie dodać trochę tartego żółtego sera. Będzie równie(...)żółty ser. Składniki (na dwie osoby): 150 g makaronu conchiglioni rigati + szczypta kardamonu (75 g makaronu na osobę, wychodzi 7-8 muszelek na osobę) połowa podwójnej piersi z kurczaka (zazwyczaj kupuje się podwójne) szklanka mrożonej marchewki + groszek (kupuję mix, złączona marchewka i groszek) 1 średnia cebula ząbek czosnku pół szklanki tartego parmezanu (ewentualnie tarty żółty ser) oliwa z oliwek / masło
Zasmakuj Kuchniinnych tłustych mięs. Liczę, że przypadną Wam do gustu :)Jako pierwsze prezentuję szaszłyki z kurczaka. Składniki: pierś z kurczaka przyprawy (koperek, sól, pieprz, curry, przyprawa do kebabu/gyrosu/grilla) papryczka chilli oliwa z oliwek, ok 1-2 łyżek cukinia papryka czerwona pieczarki Filet z kurczaka dokładnie myjemy, oczyszczamy z błonek, kroimy w spore kawałki i przekładamy do miski, gdzie przyprawiamy go solą(...)pieprzem, curry, dodajemy koperek, oliwę z oliwek, rozdrobnioną papryczkę chilli i przyprawę np. do gyrosa. Filet odstawiamy na ok 30 minut, w tym czasie myjemy i przygotowujemy warzywa, potrzebne do przyrządzenia szaszłyków. Paprykę kroimy w spore kawałki, cukinię w plastry grubości ok 1 cm, a pieczarki na pół. Ale skoro robimy grilla jako dodatek proponuję świeże warzywa - pokrojony w plastry
Taste Of My Daypolecam Składniki:3 piersi z kurczaka1 duża cebula2 duże papryki (czerwona i żółta)około 8 pszennych tortilligarść świeżej kolendryoliwa do smażeniasólpieprzMarynata:2 łyżki oliwy1 łyżeczka słodkiej papryki1/2 łyżeczki chilli1 łyżeczka kminu rzymskiego (rozgnieciony)1/2 łyżeczki oregano1 ząbek czosnku (przeciśnięty przez praskę)1 łyżka soku z limonki1/2 łyżeczki soliDodatki:sałata lodowaguacamolesalsa frescastarty cheddargęsta, kwaśna śmietanaPrzygotowanie:Kurczaka pokroić w paseczki, dokładnie(...)się przyrumienią, od czasu do czasu mieszając. Gdy się podsmażą wyjąć.Na tą samą patelnię nalać troszkę oliwy, rozgrzać ją i dodać kurczaka wraz z marynatą. Smażyć do uzyskania złotego koloru, często mieszając. Dodać usmażone warzywa, pokrojoną świeżą kolendrę i wszystko wymieszać. W razie potrzeby posolić i popieprzyć.Podgrzać tortille, nałożyć na nie mięso i wybrane dodatki. Smacznego
Oryginalny smakobrać, pokroić w półksiężyce. Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Paprykę i chili umyć, osuszyć, wydrążyć z nasion. Słodką paprykę pokroić w paski, a chili w plasterki. Filety z piersi kurczaka umyć, osuszyć, podzielić na 4 kotlety (+ ewentualnie 2 polędwiczki) i przełożyć do miski. Obsypać vegetą i mąką ziemniaczaną, dodać jajo i dokładnie wymieszać. Tak przygotowane kotlety przykryć folią spożywczą(...)podsmażonych warzyw dodać wodę, ketchup i miód i wymieszać. Na wierzchu ułożyć podsmażone kotelty i całość dusić pod przykryciem, na małym ogniu, przez 10 - 15 minut. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Przed podaniem danie delikatnie wymieszać, tak aby sos pokrył kotlety. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzą 4 duże kotlety + 2 małe (z oddzielonych od piersi polędwiczek
Gospodyni Miejskamain 500 g piersi z kurczaka ciemny sos sojowy pół czerwonej papryki 2 marchewki mały por sezam czosnek granulowany* 1 łyżeczka miodu* pieprz cayenne sól pieprz olej kokosowy Przygotowanie: Mięso pokroić w paski, zamarynować w sosie sojowym ok. 2 h. Ugotować makaron wg informacji na opakowaniu. W woku rozgrzać olej kokosowy, usmażyć mięso, pod koniec dodać warzywa pokrojone w słupki
Malinowo w kuchniPropozycja na kolację w sam raz :) Syta i pysznaSkładniki:szklanka makaronu łazankipuszka groszku puszka kukurydzy3 jajka1/2 kg piersi z kurczakapół pęczka natki pietruszkisól,pieprzsłodka papryka3 łyżki
Z Majeczką w kuchniogniu mieszając aż warzywa zaczną mięknąć. Posypać mąką i podsmażać dalej mieszając, aż warzywa zaczną się lekko rumienić. Dodać dziki ryż i stopniowo wodę i bulion. Zagotować i zmniejszyć ogień – gotować aż warzywa zmiękną, około 20 minut na małym ogniu. Dodać pokrojonego w kostkę kurczaka i jeszcze podgotować aż dziki ryż zacznie mięknać (około 10-15 minut). W małym
Pociąg Do Kuchni