Przepis na : podwieczorek
Jak przygotować chrusty Jak przygotować chrusty Do przygotowania chrustów potrzebne nam będzie: 250 g mąki 4 żółtka 100 ml kwaśnej śmietany 20 g masła szczypta soli 25 ml spirytusu lub octu (aby mniej chłonęły tłuszcz w trakcie pieczenia) Jak przygotować chrust Olej lub smalec do smażenia. Ja zawsze smarze na oleju, ale niektórzy twierdzą że smażone na smalcu są smaczniejsze. Jak przygotować chrusty Mąkę przesiać na stolnicy, dodać zimne masło. Składniki posiekać szerokim nożem. Uformować kopczyk, poś... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.
Czytaj dalej...