piersi z kurczaka z warzywami - 3715 przepisów (strona:99/248)

Sałatka z kurczakiem i sosem tzatziki 155

kryje się w sosie tzatziki i dobrze doprawionym mięsie. Całość dopełniają pyszne chlebki pita i warzywa. Do przygotowania tego przepisu użyłam tzatzików po polsku , jednak jeśli wolicie klasykę skorzystajcie z przepisu na klasyczne tzatziki Sałatka z kurczakiem i sosem tzatziki Składniki: 3 pojedyncze piersi z kurczaka 2 łyżki przyprawy gyros 1 łyżka przyprawy harrisa (nie pasty) 1 łyżka oleju

PatiGotuje
Pikantna zupa paprykowa 121

szklanki przecieru pomidorowego 180 ml mleka kokosowego (mała puszka, stała część plus woda) 1 duża pierś kurczaka przyprawy: sól, kolendra, garam masala Paprykę, bataty i marchewkę obieramy. Marchew ścieramy na tarce, bataty kroimy w kostkę. Paprykę oraz papryczkę chilli siekamy drobno lub mksujemy. Warzywa przekładamy do garnka zalewamy 1-1,5 l wody. Gotujemy. Dodajemy soczewicę, przecier pomidorowy i mleko

Kucharzyca
Rolada z kurczaka z serowo – warzywnym środkiem 173

oliwek Mieszankę warzywną gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie, odcedzamy. Filet z piersi kurczaka kroimy na plastry (jak na schabowe). Rozbijamy tłuczkiem. Każdy przyprawiamy przyprawą do kurczaka, słodką czerwoną papryką, solą i pieprzem. Na foli aluminiowej rozkładamy połowę kurczaka. Na nim układamy warzywa i starty na tarce o średnich oczkach ser. Dociskamy do mięsa. Wierzch przykrywamy resztą mięsa, podwijając

VioletoweKucharzenie
Ryż smażony po chińsku z kurczakiem 547

wrzątku dodać kurkumę, wymieszać i ugotować w nim ryż. Odcedzić i przepłukać zimną wodą, wystudzić. Pierś z kurczaka pokroić w paski, wymieszać z 2 łyżkami sosu sojowego i łyżką oleju sezamowego. Jajka roztrzepać i wymieszać z łyżką sosu sojowego. Cebulę dymkę i inne warzywa pokroić. Szczypior posiekać. W woku rozgrzać łyżkę oleju, podsmażyć cebulę, dodać kurczaka i smażyć na dużym

wyzwania kuchenne
KOTLET PANIEROWANY Z PIERSI KURCZAKA Z RYŻEM - OBIAD DIETA 1500 KCAL. 186

Wreszcie konkretny obiad zjadłam.Pierś mocno soczysta podana z warzywami zaspokoiła moja chęć na " mięso ".Danie proste do przyrządzenia. Danie 564 kcal. 1 niepełna szklanka ugotowanego ryżu 120 g. 1 łyżka posiekanego koperku 3 g. pierś z KURCZAKA 100 g. ćwierć jajka 12 g. 2 łyżki bułki tartej 20 g. sól pieprz liście sałaty 30 g. 2 łyżki jogurtu greckiego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Sałatka z brokułem, kurczakiem i kukurydzą 334

Brokuły to jedne z najzdrowszych warzyw. Mają wyjątkowe właściwości zdrowotne. Ja użyłam ich do przygotowania sałatki. Połączenie z kurczakiem, jajkami i kukurydzą dało znakomity efekt końcowy.   SKŁADNIKI: 1/2 brokuła, 1 pojedynczy filet z piersi kurczaka, 1/2 puszki kukurydzy, 3 jajka, 4 łyżki majonezu, 1 łyżka śmietany 18%, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Brokuła gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Studzę

Tradycyjna kuchnia Kasi
Tortilla pełnoziarnista. 145

pomidora, 6 rzodkiewek, kawałek świeżego pomidora, 4 liście sałaty, 70g wędliny drobiowej lub ugotowanej piersi z kurczaka ( ja miałam ugotowaną galantynę, którą użyłam), odrobina soli, pieprz, dwie gałązki bazylii - niekonieczne. Przygotowanie: Placek tortilli posmarować serkiem śmietankowym, następnie rozłożyć na nim liście sałaty. Warzywa i mięso pokroić w kostkę, lekko posolić (nie trzeba, jeżeli ktoś nie używa soli), popieprzyć

W kuchni u Moniki
Sałatka z gyrosem 121

mieszamy z jogurtem i wyciśniętym czosnkiem.Dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na 24 godziny. Pierś z kurczaka marynujemy w oliwie i przyprawie do gyrosa przez min.3 godziny.Następnie wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pekinkę myjemy,kroimy.Tak samo postępujemy z resztą warzyw. Wszystkie składniki łączymy ze sobą.Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem i polewamy sosem czosnkowym

Wielki apetyt
Sałatka z jarmużem, dynią i kozim serem 201

Doprawiamy solą i pieprzem następnie smażymy na patelni grillowej z dodatkiem oliwy albo oleju. Pierś z kurczaka kroimy na podobne paski, następnie nacieramy oliwą, doprawiamy solą, pieprzem, papryką i czosnkiem. Tak przygotowanego kurczaka smażymy na patelni grillowej z obu stron. Myjemy i osuszamy warzywa. Jarmuż rozrywamy w palcach na mniejsze cząstki i układamy na półmisku. Pomidorki suszone, paprykę i kozi

Bon Appetit Małgorzaty
Rosół / Broth 188

godz., ilość porcji: ok. 6 Zanim zaczniemy gotować zupę, przygotujmy kurczaka (ja użyłam piersi i uda z kurczaka) i makaron. Gotujemy makaron, a kurczaka dokładnie myjemy. Wlewamy buliony do garnka (najpierw zagotować bulion) z wodą i dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, włoszczyznę (warzywa trzeba umyć i obrać, ja ich nie kroiłam) i kurczaka. Stawiamy garnek

Projekty ze smakiem
Roladki z kurczaka, pieczona figa, dynia i chipsy z buraka! Dietetyczny obiad! 206

obierz ze skóry i pokrój w drobną kostkę, posól, posyp kardamonem. Na plaster- prostokąt z piersi kurczaka posyp świeże zioła, kosteczki z dyni, skrop obficie sokiem z cytryny można dodać ewentualnie świeży imbir. Dopraw solą. Zroluj w roladę. Ułóż w naczyniu do zapiekania. Warzywa: plaster lub plastry dyni polane miodem ( w zależności ile chcesz podać ;-) ), figę (natnij nożem na krzyż

SMYKWKUCHNI
Drobiowe szaszłyki z małych roladek 173

szaszłyki muszą być zawsze nadziewane na przemian, np. mięso, warzywo, itp... Jak się okazuje: NIE !  Przedstawiam Wam nowy pomysł i sposób na efektywne szaszłyki z mini roladek, jak Wam się podobają takie szaszłyki? ;)Składniki: 2 podwójne piersi kurczaka, 1 por, 1/2 czerwonej papryki, 4 suszone pomidory w oleju, 1 kabanos, 2 plasterki żółtego sera, 4 łyżeczki przyprawy do drobiu

Aga w kuchni
Warsztaty - Kobieca kuchnia makaronowa - relacja 174

dziwnego, że mężczyzn wśród uczestników nie było. Za to było dużo mięsa i makaronu, oraz warzyw, które każda z nas z przyjemnością dodawała do poszczególnych dań. fot. Joanna Gralik (Różowa kuchnia) Było kilka stanowisk, a na nich różne rodzaje mięsa: m.in.: pierś z kurczaka, łosoś, kaczka czy polędwica wieprzowa. Miałyśmy za zadanie podzielić się na grupy i stworzyć danie

Pasja Smaku
Tarta ze szparagami, porem i pomidorami 194

27cm - wymiar denka: 1 porcja ciasta na tartę - przepis własny TU 1 mała, podwójna pierś z kurczaka (300g) pęczek zielonych szparagów (700g) 1 duży por (100g) - jego biała i lekko zielona część; ciemnozielone liście warto umyć, poporcjować i zamrozić do wykorzystania jako warzywo do zupy kilka sztuk pomidorków czereśniowych (100g) 2 jaja - całe 100g sera żółtego - startego na dużych oczkach

Grunt to przepis!
Drożdżowe bułeczki z mięsno-pieczarkowym nadzieniem 121

dodajemy olej. Wyrabiamy gładkie ciasto. Odstawiamy je pod przykryciem do podwojenia objętości. Pierś kurczaka wkładamy do gorącej wody z przyprawami lub do bulionu. Gotujemy przez około 20-30 minut. Po przestudzeniu rozdrabniamy na mniejsze kawałki (można drobno posiekać, zetrzeć na tarce lub wrzucić do rozdrabniacza do warzyw). Rozdrobnione mięso polewamy 1 łyżeczką sosu sojowego oraz oprószamy niewielką ilością przyprawy curry(...)chwili stopniowo dodajemy pieczarki. Pod koniec dodajemy paprykę i jeszcze chwilę smażymy. Doprawiamy solą, pieprzem oraz mieloną słodką papryką. Do ciepłych pieczarek z cebulą i papryką dodajemy mięso kurczaka oraz wbijamy jajko, mieszamy dokładnie. Wyrośnięte ciasto wykładamy na blat. Wałkujemy je na duży prostokąt. Wzdłuż dłuższego boku, na połowie ciasta, wykładamy farsz (pozostawiamy wolne miejsce od krawędzi

Smaki Na Talerzu