BABCINY chrust

BABCINY chrust

Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 4 żółtka 2 łyżki spirytusu ½ łyżeczki cukru ½ łyżeczki soli 5 kopiatych łyżek gęstej, kwaśniej śmietany oraz olej do smażenia cukier puder do posypania (lub cukier puder wymieszany z cukrem waniliowym) Przygotowanie:  Mąkę mieszamy z cukrem i solą. Dodajemy żółtka, spirytus i śmietanę.  Zagniatamy ciasto.  wałkujemy cieniutko na blacie posypanym lekko mąką ciasto kroimy na prostokąty lub równoległoboki o długości ok. 9- 10cm. Każdy kawałek nacinamy przez środe...

Czytaj dalej na blogu Luźna Kuchnia

Warto przeczytać

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.