Nie znam osoby, która nie lubi zajadać się pączkami. Sekret udanych pączków to świeże drożdże, dobra mąka i dobrze wyrobione ciasto. Ja do przygotowania pączków zawsze
Tradycyjna kuchnia KasiCórkom zachciało się pierogów..więc cóż..trza było zrobić..a przy okazji zrobiłam także chruściki. taki pomysł podpatrzyłam u Danusi , a Danusia znalazła tutaj .Takie chruściki
Moje domowe kucharzeniebyło przeźroczyste i bardzo cieniutkie jak opłatek. 4. Kroimy na 2-3 cm paski długości 7-10 cm i pośrodku każdego paska zrobić przecięcie i przełożyć jeden koniec faworka:) 5. Smażymy na oleju do zrumienienia się. Warto do rondla dodać surowego ziemniaka, wyłapuje wszystkie paprochy. 6. Posypujemy cukrem pudrem
Moje Słodkie PiekiełkoRóże karnawałowe – ZOBACZ JAK JE ZROBIĆ: SKŁADNIKI, PRZEPIS, ZDJĘCIA róże karnawałowe
Jakugotujesz.plPółkruche ciasteczka przygotowane na wzór karnawałowych róż. Mają delikatny cytrynowy posmak. Do przygotowania potrzebujemy tylko jednego jajka i żółtka. Składniki 1 szkl mąki 1 jajko 1
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyKruche i efektowne pyszności na Tłusty Czwartek. To moja wariacja w karnawałowymi różami. Składniki 4 żółtka 1,5 szkl mąki 1 kieliszek spirytusu 3-4 łyżki
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyDziś Tłusty Czwartek!!! Jak obyczaj głosi, kto nie zje w Tłusty Czwartek ani jednego pączka, ten będzie skazany na niepowodzenia przez cały rok. Mój sekret
Tradycyjna kuchnia KasiPrzed nami tłusty czwartek i nie wypada się tego dnia opierać przed zjedzeniem choćby jednego pączka, faworka czy racuszka. Tego dnia nie liczymy kalorii, tym będziemy martwić się potem. Rozpoczynamy ostatni tydzień karnawału słodkim akcentem, a zakończymy go tradycyjnie słonym śledzikiem. Racuchy drożdżowe z jabłkami doskonale smakują na ciepło, posypane cukrem pudrem jak i na zimno. Są puszyste, a dzięki
Smakowity Blog KulinarnyW poniedziałkowe przedpołudnie zapraszam na pyszne smażone gniazdka rumowe. Nie może ich zabraknąć na imprezie karnawałowej. Każdemu będą smakować. SKŁADNIKI: 15 dag masła, 2 szklanki
Tradycyjna kuchnia Kasinieposmarowane. Ciasto, zaczynając od środka, dzielimy na osiem trójkątów, ale pozostawiając 1-2 centymetrowy rant, tak jak na zdjęciu. W każdym trójkącie robimy nacięcie i przewlekamy jak poczciwego faworka, koniec wywijając na zewnątrz. Odcięte ścinki ciasta, oraz dwa spośród trzech pozostawionych kawałków zagniatamy i dzielimy na pięć mniejszych, równych kawałków. Każdy z nich wałkujemy na koło o średnicy
Rozpustne gotowanieJeżeli szukacie jeszcze przepisu na chrust to zapraszam do mnie Przepis znajdziecie tutaj
Kuchenne WariacjeTłusty Czwartek za chwile to czas na jakiś przepis :) Składniki: 450 g mąki pszennej 5 żółtek szczypta soli 1 łyżka spirytusu (lub 2 łyżki rumu) 3/4
Panda i jej światDziś "Tłusty Czwartek", a ja chce zaproponować pyszne pączki z bitą śmietaną. Są puszyste i wspaniale smakują. Czasami warto nie liczyć kalorii. SKŁADNIKI: Ciasto: 1,5
Tradycyjna kuchnia Kasi"Był sobie pączek , co nie miał rączek i okrąglutki był jak miesiączek. Miał lukrowaną, złocistą skórkę a w środku dziurkę na konfiturkę. " "Góra pączków, za tą
Krakowskie smaki Ani