Mule to owoce morza hodowane na specjalnych farmach. Odżywiają się drobnoustrojami z wody morskiej, tym samym ją filtrując. Po przygotowaniu są niezwykle smaczne, a przygotowanie tej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Klasyczne mule w sosie pomidorowym to przepis stary jak świat. Bardzo często w ten sposób danie to przygotowują rybacy zaraz po powrocie z połowów. Ja pokażę
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Klasyczne mule w sosie z pomidorami to danie, które jest niezwykle popularne wśród rybaków wracających z połowów. W Polsce niestety nie wszyscy przepadają za owocami morza
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Wielu z Was być może pamięta kanapki z jajecznicą. Dziś niektórym może się to wydać dość dziwne, ale do momentu kiedy nie spróbują tego dania. Szybko
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Większość z nas ma swoją ulubioną kuchnię, a dla Polaków jest to kuchnia rodzima, bazująca na ziemniakach i dużej ilości warzyw oraz przygotowanych na wiele sposobów
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Czas Przygotowania : 20 min Czas Gotowania : 15 min Gotowe w : 1 h Liczba porcji : około 20 pączków Gniazdka, które są również nazywane w niektórych miejscach
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisyJutro Tłusty Czwartek. Z tej okazji zapraszam na pyszne pączki z nadzieniem makowym. Są bardzo pulchne i smakowite. Nikt im się nie oprze. SKŁADNIKI: Ciasto: 1
Tradycyjna kuchnia KasiTłusty Czwartek za pasem więc i pączki muszą być, dziś na próbę, następna partia za tydzień. Pączki są mega puszyste, leciutkie jak chmurka a podane z
Moje Małe CzarowanieKarnawał jeszcze trwa i dla odmiany zamiast pączków są chrusty drożdżowe. 0,5 kg mąki 1 szkl. mleka 50 g świeżych drożdży 1
Moje domowe kucharzenieDelikatne serowo - cynamonowe pączusie, miękkie i rozpływające się w ustach. Przepis według Nigelli Lawson z książki "Feast" . Polecam zrobienie takich małych smakołyków na Tłusty
Moje Małe CzarowaniePomysł na takie naleśniki wpadł mi w oko już dawno temu , ale jakoś nie przybrałam się, żeby wypróbować ,a potem zapomniałam.Wczoraj smażąc naleśniki
Moje domowe kucharzenieW tym wpisie pokażę Wam przepis na szybki, prosty tradycyjny gulasz z szynki. Podstawową wersję gulaszu możecie urozmaicić dowolnymi dodatkami, np. papryką, kukurydzą. Tak przygotowany gulasz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Klasyczny tatar musi zawsze pojawić się na stole podczas rodzinnych uroczystości. Najczęściej jest podawany z cebulką i ogórkami. Nie wszyscy jednak za nim przepadają. Tatar z
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Jak przygotować chrusty Jak przygotować chrusty Do przygotowania chrustów potrzebne nam będzie: 250 g mąki 4 żółtka 100 ml kwaśnej śmietany 20 g masła szczypta soli
Podstawy GotowaniaCiasto chatka Puchatka to deser zrobiony na bazie sernika. Swoim wyglądem przypomina chatę, stąd właśnie jego nazwa :) Deser ten nie wymaga od nas pieczenia więc jego
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!