pastę. Wsypujemy cukier, wlewamy sos rybny, dodajemy liście limonki. Wlewamy wodę i podgrzewamy całość do zagotowania. Do gorącego sosu wkładamy kurczaka, wrzucamy wszystkie warzywa i gotujemy całość razem około 15-20 minut. Kalarepka powinna zostać jeszcze lekko chrupka, reszta warzyw mocno zmięknie. Dodajemy posiekany szczypior i kolendrę lub paprykę, mrożony groszek. Wszystko mieszamy i gotujemy jeszcze 3-4 minuty. Curry(...)się bardziej i bardziej pikantne. Jeśli nie jesteście w stanie zjeść bardzo pikantnych rzeczy, spróbujcie zrobić je z połowy pasty, nie z całego opakowania. SKŁADNIKI 600-700g piersi z kurczaka 1 puszka 400ml mleka kokosowego + 2/3 puszki wody (300ml) 400g kalarepy 250g bakłażana 250g cukinii 150g pora, biała i jasnozielona część 100g mrożonego zielonego groszku 2 ząbki czosnku
Karo in the Kitchenmożna używać rozmaitych warzyw, takie jakie akurat mamy dostępne! Ilość porcji: 4 Czas przygotowania 20 minut + 20 minut na leżakowanie ciasta. Składniki: Ciasto: 8 gr drożdży w 1/4 szklance wody, szklanka mąki pełnoziarnistej sól łyżka oliwy Sos: puszka pomidorów sól, pieprz ząbek czosnku bazylia oregano szczypta brązowego cukru Farsz: dwie piersi z kurczaka papryka cebula zielony groszek
Kolizje Smakówczerwonej włoszczyzna mrożona krojona w paski pierś z kurczaka, ilość wg uznania, myślę jednak że do podanych proporcji max. jeden pojedynczy filet papryczka chilli pół pęczka szczypiorku przyprawa curry Wykonanie: Makaron zalewam wrzątkiem i pozostawiam pod przykryciem na ok. 10 minut, następnie odcedzam. Paprykę kroję w paski, kurczaka w kostkę i wraz z warzywami przekładam na patelnię, doprawiam przyprawą curry
Taste Of My Dayrodzaj wytrawnej tarty z masą jajeczno-serową, warzywami i mięsem. Uwielbiam takie połączenia i zawsze wydawało mi się to bardzo trudne do zrobienia. Nic bardziej mylnego:) Ważne też, że taką tartę możemy odgrzać, jako drugie śniadanie w pracy, czy nawet zjeść na zimno. Zawsze smakuje świetnie! Dzisiaj moja propozycja quiche z kurczakiem, brokułami i kremowym mascarpone. Zapraszam do kuchni(...)jajko szczypta soli nadzienie: 1 brokuł 1 pierś z kurczaka 2 małe cebule 250 g mascarpone 1/2 śmietany 18% 2 jajka sól, pieprz, bazylia parmezan wykonanie: Z podanych składników szybko zagnieść ciasto. Włożyć do lodówki na godzinę. Brokuł umyć, podzielić na różyczki i podgotować w osolonej wodzie, nie rozgotowując warzywa. Cebulę pokroić w kostkę i wrzucić do garnuszka wraz
Ania i Marcin gotująmajonez przyprawa gyros sól, pieprz WYKONANIE: Piersi kroimy w kostkę, intensywnie oprószamy przyprawą do gyrosa, smażymy na niewielkiej ilości oleju, aż cała woda wyparuje z mięsa. Pod koniec doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Odstawiamy do wystudzenia. Wszystkie warzywa drobno kroimy, kukurydzę i ogórki odsączamy na sicie. Układamy kolejno w salaterce: mięso z kurczaka czerwona cebula cienka warstwa keczupu ogórki
Pani na deserWitajcie:) Dzisiaj mam dla Was propozycję pysznych pieczonych warzyw z kurczakiem.Lekko, aromatycznie w sam raz na obiad. Zapraszam do wypróbowania:) Składniki: 1 średniej wielkości cukinia 3 marchewki 3 cebulki 4 dojrzałe soczyste pomidory, malinówki lub lima sól, pieprz, szczypta chili do smaku 1/2 szklanki oliwy 4 pojedyncze piersi z kurczaka 2 łyżki przyprawy do gyrosa Wykonanie: Marchew i cebulę obieramy(...)kroimy w paski lub grubą kostkę. Mięso myjemy i kroimy po szerokości na kawałki, oprószamy solą, pieprzem, chili, przyprawą do gyrosa i dobrze wcieramy.Odstawiamy na kilka minut. Wszystkie pokrojone warzywa mieszamy z mięsem, zalewamy oliwą.Przekładamy do wysokiej blaszki. Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 40 minut aż mięso będzie miękki.Podajemy z ryżem, ziemniakami a nawet wyśmienicie smakuje
Sama słodycz i szczypta chilikurczaka wyciąć piersi, zużyjemy je w innym daniu. Mięsa włożyć do dużego garnka ( mój jest 5 l) zalać zimną wodą, przykryć garnek pokrywką, doprowadzić do wrzenia ,następnie zmniejszyć ogień do bardzo małego i gotować ok 40 minut. Tuż przed zagotowaniem można zebrać łyżką cedzakową szumowiny, ale ja nigdy tego nie robię. W międzyczasie przygotować warzywa. Marchewkę , pietruszkę(...)cebulę na płycie ceramicznej i też pięknie się przypieka). Czosnku nie obierać.Po ok 40 minutach dodajemy do wywaru warzywa i wszystkie przyprawy. Gotować na małym ogniu, z uchylona pokrywką jeszcze ok 3,5 godziny, aż wołowina będzie miękka. Kurczaka możemy wyjąć wcześniej, ale szczerze mówiąc rzadko mi się to zdarza. Ugotowaną zupę odcedzić, doprawić solą. Podawać rosół z makaronem
Stare Garypieprz, czosnek granulowany - łyżeczka oliwy Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, przekrajamy na dwa kotlety i nacieramy 2 posiekanymi ząbkami czosnku, solą, pieprzem, papryką wędzoną i bazylią. Odstawiamy na bok. Ziemniaki obieramy, kroimy w grube półplasterki, paprykę i bakłażana kroimy w kostkę, cebule w piórka, pozostałe ząbki czosnku obieramy i rozgniatamy nożem. Warzywa wkładamy do naczynia żaroodpornego, oprószamy solą
Cook&Lovepiersi z kurczaka do smaku : sól pieprz czosnek niedźwiedzi Klos Pol chili 3 łyżki oleju Sałatka: 1/2 kapusty pekińskiej 2 garście roszponki 2 pomidory 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki czerwonej fasoli 1 cebula sól pieprz ketchup klik sos tysiąca wysp klik Filet z kurczaka cieniutko pokroić w plasterki. Usmażyć na odrobinie oleju dodając przyprawy. Warzywa na sałatkę pokroić, dodać
Ewa w kuchni1 dynia hokkaido 1/3 szkl kaszy bulgur ( z domieszką makaronu vermicelli) 1 pierś z kurczaka (połówka) 50 g cebuli sól pieprz oregano hyzop tłuszcz do smażenia
Gotowanie jest łatweKolorami to danie przypomina mi lato. Słoneczne kluski śląskie, a do nich pyszna i delikatna pierś z kurczaka to bardzo dobry pomysł na obiad. Czas wygonić
Pasja SmakuBardzo lubię ten smak, zupka jest lekka i pyszna. Zrobiłam ją w wersji bez mięsa, ale równie dobrze będzie smakowała z kurczakiem. Wtedy musicie dodać dwie piersi z kurczaka, pokrojone w cienkie paseczki. Zaczynać od zrobienia własnej pasty curry – do wysokiego naczynia wrzucić chilli, laskę trawy cytrynowej, sok z cytryny, listki kaffir, zmieloną kolendrę, 2,5 cm imbiru(...)pastę curry i smażyć mieszając co jakiś czas.Wlać wywar warzywny lub 1 litr wody plus 1 duża kostka rosołowa. Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować około 5 minut. Jak warzywa będą już miękkie dodać końcówki szparag. Gotować minutkę. Wlać mleczko kokosowe, dodać makaron ryżowy, wymieszać i gotować następne kilka minut na bardzo małym ogniu. Posypać posiekaną kolendrą lub pietruszką. Zupa
Kuchnia Pokoleńznajdujących się w lodówce i nienależących do Ciebie. Ale jak wolisz) mięso z kurczaka(użyłam udka,na piersi będzie chudsza zupka) pęczek włoszczyzny(marchew,pietruszka,seler,por) puszka pomidorów pokrojonych łyżka, dwie koncentratu pomidorowego 2-3pomidorki kończące swój żywot smętnie w misie na warzywa 1-2ząbki czosnku sól,pieprz,vegeta,papryka sproszkowane,zioła prowansalskie natka pietruszki/kiełki(...)wracasz styrany/a z uczelni i nic tylko zamówić pizze/zrobić gorący kubek/modlić się by ktoś zajrzał do pokoju i zaproponował jadło podgrzać naszą zupę! Poszczególne części kurczaka powinny się gotować 30-40 minut. Dłużej żywotna jest zupa gotowana na kostce rosołowej! Cały kurczak do 50-60 minut! Smacznego
Fiolka w kuchniwarto było ;) Składniki (4 porcje): szklanka ryżu + 2,5 szklanki wody 300 g piersi z kurczaka średnia cukinia 300 g fasolki szparagowej zielonej pęczek cebulki dymki 4 łyżki oleju puszka mleczka kokosowego sól, pieprz łyżeczka żółtej pasty curry (można więcej) Wodę na ryż posolić i zagotować. Kurczaka pokroić w dużą kostkę, cukinię w plasterki, z fasolki wykroić końcówki, pokroić(...)mniejsze kawałki, dymkę posiekać, oddzielić białą i zieloną część. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić kurczaka, białą część dymki, fasolkę i cukinię. Smażyć na mocnym ogniu ok 5 minut. Do wrzątku dodać ryż, gotować do wchłonięcia płynu (ok 15 minut) Do podsmażonego kurczaka z warzywami dodać pastę curry, sól, pieprz, zalać mleczkiem kokosowym - gotować na małym ogniu 15 minut. W miseczkach
coolinarnyMożna zrobić dzień wcześniej , gdyż i tak się je obsmaża . Doskonale smakują z ryżem z warzywami .Polecam " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki na 3 porcje : 3 pojedyncze piersi z kurczaka 3 łyżeczki zielonego pesto 1/2 pęczka szczypiorku 1/2 kostki fety pieprz do smaku 2 łyżki masła
Ogrodnik w podróży