ciasto na pizze - 10022 przepisów (strona:101/669)

Niby pizze 304

Zainspirowana wczorajszym przepisem koleżanki, postanowiłam zrobić niby pizzę w wersji zmodyfikowanej dla mnie. Jest naprawdę pycha :) Dużo białka, rozpuszczalnej frakcji błonnika z warzyw, bogactwo minerałów i witamin, a dzięki odpowiedniej dawce pieprzu, kurkumy i dodaniu domowego sosu pomidorowego ma genialny aromat :) Ponadto pieprz też trawienie - ze względu na zawartość kapsaicyny pobudza wydzielanie soków żołądkowych, natomiast kurkuma działa przeciwzapalnie i wspomagająco(...)zwykle proste i szybkie ;)  Ta potrawa świetnie nadaje się dla osób na diecie bezglutenowej, bezmlecznej, low fodmap, dla diabetyków, a po wykluczeniu łososia także dla wegetarian. Niby pizze to, w przeciwieństwie do standardowej pizzy, mała dawka węglowodanów, za to dużo białka, które daje poczucie sytości - świetnie nadaje się więc dla osób odchudzających się.  Składniki (na 2 "pizze"): cukinia

pyszne zdrowości
PIZZA NA GRUBYM CIEŚCIE ( NAJLEPSZE CIASTO NA PIZZĘ ) 385

PIZZA – Jedni wolą na grubym cieście ( taką amerykańską ) a inni na bardzo cienkim ( prawdziwą włoską ). Ja należę do tych pierwszych smakoszy i im grubsza, to tym bardziej mi smakuje! Uwielbiam takie puszyste ciasto, z delikatnym wnętrem i chrupiącą skórką. Do tego ulubione dodatki, fajny ciągnący ser i odpływam! Dziś właśnie taki przepis dla Was mam – pyszna, gruba(...)puszysta pizza ląduje na Waszych stołach! Ps. ZAWSZE się udaje! SKŁADNIKI: ( na 1 pizzę o wielkości ok. 24 cm ) * mąka pszenna – 250 g * świeże drożdże – 30 g * ciepła woda – 150 ml * olej – 40 ml * sól – 1 szczypta + ulubione dodatki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Mąkę przesiewamy do miski ze szczyptą soli, a drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie

Ostra na Słodko
Pizza na kalafiorowym spodzie 269

ukrywam, że na diecie bezglutenowej włoskich smaków brakuje mi najbardziej. Wszyscy lubimy pizzę i często ją robię, oczywiście cztery różne, bo każdy ma inne smaki. Swoją więc uczyniłam kalafiorową i nie ukrywam to wciąż namiastka tego prawdziwego smaku pizzy. Ale jest duży plus – po zjedzeniu pizzy kalafiorowej nie będziecie mieli tego uczucia ciężkości w żołądku. Lekka, smaczna

gutfut
Pizza na grubym cieście z salami i serem 200

Danie które uwielbiają wszyscy. Ja osobiście preferuje pizze na grubym cieście, pikantną i z dobrym sosem: np. sosy do pizzy , które ukazały się już na blogu . Smacznego! :) Pizza na grubym cieście z salami i serem Składniki: 2 szklanki mąki + 2 łyżki dodatkowo 3 łyżeczki cukru 1/2 paczki drożdży szczypta soli szklanka letniej wody Dodatki: salami ser żółty papryka czerwona pieczarki(...)spód pizzy): 1 koncentrat pomidorowy sól,pieprz odrobina wody oregano Sposób wykonania: W dużej misce wymieszać: 3 łyżki mąki, 3 łyżeczki cukru, drożdże i szklankę letniej wody. Pozostawić do wyrośnięcia. Później dodać 2 szklanki mąki i szczyptę soli. Wymieszać. I znów pozostawić do wyrośnięcia. Przygotować sos: W misce wymieszać koncentrat, wodę, oregano, sól i pieprz. Uformować pizze ( kształt według uznania

Smaki Natalii
Bezglutenowo: kaszka, musli i chrupaki :) 168

wielu testach mogę Wam przedstawić swoje opinie dotyczące takich produktów jak: kaszka z malinami, musli z truskawkami i i malinami, musli z amarantusem oraz chrupaki - naturalne i o smaku pizzy . Mam nadzieję, że poniższe recenzje pomogą Wam w podjęciu decyzji o zakupie takowych artykułów.  Kaszka z malinami  Połowę składników stanowią produkty ryżowe - mąka i płatki, w związku(...)jest aż nadto duża, bo nie całe 3 łyżeczki. Porcja dostarcza 260 kcal. Chrupaki  To małe krążki waflowe, które występują w wersji naturalnej i o smaku pizzy. Oba warianty mają wiele cech wspólnych, a różni je jedynie smak. Są bardzo, bardzo chrupiące, kruchutkie, nie kruszą się, a łamią na większe kawałki. Wafle naturalne smakują .....naturalnie :D jak to wafle

Zdrowie na języku :P
FIT pizza na spodzie z kalafiora z cukinią i szparagami 266

Przepyszna "pizza" w wersji fit - spód z kalafiora bardzo fajnie się sprawdził - danie wyszło super lekkie, super smaczne i dietetyczne oczywiście :) Dodatki możecie  modyfikować - ja wrzuciłam szparagi - bo sezon już trwa! - moją ukochaną cukinię i pomidorki. Mega smak - spróbujcie koniecznie! SKŁADNIKI (dla 1-2 osób - całość - 295 kcal) 400 g ugotowanego kalafiora (może być też surowy :) ) 1 średnie jajko

Moje Kuchenne Rewelacje
PIZZA Z PESTO, SZPINAKIEM I GRANATEM 224

PIZZA Z PESTO SZPINAKIEM I GRANATEM to dość niecodzienne połączenie smaków i może budzić pewne obawy. Jednak niepotrzebnie - jest doskonała. Artykuł PIZZA Z PESTO, SZPINAKIEM I GRANATEM pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Bakłażanowe mini pizze z kalafiorowym sosem "serowym" 196

Bakłażan to bardzo wdzięczne warzywo, które doskonale odnajduje się w wielu kulinarnych odsłonach przybierając rozmaite formy – choćby zastępując pszenny spód do pizzy. Zatem idealnym rozwiązaniem będzie dla bezglutenowców – oczywiście pizzę można przygotować na bazie mąk naturalnie bezglutenowych, jednak jest to o wiele bardziej pracochłonne, poza tym warzywna baza sprawia, że danie jest lekkostrawne. Jeżeli zaś chodzi o pomidorowy akcent, wybierz(...)taki, jaki Ci odpowiada – może to być pozbawiony skórki i gniazd nasiennych pokrojony miąższ pomidorów, może to być passata pomidorowa czy dowolny sos pomidorowy do pizzy – z umiarem, aby bakłażany zbytnio nie zmiękły. I oczywiście przepyszny sos kalafiorowy – to on tutaj rządzi i nadaje całej potrawie wyjątkowego charakteru. Składniki: Sos kalafiorowy: ½ małego kalafiora 1 ząbek czosnku 1 duża cebula

Roślinna - blog wegański
Czekoladowe ciasto cukiniowe z cynamonem, Maxi Pizza 204

Posmaruj formę olejem, wylej ciasto i piecz ok. 1 godziny w temperaturze 180°C. Gdy ostygnie, polej polewą. Przepis bierze udział w akcjacj:       Po dobrą jarską pizzę, idźcie do Maxi Pizza na ul. Batorego. Można również zamówić telefonicznie lub wygodnie online. Jeśli zamawiamy przez internet, możemy śledzić kolejne etapy produkcji, dostawa jest całkiem szybka (około 30 minut(...)pizzy dołączane są też promocyjne kupony do wykorzystania w lokalu, np. 2 w cenie 1.  Do wyboru ciasto cienkie lub grube, dużo dodatków (w miarę równomiernie rozłożonych) i oliwa podawana do pizzy. Mój faworyt: promocyjna ze szpinakiem lub rukolą, niebieskim serem i pomidorami. Nie polecam sosów (ogólnie nie jestem ich fanką jako dodatku do pizzy). Chocolate zucchini cake with

Qlinarnie i Qlinarnie
Wegańska pizza 182

Wegańska pizza? Proszę bardzo! Prosto, szybko i smacznie - to już chyba nasza dewiza podczas gotowania :) Wypróbujcie koniecznie! Ciasto na pizzę Przepis na około 1 dużą blachę Potrzebujemy: 0,5 kg mąki pszennej 1,5 szklanki ciepłej wody 30 g drożdży 6 łyżek oleju odrobina cukru odrobina soli Przygotowanie: 1. Ciepłą wodę wlewamy do miski. Drożdże rozkruszamy, wrzucamy do wody(...)mieszamy. Dodajemy odrobinę cukru i ponownie mieszamy. Czekamy chwilę, aż drożdże zaczną reagować. 2. W międzyczasie kroimy sobie składniki na pizzę - w zależności, co kto lubi np. pieczarki, ogórek kiszony, pomidor, papryka, cebula, brokuł, kukurydza, ananas, rucola itp. 3. Do wody z drożdżami wsypujemy mąkę, dolewamy olej oraz dodajemy sól. Wszystko razem mieszamy. Jeżeli ciasto za bardzo się klei

Bananowe Pole
Pizza alpejsko-prowansalska 181

Pizza kojarzy nam się z kuchnią włoską, a tymczasem jest również w tradycji kuchni południowej Francji. Czytając wiosną książkę Petera Mayle'a pt. " Hotel Pastis ", w której bohaterowie zajadali się prowansalską pizzą, wciąż próbowałam dociec, gdzie leży różnica. Okazuje się, że w składnikach. We Francji daje się więcej dodatków. Najczęstszymi są: cebula (w dużej ilości), anchois i oliwki. Ponieważ(...)prowansalskich. Na nich rozłożyć grzyby, a następnie plastry fig. Całość skropić oliwą.  Piec ok. pół godziny w temp. 180 stopni C. Na 5 minut przed końcem ułożyć na pizzy plastry mozzarelli. Podawać gorącą np. z crème fraîche lub śmietaną. Jeśli zostanie Wam trochę tej pizzy, następnego dnia można odgrzać na patelni na niewielkiej ilości tłuszczu lub w mikrofali

Weekendy w domu i ogrodzie
Bardzo dobre ciasto na pizzę 240

mnie w domu jest już prawie tradycją, że zawsze w czwartek robię z dziećmi pizzę. To taki rodzaj opróżniania lodówki przed postnym dniem jakim jest piątek. Pozostałe dodatki oczywiście wg uznania i oczywiście dużoooo sera najlepiej mozarella. Ciasto na dwie pizze o średnicy ok.30cm: ok. 60dkg mąki ok. 360ml ciepłej wody 25g świeżych drożdży 2 łyżki oliwy z oliwek(...)końcówką typu "hak". Ciasto powinno odchodzić od ścianek i dna misy. Odstawić do wyrośnięcia na ok. 1 godz. Ciasto powinno podwoić objętość. Podzielić na połowę i kształtować pizzę ( rozciągając w dłoniach nie wałkować!). Pizzę z dodatkami piec w temp. 200 st.C ok 10-12 min. Przepis na sos pomidorowy do pizzy podałam  tutaj SMACZNEGO

Maślane ciasteczko
Pełnoziarnista pizza ze szpinakowym pesto 179

Uwielbiam pizzę z tego przepisu, jedyne czego nie lubię to wyrabiać ciasta na pizzę i w tym zawsze pomaga mi mój niezastąpiony M. W tym miejscu bardzo mu za to dziękuję ;D Uwielbiam domowe pizze, po tych kupnych jakoś średnio się czuję... Zrobiłam jeszcze na tym cieście też pizzę 'wiejską' (tak ją roboczo nazwałam, niestety nie znalazłam zrozumienia...;) z przecierem(...)pomidorowym, kiełbasą krakowską suchą, kukurydzą, cebulą oraz pieczarkami. Wyszła równie pyszna, co pizza z pesto :) Przepraszam za te zdjęcia, ale nie zdążyłam zrobić ich przy dziennym świetle... Składniki na ciasto ( 2 blaszki o wymiarach ok. 28x35 cm*): - 1,5 szklanki mąki pełnoziarnistej - 0,5 szklanki mąki krupczatki  + mąka do podsypywania - 1 jajko - 1 opakowanie suchych drożdży

Corner With Recipes
Szkocka pizza. 175

Wiem, że zdjęcia nie wyszły, pizza w rzeczywistości o wiele ładniej się prezentuje, (głodna rodzinka nie pozwoliła mi robić zdjęć), ale publikuję ten przepis głównie dla tego, że pizza była pyszna!!! Nie wiem skąd ta nazwa, bo to danie nie ma nic wspólnego z oryginalną, włoską pizzą. Jest to raczej tarta z kruchego ciasta wypełniona po brzegi pysznym pieczarkowym nadzieniem(...)Podałam ją na kolację i rodzinka zakochała się w jej smaku. Polecam!!! Składniki na szkocka pizzę tortownica o średnicy 28 cm 300 g mąki pszennej 3 jajka 150 g roztopionego masła 1 pełna łyżeczka proszku do pieczenia FARSZ: 2 cebule 250 g pieczarek 3 ząbki czosnku 200 ml mleka 2 łyżki mąki sól pieprz 2 łyżki posiekanej natki pietruszki

Rozpustne gotowanie

Proponowane wyszukiwania