łyżki jogurtu naturalnego kilka listków świeżej melisy i mięty 1/4 łyżeczki soli i pieprzu Przygotowanie: Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy. Przyprawę do gyrosa mieszamy z olejem i nacieramy nią mięso. Wstawiamy do lodówki na 1 godzinę. W tym czasie myjemy i osuszamy wszystkie warzywa i owoce. Na talerz lub półmisek układamy sałatę. Ogórek i cukinię obieramy ze skórki
słodkie i nie tylko historie kulinarneDanie tajskie w 15 minut. Zielone curry z kurczakiem i warzywami duszonymi w mleczku kokosowym. Ostre, rozgrzewające i sycące. Danie najlepiej podawać z ryżem jaśminowym. Polecam! Zielone curry z kurczakiem Składniki na 4 porcje: puszka mleka kokosowego 400ml 2 piersi z kurczaka 2 łyżki zielonej pasty curry pół cukinii lub zielonej papryki 6 pieczarek świeża
Smak mojej kuchnismaczna, pikantna, sycąca, a przede wszystkim zdrowa. Soczewica czerwona doskonale współgra tutaj z warzywami. Polecam każdemu. Zapraszam... Skala smaku 10/10 zamiast papryki ostrej możemy użyć tylko słodkiej. 1 szklanka czerwonej soczewicy ok. 900 ml bulionu drobiowego lub wody 500 g piersi z kurczaka 1 czerwona papryka 1 cukinia 1 puszka posiekanych pomidorów bez skórki
Kubki smakuminut. Zdjąć pokrywkę i wymieszać kuskus widelcem. Odstawić do ostudzenia. W tym czasie pokroić warzywa i szynkę na kawałki (ich wielkość według uznania). Całość wymieszać i polać dużą ilością oliwy (u mnie 4 łyżki) i łyżką octu jabłkowego. ----- Podobne: Sałata z wędzoną piersią kurczaka Sałata z mozzarellą, brzoskwinią i... Szybki nowalijkowy obiad na kuskusie "W tańcu" Joanne Harris to zbiór
Weekendy w domu i ogrodzieoleju ok. 3/4 szkl. ciepłej wody Mięso przepuszczamy razem z ugotowanymi warzywami przez maszynkę. Cebule kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na złoto na oleju. Dodajemy do mięsa. Wbijamy jajko i wszystkie przyprawy. Dokładnie mieszamy. (jeśli mamy np., pierś z kurczaka i farsz jest zbyt suchy wtedy dolewamy trochę rosołu do farszu) Mąkę przesiewamy, dodajemy
Radość kipiąca uśmiechem.czosnek, kapary, rodzynki, musztardę, skórkę i sok z cytryny, miód, kolendrę, sól i pieprz. Dodać pierś z kurczaka i pozostawić do marynowania. W międzyczasie ugotować makaron al dente. Na patelni przesmażyć cebulę i paprykę, smażyć aż zmięknie, w trakcie smażenia można dolewać wody, aby warzywa się nie przypalały. Pod koniec smażenia papryki, na drugiej patelni, usmażyć kurczaka. Nie odlewać wydzielającego
Codzienne GotowanieProste, szybkie i lekkie danie idealne na obiad, kiedy nie mamy zbyt wiele czasu. Składniki: 200 gram piersi kurczaka 250 gram brokuł, dzielimy na
Mango PapajaPołączenie kilku podstawowych składników przyczyniło się do powstania smacznej sałatki świątecznej. Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 opakowanie tortellini z szynką prosciutto 1 opakowanie groszku
Kuchnia w czekoladziełyżeczkę musztardy, bazylię, sól i pieprz dodać do jogurtu i dokładnie wymieszać. Wykonanie tortilli: Pierś z kurczaka wyczyścić i pokroić w plasterki. Obsypać przyprawą do gyrosa i dokładnie wymieszać. Odstawić na minimum pół godziny. Usmażyć na patelni na łyżce oliwy z oliwek. Wszystkie warzywa pokroić w kostkę, posiekać cebulę, szczypiorek oraz koperek (Ja dodałam do nich łyżkę octu balsamicznego
The Sweet DamselPRZYGOTOWANIE - Wszystkie składniki myjemy, następnie kroimy. Do garnka wrzucamy Ziemniaki. Na koniec wrzucamy pierś z kurczaka. Następnie wlewamy 500 ml wody, doprawiamy garnek Vegetą, pieprzem i solą według uznania. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 30-40 min . Do momentu aż warzywa i mięso będzie miękkie. Smacznego
Sylwetka Od Kuchniniejednej osobie :) Filet z kurczaka w chrupkiej panierce SKŁADNIKI: 2 piersi z kurczaka 1 jajko 1 łyżeczka sosu chilli 2 szklanki płatków kukurydzianych tłuszcz do smażenia papryka słodka sól pieprz kolorowy sos sojowy ciemny (łyżka) 200 - 300 g mieszanki warzyw chińskich 200 g ryżu 1 łyżka masła PRZYGOTOWANIE
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiDanie te wymyśliłem na konkurs oleju kujawskiego "Pieczyste ze smakiem", chodziło o przepis na danie mięsne lub rybne przygotowane na ciepło z wykorzystaniem oleju smakowego Kujawski
Parowar FacetaChłodne popołudnia, zima rozgaszcza się na całego.Co może być lepszego od gorącej, aromatycznej zupy z mięskiem.Zwykła jarzynowa zupa to moja miłość! Ale dziś pojawiła
Kuchnia moimi oczamiwydrążamy środek. Delikatnie posypujemy w środku solą.Pierś kurczaka przygotowujemy w Papirusie zgodnie z opisem na opakowaniu lub oliwą smarujemy kurczaka i posypujemy ziołami prowansalskimi. Smażymy na patelni i kroimy w paski, mieszamy z gotowym ryżem i warzywami.Do środka pomidorów wkładamy po plastrze camemberta, a później wkładamy ryż z warzywami i kurczakiem. Na wierzch układamy kilka kawałków sera.Tak przygotowane pomidory
Miksturownikdrewniana. Składniki: pierś kurczaka pół główki kalafiora 1/2 łyżki żółtej pasty curry 1 papryczka chili 1 cebula 1 łyżeczka curry sól, pieprz puszka mleczka kokosowego 1 łyżeczka startego świeżego imbiru 2 ząbki czosnku 1/2 czerwonej papryki Marynata do kurczaka: 1 łyżeczka startego imbiru 2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki chili sól, pieprz 1 ząbek czosnku Wykonanie: Kurczaka zamarynować(...)Kalafiora podzielić na różyczki i ugotować go al dente na parze. Kurczaka podsmażyć w woku, dodać do niego pokrojoną w drobną kostkę cebulę, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i różyczki kalafiora. Paprykę pokroić w drobne paseczki, a chili w plasterki i dodać je do podsmażanego kurczaka z warzywami. Następnie składniki zalać mleczkiem kokosowym, dodać imbir, pastę curry i doprawić
Pasja Smaku